Rođen za negde drugde?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa,mislim, znala sam da će tako biti, ali ima li još nekoga ovde ko oseća da je rođen u pogrešnoj zemlji? 😐

Evo o čemu se radi. Ovde gde sam sad u Finskoj imam otvorenu jednu malko kinky aplikaciju i gledam ljude koji me lajkuju, ko su, gledam razne likove i njihove objave. I ono, to je uglavnom on o što kad sam u begeu ne mogu da vidim. Čak i oženjeni svi jasno kažu da su oženjeni, nema tih bezveznih igrica koje me kod nas nerviraju tipa varanje i to... Dosta muških sa intelektualnom facom i biografijom. Mnogo veće preklapanje sa svim što sam ja po karakteru i načinu života.

Šta raditi u tom slučaju a ne seliti se? Pomiriti se sa sudbinom? Kod nas sa svećom tražiti? 🥴
Pogresna zemlja, porodica, nacija.. sve pogresno.
Trazim zensko koje ce da me izleci

Nemam problem sa patrijarhalnim moralom, barem mislim tako, ne smeta mi taj način života, jer živim paralelno sa tim odvajkada, više mi smeta karakter ljudi što su kod nas lažljivi dosta, vole da se igraju, prave se nedodirljivi svi i muškarci i žene, malo zrele komunikacije, imaju drugačiju postavku šta im je bitno; Manje intelektualaca, puno forme manje suštine.

Jbt ovde ljudi idu sa papučama na faks ako to žele, sve je u udobnosti. A možeš da dođeš full sređen, apsolutno koga briga. Nije im bitno šta će drugi da kažu, samo gledaju sebe da postave onako kako im odgovara a da nikog ne ugroze. To je sasvim u mojoj liniji. Vole i prirodu većina.. kod nas manjina svi sede po gradovima

Pa Finska, Norveska, Francuska, Svedska itd,to su zemlje za Introverte , logicno da svi introvertniji ljudi vise vole sjever od juga i da vise cijene svoj prostor neki nego tudji kriterijum, vidi sve to sto ne volis kod Srba nasla bi i kod Spanaca i Italijana i kod Grka kod svih Juznjaka,to su ekstrovertne kulture

Juznjacki mentaliet je predatorski i nametljiv, covjek sto je juznije skloniji je kocki,picu i prevari

Logicno je da ti vise tezis sjeveru

Ja uvijek kod muskaraca lako utvrdim da li su za sjever ili jug kroz fudbal tu mi je jasno sve

Poslednja izmena:
Ovde se ne radi o maštanju kako je tamo negde bolje jer ti ovde nije dobro nego o iskustvu tamo negde. Kad otprilike u nečemu prepoznaš nešto što ti je nedostajalo a što možda nisi ni znao da ti nedostaje a i ako jesi nisi možda znao da je nadoknadivo. Recimo da bih ja ovako sažela suštinu ove teme. Nikako ne u stilu - niko me neće, odo' ja odavde negde gde će me možda neko hteti, ili ovde niko nema para, ja bih s Amerikancem.
Da
Prepoznaš da je to to, da si mislio da si izuzetak a onda dođeš negde gde ima mnogo više toga i kažeš vau... 😄

Sve u svemu, temu sam moguće ja sa onom objavom oženjenog arheologa odvela na suprotnu stranu nego gde sam prvobitno mislila.
To je bio usputni primer jedne kvalitetne objave čovek nudi i želi prisutnost, razgovor, ličnost. To se kod nas slabo sreće.. uglavnom sise dupe i to je to, provod ali provod u galami, ne provod u tišini koji meni lično više prija 😄

Uzgred, juče sam probala finsku saunu 😊

Bože kako si nepažljiv čitalac
Читам све и памтим, иако то тако не изгледа.
Pa ja samo dajem primere, to nisu ljudi za jednodnevne avanture, ja se već vratila u srb
Нису ни за брак, ни за породицу, јер видиш да се оглашавају, а код куће имају жену и децу.
Gledala sam profile da vidim ko su ti ljudi, šta žele, nisam stupala u kontakt, suviše kratko sam bila nedelju dana
Довољно.

Bože kako si nepažljiv čitalac

Pa ja samo dajem primere, to nisu ljudi za jednodnevne avanture, ja se već vratila u srb

Gledala sam profile da vidim ko su ti ljudi, šta žele, nisam stupala u kontakt, suviše kratko sam bila nedelju dana
Srbi nemaju filozofski nacin gledanja zivota to je boljka svih juznih naroda, nemaju dar da razumiju nesto vise a nisu glupi,to je mentalitetska boljka,zato ih vise zanimaju trivijalnosti tudj zivot,tudja kuca,to je klasika za ekstrovertne kulture, introverti preziru mijesanje u tudja posla

Ти чувени филозофи и интроверти намећу другим народима свој поглед на свет преко демократије, људских права, филмова и слобода. Што се они мешају у наш начин живота? Када им неко каже да неће да му жена иде около са другим људима, они крену да нападају и да говоре "ти си несигуран у себе". За њих је пећински човек свако ко не прихвата ненормалан начин живота.

То што су теби продали неку глупост као тековину цивилизације и савременог света, не значи да си ти бољи од других и да си изнад.

Pa,mislim, znala sam da će tako biti, ali ima li još nekoga ovde ko oseća da je rođen u pogrešnoj zemlji? 😐

Evo o čemu se radi. Ovde gde sam sad u Finskoj imam otvorenu jednu malko kinky aplikaciju i gledam ljude koji me lajkuju, ko su, gledam razne likove i njihove objave. I ono, to je uglavnom on o što kad sam u begeu ne mogu da vidim. Čak i oženjeni svi jasno kažu da su oženjeni, nema tih bezveznih igrica koje me kod nas nerviraju tipa varanje i to... Dosta muških sa intelektualnom facom i biografijom. Mnogo veće preklapanje sa svim što sam ja po karakteru i načinu života.

Šta raditi u tom slučaju a ne seliti se? Pomiriti se sa sudbinom? Kod nas sa svećom tražiti? 🥴
hoces da kazes da ti se smucilo od stalnog nalecanja na one koji lazu da su ozenjeni ?

"Zdravo draga, kako si danas ljubavi moja?"
"Evo super muzu, jutros me komsija Zika translacio sat vremena, pa me kolega na poslu trpao u dupe, popodne sam ga malo blajvila Wolt dostavljacu..."
"Bravo sreco, vazno da je tebi lepo i da uzivamo, dodji da te cokim, voli te muz"

To je odnos ljudi koji je tebi prihvatljiv...
čuj pa ova tvoja je stvarno kapacitet skidam kapu

glagol nalećanje ne postoji u srpskoj književnosti
dobro seLEKTORE korektore

dakle ne moye se reci nalećeš na tipove ? to mu je isto kao recimo nailazis

no dobro ajde nek ti bidne selektore ako zbog toga ne mozes zaspati

narvano da si razumela (nije bilo na finskom) ali potreba po neki puta da nekog eto ponizimo ili pokusamo ismejati je prisutna kod ponekih ljudi...
neki kompleks 'bem li ga sta...
:kpozdrav:

Pa Finska, Norveska, Francuska, Svedska itd,to su zemlje za Introverte , logicno da svi introvertniji ljudi vise vole sjever od juga i da vise cijene svoj prostor neki nego tudji kriterijum, vidi sve to sto ne volis kod Srba nasla bi i kod Spanaca i Italijana i kod Grka kod svih Juznjaka,to su ekstrovertne kulture

Juznjacki mentaliet je predatorski i nametljiv, covjek sto je juznije skloniji je kocki,picu i prevari

Logicno je da ti vise tezis sjeveru

Ja uvijek kod muskaraca lako utvrdim da li su za sjever ili jug kroz fudbal tu mi je jasno sve
Jok brate severnjaci ne locu u opste.

dobro seLEKTORE korektore

dakle ne moye se reci nalećeš na tipove ? to mu je isto kao recimo nailazis

no dobro ajde nek ti bidne selektore ako zbog toga ne mozes zaspati

narvano da si razumela (nije bilo na finskom) ali potreba po neki puta da nekog eto ponizimo ili pokusamo ismejati je prisutna kod ponekih ljudi...
neki kompleks 'bem li ga sta...
:kpozdrav:
ti isto poniziš svojim komentarima više puta koristeći neizbrušen ulični vokabular.
ali to ti ne smeta.
smeta ti kad neko drugi tebi vrati loptu.

Razlika u mentalitetu je ogromna , ja kad idem kod nas moram dobro da se smirim i opet se neko nadje uvrijedjen, muz skolske drugarice np ,drug Holandjanin kad dolazi sa mnom u Bosnu dajem mu instrucije kako da se ponasa ( sa zenama mojih drugova se ne sali, nema fizickog kontakta np),zenu sam naucio isto kako da se ponasa dole ,da ne bude opustena jer to ljudi drugacije shvate, nasi ljudi su daleko vise ukoceni ,bitno sta okolina misli itd. Dva razlicita svijeta.

Back