Ranije se nacionalno izjašnjavao kao Crnogorac. Da li je, u skladu sa novim dešavanjim i procesima, promenio svoje mišlje odnosno da li sebe sada smatra Srbinom?
О актуелним дешавањима у Црној Гори свакако је неизоставно питање. Мада је ту извјестан одговор.
Питати некога (ако он то сам не каже, мада од оних који почну мисао са "ја као Србин,,," у наставку увијек слиједи моралисање које зна "мирисати" на аутошовинизам) које је националности или вјере, ем је глупо, ем је непримјерено.
Не мари, радозналост је у реду. Нисам имао појма да се Вукашин Шљиванчанин изјажњавао национално као Црногорац, мада није ни важно.
Привржен српству вјерујем да јесте. Уосталом, то говори и да му рођени син Млађен, бивши кошаркаш Партизана, има српско спортско држављанство и само и једино српско држвљанство (
овдје и
овдје). Сходно прописима ФИБА-е и по основу поријекла могао је узети црногорско спортско држављанство (као што је узео син једног упокојеног прослављеног српског глумца и игра пивота за рукометну репрезентацију Црне Горе), и то да је узео не би било ништа рђаво и доказ да није привржен српству. Једноставно, никад није био конкурентан ни за неки најшири списак за српску националу селекцију, за црногорску не само што је био конкурентан него би се могуће изборио за мјесто у националној селекцији на неком такмичењу, што би му посредно помогло у каријери, но ето остао је на српском спортском држављанству, имамо ми јако пуно таквих (гдје би спортисти остали вјерни српском држављанству иако без шанси да обуку национални дрес док би у некој другој селекцији за коју би могли наступити итекако били конкурентни) позитивних примјера, по мени и то је доказ привржености српству, и то треба поштовати.
Мој пост свакако није за птф историја, но ни тема није за птф историја, па ето чисто да се упознамо са неким стварима.