Република Српска Крајина

Porfirogenet je tvrdio da se dio Hrvata odvojio od Dalmacije i zaposjeo Ilirikum i Panoniju, i da su imali veoma moćnu vojsku koja je pobijedila Franke, Mlečane, Bugare, Mađare itd. To znači da nismo bili baš tako maleni i slabi kao što ti tvrdiš. Dalmacija, Ilirikum i Panonija da li shvaćaš kolika je to teritorija?
Ја знам да франачки анали описују да су Срби држали највећи део римске провинције далмације. Највећи ауторитет за археологију, др Ђорђе Јанковић је у истраживањима у РСК током рата открио да је српско становништво било присутно у Лици, Крбави и на територији ливањске жупе и тропоља још у 4. веку

Хрвате ту насељавају франци. Али све и да није тако, и да узмемо порфирогенита као једини ауторитет, и да су Хрвати победили сваку војску (иако су Франци, Мађари па тако даље имали тај део територије), данашњи Хрвати су се крвно етнички и језички потпуно ородили са Србима

Не постоји разлика између Србина Католика и Хрвата.

Ево, да образложим

У РСК 1990. и 1991. најстаје револт српског становништва јер су Срби хтели да остану у истој држави са осталим Србима, тј у Југославији

Да су Хрвати прихватили слобов план да се Хрвати отцепе, али да српска села и градови остану у ЈУ, не би било ратова који су братоубилачки, економија би била сигурно боља, и то би утицало да можда не дође до сукоба у БиХ и тако даље...

Дакле, већина 90тих би била решена само да се хрватска отцепила без РСК. Имали би државу са мање од 10% Срба са тенденцијом пада
Nismo ni budale ni mazohisti da se odreknemo dijelova naše države i zemlje kojom su vladali naši srednjovjekovni knezovi, kraljevi i banovi samo zato jer su se tamo naselili Srbi prije par stotina godina i proglasili to 1991. godine nekakvom paratvorevinom zvanom RSK. Da smo to napravili ispali bi miševi, kukavice i ološ koji je pljunuo na svoju povijest i na svoje predke. Okupatorima se ne poklanja ništa već ih se tira odakle su i došli.

Ја знам да франачки анали описују да су Срби држали највећи део римске провинције далмације. Највећи ауторитет за археологију, др Ђорђе Јанковић је у истраживањима у РСК током рата открио да је српско становништво било присутно у Лици, Крбави и на територији ливањске жупе и тропоља још у 4. веку

Хрвате ту насељавају франци. Али све и да није тако, и да узмемо порфирогенита као једини ауторитет, и да су Хрвати победили сваку војску (иако су Франци, Мађари па тако даље имали тај део територије), данашњи Хрвати су се крвно етнички и језички потпуно ородили са Србима

Не постоји разлика између Србина Католика и Хрвата.
Franački anali su samo jedan izvor i to vrlo čudan i kontradiktoran. Ne može jedan izvor biti dovoljan ako postoji desetine drugih izvora koji govore suprotno. Porfirogeneta sam već spomenuo, osim njega slično su pisali Pop Dukljanin, Muhamed Al-Idrisi, Toma Arhiđakon, Andrea Dandolo, Flavio Biondo itd. Ovo o Srbima u Lici, Krbavi, Livnu u 4. stoljeću nije ni vridno posebnog komentara jer to su bajke na nivou Jovana Deretića ili Miroljuba Petrovića. Razlika između Srba katolika i Hrvata je ta što Srbi katolici ne postoje a Hrvati postoje. Ja još nisam sreo niti jednog katolika koji sebe smatra Srbinom. Ali zato postoje Hrvati pravoslavaci njih oko 20 000 koji se tako izjasniše na zadnjem popisu stanovništva u Hrvatskoj.

Okupatorima se ne poklanja ništa već ih se tira odakle su i došli.
Konačno da smo se i mi okupatora nakon 1000g oslobodili, sad smo toliko jaki da krećemo i u osvajanje drugih zemalja i teritorija, trenutno najveća invazija je na Irsku i Nemačku kad to osvojimo idemo dalje, sad nema više stajanja, najjača smo sila mi Rvati

Ево, да образложим

У РСК 1990. и 1991. најстаје револт српског становништва јер су Срби хтели да остану у истој држави са осталим Србима, тј у Југославији

Да су Хрвати прихватили слобов план да се Хрвати отцепе, али да српска села и градови остану у ЈУ, не би било ратова који су братоубилачки, економија би била сигурно боља, и то би утицало да можда не дође до сукоба у БиХ и тако даље...

Дакле, већина 90тих би била решена само да се хрватска отцепила без РСК. Имали би државу са мање од 10% Срба са тенденцијом пада
Glupost. Zašto bi mi dali ono što je naše? Tko ste vi da postavljate ultimatume i da određujete što je čije?
Rata u Hrvatskoj ne bi bilo da Srbi u Hrvatskoj nisu nasjeli na Miloševićeve laži, da su htjeli prihvatiti Hrvatsku kao svoju domovinu.

Glupost. Zašto bi mi dali ono što je naše? Tko ste vi da postavljate ultimatume i da određujete što je čije?
Rata u Hrvatskoj ne bi bilo da Srbi u Hrvatskoj nisu nasjeli na Miloševićeve laži, da su htjeli prihvatiti Hrvatsku kao svoju domovinu.
Како Срби да прихвате хр као домовину у моменту скидања Срба као државотворног народа, и онога што је било само 40 година пре 1991?

Како Срби да прихвате хр као домовину у моменту скидања Срба као државотворног народа, и онога што је било само 40 година пре 1991?
Nitko vas nije skinuo kao državotvorni narod. I dalje je isto pisalo, samo malo drukčije formulirano, kao i u Ustavu SRH iz 1974.
Misliš pred 50 godina, a ne pred 40.
Oprosti, a kakve ima veze ono što je bilo pred 50 godina, kad si 46 godina živio zajedno?
Jesi li ti iz Hrvatske?

Nitko vas nije skinuo kao državotvorni narod. I dalje je isto pisalo, samo malo drukčije formulirano, kao i u Ustavu SRH iz 1974.
Misliš pred 50 godina, a ne pred 40.
Oprosti, a kakve ima veze ono što je bilo pred 50 godina, kad si 46 godina živio zajedno?
Jesi li ti iz Hrvatske?
Парламент Хрватске је 22. децембра 1990. изгласао нови Устав, са променом статуса Срба у Хрватској који су тако од конститутивног народа постали национална мањина[16]. На основу пописа из 1991. (Попис становништва домаћинстава, станова и пољопривредних господарстава 31. март 1991), у Хрватској је живело око 12% Срба[17][18] од укупно око 4,7 милиона становника. За време пописа 1910. у Хрватској и Славонији било је 24,5% Срба[тражи се извор]. До пада броја Срба дошло је услед спроведеног геноцида у Другом светском рату. Резултате новог пописа хрватска власт је користила као аргумент за одузимање правног статуса српском народу у Хрватској што је подстакло даље заоштравање хрватско-српских односа. Након ратификације Устава многи Срби су почели да губе посао у државној администрацији у Хрватској. Ово је изазвало додатне тензије.[19][20

Прочитај о рату мало

Парламент Хрватске је 22. децембра 1990. изгласао нови Устав, са променом статуса Срба у Хрватској који су тако од конститутивног народа постали национална мањина[16]. На основу пописа из 1991. (Попис становништва домаћинстава, станова и пољопривредних господарстава 31. март 1991), у Хрватској је живело око 12% Срба[17][18] од укупно око 4,7 милиона становника. За време пописа 1910. у Хрватској и Славонији било је 24,5% Срба[тражи се извор]. До пада броја Срба дошло је услед спроведеног геноцида у Другом светском рату. Резултате новог пописа хрватска власт је користила као аргумент за одузимање правног статуса српском народу у Хрватској што је подстакло даље заоштравање хрватско-српских односа. Након ратификације Устава многи Срби су почели да губе посао у државној администрацији у Хрватској. Ово је изазвало додатне тензије.[19][20

Прочитај о рату мало
Oprosti, ali lupaš gluposti i pričaš o nečemu o čemu nemaš pojma.
Evo taj Ustav iz koga su Srbi po tebi izbačeni.
"...Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskoga naroda i država pripadnika inih naroda i manjina, koji su njezini državljani: Srba, Muslimana, Slovenaca, Čeha, Slovaka, Talijana, Madžara, Židova i drugih, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN i zemalja slobodnoga svijeta..."

Oprosti, ali lupaš gluposti i pričaš o nečemu o čemu nemaš pojma.
Evo taj Ustav iz koga su Srbi po tebi izbačeni.
"...Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskoga naroda i država pripadnika inih naroda i manjina, koji su njezini državljani: Srba, Muslimana, Slovenaca, Čeha, Slovaka, Talijana, Madžara, Židova i drugih, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN i zemalja slobodnoga svijeta..."
Џабе ти мени глумиш сада доброг адвоката и правника. Чињеница је да су хрвати желели да се одвоје а срби да остану у ју. То је главно питање и главни окидач.

Србе нико није питао. Хтели су аутономију у почетку, касније је ескалирало у сукоб

Џабе ти мени глумиш сада доброг адвоката и правника. Чињеница је да су хрвати желели да се одвоје а срби да остану у ју. То је главно питање и главни окидач.

Србе нико није питао. Хтели су аутономију у почетку, касније је ескалирало у сукоб
Ja ti pričam istinu. E sad što je to ne želiš čuti, to nije moj problem.
Da su htjeli mogli su dobiti. I sam znaš da su radili po instrukcijama iz Beograda. Radili su ono što im je Milošević naređivao.

Ja ti pričam istinu. E sad što je to ne želiš čuti, to nije moj problem.
Da su htjeli mogli su dobiti. I sam znaš da su radili po instrukcijama iz Beograda. Radili su ono što im je Milošević naređivao.
Ti lupaš gluposti. Navedeno je dvoznačno, tako da su moguća oba tumačenja. Državotnosrnost srpskog naroda je evidentirana na zasednjau ZAVNOH-a tako da istorijsko pravo srpskog naroda postoji i ne zastareva. Misli na to svaki put kad legneš da spavaš. Ćao.

прво, прву праву националну територију сте добили тек 1939. стварањем (поклањањем) бановине

друго, конститутивност Срба је била више начелна, али у уставу сфр хурватске је писало:
''Socijalistička Republika Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda, država srpskog naroda u Hrvatskoj i država drugih naroda i narodnosti koje u njoj žive''
дакле, експлицитно се издвајају хурвати и срби
Kako ti ne dosadi lagat? :kafa:

повест сеже дуже од 1939.г :lol:

Pogledajte prilog 1354518

дакле, на овој етничкој карти аустрије/аустроугарске, хорвати (које овде убрајају међу илиросрбе) чине око 2% укупног становништва
Срби (чак не рачунајући све илиросрбе или још 5 милиона италијанских и романских Срба које наводе, да не помињемо највећи део српског народа који је у то време у Србији још под османском окупацијом), и даље Срба има преко 10% укупног становништва
тек каснијим погромима, протеривањима и похурваћењем, ваша бројност на том простору нагло расте, а српска се смањује
Bi li ti nama objasnio tko su bili ti :lol: Iliro-Srbi (Illyro-Serben) :lol: ? Ili tko su talijanski i romanski Srbi (Italianer und romanixirte Serben)? :lol: To pari kao neka Tolikenova fantazijska karta Međuzemlja. :hahaha:

Каточичка енциклопедија спомиње да су с краја 18тог стољећа 98% словенског становништва БиХ Срби, све 3 вере
:lol: :lol: :lol:

Znameniti češki i slovački povjesnilčar i jezikoslovac Pavel J. Šafarik (1842.):

"Narodno ime HRVATI prostire se daleko izvan granica koje smo (MI) odredili hrvatskom narječju jer se žitelji istarskoga poluotoka, počevši od rijeke Raše (Arsa), zatim žitelji cijeloga Primorja i njegova otočja ("čakavci"), sve do rijeke Cetine (boduli), čak do same Neretve pa odatle prema istoku u Tursku Hrvatsku, zovu sve do danas onako kako su se zvali i u vrijeme Konstantina Porfirogeneta, HRVATIMA. Od NAS su prema glavnim obilježjima svojih narječja pribrojeni u SRBE..."

:bye:

Ево, да образложим

Srbi nisu imali pravo ostati sa ostalim Srbima u Jugoslaviji. Nije bitno što su oni to željeli. Jednostavno, po međunarodnom pravu oni nisu imali pravo na to. I tu je kraj priče. Nema se dalje što raspravljati!

Ajde vi prihvatite njemačko-francuski plan da se Kosovo izdvoji iz sastava Srbije pa neće više biti problema i sukoba i imat ćete bolju ekonomiju. Sve bi se riješilo još 1999. godine da je Srbija pristala na neovisnost Kosova. Imali biste državu bez Albanaca.

Neka nam pokažu na primjeru kako se odriče od svoga. Eto, neka priznaju neovisnost Kosova. :kafa:

Koga boli briga što Srbi prihvaćaju? Tko prihvati prihvaća, tko ne prihvati daleko mu bijeli svijet. Nije planeta mala. Ima i drugih mjesta za život, ako je nekome koža tijesna pa ne želi živjeti u Hrvatskoj.

Back