Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Realno,u nasem "kosturu" su najjaci Englezi i njih bi trebalo izbeci.Argentina sa Maradonom na celu je veliki znak pitanja,dok sa Francuzima mozemo da se nadigravamo(sto smo i pokazali u Parizu,u kvalifikacijama).Mene brine kalkulacija Engleza i Nemaca,jer ce oni sve uraditi da ne nalete jedni na druge u 1/8 finala,tako da nam ni 1.mesto u grupi ne garantuje jakog protivnika.Ovo je veliki test za ovu generaciju,njihova da se figurativno izrazim "matura",jer se ovde igra "na noz",nema kalkulacija tipa "e,vadicemo se protiv ovih drugih".Sada je glupo davati prognoze,ali mislim da je realno da prodjemo grupu,a sve posle nek' nam je Bog u pomoci i srce junacko,jer sve zavisi od nas...

brv! :):):):):):):):):):):)

K'naan (official World Cup anthem "Waving flag") dize tri prsta za Srbiju!!! Jos jedan navijac i prognozer za Srbiju (2:54 na linku
). :) ,

6N2TF.jpg

• Podržavam
Reactions: Gax
Krasić oduševljen Leogangom....

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je prave pripreme za Svetsko prvenstvo, pošto se skrasila u austrijskom zimskom centru Leogangu i danas prvi put imala dva treninga.

- Oduševljen sam uslovima. Imamo sve što nam je potrebno. Hvala našem tim menadžeru Boletu (Aleksandru Boškoviću) za izbor baznog kampa. Apsolutno je sve za čistu desetku, od smeštaja, hotela i predela koji nas okružuju do onog najvažnijeg - uslova za trening - kazao je Miloš Krasić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Vezista moskovskog CSKA je u Leogang došao možda i najspremniji, pošto je u Rusiji sezona u jeku.

- Odigrao sam osam ili devet kola u Rusiji, praktično iz prvenstva stižem na pripreme. Vidim, ipak, da je forma i kod ostalih igrača na zavidnom nivou - primetio je Krasić, koji će u letnjem prelaznom roku verovatno promeniti klub, ali tek posle Mundijala. - Bolje je tako. Ne sumnjam da će se sve završiti kako treba i kad dođe vreme. Sad je glava potpuno okrenuta reprezentaciji... Potpuno sam se isključio iz te priče o selidbi iz Rusije, jer se spremam za nešto zaista veliko, što se ne doživljava svakog dana.

"Nešto zaista veliko" za Srbiju će početi 13. juna i utakmicom sa Ganom.

- To je ono što se zove malo finale. Borbena su ekipa, ne igraju neki napadački fudbal, čekaju šanse iz kontranapada - ocenio je Krasić koji sa poštovanjem govori i o preostala dva protivnika Srbije u drupi D - Nemačkoj i Australiji. - Nemci imaju zapanjujuću tradiciju na velikim takmičenjima. Tim u kojem se najpreciznije zna šta ko treba da radi. Jak kolektiv, fantastični pojedinci. O Australiji najmanje znam, ali nije teško biti pametan pa konstatovati da niko nije slučajno došao među 32 najbolje selekcije na svetu.

Jedan od najbitnijih fudbalera u timu Srbije je, ipak, naveo i da je svaka informacija o rivalima korisna, ali da "orlovi" pre svega treba da se koncetrišu na svoje partije.

- Igrama i rezultatima u kvalifikacijama vratili smo ono što nam je bilo najpotrebnije - podršku i poverenje nacije. Sada nema bežanja od odgovornosti. Naša igra je najbitnija. Verujem u model koji nam je doneo plasman u Južnu Arfiku. Do početka Mundijala treba samo da igru podignemo na još viši nivo - istakao je Krasić.

Posao Srbiji donekle će biti olakšan povredom kapitena Nemačke Mihaela Balaka, koji će zato propustiti Mundijal.

- Za Balaka znam da je bez sumnje njihova najveća zvezda i da sigurno ima ogroman uticaj za igru nemačke reprezentacije - izjavio je Gojko Kačar, član berlinske Herte, koji zbog toga najčešće razgovara sa nemačkim novinarima. - Zanima ih najviše moj komenatar na povredu Balaka, stav o tome ko je favorit u našoj grupi, šta Srbija misli o našem učešću na Mundijalu. O tome ko je favorit najbolje bi bilo da se vidi na terenu. Oni su sebe već svrstali za favorita, a ostale tri ekipe Ganu, Australiju i Srbiju podjednako rangiraju - rekao je Kačar.

Sad čekamo 29. maj - Srbija - Novi Zeland - da vidimo kako će da se pokažu....:)
Ima prenos na ArenaSport 1 (subota 17:10)....;)

Nesto ne verujem da se to desilo. Bilo bi na svim vestima. Mozda planiraju da nam destabilizuju atmosferu plasiranjem raznih gluposti. Osim toga tu je doktorka Marijana ;) Glupo bi bilo da se to desilo jer je Deki najspremniji igrac i ima najvise utakmica u nogama ove sezone i najduzu sezonu od svih a sada pokidao misic na treningu.

Pa navodno je demantovano iz našeg tabora, al' ko zna. Da su objavili Nemci pa i 'ajd, al' šta ima l'ekip i Francuska sa nama. Će da vidimo :think:
Mada bih ipak i dalje više voleo Kuzmu mesto Dekija i Kačara mesto Milijaša u ekipi

Sa SOS kanala su zvali Dejana da ga pitaju za povredu i on je rekao da je to najveca glupost i da se samo malo povredio i da je trazio da igra protiv N. Zelanda ali je Antic rekao da ce da ga odmori da ne bi rizikovali da se povredi jos vise.

Naši su iz Leoganga demantovali da je Stanković povređen i rekli su samo da nije trenirao u petak zato što je pošteđen napora, kao i da je radio medicinske testove, koji su njegovi saigrači već ranije obavili. Protiv Novog Zelanda najverovatnije neće igrati....

Sada ostaje pitanje zašto su to ovi objavili, a postoji mogućnost i da je došlo do manje povrede, a Francuzi malo preuveličali....

Капитен је ОК

Интернет издање познатог спортског дневника Лекип објавило је око 11 сати да је Дејан Станковић повредио лист десне ноге и да неће играти на Светском првенству у Јужној Африци. 31-огодишњи фудбалер тврди да је се у реду и да ће чак данас у једном тренутку ући у игру.

Разлог за бригу била је и чињеница да Дејан Станковић није тренирао у петак поподне. Портпарол репрезентације Александар Бошковић изјавио је да је Станковић пропустио тренинг да би одморио. Са обзиром на неке раније ситуације у којима се показало да би званичне изјаве требало примати са резервом (Жигић изостаје због приватних проблема) и ова је била подложна сумњи.

Ипак, из извора блиских Дејану Станковићу сазнаје се да он има мали бол у листу десне ноге и да је био на магнетној резонанци у петак али и да је све у реду.

Такође, Станковић ће највероватније играти у другом полувремену утакмице са Новим Зеландом данас од 17.15. Директан пренос на Првом програму РТС.

Izvor: RTS

Gledam prvo poluvreme i ne verujem da smo primili gol iz jedine sanse. Prvo je onaj kreten polomio Obradovicu nos iz cista mira a decko je bas dobro igrao do tada, a onda smo primili gol posle greske Vidica ja mislim. Po bokovima i dalje igramo dobro iako ne igraju Krasic i Jovanovic ali po sredini je dosta mrsavo, Milijas jednostavno nema taj kvalitet da da kvalitetnu loptu u prazno, jedino je Kuzmanovic imao lepe ideje koje nisu uspevale. Ocigledno da Antic krije pravu postavu i da mesa karte ne bi li proverio kako igramo bez standardnih igraca. Trebali bi malo vise da ukljucimo skok igru jer nam je to najveci adut. Ovako samo trosimo snagu na probijanje po bokovima a to ne vodi nicemu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back