Ево ти прилике, шта каже (нео)паганизам о диносаурусима?
Sale, paganizam nije religija, a nije ni neopaganizam. U oba slučaja pojmovi označavaju skup više međusobno veoma različitih religija.
Значи није поента да се овде говори о религији и диносаурусима, већ да се тумачи Библија.
Па да променимо назив теме?
Да ли се слаже постављач?
И још понека питања па ћемо да решимо како већини паше.
Koliko ja znam dinosaurusi su samo jedan od brojnih "kamena spoticanja" koji predstavljaju problem za dogmu avramskih religija.
Dalje, uopšte nije reč o tumačenju Svetog pisma, već o stavu koje pojedine verske zajednice imaju po ovom pitanju.
Moj savet ti je da pročitaš uvodnu poruku teme, naročito sledeći deo:
U setnji sa dinosaursima.. ? Da li je iko ikada setao sa dinosaursima ?
Kako su nastali? Kako su izumrli ? Cime su se hranili ?
za pocetak bi jaaaako zelio da vidim smisleni odgovor na ova pitanja, a iz pozicije nekoga ko sumnja u "ateisticku, evolucionisticku, satanisticku ili komunisticku" zvanicnu nauku
A nakon odgovora, volio bi da ovu temu pretvorimo u opustajuce - ozbiljnu temu o institucionalizovanoj religiji i svim njenim apsurdima
dakle, kako je moguce da su izrazi "neman" i "morska zvijer" oznacavali - dinosaurse ?
"ako se zna" da su dinosaursi bili biljojedi do potopa, a u potopu su nestali, zbog cega se ovi izrazi koriste za mirne biljojede i prezivare koji su zivjeli sa ljudima ?
zbog cega mislite da je izraz "velike morske zivotinje" takodje koristio za - dinosaurse ?
zar ne mislite da bi taj izraz trebao da oznacava kitove, ajkule... ?
Uzgred, ako ćeš već da menjaš naziv ove teme, onda bi po tom principu trebalo da menjaš nazive svih tema u kojima se pojavljuju reči kao što su bog, religija, vera, itd., u kojima se teme razmatra iz ugla pravoslavlja ili hrišćanstva uopšte, a koje u naslovu nemaju bližu odrednicu.

Dakle, Sale, manje vrdanja, a malo više odgovora. Kako si krenuo, još malo, pa ćeš kao lokalni Jehovini svedoci da (ne) odgovaraš.

Gde piše da je išta utureno kao da se oduvek verovalo?