mario80
Stara legenda
- Poruka
 - 86.345

6.954.269 google rezultata pretrage. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Која половина је доња? Пардон, горња - тамо где би требало да буде глава. Нешто се збуњујем данас.Алекса је киборг.
Пола човек пола машина (четџипити).
Алекса је киборг.
Пола човек пола машина (четџипити).
Da. Nasilnik a ne "muškarci" koji ima "kratak fitilj" je svestan da je jači i ako ga žena, drugi muškarac ili čak dete iznervira, primeniće silu.Jos jedan u nizu idiotizama radikalnog feminizma..
Da ponovimo,
Nasilje nad zenama je nasilje i nema potrebe napominjati da je nad zenom ili muskarcem ili detetom ili starim i nemocnim licem itd..
Nasilje ne cine muskarci nego nasilnici i generalizacije tog tipa su seksizam i privitimizam koje inace fabrikuje i plasira feminizam.
Tradicionalno vaspitanje patrijarhata zenu cuva, stiti, postuje i uvazava.
Srpsko drustvo neguje poseban odnos postovanja prema zenskom polu koji je na zavidnom nivou u odnosu na mnoge druge zemlje.
I ja to ne čitam uopšte. Čat GPt. Na forumu, govorim, privatno može.Ma nema veze. Možda i nisam u pravu ja, možda čitaju ljudi....
To je samo moje mišljenje.
Draži mi je bilo kakav tekst napisan iz glave makar imao hiljadu nedostataka.
filozof Oto Vajninger i biologija nam govore da u svakoj jedinci (i kod ljudi i kod biljaka i kod životinja) postoji trajna BISEKSUALNA OSNOVA, tako da u svakoj ženi postoji neki % muževnosti - što je nazvano "višak testosterona" ali je to pojednostavljeno rečeno.Samo jedan eksperiment. Ima ih mnogo više koji pokazuju da testosteron i te kako utiče. Naprimer u ženskim zatvorima u USA su postojale i postoje zatvorenice koje su napadale druge, tukle ih, glumele gazde. Prilikom medicinskih pregleda, testova, je svaka od njih imala višak testosterona.
![]()
Ovako ja.
![]()
Opet ti protiv muškog roda...a izgledalo je da si se skinula sa feminističkih teorija zavjeri da si i krenula u potragu za partnerom.Muškarci nisu žrtve toksične muškosti — oni su njeni saučesnici
U društvu koje decenijama neguje ideju da je muškost sinonim za snagu, kontrolu i emocionalnu zatvorenost, nasilje nad ženama ne dolazi kao izuzetak — već kao posledica. Mizoginija nije anomalija. Ona je sistemska. Ona je naučena. I ona se prenosi generacijski, često pod maskom "tradicije", "muške prirode" ili "porodičnih vrednosti".
Statistike su neumoljive: žene su nesrazmerno češće žrtve partnerskog nasilja. Počinioci su uglavnom muškarci. I dok se društvo pita "zašto", pravi odgovor možda nije u psihologiji pojedinca, već u kolektivnoj odgovornosti koju muškarci odbijaju da preuzmu.
Toksična muškost nije samo problem — ona je izbor
Muškarci koji odbijaju da govore o emocijama, koji uče sinove da "ne plaču", koji dominaciju vide kao dokaz muškosti — nisu samo žrtve sistema. Oni su njegovi čuvari. Svaki put kada se nasilje relativizuje, kada se žena okrivi za "provokaciju", kada se ćuti pred mizoginim šalama — toksična muškost se hrani.
Gde je muški pokret za emocionalnu slobodu?
Feminizam je godinama nosio teret borbe protiv mizoginije. Gde su muškarci u toj borbi? Zašto ne postoji masovni pokret koji oslobađa muškarce od štetnih normi, koji ih uči da ranjivost nije slabost, da kontrola nije ljubav, da tišina nije snaga?
Vreme je za suočavanje, ne za izgovore
Ne možemo govoriti o prevenciji nasilja nad ženama dok muškarci ne prepoznaju sopstvenu ulogu u njegovom održavanju. Vreme je da se prestane sa izgovorima. Vreme je da se preuzme odgovornost. Vreme je da se redefiniše muškost — ne kao dominacija, već kao saosećanje, ranjivost i ravnopravnost.
Pogledajte prilog 1808855
Како воле да их давиш.
Једном, каже она мени "за тренутак сам почела да губим свест",
ја се уплаших:"Јао, значи претерао сам, морам да пазим.",
"Ма...нееее...супер је осећај!"
A hoće li žena preuzeti odgovornost za svoj loš izbor takvog muškarca?Vreme je da se preuzme odgovornost
Samo što nisam siguran koliko bi prvo žene volele takvu muškost.Vreme je da se redefiniše muškost — ne kao dominacija, već kao saosećanje, ranjivost i ravnopravnost.
ne.Muškarci nisu žrtve toksične muškosti — oni su njeni saučesnici
U društvu koje decenijama neguje ideju da je muškost sinonim za snagu, kontrolu i emocionalnu zatvorenost, nasilje nad ženama ne dolazi kao izuzetak — već kao posledica. Mizoginija nije anomalija. Ona je sistemska. Ona je naučena. I ona se prenosi generacijski, često pod maskom "tradicije", "muške prirode" ili "porodičnih vrednosti".
Statistike su neumoljive: žene su nesrazmerno češće žrtve partnerskog nasilja. Počinioci su uglavnom muškarci. I dok se društvo pita "zašto", pravi odgovor možda nije u psihologiji pojedinca, već u kolektivnoj odgovornosti koju muškarci odbijaju da preuzmu.
Toksična muškost nije samo problem — ona je izbor
Muškarci koji odbijaju da govore o emocijama, koji uče sinove da "ne plaču", koji dominaciju vide kao dokaz muškosti — nisu samo žrtve sistema. Oni su njegovi čuvari. Svaki put kada se nasilje relativizuje, kada se žena okrivi za "provokaciju", kada se ćuti pred mizoginim šalama — toksična muškost se hrani.
Gde je muški pokret za emocionalnu slobodu?
Feminizam je godinama nosio teret borbe protiv mizoginije. Gde su muškarci u toj borbi? Zašto ne postoji masovni pokret koji oslobađa muškarce od štetnih normi, koji ih uči da ranjivost nije slabost, da kontrola nije ljubav, da tišina nije snaga?
Vreme je za suočavanje, ne za izgovore
Ne možemo govoriti o prevenciji nasilja nad ženama dok muškarci ne prepoznaju sopstvenu ulogu u njegovom održavanju. Vreme je da se prestane sa izgovorima. Vreme je da se preuzme odgovornost. Vreme je da se redefiniše muškost — ne kao dominacija, već kao saosećanje, ranjivost i ravnopravnost.
Pogledajte prilog 1808855
Imam. Ali je nerešivDobijem napad žgaravice kad vidim ove AI generisane članke.
Mnogo reči, malo pameti.
Imate li vi isti problem?

U Evropi i na zapadu ide ka tome, svi smo sila ali usamljena sila, broj razvoda i domaćinstava sa jednim članom , raste li raste.sinoć na tv-u ide neka emisija i žene pričaju kako su jake i neprejebive kako su sila i zato su same jer se muškarci plaše njihove uznapredovale emancipacije.
moram da kažem u svoju odbranu da ne bih gledala tv ali mi je mama u gostima i pošto prati neku seriju na prva pustimo tv pola sata ranije... da ne zaksni
znači oni biju
a one se emacipuju
i svi sami ko psi kod kuće žive neku nametnutu viziju
Mene nisu ubedili a ni moju suprugu, ko im .... mater.Pa to je i cilj cifuta!!!
Isto tako ubedjuju bele zene da su beli muskarci nikakvi, glupi i smotani i da je belim zenama mesto uz crnce, arape, jevreje, induse, latinose i ko zna jos koga.
Ili bele muskarce da su bele zene ratoborne frigidne drske kobile i da je belim muskarcima mesto sa pokornim azijkama, siptarkama, latinama itd.
LepoMene nisu ubedili a ni moju suprugu, ko im .... mater.
Pa to je i cilj cifuta!!!
Isto tako ubedjuju bele zene da su beli muskarci nikakvi, glupi i smotani i da je belim zenama mesto uz crnce, arape, jevreje, induse, latinose i ko zna jos koga.
Ili bele muskarce da su bele zene ratoborne frigidne drske kobile i da je belim muskarcima mesto sa pokornim azijkama, siptarkama, latinama itd.
Samo prati savremene americke filmove i citaj tj. gledaj izmedju redova. Sve ce da ti bude jasno.Ne čuh da iko ikad ikoga ubeđuje u takvo nesto.