- Poruka
- 43.628
Ne možeš ga naterati da te poštuje, ako nisi za poštovanje.
A muškarac odlučuje koja je za postovanje ?
Ako je bolesan u glavu i u dušu on nepoštuje ni sebe a kamoli zenu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne možeš ga naterati da te poštuje, ako nisi za poštovanje.
Zato je evoluirao musk zadnji deo sake.Zenskom umu kad je dosadno prave sranja
Jedno ne mora da bude odgovorno zbog ponašanja onog drugog, to što pišeše je opšte mesto.zapravo odsustvo tradicionalnog vaspitanja, uzajamno nepoštovanje.
Nema potrebe za nasiljem ebeno je kad nemozes ni da pobegnesZato je evoluirao musk zadnji deo sake.
Zato je evolourao i zakonZato je evoluirao musk zadnji deo sake.
A sto ste vi corave pa ne prepoznate to u startuA muškarac odlučuje koja je za postovanje ?
Da li si skapirala sarkazam ili si mislila da sam ozbiljan ?Nema potrebe za nasiljem ebeno je kad nemozes ni da pobegnes
ne, taman posla, čeka da mu svaka posebno objasni da je ona isključivo zadužena za njega.A muškarac odlučuje koja je za postovanje ?

Tajson je ozbiljanDa li si skapirala sarkazam ili si mislila da sam ozbiljan ?![]()
Dobijas poene zato sto znas ko jeTajson je ozbiljan![]()

Zašto taj problem imaju društva koja su protkana FEMINIZMOM, a nemaju tradicionalna društva u kojima se feminizam nije ukorenio ?Dugo se verovalo da je agresivnost urođena osobina muškaraca, te da je hormon testosteron — koji je važan za razvoj seksualne funkcije i rast mišića — odgovoran za takvo ponašanje. Ova teza potiče iz istraživanja na životinjama: eksperimenti su pokazali da se kod kastriranih mužjaka nivo agresije smanjuje. Međutim, uloga testosterona u nastanku agresije već dugo se dovodi u pitanje.
U jednom eksperimentu sa 300 muškaraca i žena, psiholog Oliver Šultajs sa Univerziteta u Erlangenu-Nirnbergu otkrio je da testosteron nema uticaj na to da li će neko reagovati agresivno. Umesto toga, primećen je značajan uticaj drugog hormona — kortizola. „To je hormon stresa koji telo obično luči kada se nađe u izazovnoj situaciji, i koji obično usporava ponašanje i čini ga manje impulsivnim“, objašnjava Šultajs.
Kod agresivnih muškaraca nivo kortizola bio je niži nego kod onih koji nisu pokazivali agresiju

Ai analiza nečijih frustracijaOvaj članak je idiotski, ali pošto znamo da ga nije pisao čovek, besmisleno je da se kritički analizira.

Ja koliko sam primetio problem nastaje kada žena neuspešno glumi muškarcaZašto taj problem imaju društva koja su protkana FEMINIZMOM, a nemaju tradicionalna društva u kojima se feminizam nije ukorenio ?
Zašto je procenat mizoginije minoran u UAE ili Gadafijevoj Libiji a u "modernom" razvijenom zapadnom svetu znatno, znatno viši?![]()
kao što je i sama tema.Jedno ne mora da bude odgovorno zbog ponašanja onog drugog, to što pišeše je opšte mesto.
Nemoj tako moderator neće da ti odobri komentare jer vređaju osećanja pahuljica i woke populacije.Ovaj članak je idiotski, ali pošto znamo da ga nije pisao čovek, besmisleno je da se kritički analizira.
Ovo je klasicna plitka zamka neoliberalne demagogije koja perfidno psihologizacijom pokusava da razvodnjava ono sto je jasno i konkretno.Не треба 'нападати' особе који због емоција постају подложне/ни одреженим 'питањима' и 'проблемима'
веж треба аргументвано дискутовати на ту тему
https://iask.ai/q/-aiclt70
Уместо 'напада', фокус треба да буде на стварању сигурног простора за разговор, где се осећања постују, а потом се постепено прелази на рационалну дискусију. Ево неколико корака и стратегија које могу помоћи:
1. Емпатија и активно слушање
Први и најважнији корак је показати емпатију и активно слушати. То значи да треба да се потрудите да разумете њихову перспективу и осећања, чак и ако се не слажете са њима.[2]
- Покажите разумевање: Изразите разумевање за њихове емоције. На пример, можете рећи: „Разумем да те ово веома погађа“ или „Видим да си узнемирен/а због овога“.[3]
- Активно слушајте: Дозволите им да изразите своје мисли и осећања без прекида. Користите невербалне знакове као контакт очима и климама главом да кажете да слушате. Понављање онога што су рекли својим речима (парафразирање) може им показати да сте их разумели.[4]
2. Валидација емоција
Валидација не значи да се слажете са њиховим ставом, већ да признајете да су њихова осећања важећа у датој ситуацији. Ово помаже у деескалацији емоција и отвара пут за рационалнију дискусију.[5]
- Признајте њихова осећања: "Имам смисла да се тако осећаш с обзиром на то кроз шта пролазиш." или "Разумљиво је да си љут/а/тужан/на."[6]
- Избегавајте омаловажавање: Никада немојте говорити "Нема разлога да се тако осећаш" или "Претерујеш", јер то само показује одбрамбени став.[7]
3. Фокусирање на чиненице и аргументе, а не на особу
Када емоције почињу да се смирују, можете постепено прећи на аргументовану дискусију. Кључно је да се фокусира на тему или проблем, а не на карактеристике или личност особе.[8]
- Користите "ја" јавља: Уместо да кажете "Ти увек радиш то и то", реците "Ја се осећам [емоција] када се деси [ситуација]". Ово смањује вероватноћу да се друга особа осећа нападнутом.[9]
- Представите Чињенице мирно: Када износите своје аргументе, користите мирне и објективне изразе. Избегавајте повишен тон, сарказам или агресивну реторику.[10]
- Позивајте се на доказе: Ако имате релевантне чињенице, податке или изворе, представите их на неутралан начин. На пример, "Према истраживању [назив истраживања], показало се да..."[11]
4. Постављање питања уместо изношења тврди
Уместо да директно оспоравате њихове ставове, постављајте отворена питања која их подстичу на размишљање и објашњавање својих ставова.[12]
- Отворена питања: "Како си дошао/ла до тог закључка?" или "Шта мислиш да би се десило ако бисмо покушали другачији приступ?"[13]
- Питања за разјашњење: "Можеш ли ми објаснити мало више о томе?" или "Шта тачно мислиш под тим?"[14]
5. Постављање граница и паузе
Ако дискусија постане више емоционална или се осећате као да се врти у круг, важно је поставити границе или предложити паузу.[15]
- Предложи паузу: "Чини ми се да смо обоје узнемирени. Можда би било добро да направимо паузу и вратимо се на ово касније."[16]
- Поставите границе: "Желим да наставим ову дискусију, али молим те да се фокусирамо на тему, а не на личне нападе."[17]
6. Фокусирање на заједничке циљеве
Покушајте да нађете заједнички именик или циљ који обоји делите. Ово може помоћи у преусмеравању фокуса са конфликта на сарадњу.[18]
Применом ових стратегија, можете креирати конструктивно окружење за дискусију, чак и када се суочавате са емоционално набијеним темама.
- Идентификујте заједничке интересе: "Обоје желимо да [заједнички циљ]. Како можемо заједно радити на томе?"[19]
Ovo je klasicna plitka zamka neoliberalne demagogije koja perfidno psihologizacijom pokusava da razvodnjava ono sto je jasno i konkretno.
Dakle sa radikalnim feminizmom i idejom koju propagira sa ciljem pravljenja jaza izmedju muskaraca i zena i unistavanja tradicionalnih fundamenata nema pregovora niti rasprave.
Kome se baulja u kaljuzi blata patologije radikalnog feminizma neka se sa njima raspravlja, ja tu nemam sta da trazim posto moja svest vibrira na visem nivou.
Pozdr
Без "токсичне мушкости" живели би још у пећинама.
Ai analiza nečijih frustracija![]()
Koliko sam skontao, postoje dozvoljeni i nedozvoljeni izvori za teme.Nemoj tako moderator neće da ti odobri komentare jer vređaju osećanja pahuljica i woke populacije.
Ja ne znam šta su ljudi zapeli za taj chatGTP kad je to bukvalno pretraživač informacija sa interneta koji nabaca tekst koristeći informacija sa gugla. Ništa posebno i revolucionarno.Koliko sam skontao, postoje dozvoljeni i nedozvoljeni izvori za teme.
Ovde se ne zna šta je izvor teme, mada smo pretpostavili. Kolega koji je i moderator je to izneo, a koleginica koja je postavila temu i koja je moderatorka, to je indirektno potvrdila.
Mislim da bi bilo koretktno da se u uvodu teme napiše da je tekst generisan od strane veštačke inteligencije (VI/AI).
Mislim da je vreme da se postavi pitanje da li takav tekst može da se postavi kao izvor za temu na forumu?
Tekst će biti uobličen u zavisnosti od toga ko mu je i kako zadao zadatak, tako da tekstovi na istu temu mogu da budu prilično različiti.
Kad se radi o ozbiljnim temama kao što je ova, ovo nije pouzdan izvor informacija i može da bude problematičan na više načina.
Ubrzava mnogo stvar. Zamisli da tražiš recenzije i podatke o nekim zvučnicima na netu. Ili imaš samo sliku zvučnika ali ne znaš ništa o njemu. Čat Gpt ti u sekundi kaže koji je model, koja godina, karakteristike itd itd.Ja ne znam šta su ljudi zapeli za taj chatGTP kad je to bukvalno pretraživač informacija sa interneta koji nabaca tekst koristeći informacija sa gugla. Ništa posebno i revolucionarno.
Ništa posebno što sa dva-tri klika više nisi mogao da rešiš i pre. Malo brži pretraživač i to je to. Ovde se radi o tome da se o društvenim i emotivnim pitanjima ljudi savetuju sa bukvalno pretrazivačem interneta što je malo krajnje degutantno. Ovaj fazon uopstenih tekstova bilo za ili protiv na neku temu ima milion na internetu i imaju neku vrednost kao i meksičke serije produkcije "televisa presenta".Ubrzava mnogo stvar. Zamisli da tražiš recenzije i podatke o nekim zvučnicima na netu. Ili imaš samo sliku zvučnika ali ne znaš ništa o njemu. Čat Gpt ti u sekundi kaže koji je model, koja godina, karakteristike itd itd.
Drugi primer, ja sam tražio neke podatke o k. sočivima koje koristim i imao sam problem da nadjem na netu a i da sam našao bilo bi na engleskom koji ne znam baš super. Čat Gpt mi je odmah našao i to na srpskom.