Da li je abortus ubistvo?

Када би сте знали да жена трудница већ има осморо деце од којих је троје глуво, двоје слепо, једно ментално заостало, а она сама има сифилис – да ли бисте јој препоручили абортус?
Svi koji zagovaraju abortus su ga prezivili

Када би сте знали да жена трудница већ има осморо деце од којих је троје глуво, двоје слепо, једно ментално заостало, а она сама има сифилис – да ли бисте јој препоручили абортус?
Ne. Celibat ili makar kontracepcija.

Ja bih rodila dete kakvo god da mi ga je Bog namenio.
jedna daljnja rodica je imala komplikacije pri porodu i na sreću sve je dobro prošlo i za nju i za dijete. nakon borbe za živote dobila je od doktora strogo upozorenje da bi budući porođaj mogao bit poguban a ona je rekla da će biti šta bog da. i bilo je to da sada više nije na ovom svijetu. ajde šta nije mislila na sebe bila je toliko sebična da nije mislila ni na ljude oko sebe prvenstveno na kći. pa kad u 21 stoljeću ljudi stavljaju boga ispred doktora.

jedna daljnja rodica je imala komplikacije pri porodu i na sreću sve je dobro prošlo i za nju i za dijete. nakon borbe za živote dobila je od doktora strogo upozorenje da bi budući porođaj mogao bit poguban a ona je rekla da će biti šta bog da. i bilo je to da sada više nije na ovom svijetu. ajde šta nije mislila na sebe bila je toliko sebična da nije mislila ni na ljude oko sebe prvenstveno na kći. pa kad u 21 stoljeću ljudi stavljaju boga ispred doktora.
Bog je iznad i ispred svega.
Ne daje doktor vecni zivot nego Bog.
Ko abortira ,sudbina mu moze uzvratiti istom merom ako se ne pokaje.I ocu i majci.

Poslednja izmena:
Druže ja sam već u prethodnim komentarima pisao kada jeste a kada nije ljudsko biće. Čitaj sa više pažnje šta pišem bez preskakanja pa će ti biti jasno. A ne mi postavljati ista pitanja na koja sam već odgovorio ranije. Da ponovim. Ljudsko biće je od trenutka kada ima glavu, oči, uši, usta, nos, mozak, srce, bubrege, jetru, ruke, noge, stomak, leđa, ramena, creva ili makar većinu od tih organa. To što sam nabrojao se dešava i pre drugog meseca. Vidi se već par nedelja nakon trudnoće. Što se tiče pravnog sistema nije to tema ovde. Mi ovde pričamo sa aspekta logike, prirode, morala, a ne zakona koji su na snazi u pojedinim državama. Može država danas sutra doneti zakon da su incest, pedofilija, zoofilija legalni. Da li to znači da je to normalno i da treba to da prihvatimo bez borbe? Nije svaki zakon dobar. Abortus nije pravo žene na njen fizički integritet jer nije dete krivo šta je ona trudna. Nije ono svojom voljom ugrozilo taj njen integritet nego je dama sama to izazvala jer je imala seks bez zaštite. Na integritet je trebala ranije misliti.
Aj ti druže malo prouči embriologiju pa se vrati, kad već hoćeš time nešto da argumentuješ

Koji crni organi u prvih par nedelja trudnoće, to ni stručno još nije fetus

Aj ti druže malo prouči embriologiju pa se vrati, kad već hoćeš time nešto da argumentuješ

Koji crni organi u prvih par nedelja trudnoće, to ni stručno još nije fetus
Dobro možda nema oragana u prvih par nedelja, nemojte vi levičari da me hvatate za svaku reč i sve bukvalno da shvatate šta kažem, zaleteo sam se malo verovatno. Ali nakon 5 ili 6 nedelja već liči na čoveka, to se vidi iz aviona i tu ništa nisam preterao, ko ne veruje ima fotografije na gugl pa neka se uveri. Abortus je zakonski dozvoljen do 10 nedelje. Dakle legalizovali su ubistva malih beba. Svet je poludeo odavno.

Dobro možda nema oragana u prvih par nedelja, nemojte vi levičari da me hvatate za svaku reč i sve bukvalno da shvatate šta kažem, zaleteo sam se malo verovatno. Ali nakon 5 ili 6 nedelja već liči na čoveka, to se vidi iz aviona i tu ništa nisam preterao, ko ne veruje ima fotografije na gugl pa neka se uveri. Abortus je zakonski dozvoljen do 10 nedelje. Dakle legalizovali su ubistva malih beba. Svet je poludeo odavno.
Kao što rekoh, malo prouči bolje embriologiju pa se vrati.

Back