REČNIK BEOGRADSKOG ŽARGONA

• Začetnik teme Začetnik teme lider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Улични пишач – лице које често или увек обавља физиолошке потребе на просторима улице и околине.

Лудак – Особа за које је утврђено од стране стручног лица или околине да поседује неки поремећај стања психе или свести. У зависности од датог поремећаја назив лудак може имати и позитивно и негативно значење.

Психопата – лице код кога постоје такви поремећаји стања психе који га чине опасним по себе и друге. Лице је склоно томе да спроводи у дело све своје идеје, што га и суштински разликује од обичног лудака. За њега стварност није оно што јесте већ је стварност оно што он истрипује да је она.

Манијак – тип који има невероватно јаку потребу да чини одређену врсту активности кад год може. Његове акције су несвакидашње. Манијаци се најчешће баве силовањима, егзибиционизмом, разним сексуалним перверзијама, пироманијом...

Стока – Лик који се понаша некултивисано. Склон је насиљу и бахатом понашању. Није му битан однос према околини и не интересује га мишљење околине. Пљување по тротоару, бацање смећа око себе, подригивање и сл су за њега најприроднија ствар. Понекад се понаша и као хулиган. Он ово не чини из лоших намера него зато што је такав. Воли да се налива без границе.

Пајсер – Исто као и стока. Једина разлика је у томе што је пајсер страшно глуп лик који уз то има и нешто појачану агресивност.

Будала – је лице које прибегава акцијама и потезима који неводе ничему корисном и нормалном. Будала је у стању да по цели дан прави проблеме из разлога што је глуп и не уме да престане.

Хулиган – лик који екстремно воли насиље и радо учествује у истом. Иначе је јако пријатан и готиван лик. Он воли да разбија и руши не због тога јер је зао већ због тога што он ужива у томе и што га дивљање чини срећним. Хулиган неће да развали излог радње да би крао ствари већ јер воли деструкцију. Често је мотивисан неком идеологијом или сл. Воли алкохол.

Чанколиз – Тип који је склон да живи на нечијим јаслама. Ово није исто што и гребатор, жицкарош и сл. Чанколиз не осећа никакву кривицу или одвратност према томе сто ради. Мислим да му име висе говори него овај опис.
Штекара – Лик који има чудан обичај да и поред присуства гомиле кеша у свом новчанику, одбија да га даје другима па макар и да се истали за нешто а камоли да се отвори, части или слично. И ако он тренутно ни незна за шта би конкретно употребио тај новац, неће га потрошити, измишљајући при том било шта на шта би као требало да потроши паре. ( е, као треба ми за школу сутра да дам за неко срање тамо... е ма треба ми за кредит сутра... ) Са друге стране не инсистира да му неко нешто да и сл.

ТВ – делија Навијач ФК Црвена Звезда који изузетно воли свој клуб али који ко зна зашто не одлази на текме већ их гледа на ТВ-у.

Клептоман – Врста манијака која има незадрживу потребу да краде ствари. Клептоману није битно шта је предмет крађе. Оловка из поште, сони од ортака, новчаник неког типа, било шта... Што је јако интересантно икада оружане пљачке и насиље.

Пироман – Врста манијака који осећа потребу да нешто запали, и да нешто гори. Када успе да упали ватру он са чудним сјајем у очима гледа у њу не одвајајући поглед од ње. Што је ватра већа он је срећнији.

Воајер – Лице које воли да посматра друге људе док ови имају сексуалне односе, односно док се јебу. Овом приликом воајер осећа исто што и они и при томе мастурбира, односно врши самозадовољавање.

Прсотина – Тип који је већ дуже време луд и који је својим ''лудацким стажом'' и делима која је чинио заслужио овај назив. Ово је као чин у војски. Ово је епитет вишег реда од лудака али још увек нижи од психопате.

Отпадак -- Односи се најчешће на припадника друге етничке групе. Мада може означавати и лице које је самим својим постојањем бескорисно и безвредно те се из истог разлога може одстранити као одпадак.

Стрвина -- Лик који поседује огромну физичку снагу која произилази из његове огромне телесне масе.

Боем – Ово је специфична врста алкохоличара, опија се само по кафанама, најчешће вином или квалитетном жестином, троши паре и на музику. По струци је обично слободни уметник, песник или сликар... Пије најчешће ноћу. Није агресиван. И што је најинтересантније нико незна одакле му кеша и од чега живи.
Пијанац – Особа у одмаклом стадијуму алкохолизма. Пијан је од јутра до сутра. Пије све што у себи садржи алкохол. Од најгорег пива па до шпиритуса. Најчешће по локалним биртијама или испред продавнице. Није у стању да ради било шта друго сем да се напија.

HeBePoBaTaH_:
..

Pazi, ne stoji se ISPRED semafora, uvek je ispred saobračajnica, zgaziče te nešto kada dođeš u Beograd kod "doktora"

Kome "doktor" treba lepo se vidi,ja orem i kopam na svežem vazduhu pa sam hvala bogu zdrava.Što se semafora tiče ne brini za mene,nego ti pazi pošto si još uvek oduševljen njime,nemoj negde da se zbuniš,šteta bi bilo ...

hahahma ne vozim se basom..ima kočiju:p
ili uzmem taxi ili po bgd-ski ta puta i
drago mi je da znaš za konja mastermind.
konja se koristilo za nemačke marke za sumu od 10 hiljada
nemam pojma zašto.
a kada smo već kod novca...
setih se: KOVE

bulikati-piti red bul u ogromnim kolicinama
buljokolj-čekićar-peškir-furunaš(forumas :lol:)-derpe
gnjurac ili tihomir koji dolazi od pasulja de gol (prazan bez mesa)
dojebnik-ljubavnik
antikvar-stipendista -babojebac
bušbetonke-cipele sa štiklom, onom modernom

HeBePoBaTaH_:
Wikolak, koja to budala ide iz Valjeva da studira u Novi Sad, a da nisu u pitanju egzistencijalni razlozi ili da nije u pitanju prijemni ispit koji nisi položio, a nemaš para za samofinansiranje..

Hehehehe.....nemas ti pojma decko! Hehehe, razlozi zbog kojih se dolazi u Novi Sad na studije je:

- bolji uslovi za skolovanje (za neke profesije)
- manji i uredjeniji grad
- samo sat vremena duze se putuje nego na relaciji VA-BG
- bolje organizovane studentske institucije
- bolja saradnja sa fakultetima iz inostranstva I
NARAVNO
- DIPLOMA KOJA NE MORA DA SE NOSTRIFIKUJE U INOSTRANSTVU :-)

Diploma koja se dobija na Univerzitetu u Novom Sadu je priznata i po JUS-u i po NEMACKOM standardom... Bivsa austrougarska se i dalje drzi...sta ces!

HeBePoBaTaH_:
to je jasna računica. A i tamo izgleda ne možeš da diplomiraš, pa si našao ovde da se u pauzama izdr*avaš.

Kao sto rekoh, imam pauzu izmedju ispita.... ******, zavrsio sam januarski rok kako treba pa ne moram sada da brinem za februarski...
A vi, kako te? Sta ti studiras decko, ako studiras nesto uopste?

HeBePoBaTaH_:
Odakle su došli ti ljudi kojima zameraš u Beograd?
Iz šume?
Da, ali su rođeni u Valjevu i ostalim gradovima Srbije.

Geak je geak, gde god da je rodjen....a vecina, naravno, ide u BG. To dokazujes i svojim primerom...no, to je ipak patologija, tako da ovo treba da se prebaci na "medicinu".

HeBePoBaTaH_:
Beograd - Beograđanima da bi isti procvetao. Po ministarstvima sede slični tebi, koji o Beogradu ne znaju ama baš ništa.

Tako je, Beograd Beogradjanima heheheheheh

HeBePoBaTaH_:
Ti si jedna iskopleksirani mali poljski mišič, pobegao od njive i motike i želeo bi da preko noći postaneš deo nečega, a po poreklu i metntalitetu daleko si od građanina bilo kog grada, ne samo Beograda, a pogotovu ne njega....

Hehehehe....a ti si kao deo necega? Daj, ne budali, izgleda veoma smesno...uh uh uh, pa ja sam zaboravio, TI SI ELITA.... O UZVISENI heheheheheh op cvrc gevezn zajn!

HeBePoBaTaH_:
Intelektualno su obogaljen, a ja sa tobom mogu da pričam kako hoću, za razliku od tebe koji vrti dve reči o tome kako je bio u istočnoevropskim državama
I nigde naravno više...

Ti vrtis pricu o Vozdovcu, Dorcolu i Zvezdari.... ko o cemu baba o ustipcima.... Ja mogu da vrtim pricu jer sam video sve to! Da li si ti video ista dalje od Ade pa da mozes da drvis?

HeBePoBaTaH_:
Tvoj vizir je tvoja oranica i preko plota dva metra, na pljuvomet..

Moj je 2 metra....koliki je tvoj? 10 cm?

HeBePoBaTaH_:
Beograd će biti i ostati tvoj nedosanjani san, zato te ovde žale i ismevaju ljudi...Ubiće te tvoja psihologija palanke, malograđanine...

Ne sanjam BG, imam ostale gradove Srbije!

lider:
Pa dobro ,može li iko da prekine ove BUNTOVNIKE BEZ RAZLOGA
Glupo je da zaključavaju našu temu na našem podforumu.
Ljudi ja vas zaista shvatam,nemam ništa protiv toga što mrzite Beograd,ako će vam biti lakše jesmo svu lovu smo vam pokupili ,grozni smo i nikakvi...
Ajde sad nas pustite da se zezamo sa našim žargonom...Nije to tako teško.

Ja sam se izvinio sto sam onako upao, tema je zanimljiva i necu smetati vise (da ne ispadne neko prepucavanje i neka politizacija, dakle, ne obracajte paznju na mene i mojih postova, ali kao sto vidis i mene iznervira glupost i vredjanje) i to zbog likova koji su cool. Mogu reci ima stvarno ljudi i u Beogradu. Da se ne lazemo.

Nego, s druge strane vidim da se nekima bas otkriva poreklo (neverovatan, ober@... i jos neki) kojeg se stide...

Sto rece Surda u seriji "vruc vetar", kada se obracao jednom naduvenku: ..."stidite se svog porekla, pogotovo ako je sa sela i sve cinite da ga drugi ne primete a iz dzepa vam vire perca belog luka..."

Pominjanje motike, semafora... pitam se kada bi taj naduvenko mrdnuo iz Beograda, nabio bi sebi tolike komplekse, da ne bi mozda preziveo. Najbolje mu je da ne mrda, jer okolo je dzungla, ako nije znao.

Necu se vise mesati, definitivno.

P.S.

Bolje je biti seljak iz sela, nego seljak iz grada!

Narode ovako!

Posto smo se jasno polarizovali na dve grupe (i trecu koja je tu negde izmedju) ja vise necu slati poruke na ovaj topik! Znam da Vam je laknulo, ali evo i objasnjenja!

Zasto?
Zato sto se sada prepucavamo samo nas dvoje-troje i to samo sa jednim korisnikom, korisnikom koji ima nadimak - "HeBePoBaTaH_" !

Svi koji zele da nastave ovaj dijalog izmedju "unutrasnjosti" i Beograda neka posete temu kojoj sam simbolicno dao ime "Pljuvanje u dalj", pa ko koga dokaci.... Podrazumeva se da pre toga dobro nakupe materijal i tek onda raspale po drugoj strani!

Hvala Vam na strpljenju i razumevanju!

Over & Out

P.S.
Soa, Kazanova, dodjite na novu temu da tu nastavimo da se pljujemo sa Neverovatnim, neka ljudi neka pricaju ovde.....

Neverovatni i svi njegovi istomisljenici....dodjite na "Pljuvanje u dalj" da vam pokazemo nesto....

Svima ostalima zelim ugodan boravak! Vozdra!

Back