RAZMISLITE o sterilizaciji

Konacno se ti i ja oko necega slazemo:worth:
Moja Lara ce za koji mesec imati 5. leglo stenaca i nista joj ne fali,hvala Bogu,sto za pojedine
keruse ne mogu reci, ugojene, jedva se krecu, tuzne i nezainteresovane za okolinu i igru, a mladje od moje Lare godinu i dve...
Kod zivotinja kao i kod ljudi, svi ti neprirodni,extremni hormonski poremecaji, izazivaju niz drugih,nezeljenih reakcija u organizmu
koje nikako ne mogu produziti zivot zivotinji vec ga samo ucine nekvalitetnijim i nenormalnim...
Znam da je tema,, Predstavite svoje mace,, izvinjavam se sto spamujem, pozzz...

- - - - - - - - - -

Naravno, Branin post je obrisan, toliko o tome, pozdrav.

Polako bice vremena kada ce hteti da se menja.... Kad se bude razboleo ili povredio, a ne bude imao ko da mu pomogne...
Citav sistem besmilsenih teorija, nijedna veze s vezom....Toliki otpor prema veterinarima, na lekare se, verujem, mnogo blagonaklonije gleda. Ici ce se i pod noz bez ikakvog ustrucavanja, ako bude trebalo zivot da se produzi i poboljsa, ali kada treba veterinara platiti, to je cudo koliko je to veliko bogohuljenje, koliko se to kosi sa prirodnim nacelima... Vazi...

Poslednja izmena:
Polako bice vremena kada ce hteti da se menja....

Нема проблема, сачекаћу колико год ти кажеш!!! :flert:

Ко зна, можда је тај живот у 4 зида много бољи за животињу, него да живи у природном амбијенту на природан начин...

Ко зна... Све је могуће... :hahaha:

Kad se bude razboleo ili povredio, a ne bude imao ko da mu pomogne...
Citav sistem besmilsenih teorija, nijedna veze s vezom....Toliki otpor prema veterinarima, na lekare se, verujem, mnogo blagonaklonije gleda. Ici ce se i pod noz bez ikakvog ustrucavanja, ako bude trebalo zivot da se produzi i poboljsa, ali kada treba veterinara platiti, to je cudo koliko je to veliko bogohuljenje, koliko se to kosi sa prirodnim nacelima... Vazi...

Медицина не лечи узроке болести, него симптоме!

ЗАПИТАЈ СЕ ШТА ДОВОДИ ЈЕДНУ ЖИВОТИЊУ ИЛИ ЧОВЕКА ПОД ТАЈ НОЖ! :mazi:

Od kastracije, moj Mirko se potpuno zapapučario, slobodan je da ide gde hoće i dalje, ali jednu jedinu noć nije proveo van magacina. Srećan je i zadovoljan, a ja ne strahujem više da će da ga pregazi auto, rastrgnu psi ili da će da navuče neku polno prenosivu bolest. Inače, iznenadili biste se da znate samo koliko mačka je na testovima pozitivno na FIV, mačiju sidu.

Moj mačak je bio od onih koje je priroda trebalo da elimiše... najmanji u leglu od 6 mačića, sa mesec dana preživeo napad psa u kom je ostao bez repa i slomljene prednje noge. Majka ga je odmah odbacila, nije uspevao da se izbori za svoje kapi mleka. S druge strane, svakog dana slušamo o klincima sa retkim bolestima, onima koje bi priroda odavno sahranila, da nije ljudske intervencije. Divno je kad jedno takvo dete uspe da preživi, zahvaljujući ljudima, kao što je divno i što je malo žuto mače bez repa, zahvaljujući ljudima, postalo odrasli garfild koji na leto puni 2 godine.

I bzvz je što je ova tema, uz moj komentar, postala zatrpana besmislenim raspravama. Ovo je tema da kačimo fotke i hvalimo se svojim ljubimcima... Nekad sam uživala da je listam.

Od kastracije, moj Mirko se potpuno zapapučario, slobodan je da ide gde hoće i dalje, ali jednu jedinu noć nije proveo van magacina. Srećan je i zadovoljan, a ja ne strahujem više da će da ga pregazi auto, rastrgnu psi ili da će da navuče neku polno prenosivu bolest. Inače, iznenadili biste se da znate samo koliko mačka je na testovima pozitivno na FIV, mačiju sidu.

И мој Мићун је слободан да иде где хоће, и мој Мићун није ниједну ноћ провео ван магацина – ако ја то нећу, и мој Мићун је срећан и задовољан, и ја не страхујем нити сад, нити пре, нити ћу, да би га прегазио ауто, растргли пси или да ће да навуче неку полно преносиву болест...

И МИСЛИМ ДА ЈЕ МОЈ МИЋУН У ЈЕДНОЈ МАЛОЈ ПРЕДНОСТИ – НИЈЕ МОРАО ДА БУДЕ УНАКАЖЕН ДА БИ ИМАО ТАКАВ ЖИВОТ. :rostilj:

Alo covece, ne strahujes jer te nije briga! Tebi su macke ukras u dvoristu dok postoje, kad im se desi nesto dodje druga i tako u krug!

Још једна мала исправка...

Не страхујем, јер живе у природном амбијенту и здравој средини, што се не може рећи за "старатеља“ коју своју животињу држи у 4 зида и ставља је под скалпел и разна хемијска средства, не би ли јој "улепшао" живот.

Ovo sto si "ispravio" sagovornicu necu ni da komentarisem, jer je svima do sada jasno da je tvoje poznavanje biologije 0.

Оно што сам исправио ти не можеш да коментаришеш, јер ти не заступаш научне чињенице као ја, него паганска учења у којима је природа "мајка“.

Ma ne vredi se raspravljati.. Brana je verovatno hteo da kaže da je moja krivica to što je mače uopšte završilo u čeljusti psa. Naravno, bez ikakvog znanja okolnosti u kojima se to desilo, vrlo drsko tumačenje. Ali dobro, to je jednako zaključku da kad dete polomi nogu, za to su bez dileme i uvek krivi roditelji. Što nije redak zaključak u našoj sredini, i lekari to govore, što ne bi i jedan Brana.

Ja sam u principu rekla ono što sam želela na ovu temu, tako da se unapred radujem svakoj budućoj mačijoj lepotinji :)

Moj Mirko je i pre bio srećan, osim frustracija zbog seksa, sad mu ama baš ništa ne fali.

A šta bi bilo da se Mesečeva nije sažalila na taj majušni mačeći škart? Kao feral definitivno ne bi opstao ni godinu dana. Ali i mi sažaljivi imamo ograničene kapacitete, a vas nesavesnih koji puštate svoje mačke da se kote i mačore da prave mačiće, k'o pleve. I u sezoni svako malo osvane kutija u kontejneru, zbog tog stava o "prirodi koja je sve udesila". :thumbdown:

Ma ne vredi se raspravljati.. Brana je verovatno hteo da kaže da je moja krivica to što je mače uopšte završilo u čeljusti psa. Naravno, bez ikakvog znanja okolnosti u kojima se to desilo, vrlo drsko tumačenje. Ali dobro, to je jednako zaključku da kad dete polomi nogu, za to su bez dileme i uvek krivi roditelji. Što nije redak zaključak u našoj sredini, i lekari to govore, što ne bi i jedan Brana.

Ja sam u principu rekla ono što sam želela na ovu temu, tako da se unapred radujem svakoj budućoj mačijoj lepotinji :)

Као што родитељи воде рачуна о свом детету, тако и власници треба да воде рачуна о својим кућним љубимцима. Дакле, о томе не одлучује "мајка" природа својим штапићем - него родитељ/власник.

Наравно, увек постоји могућност да се деси непредвиђена несрећа, било по дете или кућног љубимца... Такав је живот - непредвидив. Зато је ту родитељ/власник да води рачуна да не дође до тога или ако је већ дошло до тога да му помогне и/или излечи на адекватан начин.

Дакле, може да буде и кривица власника, а може да буде једноставно непредвиђена ситуација у којој није крив власник.

Према томе, твоја или није твоја кривица помози свом кућном љубимцу и чувај га. ;)

Moj Mirko je i pre bio srećan, osim frustracija zbog seksa, sad mu ama baš ništa ne fali.

A šta bi bilo da se Mesečeva nije sažalila na taj majušni mačeći škart? Kao feral definitivno ne bi opstao ni godinu dana. Ali i mi sažaljivi imamo ograničene kapacitete, a vas nesavesnih koji puštate svoje mačke da se kote i mačore da prave mačiće, k'o pleve. I u sezoni svako malo osvane kutija u kontejneru, zbog tog stava o "prirodi koja je sve udesila". :thumbdown:

Шта да ти кажем... Ја не заступам тај став по коме је "природа све удесила". :kuvar5:

Као што родитељи воде рачуна о свом детету, тако и власници треба да воде рачуна о својим кућним љубимцима. Дакле, о томе не одлучује "мајка" природа својим штапићем - него родитељ/власник.

Наравно, увек постоји могућност да се деси непредвиђена несрећа, било по дете или кућног љубимца... Такав је живот - непредвидив. Зато је ту родитељ/власник да води рачуна да не дође до тога или ако је већ дошло до тога да му помогне и/или излечи на адекватан начин.

Дакле, може да буде и кривица власника, а може да буде једноставно непредвиђена ситуација у којој није крив власник.

Према томе, твоја или није твоја кривица помози свом кућном љубимцу и чувај га. ;)

poenta je da u to vreme nije ni bio moj ljubimac, a ti si se odmah toga uhvatio kao, uh, znam kako ću sad da mnogo pametno nešto kažem :D no dobro, kažem ti, i lekari lupetaju, tako da što se mene tiče, slobodan si da lupetaš kolko voliš, samo smara ovo tvoje trolovanje, barem mene.
Naravno, ovde su neki pokušali da ti ukažu da kad imaš nekastriranog mačka, ne možeš da ga čuvaš onoliko koliko bi trebalo, jer su rizici takvog života izuzetno veliki, a to je upravo ova tvoja poslednja rečenica, čuvaj i pomozi. Ali dobro, sledi svoje standarde, uverenja, šta god to bilo. Poz

Imam macku koja ima 3 i po godine. Zenku. Sterilisana je kad je imala negde oko 11 meseci. Dok je bila mace razmisljala sam se da li je pametno da je sterilisem kad je kucna macka i nema kontakta sa drugim mackama, to jest macorima. Plasila sam se i da ne postane ko ustrojeno prase pa da samo spava i jede. Cim je usla u prvo teranje sve moje nedoumice su nestale i odmah sam je odvela kod veterinara. Nisam mogla da je gledam kako se muci, a teranje za macke koje apstiniraju jeste mucenje. Operisana je, bila je "slogirana" jedno dva dana i onda se povratila i opet bila ona ista ludaca kao i do tad. Nista od njenog razigranog i radoznalog karaktera se nije izgubilo, nije se ni ugojila, jer vodim racuna o njenoj ishrani i ni u jednom trenutku se nisam pokajala sto sam je odvela na sterilizaciju. Naprotiv, kasnije sam saznala da sterilisane macke imaju mnogo manje sanse da obole od izvesnih macjih bolesti i ne mogu da dobiju rak reproduktivnih organa, pa mi je zbog toga bilo jos draze.
Svakom bih preporucila da sterilise svoje macke, a pre svega macore! Jer oni mnogo stradaju u tucama i mogu da dobiju razne povrede i bolestine pa i da poginu. A da ne govorim o tome za koliko nezbrinute "dece" su odgovorni u toku svog zivota.

poenta je da u to vreme nije ni bio moj ljubimac, a ti si se odmah toga uhvatio kao, uh, znam kako ću sad da mnogo pametno nešto kažem :D no dobro, kažem ti, i lekari lupetaju, tako da što se mene tiče, slobodan si da lupetaš kolko voliš, samo smara ovo tvoje trolovanje, barem mene.

Поента је да прочиташ ЈОШ ЈЕДНОМ мој пост, па онда изнесеш свој коментар. Важи? :cool:

У супротном постајеш ВЕОМА смешна и само себе компромитујеш неартикулисаним коментарима...

Naravno, ovde su neki pokušali da ti ukažu da kad imaš nekastriranog mačka, ne možeš da ga čuvaš onoliko koliko bi trebalo, jer su rizici takvog života izuzetno veliki, a to je upravo ova tvoja poslednja rečenica, čuvaj i pomozi. Ali dobro, sledi svoje standarde, uverenja, šta god to bilo. Poz

То шта неки покушавају, могу да покушавају само на својим кућним љубимцима, које су сместили у 4 зида и са којима се спрдају, стављају под скалпел и пуне разним хемикалијама... Јадне животиње... Да могу да говоре СИГУРНО би им све по списку... Али јадне животиње трпе и ћуте и препуштене су "знању“ власника, који се уздају у "мајку“ природу. У супротном, "мајка" природа ће их елиминисати. :rotf:

10334401_607877705974545_3065669515340262863_n.jpg

Ma znam, ali ta kolicina kontradiktornosti i lupetaranja o.O Samo troluje, zato bih i volela da postoji BLOCK opcijica x)

Ниси одвратна, само неупућена у то како живот функционише и по којим законитостима се живот одвија.

Ову реченицу нисам баш најбоље схватио... Буди љубазна, па подробније образложи шта ја то сматрам???

Ја не мислим да сам у праву, ја знам да сам у праву – нико никада неће моћи ниједан мој пост да оповргне и назове га неистинитим!

И да... Моја маленкост не намеће – само износи мишљење.

Vidis kako ti NAMECES misljenje...znaci ako neko kaze nesto s cime se ti ne slazes,odmah taj neko nije u pravu ili je neupucen....a koliko vidim ovde je vecina protiv tvojih stavova,pa se zapitaj ko je neupucen ovde...smatram da o mackama brines onako kako tebi odgovara,ne savetujes se ni sa kim,ne raspitujes se,sam odredjujes sta i kako,ne dovodeci u pitanje da li je to ispravno i stoga sam rekla da osobama poput tebe ne vredi ista objasnjvati,a kao dokaz tome je to sto si mi sam rekao kako ih hranis kostima,sto sumnjam da bi odobrio bilo koji veterinar,ali ces verovatno sada reci kako ni oni nisu u pravu....ahahaha ti ne mislis ti ZNAS da si u pravu,ahahaha...posle te tvoje recenice sve si rekao...kao sto sam vec rekla,takvima poput tebe ne vredi ista reci...slobodno zivi u tom ubedjenju da si u pravu,cak i kada mnogo upuceniji ( i pod tim ne aludiram na sebe ) ljudi govore drugacije

Ma znam, ali ta kolicina kontradiktornosti i lupetaranja o.O Samo troluje, zato bih i volela da postoji BLOCK opcijica x)

Ne,neeeeee,mi svi gresimo,samo je on u pravu....Po njemu samo se razboljevaju macke koje su u stanu,a njegove su rodjene savrsene,sigurno imaju i neke natprirodne moci kada bez ikakvih poseta veterinaru i sa nekvalitetnom ishranom i nepaznjom dozive starost.....I u sustini sve nase macke su isfrustrirane,dok je Micu kralj zivotinja,on i kad se razboli,on se sam izleci.

Vidis kako ti NAMECES misljenje...

Не видим како намећем мишљење.

znaci ako neko kaze nesto s cime se ti ne slazes,odmah taj neko nije u pravu ili je neupucen....

Не, само онај ко износи сулуде и имбецилне теорије, које се косе са начелима здравог разума.

a koliko vidim ovde je vecina protiv tvojih stavova,pa se zapitaj ko je neupucen ovde...

То што је већина за неки став, не значи да је тај став исправан.

smatram da o mackama

То што ти сматраш задржи за себе!

brines onako kako tebi odgovara,ne savetujes se ni sa kim,ne raspitujes se,sam odredjujes sta i kako,ne dovodeci u pitanje da li je to ispravno

Неће бити да је тако!

i stoga sam rekla da osobama poput tebe ne vredi ista objasnjvati,a kao dokaz tome je to sto si mi sam rekao kako ih hranis kostima,

Између осталог и костима, тако је.

sto sumnjam da bi odobrio bilo koji veterinar,

Погрешно сумњаш.

ali ces verovatno sada reci kako ni oni nisu u pravu....

Ветеринар је, као и лекар, човек који поседује одређено знање о некој области... Али то не значи да он не може да погреши, да донесе погрешну дијагнозу, препише погрешан лек, лоше одради свој посао, итд. Наравно, увек ћу послушати било чији савет. Не значи да ћу га одмах и уважити... Као и код лекара... Увек постоји опција да оно што изнесе један лекар, други лекар може изнети нешто сасвим другачије... Зато је потребно консултовати што више људи и послушати што више савета...

ahahaha ti ne mislis ti ZNAS da si u pravu,ahahaha...posle te tvoje recenice sve si rekao...kao sto sam vec rekla,takvima poput tebe ne vredi ista reci...slobodno zivi u tom ubedjenju da si u pravu,cak i kada mnogo upuceniji ( i pod tim ne aludiram na sebe ) ljudi govore drugacije

Хоћу, хвала на савету.

Ne,neeeeee,mi svi gresimo,samo je on u pravu....

По питањима у претходним постовима је моја маленкост у праву! А ти буди паметна, па докажи и оповргни било који мој пост! :cool:

Po njemu samo se razboljevaju macke koje su u stanu,a njegove su rodjene savrsene,sigurno imaju i neke natprirodne moci kada bez ikakvih poseta veterinaru i sa nekvalitetnom ishranom i nepaznjom dozive starost.....

Мачке које живе у нездравој средини (то је обично простор у 4 зида) имају неупоредиво слабији имунитет од оних које живе у природном амбијенту. Самим тим, то доводи до учесталог разбољевања мачке и чешћег ангажовања ветеринара...

I u sustini sve nase macke su isfrustrirane,dok je Micu kralj zivotinja,on i kad se razboli,on se sam izleci.

Ово би требало да буде као смешно? Глуп покушај...

Back