Разлог зашто је Путин прогнао Јеховине сведоке

Evo da nbapisem jos nesto o Jehovinim Svedocima

Jehovni Svedoci su religija a vera je izvorno hriscanstvo
temeljeno na Bibliji koja je Bozja rec
a na Bibliji se temelje sve hriscanske vere religije.
Js se drze celog Bozjeg Zakona i zive moralno
to je uslov da bi neko postao JS
Zasto nije moguce vrbovanje pa zato jer kod JS ne postoji nikakvo uclanjenje
i neko da bi postao JS mora da prouci celu Bibliju sto traje najmanje godinu dana
i nakon cega mora da prodje pitanja za krstenje
da bi se proverili da li ta osoba razume sva biblijska ucenja
i takodje tek kada svo jzivot uskladi sa Bozjim moralnim merilima
to je uslov da bi neko mogao da se krsti kao Jehovin Svedok
Dakle ne moze bilo ko da bude tek tako JS vec to zahteva rad posvecenost
samopozrtvovanost po ugledu na Hrista
a propovedanje Bozje reci je sastavni deo hriscanske vere i Hristova Zapovest.
Kao i poucavanje ljudi Bozanskoj istini iz Biblije.
A ko obicno pristane da bude clan js.Ateista ili pravoslavac.

Izmislja pa se malo preracunala
Niko ne propoveda deci hriscanstvo nego se propoveda punoletnim osobama

Takodje maloletna odrasla deca mogu da proucavaju Bibliju samo uz odobrenje roditelja

tako da joj propadaju njene lazi
:aha:
Ne verujem da laze jer ne verujem da je ona imala etiketu na celu "ne diraj, maloletna" ... uostalom nije uopste lose sto joj je neka osoba nesto govorila o Bogu,mozda je Bog potikao da se upravo Jasni i obrati...

Ne verujem da laze jer ne verujem da je ona imala etiketu na celu "ne diraj, maloletna" ... uostalom nije uopste lose sto joj je neka osoba nesto govorila o Bogu,mozda je Bog potikao da se upravo Jasni i obrati...
Pa ko je zbao za crkvu boga u vreme ateizma.
Svedoci prvi zakucali na vrata i.objavili radosnu vest haha.Ima i koristi

pa vidis da nije ona bila dete izmislja
a propovedati se moze svima
a drugo je poucavanje to se radi samo punoletnima
Pa i to ne razumej uda Bog vodi delo propovedanja Bozje reci

ja sam na primer zahvalna i budistima jer sam citala odlicne knjige
i adventistima jer su mi puno puta dali neke knjizice
svima koji se bave duhovnoscu
jer te to onda odvede na pravi put
a covek ionako sam bira put
niko me nije nikada vrbovao
a Js sam naravno najzahvalnia jer su mi ponudili besplatno proucavanje Biblije
i zahvaljujuci njima sam postala vernik i spoznala istinu
nakon proucavanja Biblije sama sam htela da postanem JS

Izmislja pa se malo preracunala

Takodje maloletna odrasla deca mogu da proucavaju Bibliju samo uz odobrenje roditelja

tako da joj propadaju njene lazi
:aha:
Nisam bila maloletna, ali za nju sam bila dete.

Evo primera sa vašeg sajta, da ne kažeš kako otpadnici lažu
ili neki mrzitelji jehovinih svedoka.

Ovo je video uputstvo za propovedanje

https://www.jw.org/sr-latn/bibliote...aitems/SeriesIronSharpens/pub-jwb-095_4_VIDEO

Nisu rekle ''Dobar dan, mi smo jehovini svedoci'' nego su pripremile nekakav
uvod. ''Danas se ljudi muče da sastave kraj sa krajem''.
Pa onda, kada je gospođa odbila da razgovara, savetnik kaže da su pogrešile
i da su mogle njenu muku da iskoriste da bi nastavile razgovor.
''Upravo sam saznala da mi sestra boluje od raka'' koriste kao dobar uvod u
razgovor. Ne znam, meni je to baš, baš ružno..

Eto, video traje samo šest minuta, pa koga ne mrzi neka pogleda.

Nisam bila maloletna, ali za nju sam bila dete.

Evo primera sa vašeg sajta, da ne kažeš kako otpadnici lažu
ili neki mrzitelji jehovinih svedoka.

Ovo je video uputstvo za propovedanje

https://www.jw.org/sr-latn/bibliote...aitems/SeriesIronSharpens/pub-jwb-095_4_VIDEO

Nisu rekle ''Dobar dan, mi smo jehovini svedoci'' nego su pripremile nekakav
uvod. ''Danas se ljudi muče da sastave kraj sa krajem''.
Pa onda, kada je gospođa odbila da razgovara, savetnik kaže da su pogrešile
i da su mogle njenu muku da iskoriste da bi nastavile razgovor.
''Upravo sam saznala da mi sestra boluje od raka'' koriste kao dobar uvod u
razgovor. Ne znam, meni je to baš, baš ružno..

Eto, video traje samo šest minuta, pa koga ne mrzi neka pogleda.
joj majko božija :fdlan:

Zanimljivo sto se tice budizma - kako gledaju na rat. Misljenja podeljena
Питање односа религија према убиству током непријатељстава поново је постало актуелно. Сви знају да је будизам учење о љубави и миру, где је лишавање живота човека најозбиљније од зла. Али у будистичкој заједници Русије, која, поред Бурјата, Калмика и Тувана, сада укључује десетине хиљада следбеника који нису повезани са етнички традиционалним будистичким регионима, питање да ли је дозвољено узети оружје у руке није постављено. је недвосмислено решено. Ако шеф бурјатске будистичке традиционалне санге Русије Дамба Ајушејев благосиља своје сувернике послате на фронт речима „Буда је са нама!“, онда је поглавар калмичких будиста Тело Тулку Ринпоче у свом недавном интервјуу, оградио се од подршке војној специјалној операцији (СВО).
"Не убиј!" један од пет завета
Покушајмо да схватимо да ли се било какво учешће у војним операцијама или њихова подршка може сматрати кршењем духа и слова будистичких прописа, или има основа у самом Будином учењу.
Прво, примећујемо да се рат не може оправдати позивањем на чињеницу да је он само резултат прошлих акција, карма. Сам Буда је учинио све да спречи ратове и више пута је стајао на путу трупама како би спречио крвопролиће. Стога, треба схватити да, иако се карма сматра важним фактором у ономе што се дешава, она није свемоћна: ослањајући се на морал приликом доношења одлука, можемо превазићи кармичке склоности које нас гурају на зло – иначе, без одређеног степена слободне воље, сви наши напори били би узалудни. Морали бисмо само да пливамо по вољи таласа: овако убијати је карма; овако красти је карма, нема шта да се ради. Ова врста фатализма је одувек била страна будизму - иначе Буда не би покушао да заустави ратове.
Стога је темељна основа Будиног учења управо морална дисциплина. А први од пет завета будисте лаика је да се уздрже од убијања. Штавише, не само извршење злочина, већ и навођење других на то, као и саучесништво, носе исти кармички терет. Преостала четири - не кради, не лажи, не разврат, не пиј. За монахе су правила још строжа. Ови завети су непоколебљиви темељ и раног тхеравада будизма и махајана будизма. Управо махајана, у свом тибетанском облику, постоји у нашој земљи више од четири века.
А у Махајани, поред ових пет завета, долази до изражаја развој бодичите – засноване на љубави и саосећању према свим бићима, жељи за постизањем нивоа Буде – како би им се у томе што боље помогло. Доживети љубав и саосећање према свим бићима значи не делити их на пријатеље и непријатеље, пријатеље и непријатеље. Ово је основа основа Будиног учења, одступање од њега је одступање од целокупног учења.
На крају крајева, сва бића у нашем свету подједнако не желе патњу, али она укључују „три отрова“: незнање, себичне жеље и бес. Непријатељство, патња и рат остаће у свету све док се не позабавимо овим отровима који трују наше душе. А да бисте се носили са њима, пре свега, морате бити морална особа: одржати завете ТикТок-а и, пре свега, не убијати. У учењу које је сачувала Тхеравада не постоји ниједан текст који дозвољава убијање или учешће Будиних следбеника у непријатељствима. Стога је за будисту традиције Тхераваде учешће у рату неприхватљиво.
Међутим, будизам дозвољава слободу мишљења, а неки доводе у питање канонску одредбу пацифизма: „Али како да се влада суочи са стварном претњом по становништво? питао је познати Тхеравада аутор Бхиккху Бодхи у чланку из 2014. „Замислите да живимо у 1940-им, када Хитлер тежи глобалној доминацији. Можемо ли рећи да нас лојалност Дарми тера да останемо пасивни пред немилосрдном агресијом? Зар не мислимо да је у таквој ситуацији војна акција заустављања агресора дозвољена, па чак и обавезна? [...] Или да су поступци полицајца који пуца у убицу да би спасао животе невиних људи пре хвале него за осуду? Уз мало оклевања, придружио бих се управо таквој позицији... [иако] Признајем да не могу да потврдим своје гледиште позивајући се на будистичке текстове.
Ова позиција га приближава махајанском гледишту. У Махајани, која наглашава саосећање, мање је нагласка на светим текстовима, а више на независном мишљењу. Стога, не умањујући значај пет завета, ова традиција дозвољава извршење убиства у изузетним случајевима, када особа зна да је у супротном немогуће зауставити злочин, и спремна је да оде у пакао због злочина, али да спасе друге. .
Такав случај је дат у Упаиа-каусхалиа-сутри, где Буда прича како је он сам, као капетан у једном од својих прошлих живота, убио разбојника који је планирао да убије 500 трговаца на броду. У супротном, било би га немогуће зауставити, а карма од таквог злочина била би застрашујућа за убицу. Дакле, у изузетним случајевима, убијање из саосећања је дозвољено са тачке гледишта Махаиане.
https://www.ng.ru/ng_religii/2022-10-18/11_538_buddhism.html

A jel ta tetka bila ono u odmaklim godinama...!?? :D

Joooooj tetka Jasna,kako ti nehotice kliznula uzrast,pa zar ih vi zene ne krijete "kao zmija noge"...!? :lol:
Ne, ja svoje godine ne krijem.

Uzrast se u srpskom jeziku koristi za doba dok čovek fizički raste.
Sama reč to kaže. Znači, možeš govoriti o uzrastu dece i mladih,
ali ne i o uzrastu odraslih osoba.

Da. Kad uzrast krene samo u širinu, to je načisto nezgodno pominjati.. :malav:
Nadam se da se nisam sasvim slucajno dotakao nekog nezgodnog...pitanja...!?
Da te malo oraspolozim - neki kazu da se takve promene "uzrasta" odrazavaju i na broj brushaltera stoga "nek puknu dusmani" ( citaj - ljubomorne zene)... :D

Blage veze ti nemas sa Hristovim ucenjem...niti je Hrist koga vrbovao za svoje ucenje, niti nagovarao bilo koga da pridje Njemu, kao jedinom ispravnom...niti se kad oglasio po pitanju vjernika neke druge vjere, ili prosto bezboznika....crkve, kakvu danas poznajemo, nije bilo za njegovog zivota na Zemlji, niti je bilo sta od nabrojanog, Hristu bilo bitno...njegov nauk je cista ljubav prema bliznjem svom, sve se moze sazeti samo u tih par rijeci...tako da sve tvoje tirade i citati, ko fol argumenti, ne vrijede ni pisljiva boba...jer sve znas, a ono sto je Hrist stvarno bio, ne znas niti ces ikad znati...
Pročitaj Matejevu 23 glavu.

eto i ti kao ona
stalno kritikujete da ne kazem pljujete ) tudju veru i smeta vam trun kod drugih
da si vernik postovao bi tudju veru
ne smeta to su činjenice
a što je to za mene politički marketing, što da nećeš da mi zabraniš da pišem onako kako jeste jer se tebi ne sviđaju činjenice.
žali se jehovi

Uopšte nisam rekla da se deci propoveda hrišćanstvo. Rekla sam
da je osoba bila mnogo starija od mene. Generacija mojih roditelja.
I sada kada pogledam iz njenih godina, za mene su to deca. Nema
veze što su punoletni kada su godina moje dece. Ja ne bih mogla
da radim tuđoj deci to što je ona uradila meni. To sam rekla.

I nije mi jasno, ako je osoba u istini i priča istinu, šta će joj onda
uvod. Šta će joj onda priča o ekonomskoj situaciji u zemlji i o
problemima mladih? Čemu lukavstvo?

pa ti si stavljala sliku one ribe sa vašim slikovnicama na sred ulice.
šta radi komunalna policija kad vas vidi tako na sred ulice bez dozvole?
da stavljala sam propovedanje hriscanstva je normalna stvar
na bilo koji nacin
a standove imaju sve crkve
zasto mislis da je to protivzakonito odakle ti to?
propovedanje hriscanstva nije zabranjeno :)

Uopšte nisam rekla da se deci propoveda hrišćanstvo. Rekla sam
da je osoba bila mnogo starija od mene. Generacija mojih roditelja.
I sada kada pogledam iz njenih godina, za mene su to deca. Nema
veze što su punoletni kada su godina moje dece. Ja ne bih mogla
da radim tuđoj deci to što je ona uradila meni. To sam rekla.

I nije mi jasno, ako je osoba u istini i priča istinu, šta će joj onda
uvod. Šta će joj onda priča o ekonomskoj situaciji u zemlji i o
problemima mladih?
Pa eto ti si ta koja se sluzi lukavstvom upravo si priznala
rekla si da ne bi to readila tudjuj deci iako se ne propoveda deci
aludirala si
dakle zasto se sluzis lukavstvom to se i ja pitam

Back