Razlika u godinama?

• Začetnik teme Začetnik teme Zuco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
raindog:
deca nisu ni kucni ljubimci ni neki dodatni detalj u zhivotu , koji neko "treba" da poseduje, i normalno bi bilo da se radjaju i prave kao rezultat ljubavi, a ne zato shto je nekom posle 55 godina dunulo da nema ni kucheta ni macheta, pa bi eto dete bilo bash ono shto ce da ga zabavi u zhivotu.
Meni je uzhasna ta samozhivost ljudi koji sa 50-60 godina hoce da prave dete po svaku cenu, pa bi sad neku rasplodnu cicu od 20 po mogucnosti

sorry , al ja stvarno ne znam nikog ko ima potrebu da se razmozhava sa nekim ko bi joj mogao biti tata i ne razumem kakva su uopshte tvoja ochekivanja, i starije zhene se okrecu mladjim mushkarcima jer su im vrshnjaci gotovo neupotrebljivi, a tebi nije jasno shto te neko posmatra kao chichu ?
Eh, bre... Je l' moze to malo blaze?
Nije covek trazio cicu od 20 godina... Kako si tako uspela da izanaliziras coveka? To, da mu je "dunulo, bez kuceta i maceta"...? I zasto je zelja za detetom samozivost, pa ma u kojim godinama bila?
Ako izuzmes svoju teoriju da deca treba da se radjaju kao rezultat ljubavi, verujem da bi na ovaj nacin mogla da ismejes svaki drugi razlog za stvaranje potomstva. A mislim - sta je to ljubav? I to moze da se obesmisli... Kao, danas se volimo, a sutra ne... a deca ostala kao kolateralna steta. "Ti si rezultat mamine i tatine ljubavi..." Sta dete da kaze? - "U jeeeee, jos sam dobar i ispao."
Dakle, da ti je neko rekao -
"Deca se radjaju, jer Bog tako zapoveda" - ismejala bi ga.
"Deca se radjaju, da bi mogli necim da se igramo." - ismejala bi ga.
"Deca se radjaju, da ne bi bili sami u starosti." - to si vec ismejala.
"Deca se radjaju, jer nam proradi roditeljski nagon." - i to bi mogla da izvrgnes ruglu, tvrdeci da se upravo po mogucnosti kontrolisanja nagona i biranja najboljeg resenja razlikujemo od zivotinja.
Mislim da je u pitanju nesto sto sto bih nazvao ostvarenoscu... Ako se ne varam, bas si na jednoj temi, koja se bavila decom i ostvarenoscu, iznela stav cija je poenta da taj pojam ne mora da ima ikakve veze sa decom. Cilj svog postojanja vidis i u nekim drugim aspektima. Eto, zbog toga ti je besmisleno da je nekom stvaranje potomstva primarni zadatak u zivotu. A mislim da je to Zucov motiv... Sad, to sto je na ovu ideju dosao kasno, ili je u mladosti mozda drugacije razmisljao, nije razlog da bude ispljuvan.
Da se razumemo, ja postujem neciju zelju da uziva, putuje, bavi se naukom, ili sta god... Da li bi rekla nekome - "E sad ti je, sa 55 godina, palo na pamet da zavrsis fakultet? Kako te nije sramota, mator covek?!" Zbog toga postujem i zelju za radjanjem dece. Kad je to u pitanju, zaista ne zelim da kao polaznu pretpostavku uzmem najnize porive.

PLESsitnihDEMONA:
Probaj,molim te.
Jer kako te je krenulo,do kraja godine moci ces da izdas sabrana dela u 10 tomova. :D
Znas, ne bi bilo lose da se pored svakog avatara ispod broja postova nalazi i ukupna kolicina postovanog teksta, izrazena u Mb... Da novoregistrovani korisnik odmah bude upozoren s kakvim smaracem ima posla.

PLESsitnihDEMONA:
Sve da nas zoves na svadbu,a meni da obezbedis mesto pored pevaljke. Koja,naravno,treba da bude VRLO sisata...i da dobro mesha.

:D:D

Da,dobro mesa,nego sta,
Sta ako zagori pa se rodi crnce:shock:

Nego salu na stranu,da odgovorim na pitanje
Definitivno si zakasnio za decu. Evo ti primer:
Moju rodjaku su dobili kasno, jer dugo nisu mogli da imaju decu.Sad ona ima 31 a njih dvoje preko 70:roll: U stvari, otac joj je skoro umro - prvo se slogirao,a majka joj je mnogo bolesna.Ona se devojka napatila. Godinama ne moze da izlazi i da vodi svoj zivot jer cuvaj jednog,cuvaj drugog ..... ode mladost. Imas ti i neku decu koje boli uvo za roditelje,pa ih ostave da crknu ko psi8)
Ako bas hoces dete, usvoji jedno skolskog utrasta,pa ga cuvaj. Ono ce ti biti zahvalno jer je dobilo roditelje,a ti ces osetiti cari roditeljstva.Resen problem;)

raindog:
deca nisu ni kucni ljubimci ni neki dodatni detalj u zhivotu , koji neko "treba" da poseduje, i normalno bi bilo da se radjaju i prave kao rezultat ljubavi, a ne zato shto je nekom posle 55 godina dunulo da nema ni kucheta ni macheta, pa bi eto dete bilo bash ono shto ce da ga zabavi u zhivotu.
Meni je uzhasna ta samozhivost ljudi koji sa 50-60 godina hoce da prave dete po svaku cenu, pa bi sad neku rasplodnu cicu od 20 po mogucnosti

sorry , al ja stvarno ne znam nikog ko ima potrebu da se razmozhava sa nekim ko bi joj mogao biti tata i ne razumem kakva su uopshte tvoja ochekivanja, i starije zhene se okrecu mladjim mushkarcima jer su im vrshnjaci gotovo neupotrebljivi, a tebi nije jasno shto te neko posmatra kao chichu ?

Od skora sam na Forumu, zaista sam mislio da je ovo Forum, ali kao sto cesto biva covjek se prevari. Ja sam postavio pitanje ocekujuci odgovore, savjete, rasprave u okviru teme i sl. a to je uradilo svega dvoje troje.
Vi ostali, imam utisak zelite posto poto da budete duhoviti, lucidni, mudri i td i tsl.
Jako se varate, nijeste vi ni Monti pajtonovci ni njima slicni, mada Tema dobija Montipajtonovsku formu. Evo izdvajam ovaj biser iznad. E, dog, ili doguso, (dajte bar avatarom pokazite makar POL) RAZMNOZAVA kazes, e bas u sridu. Samo jedno ne mogu dokuciti. Zasto ovako pisete. Mislim da na Forumu ima puno boljih forumasa pa ih molim da kazu rijec dvije. Pozdrav i jednima i drugima :-|

Original postavio raindog

------------------------------------
A šta misliš o ženama koje traže muškarca samo da im napravi dete ?
Ili o onim ženama koje to odrade još finije iz donorske epruvete...?

Čija je tu samoživost u pitanju?

razlog za ovakvo moje spisanije naveli su i drugi ljudi
samozhivoshcu smatram chinjenicu da je neko sebi dao 35 godina lufta da uzhiva u zhivotu , ili shta vec da radi, a onda sa "jednom nogom u grobu" hoce da pravi decu, ne razmishljajuci kako to dete treba da zhivi u sluchaju da se njemu neshto desi, sa 10 godina vec treba da brine o nekoj eventualnoj bolesti svog oca ? sa 14 treba da izdrzhava porodicu koju je njegov otac stvorio ?

o tome se radi ni o chemu drugom
ima toliko napushtene dece po domovima, zheljne ljubavi i roditelja zashto njih niko ne uzima u razmatranje, zashto se ne uzima u razmatranje zhena koja vec ima decu ?
zashto uostalom socijalni radnici postavljaju granice u godinama za roditelje koji zhele da usvoje neko dete, sigurno ne zbog diskriminacije, nego zbog dobrobiti ako se to tako mozhe nazvati tog deteta, jer ne zhele da ono sticajem okolnosti bude opet napushteno pre 18. rodjendana

inache ovo jeste forum i svako ima pravo da iznese svoje mishljenje bez obzira shto ono nekom ne odgovara

Gospodine Zuco,

Pogresili ste podforum ovog foruma. Umesto u Ljubav i sex, trebali ste temu postaviti u podforumu Licni Kontakti. Tamo bi postojale mnogo vece sanse da nadjete nekog "normalnog" jer na ovom podforumu uglavnom postuju neshvaceni, qurve i liciemeri.

Pozdrav.

Julian_Duranona:
.
Da se razumemo, ja postujem neciju zelju da uziva, putuje, bavi se naukom, ili sta god... Da li bi rekla nekome - "E sad ti je, sa 55 godina, palo na pamet da zavrsis fakultet? Kako te nije sramota, mator covek?!" Zbog toga postujem i zelju za radjanjem dece. Kad je to u pitanju, zaista ne zelim da kao polaznu pretpostavku uzmem najnize porive.

Sorry Juliane ali zhelja za lichnim usavrshavanjem i mogucnost da svog potomka izlozhish posledicama svoje loshe procene i predomishljanja u zhivotu, nemaju bash mnogo veze jedno sa drugim.

Silent Bob:
Gospodine Zuco,

Pogresili ste podforum ovog foruma. Umesto u Ljubav i sex, trebali ste temu postaviti u podforumu Licni Kontakti. Tamo bi postojale mnogo vece sanse da nadjete nekog "normalnog" jer na ovom podforumu uglavnom postuju neshvaceni, qurve i liciemeri.

Pozdrav.
Ja sam neshvacena...Smrc...

xiaoyu:
E ja znam klinca koga je tata tako kasno naoravio. Kad ga je jedan dan čekao iz obdaništa, vaspitačica mu rekla: " Ajde Đoko požuri, došao deda po tebe!" Klinac se nadurio pa rekao "dedi" čim ga je video:"A šta si me i pravio, kad ćeš da umreš kad se ja budem ženio!" :lol:

sad se setih....guram ja malu u kolicima kalemegdanom... a pixi ona dileja sa frulom kaze...aaaa, seta deda unuku...a ja ...nemo da ti deda da po pitchci...:D

raindog:
Sorry Juliane ali zhelja za lichnim usavrshavanjem i mogucnost da svog potomka izlozhish posledicama svoje loshe procene i predomishljanja u zhivotu, nemaju bash mnogo veze jedno sa drugim.
Ma, ne bre... Nije to fakat losa procena, vec ti smatras da je losa procena, pa ma ko bio u pitanju. U tome je stvar...
Mislim, ako je sve OK, sa cim se to potomak susrece? Sa smrcu roditelja u svojoj dvadesetoj godini? Pa to, nazalost, moze da se desi bilo kome... I opet, sta bi taj sin/cerka rekao? Ja sam se na tu temu nasalio, hoteci da pokazem besmislenost tvrdnje o najgoroj sudbini deteta ciji su roditelji stari; ali sigurno ne bi proklinjao oca sto ga je napravio... Valjda bi bio zadovoljan sto se uopste rodio.
Prednost dajes licnom usavrsavanju, opet po svojim merilima prioriteta, ali nemoj smatrati da ce neko ko pozeli potomka u poznim godinama, unesreciti svoje dete. Naprotiv, zreli ljudi su obicno puni strpljenja i takticnosti... Zasto se babe i dede uvek tolerantnije ponasaju prema unucima nego prema svojoj deci? Zato sto ih manje vole? Zato sto nemaju roditeljsku odgovornost? Ovo su retoricka pitanja.

Sorry J. ali ja sam od tih starijih ljudi koji odgajaju malu decu videla da oni od te dece uglavnom naprave samo kretene ( u zhelji da nadomeste sebi godine porodichne srece, povladjujuci deci pokushavaju da naprave instant srecnu porodicu kupujuci nechiju pazhnju i ljubav recimo bezbrojnim poklonima, jer ipak ne mogu da trche sa njima po poljani, igraju fudbal ili shta vec mladi roditelji rade ) , naravno ovo je samo primer koji ja posmatram godinama u svojoj familiji i prilichno mi je zhao tog deteta jer su napravili od njega histerichno razmazheno introvertno mlado stvorenje nesposobno za bilo kakvu normalnu interakciju sa ostatkom sveta tj. njenim vrshnjacima

kao drugo pojavljuje se mogucnost genetskih poremecaja,al ok ne treba crniti...

nek radi svako shta god mu je volja, ovo je bio samo moj lichni stav na temu roditeljstva u kasnim pedesetim

Jesu li se ti matori roditelji ikad zapitali zasto ih priroda sprecava da imaju decu posle 45te? Jer nije prirodno, jer ne treba tako, jer priroda nije tako namenila, a zasto nije tako namenila sam vec napisala dva puta a potvrdili jos neki.

Back