Julian
Poznat
- Poruka
- 8.030
Eh, bre... Je l' moze to malo blaze?raindog:deca nisu ni kucni ljubimci ni neki dodatni detalj u zhivotu , koji neko "treba" da poseduje, i normalno bi bilo da se radjaju i prave kao rezultat ljubavi, a ne zato shto je nekom posle 55 godina dunulo da nema ni kucheta ni macheta, pa bi eto dete bilo bash ono shto ce da ga zabavi u zhivotu.
Meni je uzhasna ta samozhivost ljudi koji sa 50-60 godina hoce da prave dete po svaku cenu, pa bi sad neku rasplodnu cicu od 20 po mogucnosti
sorry , al ja stvarno ne znam nikog ko ima potrebu da se razmozhava sa nekim ko bi joj mogao biti tata i ne razumem kakva su uopshte tvoja ochekivanja, i starije zhene se okrecu mladjim mushkarcima jer su im vrshnjaci gotovo neupotrebljivi, a tebi nije jasno shto te neko posmatra kao chichu ?
Nije covek trazio cicu od 20 godina... Kako si tako uspela da izanaliziras coveka? To, da mu je "dunulo, bez kuceta i maceta"...? I zasto je zelja za detetom samozivost, pa ma u kojim godinama bila?
Ako izuzmes svoju teoriju da deca treba da se radjaju kao rezultat ljubavi, verujem da bi na ovaj nacin mogla da ismejes svaki drugi razlog za stvaranje potomstva. A mislim - sta je to ljubav? I to moze da se obesmisli... Kao, danas se volimo, a sutra ne... a deca ostala kao kolateralna steta. "Ti si rezultat mamine i tatine ljubavi..." Sta dete da kaze? - "U jeeeee, jos sam dobar i ispao."
Dakle, da ti je neko rekao -
"Deca se radjaju, jer Bog tako zapoveda" - ismejala bi ga.
"Deca se radjaju, da bi mogli necim da se igramo." - ismejala bi ga.
"Deca se radjaju, da ne bi bili sami u starosti." - to si vec ismejala.
"Deca se radjaju, jer nam proradi roditeljski nagon." - i to bi mogla da izvrgnes ruglu, tvrdeci da se upravo po mogucnosti kontrolisanja nagona i biranja najboljeg resenja razlikujemo od zivotinja.
Mislim da je u pitanju nesto sto sto bih nazvao ostvarenoscu... Ako se ne varam, bas si na jednoj temi, koja se bavila decom i ostvarenoscu, iznela stav cija je poenta da taj pojam ne mora da ima ikakve veze sa decom. Cilj svog postojanja vidis i u nekim drugim aspektima. Eto, zbog toga ti je besmisleno da je nekom stvaranje potomstva primarni zadatak u zivotu. A mislim da je to Zucov motiv... Sad, to sto je na ovu ideju dosao kasno, ili je u mladosti mozda drugacije razmisljao, nije razlog da bude ispljuvan.
Da se razumemo, ja postujem neciju zelju da uziva, putuje, bavi se naukom, ili sta god... Da li bi rekla nekome - "E sad ti je, sa 55 godina, palo na pamet da zavrsis fakultet? Kako te nije sramota, mator covek?!" Zbog toga postujem i zelju za radjanjem dece. Kad je to u pitanju, zaista ne zelim da kao polaznu pretpostavku uzmem najnize porive.