Ravnopravnost polova

Ја причам о теми (видети уводни пост), и о тези коју овде заступају неки саговорници о томе да је мушкарац биолошки супериорнији од жене, да је биолошки предодређен да влада женом и да стога жене и мушкарци не могу имати иста права у друштву.

И навела сам бројне аргументе против те тезе!

А о чему ТИ причаш?

Да, сад кад си лупила па остала жива, сад одједном мене опомињеш да се не држим теме.
Мушкарац негде јесте супериорнији, док је жена супериорнија негде другде, то само значи да мора да постоје извесне веће или мање склоности ка појединим пословима и занимањима, као и мање или више оштра подела рада и одговорности, и наравно узајамно допуњавање.

А ти као да си опседнута влашћу, сви заборављају да би у нормалном друштву више власти морало да значи и више одговорности (данас је то код нас, а и шире обрнуто, више власти мање обавеза јер су љиге које деценијама владају то направили ради својих ******), а више права и више обавеза...

у нормалном друштву више власти морало да значи и више одговорности а више права и више обавеза...

...koliko brakova funkcionise kao tim a koliko kao takmicenje u kome se dvoje ljudi bori za prevlast... mnogi muskarci i zene ce radije uraditi nesto i na svoju stetu nego priznati da je druga strana u pravu

...koliko brakova funkcionise kao tim a koliko kao takmicenje u kome se dvoje ljudi bori za prevlast... mnogi muskarci i zene ce radije uraditi nesto i na svoju stetu nego priznati da je druga strana u pravu

Па то има везе са менталним склопом, и са тим ко је какав човек, а мање са мушко-женским односима...

На жалост, јесте их много.
Поремећај система вредности, немаштина, па ''деца'' од 35 година не могу да се одвоје и започну самосталан жиивот...

Јесте, то је баш окрутно, јадни родитељи немају пара за џепарац тој "деци", последица владавине мог аватара...

Ма добро, све је релативно....моје све другарице су газде мужевима, па ти види.
Јадни мали мушкарци данас.:lol:
Морају да се копрцају.:mrgreen:
А и ти би да се мешаш у посао, није у реду....:D

Ма добро, све је релативно....моје све другарице су газде мужевима, па ти види.
Јадни мали мушкарци данас.:lol:
Морају да се копрцају.:mrgreen:
А и ти би да се мешаш у посао, није у реду....:D
i meni ih je cesto zao, posebno mog tate kad se uhvati za glavu i kaze - ova majka ti nije normalna...ja se slozim sa njim - kao znam to od kad sam se rodila a ona nas uopste ne konstatuje, bas je briga :D

Poslednja izmena:
... kad smo kod politike kako objasnjavas da ova drzava za knjigu od 20$ trazi da platis carinu 150$

Па скоро исто онако како бих објаснио да би за тај твој ауто литар горива коштао отприлике 60 динара да се држава не угради још толико са својим дажбинама..

Држави треба пара, ништа не ради, ништа се не производи, 05.10. смо мислили да ћемо све 4 увис, и да ће тећи мед и млеко, али перпетуум мобиле још увек није измишљен...

Да, сад кад си лупила па остала жива, сад одједном мене опомињеш да се не држим теме.
Мушкарац негде јесте супериорнији, док је жена супериорнија негде другде, то само значи да мора да постоје извесне веће или мање склоности ка појединим пословима и занимањима, као и мање или више оштра подела рада и одговорности, и наравно узајамно допуњавање.

А ти као да си опседнута влашћу, сви заборављају да би у нормалном друштву више власти морало да значи и више одговорности (данас је то код нас, а и шире обрнуто, више власти мање обавеза јер су љиге које деценијама владају то направили ради својих ******), а више права и више обавеза...

:eek::eek::eek:

Јеси ли ти сигуран да си цитирао прави пост??? :confused:

Мислим - шта сам то ''лупила'' и где си прочитао да те ''опомињем''??? :eek:

Питао си ме о чему говорим - ја ти одговорих. Питах те на то о чему ти говориш....пошто очигледно не причамо о истом... А шта си ти све учитао између мојих редова - то заиста нема везе са мном....:confused:

И, молим те, где сам ја то опседнуто спомињала било какву власт??? :confused:

To je bilo samo jedno poredjenje koje ide u prilog ovoj prici, a koja kaze da mora postojati glava, a cak i da postoji sin, on mora slusati stariju glavu, jer se mora znati neki red. Citava prica je o tome da je najstariji muskarac vodja i da ga svi trebaju slusati (naravo ako je on mentalno zdrav) i da ne moze zena biti iznad muskarca cak i ako je ona pametnija i sposobnija, jer ne moze biti vojnik iznad generala. Ako ona misli da ima neke dobre ideje, neka djeluje kao konstruktivka opozicija, ali ali toj zeni dozvolimo da vodi glavnu rijec, nastace haos, ne zbog toga sto je ona zena, vec zbog toga sto se rusi citava hijerhija koja postoji otkad je svijeta i nece se znazi ko kosi a ko vodu nosi.
...И са овим....

Odavno sam rekao: zene i muskarci ce biti ravnopravni onog momenta kada zene postanu prvaci sveta u sahu i boksu... (sirova snaga i strateska inteligencija)

I kada se izjednace u visini sa muskarcima.

Sve dok su zene nize - smesno govoriti o ravnopravnosti.

Bog je stvorio ovaj svet po nekim svojim merilima.

Ako verujemo u njega i postujemo ga, trebamo postovati i ta njegova merila.
:cool:

И са овим....

....И тако даље....

Дакле - полемишем са људима који говоре о биолошкој предодређености жене да буде подређена мушкарцу....

А о чему ти причаш и са ким се свађаш - то заиста не бих знала....:(

Дакле - полемишем са људима који говоре о биолошкој предодређености жене да буде подређена мушкарцу....

А о чему ти причаш и са ким се свађаш - то заиста не бих знала....:(

Ceo svemir je u - harmoniji...

I sva bica na Zemlji su u harmoniji - imaju svoje mesto i biolosku ulogu.

Ono sto se naziva PRIRODA STVARI.

Postoje i neprirodne stvari koje postoje samo dotle dok za NJIH POSTOJE USLOVI.

Cim se uslovi izgube - stvar ce se vratiti u prirodnu ravnotezu.

Jedna od ti nenormalnih stvari je RAVNOPRAVNOST polova. (NIGDE u svetu, kod nijedne vrste, ne postoji RAVNOPRAVNOST POLOVA. Svugde je dominantno ili jedno ili drugo)

Јеси ли ти сигуран да си цитирао прави пост???

Мислим - шта сам то ''лупила'' и где си прочитао да те ''опомињем''???

Питао си ме о чему говорим - ја ти одговорих. Питах те на то о чему ти говориш....пошто очигледно не причамо о истом... А шта си ти све учитао између мојих редова - то заиста нема везе са мном....

И, молим те, где сам ја то опседнуто спомињала било какву власт???

Причала си о томе да човечанство напредује, да се одвија друштвена еволуција и напредак, итд...

Ја сам те питао да ли је напредак кад популација стари, и кад друштвени систем због тога пропада....

На то ми ти одговараш да популација никад није била млађа...

И онда ти ја одговорим да мораш да се одлучиш да ли посматраш друштва и земље у којима је жена у ропском положају, и рађа по 15-оро деце, или посматрамо Србију и њено окружење.
По мени, тим изненадним посматрањем на глобалном нивоу си помешала бабе и жабе, и то намерно...

А што се власти тиче, па зар ниси ти помињала "мушку предодређеност да влада женом"?

Poslednja izmena:
Ako se postavlja izbor: Starenje Populacije ili Zena Koja Zivi Kao u Saudi Arabiji (a zarad "mladje" populacije u zemlji) odmah cu da ti kazem da me bas zabole stikla za podmladjivanje populacije naustrb mojih licnih sloboda i prava. Mene je otac naucio da na sebe uvek gledam kao na ravnopravnu u odnosu muskarca i zene, prvenstveno on, pa tek onda majka. I uopste ne vidim uzrocno poslednicnu vezu izmedju emancipacije zene i starenja populacije. U Srbiji populacija stari zato sto ljudi nemaju osnovne mogucnosti za zasnivanje porodice, ni u kom slucaju zbog zenskih prava i sloboda koje su u nas tek u povoju.

Primera radi, evo ovde mozes da procitas nesto prirodnom prirastaju u Nemackoj:http://www.bebac.com/index.php?show=news&part=display&int_newsID=2230

Nije tacno da zapad ima negativan prirodni prirastaj. Ima sasvim normalan, samo ne ekspazivan kao muslimanske zemlje. I da ponovim - vece slobode i prava zena nemaju ama bas nikakve veze sa natalitetom, pogotovo ne negativno uzrocne. Naprotiv.

Poslednja izmena:

Back