Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Сви навијамо на теми, мало је објективних.
Pa zar to nije ok? Kad bi se sad vodio Zimski rat valjda bi bilo ok da svi navijamo za Finsku i divimo se herojskom otporu? Ili ako gledamo Kolubarsku bitku sa strane, opet je u redu da navijamo za K. Srbiju?
Savršeno je u redu da se navija protiv agresora, a za onog ko se brani. U slučaju Ukrajine i Rusije, i slepcu je jasno ko je agresor. Agresor, naravno, ima svoje izgovore, ali to ga ne čini manje krivim

Ja nisam protiv Rusije i Rusa, naprotiv, ja sam rusofil, Rusi su mi oduvijek bili izuzetno dragi gosti, ruski kulturni i znanstveni doprinos svijetu je nemjerljiv, ali sam izraziti Kremljofob, ta kleptomanska oligarhija, koja stoluje u Kremlju, uništava i Rusiju i sve oko sebe, i to radi već, pa ono, cijelo jedno stoljeće, bez te kriminalne organizacije koja drži Rusiju kao taoca, Rusi su mogli biti u rangu bilo koje razvijene zapadne zemlje...
Slično i kod mene, ja bih nadugačko mogao pisati o nakaradnosti Američke klike i njihovoj oligarhiji koja je obesmislila demokratske principe i drži vredni Američki narod u jednoj iluziji demokratije, osiromašujući ga. Ali neću o tome, jer to su interne stvari jedne države koje sam narod treba da reši.

Najveći problem sveta u 21.veku vidim u težnji SADa da dominira nad ostatkom sveta, da ponovim, da dominira, ne da sarađuje sa ostatkom sveta, nego da ga kontroliše. Neke države su to prihvatile kao realnost i našle svoje mesto i interes u takvom svetu, veći deo sveta to ne želi i ova situacija je sve to iznela na površinu. Ovaj konflikt i povezane sankcije su povod za to previranje, nisu uzrok kao što ga Zapad predstavlja. Ja se na to fokusiram, ne na nesrećne poginule vojnike.

Nadam se da znaš razliku između uzroka i povoda.

"Руси остали без граната":

Украина почти израсходовала все артиллерийские боеприпасы, - представитель разведки​

Новина українською →
Киев, Пятница 10 июня 2022 09:48
Украина уже почти израсходовала все артиллерийские боеприпасы в войне с Россией. ВСУ использует от 5 до 6 тысяч артиллерийских снарядов в день.
https://www.rbc.ua/rus/news/ukraina-izrashodovala-artilleriyskie-boepripasy-1654843685.html

Naporan si sa tim stolom. Jesi video za kolikim je stolom docekao Makaronu? A nakon toga odrzali su konferenciju za medije gde su stajali jedan pored drugog. Druga stvar, jel ti stvarno mislis da se Putin i Lavrov sastaju bas ovako, ili u 4 oka u kabinetu (isto vazi i za ostale bliske Putinove saradnike). Ovo sto si ti okacio, to je za kamere.
Rekao si da ne dočekuje Lazrova za tim stolom, kad ono ostao si popisan.
Vas ruso-diktator je u teškoj paranoji.

Pa eto, ja tvoje postove uvijek pročitam, bar pokušavaš biti objektivan koliko ti perspektiva dopušta :ok:

Ti, nadam se, shvaćaš zašto je većina Europe pod utjecajem SAD-a a ne recimo pod utjecajem Rusije?
Ne, ne shvaćam jer ni jedna država ne treba da bude okupirana od bilo koga.A većina Evrope je pod okupacijom. Ali tebi tvoja perspektiva američkog sluge to ne dopušta.

Ja nisam protiv Rusije i Rusa, naprotiv, ja sam rusofil, Rusi su mi oduvijek bili izuzetno dragi gosti, ruski kulturni i znanstveni doprinos svijetu je nemjerljiv, ali sam izraziti Kremljofob, ta kleptomanska oligarhija, koja stoluje u Kremlju, uništava i Rusiju i sve oko sebe, i to radi već, pa ono, cijelo jedno stoljeće, bez te kriminalne organizacije koja drži Rusiju kao taoca, Rusi su mogli biti u rangu bilo koje razvijene zapadne zemlje...
Ruska oligarhija je mala maca prema bankarskim oligarsima koji iz sjene vladaju zapadom to su pravi satanisti i olicenje zla

Pa eto, ja tvoje postove uvijek pročitam, bar pokušavaš biti objektivan koliko ti perspektiva dopušta :ok:
Ја не кријем да навијам за Русе у овој причи јер и даље сматрам да је руско двориште и да Русија није хтјела нити планирала овај рат до 2014 године када се све драстично промјенило за руско и проруско становништво.Треба рећи да су се у Украјини већ дешавали преврати тамо давне 2004 године-наранџаста револуција али та гарнитура Украјинаца није наступала агресивно према Русима чак напротив наставила је да сарађује са Русима и никоме није падало на памет да се улази у рат.Та гарнитура је пала због корупције и нека је друга тема али говори нам да је мир могућ међутим ништа се не може радити на такав драстичан начин као што је покушао тренутни режим у Кијеву при томе негирајући да постоје неки Украјинци који не мисле као они.А то није баш занемарив број Украјинаца.
Суштински навијам да Русија оствари барем минималне своје циљеве у Украјини јер сматрам да се неће смирити док не оствари исте.А велику силу неће смирити ЕУ/САД+ сателити на овај начин санкције , притисци, помоћ у оружју, ваљда је до сада постало јасно и очигледно.Навијам да запад то на крају прогута и да се смири ситуација мировним споразумом који каже да се Украјина мора ограничено демилитаризовати без уласка у НАТО.Због дугорочног мира и због реалне ситације на терену мислим да ово није немогуће.Колико ће територије остати ван Украјине је сада већ ствар навијања и ја не могу ту бити објективан.А не вјерујем у војни слом Русије као што не вјерујем ни да ће се Украјина сломити до краја јер има сасвим довољно помоћи у свему да се одржава на животу али никако да има нека озбиљнија офанзивна дејства како се надају неки са те стране који шаљу помоћ.
Ударна моћ Украјине је сломљена већ првог мјесеца рата, ово је чиста дефанзива у сваком смислу.При томе нанесу и губитке Русији али не толиког обима како неки приказују.

Poslednja izmena:
Zelenski laže da mu švabe nisu poslale obećane šlemove :mrgreen:

Šalu na stranu, na napuštenim ukrajinskim položajima se pronalaze kompleti uniformi i oružja. Enigma je da li su vojnici otišli goli ili obučeni kao Pavelić kad je bežao iz Blajburga.
Ovaj sad tumara kao Ghost of Azov

FU2GlAxX0AwJbCt

Pa zar to nije ok? Kad bi se sad vodio Zimski rat valjda bi bilo ok da svi navijamo za Finsku i divimo se herojskom otporu? Ili ako gledamo Kolubarsku bitku sa strane, opet je u redu da navijamo za K. Srbiju?
Savršeno je u redu da se navija protiv agresora, a za onog ko se brani. U slučaju Ukrajine i Rusije, i slepcu je jasno ko je agresor. Agresor, naravno, ima svoje izgovore, ali to ga ne čini manje krivim
Da,ali samo si to malo pogrešno postavio ! Ove što preko granice ubijaju u Donbasu već 8 godina to su Rusi ! E sad imaš li prestavu da neko ubije 140000 Amerikanaca koji hipotetički žive u Meksiku i ovi to mirno gledaju ! Uvjeren sam 100% da tada ne bi držao govore o američkom agresoru koji bi spalio cijeli Meksiko !

Da,ali samo si to malo pogrešno postavio ! Ove što preko granice ubijaju u Donbasu već 8 godina to su Rusi ! E sad imaš li prestavu da neko ubije 140000 Amerikanaca koji hipotetički žive u Meksiku i ovi to mirno gledaju ! Uvjeren sam 100% da tada ne bi držao govore o američkom agresoru koji bi spalio cijeli Meksiko !
A u Donbasu nije bilo nikakve ruske vojske koja bi ga branila? Zasto ih nisu tokom tih 8 godina Ukrajinci pregazili i vratili teritorije?
Predstavljas pricu kao da su Ukri 8 godina ubijali nenaoruzane civile sto nema veze s mozgom.

Da, to je ovaj deo Agresor, naravno, ima svoje izgovore, ali to ga ne čini manje krivim

Uz uslov da se o tome debatuje, ne iskljucivsi kao zakljucak ni opciju koju si pomenuo, i sagledavsi siru sliku ovog desavanja, uzroke itd.
Na zalost, ovde je to skoro nemoguce jer ne postoji dobra volja, gleda se crno belo i troluje neograniceno.
Evo, ti svojim postom potvrdjujes moju objavu.
Добра воља?
Прешли смо ми преко сваке добре воље, кад нико не одступа од свог става и не гледа ситуацију са друге стране.
Чињеница је да Русија жели Украјину под својим окриљем, и да им смета то што се окрећу Западу.
Они би имали свако право да задрже Украјину под тим окриљем, да су изабрали дипломатски начин да то ураде.
Изабрали су пут рата, чиме губе свако оправдање доброчинитеља.
Уништавају Украјину, убијају њен народ.
Нема ту добре воље, ако неко покушава све то да оправда.

A u Donbasu nije bilo nikakve ruske vojske koja bi ga branila? Zasto ih nisu tokom tih 8 godina Ukrajinci pregazili i vratili teritorije?
Predstavljas pricu kao da su Ukri 8 godina ubijali nenaoruzane civile sto nema veze s mozgom.
Nema kad o tome razmišljaš ti, logično, fali tu bitan element. A istina je sasvim drugačija, milicija (čitaj vojska) tih republika je branila granicu, dok su ukrajinci granatirali iza te granice, iza linije fronta i ubijali civile, među njima puno dece. Zbog toga su ti koji su granatirali škle i vrtiće zločinci. Zločinci za koje ti navijaš.

Nema kad o tome razmišljaš ti, logično, fali tu bitan element. A istina je sasvim drugačija, milicija (čitaj vojska) tih republika je branila granicu, dok su ukrajinci granatirali iza te granice, iza linije fronta i ubijali civile, među njima puno dece. Zbog toga su ti koji su granatirali škle i vrtiće zločinci. Zločinci za koje ti navijaš.
Kogod da je ubijao civile mora da odgovara, i da trune u zatvoru.

Predlazes neku obojenu revoluciju. :think:
Ma jok, samo svrgavanje i sudjenje putinu i ekipi tajkuna, i da neko normalan preuzme vlast.

Ma jok, samo svrgavanje i sudjenje putinu i ekipi tajkuna, i da neko normalan preuzme vlast.
Ovo je ta arogancija, "mi znamo šta je najbolje za Rusiju".

Odakle pravo bilo kome da određuje ko treba ili ne treba da bude na čelu Rusije? To je dužnost Ruskog naroda.

Kako bi izledalo da neko spolja određuje da li treba skinuti Bajdena ili rasformirati Demokratsku stranku?

Ne, ne shvaćam jer ni jedna država ne treba da bude okupirana od bilo koga.A većina Evrope je pod okupacijom. Ali tebi tvoja perspektiva američkog sluge to ne dopušta.

Bilo je pola Europe pod okupacijom tvojih miljenika Rusa, to si zaboravio?

No, nije ni važno, evo, drago mi je što si priznao da ne shvaćaš, e sad ću ti ja objasniti zašto je struktura današnje Europe takva kakva je, pazi sad :per:

Znači, današnja politička struktura Europe, pa i svijeta zapravo, rezultat je jednog događaja kojeg zovemo 'drugi svjetski rat', i u tom ratu, da ne duljim, došlo je do podjele interesnih sfera između pobjednika u tom velikom ratu, pa je tako, okvirno, Europa podijeljena između SAD-a i SSSR-a, znači zapad je, manje-više, potpao pod utjecaj SAD-a, a istok, manje-više, SSSR-a, i to je trajalo dok se jedan sustav, onaj nesposobniji, nije urušio sam od sebe, jer je bio vođen nesposobnim ljudima, jer je bio nakaradan i nije davao rezultate, i tako je nakon urušavanja istočnog sustava ostao samo ovaj zapadni, i zemlje koje su bile okupirane od strane istočnog sustava su poželjele prijeći na zapadnu stranu, zbog očiglednih prednosti zapadnog sustava...

E sad, zapad je pogriješio jer nije sistematski uništio to zlo sjeme istočnog sustava, dok je bila prilika, nego mu je i pomagao i pokušavao pridobiti na svoju stranu, političkim ustupcima, progledavanjem kroz prste, trgovinom, ekonomskom suradnjom, nažalost, političke strukture bivšeg istočnog sustava, danas predstavljene u liku (i djelu) Volodimira Putina, su preživjele, i sad se pokušavaju vratiti na pozicije prije urušavanja, a rade to kako bi spriječili političke promjene u Rusiji, iz razloga čuvanja svoje pozicije kleptomanske oligarhije, koja doslovno isisava sve što se može isisati iz Rusa i Rusije. Bilo kakva politička promjena u Rusiji za njih nije moguća, jer bi pomela tu kleptomansku oligarhiju s lica zemlje, tako da će ta kriminalna organizacija, u cilju održavanja sebe na vlasti, ratovati do zadnjeg Rusa, samo kako bi održala politički status quo u Rusiji.

Slično i kod mene, ja bih nadugačko mogao pisati o nakaradnosti Američke klike i njihovoj oligarhiji koja je obesmislila demokratske principe i drži vredni Američki narod u jednoj iluziji demokratije, osiromašujući ga. Ali neću o tome, jer to su interne stvari jedne države koje sam narod treba da reši.

Najveći problem sveta u 21.veku vidim u težnji SADa da dominira nad ostatkom sveta, da ponovim, da dominira, ne da sarađuje sa ostatkom sveta, nego da ga kontroliše. Neke države su to prihvatile kao realnost i našle svoje mesto i interes u takvom svetu, veći deo sveta to ne želi i ova situacija je sve to iznela na površinu. Ovaj konflikt i povezane sankcije su povod za to previranje, nisu uzrok kao što ga Zapad predstavlja. Ja se na to fokusiram, ne na nesrećne poginule vojnike.

Nadam se da znaš razliku između uzroka i povoda.
To što si napisao je djelomično istinito i kao svaka teorija zavjera počne ozbiljno i na kraju ispadne nešto drugo. Problem u današnjem kapitalizmu je da dioničari imaju jedan cilj tj što veću zaradu i lobiraju da to ostvare ali to nema nikakve veze sa Rusijom, Ruskim svetom i nekakvim istorijskim bajkama. Putin hoće da vrati Rusiju u neke izmišljene istorijske granice, vrati slavu SSSR tj čiste fašističke ideologije kao i u Hitlera, zamišlja da je novi Petar Veliki, ne priznaju Ukrajinu nego tvrdi da su to Rusi koji su istoriskom greškom postali Ukrajinci itd. Priče o nacistima u Ukrajini koji nemaju ni jednog glasa u parlamentu su za krezube, propaganda do besvijesti koja prolazi u zaostalim krajevima , pročitaj ispod kako Putin razmišlja.

https://mondo.rs/Info/Svet/a1646849/Putin-kao-Petar-Veliki.html

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back