- Poruka
- 48.562
Али се мора о узроцима ,увјек има нека генеза али увјек.Ја никада не бих подржао Русију да бомбардује тамо неки Мексико јер јој не одговара тренутни режим и јер прогања тамо неке Кубанце( који су као њени фаворити) по Мексику.Како не схваташ да је ово руско двориште а да је Русија колико год се то некоме свиђало или не свиђало једна "регионална сила" како ономад реће Обама, па гледа свој интерес.А тај интерес је ни мање ни више руски народ БогТе.Зар је толики злочин стати уз свој народ?Интересантно да је многима од вас промакло да су Турци упали на туђу територију и да прогањају тамо неке Курде и да заштите тамо неке Турке по сјеверној Сирији.Да Израел свако мало упада на туђе територије у ваздушном смислу, за САД је сувишно било шта причати.Теби није тај моменат интересантан јер те твоји медији не бомбардују таквим стварима тј. није им у интересу логично али тај момент не значи да се то управо не дешава.Шта Сирија је небитна?Сиријци нису суверен народ?Ja ne bih o uzrocima previše, prvi dan rata sam rekao da je to katastrofa i za Ukrajinu i za Rusiju, pri čemu krivim Rusiju za ovu katastrofu, a rezultati ovog rata će svakako biti katastrofalni za sve, tu već uopće nema sumnje, negdje sam pisao o eskalaciji nasilja u spiralnom uzlazu, i to se sad događa, i ta spirala se teško zaustavlja, a stati će kad jedna strana bude razbijena, mislim da prije neće, a to bi moglo potrajati, a i preliti se na druge države, jer ni Kremlj nije imun na efekt te uzlazne spirale nasilja, i što više Rusa bude ginulo to će biti bjesniji i neracionalniji, a posljedice bi mogle biti katastrofalne, i po Rusiju i po sve ostale...
Što se tiče udarne moći Ukrajine, nije tu u pitanju udarna moć, u pitanju je volja za otporom, ako narod ima volju za otporom onda nema govora o slamanju, a koliku volju za otporom Ukrajinci imaju ne znam, ali ako je suditi do sada onda možemo zaključiti da je velika...