Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne bih o uzrocima previše, prvi dan rata sam rekao da je to katastrofa i za Ukrajinu i za Rusiju, pri čemu krivim Rusiju za ovu katastrofu, a rezultati ovog rata će svakako biti katastrofalni za sve, tu već uopće nema sumnje, negdje sam pisao o eskalaciji nasilja u spiralnom uzlazu, i to se sad događa, i ta spirala se teško zaustavlja, a stati će kad jedna strana bude razbijena, mislim da prije neće, a to bi moglo potrajati, a i preliti se na druge države, jer ni Kremlj nije imun na efekt te uzlazne spirale nasilja, i što više Rusa bude ginulo to će biti bjesniji i neracionalniji, a posljedice bi mogle biti katastrofalne, i po Rusiju i po sve ostale...

Što se tiče udarne moći Ukrajine, nije tu u pitanju udarna moć, u pitanju je volja za otporom, ako narod ima volju za otporom onda nema govora o slamanju, a koliku volju za otporom Ukrajinci imaju ne znam, ali ako je suditi do sada onda možemo zaključiti da je velika...
Али се мора о узроцима ,увјек има нека генеза али увјек.Ја никада не бих подржао Русију да бомбардује тамо неки Мексико јер јој не одговара тренутни режим и јер прогања тамо неке Кубанце( који су као њени фаворити) по Мексику.Како не схваташ да је ово руско двориште а да је Русија колико год се то некоме свиђало или не свиђало једна "регионална сила" како ономад реће Обама, па гледа свој интерес.А тај интерес је ни мање ни више руски народ БогТе.Зар је толики злочин стати уз свој народ?Интересантно да је многима од вас промакло да су Турци упали на туђу територију и да прогањају тамо неке Курде и да заштите тамо неке Турке по сјеверној Сирији.Да Израел свако мало упада на туђе територије у ваздушном смислу, за САД је сувишно било шта причати.Теби није тај моменат интересантан јер те твоји медији не бомбардују таквим стварима тј. није им у интересу логично али тај момент не значи да се то управо не дешава.Шта Сирија је небитна?Сиријци нису суверен народ?

Ja ne bih o uzrocima previše, prvi dan rata sam rekao da je to katastrofa i za Ukrajinu i za Rusiju, pri čemu krivim Rusiju za ovu katastrofu, a rezultati ovog rata će svakako biti katastrofalni za sve, tu već uopće nema sumnje, negdje sam pisao o eskalaciji nasilja u spiralnom uzlazu, i to se sad događa, i ta spirala se teško zaustavlja, a stati će kad jedna strana bude razbijena, mislim da prije neće, a to bi moglo potrajati, a i preliti se na druge države, jer ni Kremlj nije imun na efekt te uzlazne spirale nasilja, i što više Rusa bude ginulo to će biti bjesniji i neracionalniji, a posljedice bi mogle biti katastrofalne, i po Rusiju i po sve ostale...

Što se tiče udarne moći Ukrajine, nije tu u pitanju udarna moć, u pitanju je volja za otporom, ako narod ima volju za otporom onda nema govora o slamanju, a koliku volju za otporom Ukrajinci imaju ne znam, ali ako je suditi do sada onda možemo zaključiti da je velika...
Nije Rusija kriva za sukob, Ukrajina je kriva.

Zašto nije dala garancije da neće biti raketa presretača u njoj? Situacija je identična Kubanskoj krizi.

Сви навијамо на теми, мало је објективних.
Накупило се. Лично, мени је ћао обичног народа али ово:
3308593_600.jpg

45EZSBUGPAw1-520x384.jpg
3712443-604x445.jpg

215907_600-600x442.jpg

Ово треба елиминисати, уништити до корена!

Kijev: Potrošili smo municiju

Portparol ukrajinske vojne obaveštajne službe Vadim Skibicki rekao je danas da su ukrajinske snage potrošile skoro svu svoju artiljerijsku municiju i da se oslanjaju na oružje sa Zapada.

"Ovo je sad artiljerijski rat, a mi gubimo kada je reč o artiljeriji", rekao je Skibicki za Gardijan i naglasio da „sada sve zavisi od toga šta Zapad daje Ukrajini".

E moja ustaska NATO-guzzijo gde ste posli lopatom na ruski bager z:D

Odloženo slanje gasa Evropi: Američka kompanija obustavila rad – na najmanje tri nedelje​

Hjuston -- Transport prirodnog gasa za Evropu biće odložen.Razlog je to što je jedna od vodećih američkih kompanija za proizvodnju tečnog prirodnog gasa Friport LNG obustavila rad najmanje tri nedelje.
Prestanak rada fabrike, koja obezbeđuje oko 20 odsto kapaciteta za preradu LNG u SAD, usledio je nakon jučerašnje ekplozije u njenom postrojenju u Meksičkom zalivu, preneo je Rojters.
Tronedeljno zatvaranje značiće gubitak oko 13-15 pošiljki, iako bi Evropa trebalo da bude u stanju da nadoknadi gubitke iz svojih skladišta gasa.

Rizik, međutim, ostaje ako se zatvaranje produži na duži period, kažu analitičari.

Prekid rada Friport LNG se poklapa sa održavanjem Severnog toka 1 i norveškim merama za održavanja gasa, međutim, tržište bi moglo da se izbori sa time potencijalnim povlačenjem nekih količina iz skladišta, izjavila je osoba upoznata sa tržištem.

U toku je pljačka Evropske unije od strane Amerike.

Objavljena ekonomska prognoza: Najteži udarac će pretrpeti Evropa​

Kako su Rusija i Ukrajina vodeći dobavljači mnogih sirovina, njihove cene su naglo porasle zbog rata.

Svetska ekonomija će ove godine naglo usporiti zbog rata u Ukrajini, koji je smanjio kupovnu moć građana, a Evropa će trpeti najteže posledice, upozorila je Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), prenosi Poslovni dnevnik.

Prvo ćete da propadnete, ali posle će vam biti super :lol:

Ok, nije samo "ludi diktator" narativ nego i "novi Hitler" narativ. To su vam opcije, svako objašnjenje van toga se guši i proglašava "Ruskom propagandom".

Ne, nego ti samo ukazujem na činjenicu da 'ogromna podrška u narodu' nije logički argument kojeg možeš upotrebljavati za dokazivanje ispravnosti Putinovih poteza, jel' shvaćaš? To ti je logička pogreška zvana ad populum, a ako želiš smisleno i argumentirano raspravljati, kao što si izrazio želju, onda moraš znati pravila argumentiranja...

Za svakog likvidiramog na ukrajinskoj strani osuditi na smrt ruskog terorista u identičnom broju, to je bar jasno.
Zašto?
Nije sud u Donbasu osudio na smrt Ukrajince, nego inostrane teroriste.
Nije da u tome nema političke igre protiv Britanije, Pušilin je jedini koji ih može pomilovati, i onda bi ih sledovalo dvadesetogodišnje tamanjenje skakavaca u Sibiru.
Potrebno je samo da Džonson napiše jedno ponizno pismo sa kraljičinim zaglavljem u gornjem desnom ćošku Pušulinu. Ako bude dovoljno ponizno, možda ga uzme u razmatranje.

Али се мора о узроцима ,увјек има нека генеза али увјек.Ја никада не бих подржао Русију да бомбардује тамо неки Мексико јер јој не одговара тренутни режим и јер прогања тамо неке Кубанце( који су као њени фаворити) по Мексику.Како не схваташ да је ово руско двориште а да је Русија колико год се то некоме свиђало или не свиђало једна "регионална сила" како ономад реће Обама, па гледа свој интерес.А тај интерес је ни мање ни више руски народ БогТе.Зар је толики злочин стати уз свој народ?Интересантно да је многима од вас промакло да су Турци упали на туђу територију и да прогањају тамо неке Курде и да заштите тамо неке Турке по сјеверној Сирији.Да Израел свако мало упада на туђе територије у ваздушном смислу, за САД је сувишно било шта причати.Теби није тај моменат интересантан јер те твоји медији не бомбардују таквим стварима тј. није им у интересу логично али тај момент не значи да се то управо не дешава.Шта Сирија је небитна?Сиријци нису суверен народ?

Nije meni ništa promaklo, znam za situaciju i u Siriji i u Palestini i u Iraku, ali sad se ne raspravlja o njima nego o Ukrajini, i sad bi trebalo kao Rusiji opravdati ovaj genocid nad Ukrajincima zato što su oni kao regionalna sila i kao to je njihovo dvorište? To bi trebalo opravdati rusku agresiju?

To bi bilo kao kad bi Srbija napala Hrvatsku, a svijet bi pljeskao, jer eto, Hrvatska je srpsko dvorište :roll: Ili obrnuto...

A stati uz svoj narod se moglo na mnoge načine, a ne dati im puške u ruke i pobuniti ih protiv države u kojoj se nalaze, ako je to rusko dvorište, kao što ti tvrdiš, onda je vjerojatno bilo mnogo drugih načina za zaštitu ruske manjine u Ukrajini, a ne dati im puške u ruke i poslati svoje plaćenike u pobunu protiv suverene države, i još glumatati da nemaš s tim veze, kao nenene, nismo mi, to se ruski narod Donbasa i Krima spontano digao na oružje, je, hau jes no... :roll:

Ukrajinci objavili koliko se stranih boraca bori u Ukrajinskoj vojsci.
Zanimljivo da ispada da je više Srba nego Hrvata sa Ukrajincima. Jedan Srbin poginuo do sada.
Pogledajte prilog 1168639
Ако се бори само 16 Пољака онда их окачим за ону ствар.:lol:
Сви ти извори су крајње дискутабилни, као да се неко игра јер му је досадно и не представљају релевантну инфо.

Nema tu nikakvog mišljenja, Rusija je napala Ukrajinu, to je činjenica, šta se tu ima misliti?
Ima puno toga da se misli, jer taj napad nije došao niotkud. Ukrajina je bila u osmogodišnjem građanskom ratu koji je izazvan nasilnom smenom legitimne vlasti, tzv pučem koji je dokazano dirigovan iz SAD. Teritorije na kojima se vodio građanski rat su naseljene Ruskim stanovništvom.

Mnogo toga treba misliti, daleko je od jednostavnog.

Ne, nego ti samo ukazujem na činjenicu da 'ogromna podrška u narodu' nije logički argument kojeg možeš upotrebljavati za dokazivanje ispravnosti Putinovih poteza, jel' shvaćaš? To ti je logička pogreška zvana ad populum, a ako želiš smisleno i argumentirano raspravljati, kao što si izrazio želju, onda moraš znati pravila argumentiranja...
Demokratija je zasnovana na "ad populum", zar ne?

Nije meni ništa promaklo, znam za situaciju i u Siriji i u Palestini i u Iraku, ali sad se ne raspravlja o njima nego o Ukrajini, i sad bi trebalo kao Rusiji opravdati ovaj genocid nad Ukrajincima zato što su oni kao regionalna sila i kao to je njihovo dvorište? To bi trebalo opravdati rusku agresiju?

To bi bilo kao kad bi Srbija napala Hrvatsku, a svijet bi pljeskao, jer eto, Hrvatska je srpsko dvorište :roll: Ili obrnuto...

A stati uz svoj narod se moglo na mnoge načine, a ne dati im puške u ruke i pobuniti ih protiv države u kojoj se nalaze, ako je to rusko dvorište, kao što ti tvrdiš, onda je vjerojatno bilo mnogo drugih načina za zaštitu ruske manjine u Ukrajini, a ne dati im puške u ruke i poslati svoje plaćenike u pobunu protiv suverene države, i još glumatati da nemaš s tim veze, kao nenene, nismo mi, to se ruski narod Donbasa i Krima spontano digao na oružje, je, hau jes no... :roll:
Пробали су Минск 1 и 2.Није да нису.Ево једно врло једноставно питање, зашто се не запиташ како за ових 8 година није десио нити један озбиљан протест на Криму или у Доњецку, Луганску да се врате у оквир Украјине, да не прихватају Русију и слично.Бар 10 људи да се окупи.
Пази када кажеш агресија на Украјину онда сигурно мислиш на неких 25-27 милиона Украјинца јер ове остале дефинитивно занемарујеш или они по теби нису Украјинци.Врло је дискутабилно ко је за рат, ко није, коме је свеједно, ко је за Русе.Тешко можемо имати праве инфо јер обе стране негирају ове друге.Међутим постоји нека индикација гдје Руси уђу углавном народ 90 посто прихвати нову власт што је ипак сигнал да ту постоји солидна гурпација људи која још увјек гледа на Русе као браћу.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back