Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, to je ovaj deo Agresor, naravno, ima svoje izgovore, ali to ga ne čini manje krivim
Logika je nauka o uzrocima i posljedicama, znaš ono imaš neke premise i na osnovu toga dobijaš zaključak ! U ovom slučaju premisa je da he neko pobio 14 000 Rusa u Donbasu od toga skoro 300 djece ! Premisa je i da to već traje osam dugih godina ! Zaključak je da poslije tih stvari ne možeš govoriti o agresiji ! A ja ti samo postavljam vrlo jednostavno pitanje koliko bi vremena trebalo Amerima da reaguju da neka susjedna zemlja ubija njihov narod u toj zemlji !

Da, da, ti humanitarac si mnogo zabrinut za Ukrajince, toliko da navijaš za nuklearni rat. Licemeru.

Mi Srbi navijamo da se ovaj konflikt što pre završi i da se patnje Ukrajinaca prekinu, a to je moguće samo kapitulacijom antinarodnog Kijevskog režima koji je kao podguzna muva SADa žrtvovao svoje civile za tuđ interes.

Vi navijate za što duži i što krvaviji rat da bi se nanela što veća šteta Rusiji bez obzira na broj poginulih Ukrajinaca, zato navijate za svako oružje koje im se dostavi. Ovaj rat Kijev ne može da dobije, ali im SAD ne dozvoljava da ga prekinu. Patnja Ukrajinaca se može prekinuti samo pregovorima, a Kijev i Vašington ih ne žele.

Bedni licemeru.
Mi Srbi navijamo da se ovaj konflikt što pre završi, a to je moguće samo da se preda onaj na koga je izvršena agresija.

Pa evo, ti nisi bijedan licemjer, nego si zaista takav: sitna ruska podguzna muva, kome je borba za svoj narod i svoju državu neoprostiv zločin. Pljuc

Mi Srbi navijamo da se ovaj konflikt što pre završi, a to je moguće samo da se preda onaj na koga je izvršena agresija.

Pa evo, ti nisi bijedan licemjer, nego si zaista takav: sitna ruska podguzna muva, kome je borba za svoj narod i svoju državu neoprostiv zločin. Pljuc

Значи, кад САД крене да пегла Северну Кореју... Ти ћеш окачити буцка као икону на зиду?

Logika je nauka o uzrocima i posljedicama, znaš ono imaš neke premise i na osnovu toga dobijaš zaključak ! U ovom slučaju premisa je da he neko pobio 14 000 Rusa u Donbasu od toga skoro 300 djece ! Premisa je i da to već traje osam dugih godina ! Zaključak je da poslije tih stvari ne možeš govoriti o agresiji ! A ja ti samo postavljam vrlo jednostavno pitanje koliko bi vremena trebalo Amerima da reaguju da neka susjedna zemlja ubija njihov narod u toj zemlji !
Odlično.
Koliko je ljudi pobijeno u Severodonjecku ili Mariupolju od 2014 do 24.2 2022?

To što si napisao je djelomično istinito i kao svaka teorija zavjera počne ozbiljno i na kraju ispadne nešto drugo. Problem u današnjem kapitulizmu je da dioničari imaju jedan cilj tj što veću zaradu i lobiraju da to ostvare ali to nema nikakve veze sa Rusijom, Ruskim svetom i nekakvim istoriskim bajkama. Putin hoće da vrati Rusiju u neke izmišljene istorijske granica, vrati slavu SSSR tj čiste fašističke ideologije kao i u Hitlera, zamišlja da je novi Petar Veliki, ne priznaju Ukrajinu nego tvrdi da su to Rusi koji su istoriskom greškom postali Ukrajinci itd. Priče o nacistima u Ukrajini koji nemaju ni jednog glasa u parlamentu su za krezube, propaganda do besvijesti, pročitaj ispod kako Putin razmišlja.

https://mondo.rs/Info/Svet/a1646849/Putin-kao-Petar-Veliki.html
Tu je vaš problem, vi se fokusirate na pojedinca, Putina, analizirate ga i pripisujete mu ludilo kao motiv. Samim tim, ako Putin nestane, svi problemi će biti rešeni.

Ne može biti dalje od istine, Putin ima ogromnu podršku u narodu za ovo što radi, a kao što vidite ima i tihe simpatije većine sveta van tzv. Zapada. To govori da postoji nešto dublje od vašeg standardno površnog "ludi diktator" objašnjenja.

Vi niste spremni da prihvatite da to dublje objašnjenje postoji, ugodno vam je u "ludi diktator" narativu jer svako širenje priče automatski povlači neka vrlo neugodna pitanja.

Da si pročitao s razumijevanjem znao bi da je to zbog moguće manipulacije migrantima od strane Rusije kao što su već napravili u Bjelorusiji.
Аха, значи Руси шаљу мигранте из арапских земаља у западну Европу … Е па сад је све много јасније :mrgreen:

Nece da moze.
Vlast moze samo da se menja na izborima.
A do tada.....:poludeo:
Hahah na kojim izborima? Nakon sto umre od starosti? :cepanje:

Ovo je ta arogancija, "mi znamo šta je najbolje za Rusiju".

Odakle pravo bilo kome da određuje ko treba ili ne treba da bude na čelu Rusije? To je dužnost Ruskog naroda.

Kako bi izledalo da neko spolja određuje da li treba skinuti Bajdena ili rasformirati Demokratsku stranku?
Pa i o tome se dosta raspravljalo ovde....

Ја не кријем да навијам за Русе у овој причи јер и даље сматрам да је руско двориште и да Русија није хтјела нити планирала овај рат до 2014 године када се све драстично промјенило за руско и проруско становништво.Треба рећи да су се у Украјини већ дешавали преврати тамо давне 2004 године-наранџаста револуција али та гарнитура Украјинаца није наступала агресивно према Русима чак напротив наставила је да сарађује са Русима и никоме није падало на памет да се улази у рат.Та гарнитура је пала због корупције и нека је друга тема али говори нам да је мир могућ међутим ништа се не може радити на такав драстичан начин као што је покушао тренутни режим у Кијеву при томе негирајући да постоје неки Украјинци који не мисле као они.А то није баш занемарив број Украјинаца.
Суштински навијам да Русија оствари барем минималне своје циљеве у Украјини јер сматрам да се неће смирити док не оствари исте.А велику силу неће смирити ЕУ/САД+ сателити на овај начин санкције , притисци, помоћ у оружју, ваљда је до сада постало јасно и очигледно.Навијам да запад то на крају прогута и да се смири ситуација мировним споразумом који каже да се Украјина мора ограничено демилитаризовати без уласка у НАТО.Због дугорочног мира и због реалне ситације на терену мислим да ово није немогуће.Колико ће територије остати ван Украјине је сада већ ствар навијања и ја не могу ту бити објективан.А не вјерујем у војни слом Русије као што не вјерујем ни да ће се Украјина сломити до краја јер има сасвим довољно помоћи у свему да се одржава на животу али никако да има нека озбиљнија офанзивна дејства како се надају неки са те стране који шаљу помоћ.
Ударна моћ Украјине је сломљена већ првог мјесеца рата, ово је чиста дефанзива у сваком смислу.При томе нанесу и губитке Русији али не толиког обима како неки приказују.

Ja ne bih o uzrocima previše, prvi dan rata sam rekao da je to katastrofa i za Ukrajinu i za Rusiju, pri čemu krivim Rusiju za ovu katastrofu, a rezultati ovog rata će svakako biti katastrofalni za sve, tu već uopće nema sumnje, negdje sam pisao o eskalaciji nasilja u spiralnom uzlazu, i to se sad događa, i ta spirala se teško zaustavlja, a stati će kad jedna strana bude razbijena, mislim da prije neće, a to bi moglo potrajati, a i preliti se na druge države, jer ni Kremlj nije imun na efekt te uzlazne spirale nasilja, i što više Rusa bude ginulo to će biti bjesniji i neracionalniji, a posljedice bi mogle biti katastrofalne, i po Rusiju i po sve ostale...

Što se tiče udarne moći Ukrajine, nije tu u pitanju udarna moć, u pitanju je volja za otporom, ako narod ima volju za otporom onda nema govora o slamanju, a koliku volju za otporom Ukrajinci imaju ne znam, ali ako je suditi do sada onda možemo zaključiti da je velika...

Da, navijam za kapitulaciju jer to je realnost. Ti si navijao za kapitulaciju Miloševića 1999, Talibana 2001, Sadama 2003, Gadafija 2011, Asada 2015 i sada Putina u 2022. Eto, ja sada navijam za kapitulaciju Zelenskog u 2022, ali ja sam licemer a ti nisi?

Pljuc.

Ja ne bih o uzrocima previše, prvi dan rata sam rekao da je to katastrofa i za Ukrajinu i za Rusiju, pri čemu krivim Rusiju za ovu katastrofu, a rezultati ovog rata će svakako biti katastrofalni za sve, tu već uopće nema sumnje, negdje sam pisao o eskalaciji nasilja u spiralnom uzlazu, i to se sad događa, i ta spirala se teško zaustavlja, a stati će kad jedna strana bude razbijena, mislim da prije neće, a to bi moglo potrajati, a i preliti se na druge države, jer ni Kremlj nije imun na efekt te uzlazne spirale nasilja, i što više Rusa bude ginulo to će biti bjesniji i neracionalniji, a posljedice bi mogle biti katastrofalne, i po Rusiju i po sve ostale...

Što se tiče udarne moći Ukrajine, nije tu u pitanju udarna moć, u pitanju je volja za otporom, ako narod ima volju za otporom onda nema govora o slamanju, a koliku volju za otporom Ukrajinci imaju ne znam, ali ako je suditi do sada onda možemo zaključiti da je velika...
Al zašto je Rusija kriva za ubijanje ruskog naroda?!

Bilo je pola Europe pod okupacijom tvojih miljenika Rusa, to si zaboravio?

No, nije ni važno, evo, drago mi je što si priznao da ne shvaćaš, e sad ću ti ja objasniti zašto je struktura današnje Europe takva kakva je, pazi sad :per:

Znači, današnja politička struktura Europe, pa i svijeta zapravo, rezultat je jednog događaja kojeg zovemo 'drugi svjetski rat', i u tom ratu, da ne duljim, došlo je do podjele interesnih sfera između pobjednika u tom velikom ratu, pa je tako, okvirno, Europa podijeljena između SAD-a i SSSR-a, znači zapad je, manje-više, potpao pod utjecaj SAD-a, a istok, manje-više, SSSR-a, i to je trajalo dok se jedan sustav, onaj nesposobniji, nije urušio sam od sebe, jer je bio vođen nesposobnim ljudima, jer je bio nakaradan i nije davao rezultate, i tako je nakon urušavanja istočnog sustava ostao samo ovaj zapadni, i zemlje koje su bile okupirane od strane istočnog sustava su poželjele prijeći na zapadnu stranu, zbog očiglednih prednosti zapadnog sustava...

E sad, zapad je pogriješio jer nije sistematski uništio to zlo sjeme istočnog sustava, dok je bila prilika, nego mu je i pomagao i pokušavao pridobiti na svoju stranu, političkim ustupcima, progledavanjem kroz prste, trgovinom, ekonomskom suradnjom, nažalost, političke strukture bivšeg istočnog sustava, danas predstavljene u liku (i djelu) Volodimira Putina, su preživjele, i sad se pokušavaju vratiti na pozicije prije urušavanja, a rade to kako bi spriječili političke promjene u Rusiji, iz razloga čuvanja svoje pozicije kleptomanske oligarhije, koja doslovno isisava sve što se može isisati iz Rusa i Rusije. Bilo kakva politička promjena u Rusiji za njih nije moguća, jer bi pomela tu kleptomansku oligarhiju s lica zemlje, tako da će ta kriminalna organizacija, u cilju održavanja sebe na vlasti, ratovati do zadnjeg Rusa, samo kako bi održala politički status quo u Rusiji.
Okupacija je uvjek okupacija nema veze da li je meka koju forsiraju Ameri u zapadnoj Evropi ili tvrda koju su provodili Rusi u vrijeme SSSR ! Meka se uglavnom uspostavlja kontrolisanjem medija i javnog mjenja , gdje mekom moći (ucjenama, medijima,parama) dovodite podobne ljude na vlast, tu računam sve zemlje zapadne Evrope uključujući i Njemačku i čak Francusku gdje američki globalisti kontrolišu izborni proces u tim zemljama !

Tu je vaš problem, vi se fokusirate na pojedinca, Putina, analizirate ga i pripisujete mu ludilo kao motiv. Samim tim, ako Putin nestane, svi problemi će biti rešeni.

Ne može biti dalje od istine, Putin ima ogromnu podršku u narodu za ovo što radi, a kao što vidite ima i tihe simpatije većine sveta van tzv. Zapada. To govori da postoji nešto dublje od vašeg standardno površnog "ludi diktator" objašnjenja.

Vi niste spremni da prihvatite da to dublje objašnjenje postoji, ugodno vam je u "ludi diktator" narativu jer svako širenje priče automatski povlači neka vrlo neugodna pitanja.

Znaš tko je još imao 'ogromnu podršku u narodu'? :per:

Nema kad o tome razmišljaš ti, logično, fali tu bitan element. A istina je sasvim drugačija, milicija (čitaj vojska) tih republika je branila granicu, dok su ukrajinci granatirali iza te granice, iza linije fronta i ubijali civile, među njima puno dece. Zbog toga su ti koji su granatirali škle i vrtiće zločinci. Zločinci za koje ti navijaš.
Kakva budaljenje možeš pisati, to je strašno.
Od 2015 do ruske agresije 2022. je u Donbasu bilo uglavnom mirno, tu i tamo je neki pijani vojnik ispalio granatu.
Ne vjeruješ?
Pokaži slike razorenog Donjecka ili Luhanska, pa da ti povjerujemo.
Pobijeno je 14.000 civila? 300 djece? Granatirali škole i vrtiće? Rusolaž za naivne. Zašto me ne čudi da si povjerovao?

Jučerašnji dan

FU14qRgWAAAeFsn

To što si napisao je djelomično istinito i kao svaka teorija zavjera počne ozbiljno i na kraju ispadne nešto drugo. Problem u današnjem kapitalizmu je da dioničari imaju jedan cilj tj što veću zaradu i lobiraju da to ostvare ali to nema nikakve veze sa Rusijom, Ruskim svetom i nekakvim istorijskim bajkama. Putin hoće da vrati Rusiju u neke izmišljene istorijske granice, vrati slavu SSSR tj čiste fašističke ideologije kao i u Hitlera, zamišlja da je novi Petar Veliki, ne priznaju Ukrajinu nego tvrdi da su to Rusi koji su istoriskom greškom postali Ukrajinci itd. Priče o nacistima u Ukrajini koji nemaju ni jednog glasa u parlamentu su za krezube, propaganda do besvijesti koja prolazi u zaostalim krajevima , pročitaj ispod kako Putin razmišlja.

https://mondo.rs/Info/Svet/a1646849/Putin-kao-Petar-Veliki.html

Ispran ti je mozak propagandom.Stvari stoje sasvim drugacije .jevrejski bankari koji vladaju zapadom odnosno SAD,EU i NATO paktom imaju za cilj da ovladaju svijetom i ofomre svjetsku vladu.I u tom sirenju njihovih tvorevina EU i NATO su krenuli na Rusiju sa ciljem da je pokore i rasparcaju
Prica o nacistima je za unutrasnje ruske potrebe kako bi se narod mobilisao za rat i odbranu Rusije .Komunisti su u SSSR masovno propagandno eksplatisali pobjedu u velikom otadzbinskom ratu nad nacistima ,generacije Rusa su odrastale na prici o ratu sa nacistima ,a ukrajinci su masovno bili saradnici nacista kao i bosanski Muslimani

Kakva budaljenje možeš pisati, to je strašno.
Od 2015 do ruske agresije 2022. je u Donbasu bilo uglavnom mirno, tu i tamo je neki pijani vojnik ispalio granatu.
Ne vjeruješ?
Pokaži slike razorenog Donjecka ili Luhanska, pa da ti povjerujemo.
Pobijeno je 14.000 civila? 300 djece? Granatirali škole i vrtiće? Rusolaž za naivne. Zašto me ne čudi da si povjerovao?

https://www.ohchr.org/sites/default/files/Documents/Countries/UA/29thReportUkraine_EN.pdf

OHCHR estimates the total number of conflict-related casualties in Ukraine (from 14 April 2014 to 15 February 2020) to be 41,000–44,000: 13,000-13,200 killed (at least 3,350 civilians, an estimated 4,100 Ukrainian forces and an estimated 5,650 members of armed groups); and 29,000-31,000 injured (approximately 7,000–9,000 civilians, 9,500–10,500 Ukrainian forces and 12,500-13,500 members of armed groups).

Ma teklo je med i mleko u Donbasu pre nego što je zli ludi Putin ničim izazvan napao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back