Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije o tome reč,. već ti imaš neke želje koje ti se ne ostvaruju, Tvoji nacisti opasno gube na svim frontovima,. Gube čak i oni pacovi koji su se predali.
Nisu to njegovi, njegovi su na zapadu Ukrajine a tamo rata takoreci nema. To su tipovi koji mrze Rusiju iz nekih drugih razloga, mislim da svi znate zbog kojih, ne vole oni ni Ukrajince bar ne ove iz istocne i srednje Ukrajine ali ih toboze podrzavaju jer mrznja prema Rusiji (i onom sto se krije iza toga) jaca je i od pravoslavnih Ukrajinaca, i od cirilice od koje dobiju ospice.

malo s hrvatskog forum hr...iz EU i NATO članice...
ovo njihovi moderatori ne čiste...

Srbijanci su licemjerno, mitomansko lažovska nacija. U Rusiji ih živi svega 15.000, a na zapadu milijuni i urlaju ulicama 'Srbi i Rusi braća zauvek'.
Stoka od nacije s 20% turskih gena. Napali su baš sve svoje susjede.

Dajte banirajte konačno ovaj proruski ološ. Ovog i ovih par sličnih. Ovdje ne raspravljaju, nego šire kremaljsku propagandu. To je praktično govor mržnje. Deratizirajte ih.

Ova srbijansko proruska stoka će kao štakori pobjeći s ovog portala ako Rusima loše krene. Mi ćemo biti ovdje bez obzira na ishod.
No licemjerna stoka neće otići živjet u Rusiju već na zapad.
Sa Srbijom treba napravit novu željeznu zavjesu....gade mi se kao narod

Isto to, i gore, se ovdje piše o Hrvatima :kafa:

Pored toga, svima je jasno da je prirodni gas najpovoljnije energetsko rešenje i da bi najbolje bilo da se njegova potrošnja poveća a ne smanji.

Evropske birokrade su toliko odvojene od naroda i stvarnog sveta da će ih svojim ideološkim odlukama zakopati za dug period.
Slazem se. Ali kao sto rekoh EU birokrate, to su mahom ljudi rodjeni i odrasli pred ili posle pada gvozdene zavese, nemaju osecaj za realnost. Oni zive u nekom svom paralelnom svetu. Zato smo se naslusali debilnih izjava od njjih. Na drugoj strani imamo jednog Kisindzera, covek nije nikakav ljubitelj Rusa i Rusije cak sta vise on je jedan od onih koji su doprineli tome da Amerika pobedi u hladnom ratu tj. raspadu SSSR-a. Covek iako star razumniji je od celokupne EU i danasnje americke elite. Najupecatljivija njegova izjava je: Covek im jasno kaze da bi razumeli Ruse treba da citaju ruske pisce, a ne Majn Kamf.

Isto to, i gore, se ovdje piše o Hrvatima :kafa:
Nikome se ovde ne gade Hrvati, gade nam se skotovi koji su ovde ne da bi normalno diskutovali o uzrocima i posledicama ovog rata, već da bi provocirali iz čiste dosade ili patološke mržnje.

Kome se Srbi gade neka slobodno napusti Srpski forum i ode na čisti Hrvatski. Ja ne prezirem Hrvate pa mi na pamet nije palo da pišem na njihovom forumu.

Nikome se ovde ne gade Hrvati, gade nam se skotovi koji su ovde ne da bi normalno diskutovali o uzrocima i posledicama ovog rata, već da bi provocirali iz čiste dosade ili patološke mržnje.

Kome se Srbi gade neka slobodno napusti Srpski forum i ode na čisti Hrvatski. Ja ne prezirem Hrvate pa mi na pamet nije palo da pišem na njihovom forumu.

Mrzi me da tražim sve gadosti i uvrede koje se pišu na račun Hrvata, ajd' da se ne lažemo, nismo od jučer :roll:

Ono, nije ni važno, ali čemu se onda čuditi hrvatskim forumima :roll:

Mrzi me da tražim sve gadosti i uvrede koje se pišu na račun Hrvata, ajd' da se ne lažemo, nismo od jučer :roll:

Ono, nije ni važno, ali čemu se onda čuditi hrvatskim forumima :roll:
Pazi, svuda ima debila, ali ja tu masovnu mržnju nisam video. Ne možeš da se hvataš za jednog ili dva pojedinca kao izgovor.

Ono što ja nisam video sa strane Hrvata ovde je želja ne samo za diskusijom, nego za razmatranjem naših argumenata. Nije diskusija ako ne želiš da saslušaš onog sa kim treba da diskutuješ. Zato te ljude smatram provokatorima.

Ukrajina gubi do 200 vojnika dnevno

Pomoćnik ukrajinskog predsjednika rekao je za BBC da između 100 i 200 ukrajinskih vojnika gine na prvoj liniji borbe svaki dan.

Mihajlo Podoljak rekao je da su Ukrajini potrebne stotine zapadnih artiljerijskih sistema kako bi se izjednačila s Rusijom u istočnoj regiji Donbasa.
Također je rekao da Kijev nije spreman za nastavak mirovnih pregovora s Moskvom.
Ukrajinske trupe su pod nemilosrdnim bombardiranjem dok ruske snage pokušavaju preuzeti kontrolu nad cijelim Donbasom.
"Ruske snage su izbacile gotovo sve što nije nuklearno na front, a to uključuje tešku artiljeriju, višestruke raketne sisteme i zrakoplovstvo", rekao je Podoljak.
Ponovio je ukrajinski apel za više oružja sa Zapada, rekavši da je "potpuni nedostatak pariteta" između ruske i ukrajinske vojske razlog velike stope ukrajinskih žrtava.
"Naši zahtjevi za artiljerijom nisu samo neka vrsta hira, već objektivna potreba kada je riječ o situaciji na bojnom polju", rekao je, dodajući da Ukrajini treba 150 do 300 raketnih sistema kako bi odgovorila Rusiji - mnogo veći broj nego što su do sada dobili.
Podoljak je također rekao da bi se mirovni pregovori mogli nastaviti samo ako Rusija preda teritoriju koju je stekla otkako je izvršila invaziju 24. februara.

Podoljakova informacija da 100 do 200 ukrajinskih vojnika gine svaki dan prevazilazi prethodne procjene. U četvrtak je ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov rekao da Ukrajina gubi 100 vojnika dnevno.
Različite brojke žrtava znak su koliko je teško dobiti precizne informacije s bojnog polja.

Pazi, svuda ima debila, ali ja tu masovnu mržnju nisam video. Ne možeš da se hvataš za jednog ili dva pojedinca kao izgovor.

Ono što ja nisam video sa strane Hrvata ovde je želja ne samo za diskusijom, nego za razmatranjem naših argumenata. Nije diskusija ako ne želiš da saslušaš onog sa kim treba da diskutuješ. Zato te ljude smatram provokatorima.

Argumenti? :hahaha:

Većina ovdje ne prihvaća hrvatske argumente, na bilo koji hrvatski argument vaš je odgovor 'ustaše, Jasenovac, jedini logor za decu, Magdeburg, Hrvati su dronjci, konjušari, Dučić', jesam li možda nešto zaboravio?

Ovo zvuči nevjerojatno: Ruski prihodi od energenata sada su veći nego prije rata u Ukrajini​

https://www.vecernji.hr/vijesti/ovo...da-su-veci-nego-prije-rata-u-ukrajini-1593482

..................

kim jong un korea GIF

Путин и Русија су узроци рата. Каква ту даља дискусија постоји?
Uz uslov da se o tome debatuje, ne iskljucivsi kao zakljucak ni opciju koju si pomenuo, i sagledavsi siru sliku ovog desavanja, uzroke itd.
Na zalost, ovde je to skoro nemoguce jer ne postoji dobra volja, gleda se crno belo i troluje neograniceno.
Evo, ti svojim postom potvrdjujes moju objavu.

Sto je najzalosnije, celokupna proizvodnja tecnog gasa (tu racunam i rusku proizvodnju) nije dovoljna da podmiri potrebe EU za gasom. A gde su ostali kupci (pogotovo Azija kao veliki kupac tecnog gasa). Tu se vidi sva besmisao evropskih birokrata da ce toboze da se odreknu ruskog gasa, a jednostavno nemaju alternativu ruskom gasu niti ci je imati narednih 10+ godina.
Све је то продаја магле, почев од тога да САД купује руску нафту од Индије а Пољска руски гас од Немачке?
Не разумем то фолирање и лудило. Једино што је евидентно, Русија на таквим ценама зарађује енормно а грађани земаља које су увеле санкције испаштају.
Не капирам ту логику Вашинтона и Брисела?
Путин је јуче о томе говорио, и на нафту и гас додао је пшеницу. И она је енормно поскупела а и она је руски извозни арикл. Испада да САД и ЕУ раде за Русију а не против Русије? У Србији, појединци којима је опран разум, заступају мишљење да је и за Србију боље да се укрца на тај број лудака? Оно, мало нам је нашег лудила па ајде да усвојимо и њихово. Зашто би гас плаћали 200-300$ када можемо да га купујемо за 1000$?
То је за наше добро?

Рече ти и остаде жив?!
За овакав пост мозак је опран варикином!

Vas porusice? Pa ok, ali niko od nas Srba se ne trudi da se dopadne poturicama i porusicama.
Poslednja sam osoba na ovom forumu koja se smatra rusofilom, ako se vratiš na moje postove od pre 2022 videćeš da sam godinama optuživan da sam zapadni plaćenik, Soroševac itd. Hvalio sam zapadne vakcine i lekove, protivio se glupostima o osiromašenom uranijumu, imam najviše mišljenje o kolegama iz SAD i Nemačke sa kojima sam radio, daleko bolje od onih iz istočne i severne Evrope itd. Ali što se tiče geopolitike ništa lepo nemam da kažem o NATO doktrini.

Argumenti? :hahaha:

Većina ovdje ne prihvaća hrvatske argumente, na bilo koji hrvatski argument vaš je odgovor 'ustaše, Jasenovac, jedini logor za decu, Magdeburg, Hrvati su dronjci, konjušari, Dučić', jesam li možda nešto zaboravio?
Dakle uopšte ne znaš koji su naši argumenti, dakle nisi uopšte pazio na času, nisi nas saslušao. Upravo o tome pišem.

Eto vidiš, pišeš o uzrocima a nisi sposoban da se baviš periodom pre 24.02.2022. Povod je jedno, uzrok je nešto mnogo dublje.

NEMA POTREBE DA NIKO NAPADA AMERIKU, MI CEMO SE VEC SAMI POUBIJATI

NOVO NASUMICNO SVAJSOVANJE

U pucnjavi u Marylandu najmanje troje poginulih, četvero teško ranjenih​

HinaPrije sat vremena

U pucnjavi u Marylandu najmanje troje poginulih, četvero teško ranjenih

Screenshot: CBS
NAORUŽANI muškarac otvorio je vatru u proizvodnom pogonu u sjevernom Marylandu, ubivši najmanje tri osobe i teško ranivši četiri prije no što je uhićen nakon razmjene vatre s policijom.

Napadač, koji trenutno nije identificiran, ranjen je u razmjeni vatre s policijom, izvijestila je glasnogovornica šerifa okruga Washington.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ranjeni osumnjičenik i policajac prebačeni su u lokalnu bolnicu i zbrinuti. Glasnogovornica je rekla kako nije bilo "aktivne prijetnje zajednici", no odbila je obrazložiti okolnosti incidenta, posljednjeg u nizu pošasti masovne pucnjave u SAD-u.
Prošlog mjeseca 18-godišnji mladić pucao je u osnovnoj školi u Uvaldeu u Teksasu, ubivši 19 učenika i dva učitelja.
Ured FBI-a iz Baltimorea i američki Ured za alkohol, duhan, oružje i eksploziv objavili su na Twitteru da su njihovi agenti upućeni na teren.
Укинута накнада за топли оброк, превоз?
Нагузила га црнкиња стокилашица у мрачном ћошку складишта?

Dakle uopšte ne znaš koji su naši argumenti, dakle nisi uopšte pazio na času, nisi nas saslušao. Upravo o tome pišem.

Većina ovdje nema argumenata, ili ima propagandne 'argumente', tipa 'Rusija je ekonomska velesila', 'Rusija je poljoprivredna velesila', 'Rusija nije izgubila rat u povijesti', Rusija ovo Rusija ono, a kad pokažeš podatke da nije tako, e onda si ustaša, Jasenovac, Dučić, dronjak, konjušar, tako da odustaneš od argumentirane rasprave i okreneš argumentaciju na zajebanciju :klap:

Većina ovdje nema argumenata, ili ima propagandne 'argumente', tipa 'Rusija je ekonomska velesila', 'Rusija je poljoprivredna velesila', 'Rusija nije izgubila rat u povijesti', Rusija ovo Rusija ono, a kad pokažeš podatke da nije tako, e onda si ustaša, Jasenovac, Dučić, dronjak, konjušar, tako da odustaneš od argumentirane rasprave i okreneš argumentaciju na zajebanciju :klap:
Nisi u pravu, mnogo puta su pisani smireni i agrumentovani postovi o dubljim uzrocima ovog konflikta, saslušaj umesto da loviš pojedinačne rečenice i "pobijaš" ih. To je ona metoda "đavolji advokat", kada neko vreme okreneš svoj stav da bi razumeo onog sa druge strane. Budi "rusofil" na jedan dan ili nedelju i pokušaj da shvatiš to gledište, da bi video da li ima osnova.

Сви навијамо на теми, мало је објективних.

Nisi u pravu, mnogo puta su pisani smireni i agrumentovani postovi o dubljim uzrocima ovog konflikta, saslušaj umesto da loviš pojedinačne rečenice i "pobijaš" ih. To je ona metoda "đavolji advokat", kada neko vreme okreneš svoj stav da bi razumeo onog sa druge strane. Budi "rusofil" na jedan dan ili nedelju i pokušaj da shvatiš to gledište, da bi video da li ima osnova.

Ja nisam protiv Rusije i Rusa, naprotiv, ja sam rusofil, Rusi su mi oduvijek bili izuzetno dragi gosti, ruski kulturni i znanstveni doprinos svijetu je nemjerljiv, ali sam izraziti Kremljofob, ta kleptomanska oligarhija, koja stoluje u Kremlju, uništava i Rusiju i sve oko sebe, i to radi već, pa ono, cijelo jedno stoljeće, bez te kriminalne organizacije koja drži Rusiju kao taoca, Rusi su mogli biti u rangu bilo koje razvijene zapadne zemlje...

Ne znam bre Vijak, kako može da ti bude dobro kad stanovništvo Amerike "cве више губи и пати због империје уз све следујуће привредне и економске противречности док демократије никада није било а слобода говора тј информисања је у пракси онемогућена."

Ti si neki mazohista izgleda, kako trpiš sve to.

Ништа ја не трпим него указујем на неправду.
Учествујем са добром намером док ти себе глођеш у својој мизерији.
Ако ниси мазохиста промени нешто, одгмижи у Украјину на пример.

Ja nisam protiv Rusije i Rusa, naprotiv, ja sam rusofil, Rusi su mi oduvijek bili izuzetno dragi gosti, ruski kulturni i znanstveni doprinos svijetu je nemjerljiv, ali sam izraziti Kremljofob, ta kleptomanska oligarhija, koja stoluje u Kremlju, uništava i Rusiju i sve oko sebe, i to radi već, pa ono, cijelo jedno stoljeće, bez te kriminalne organizacije koja drži Rusiju kao taoca, Rusi su mogli biti u rangu bilo koje razvijene zapadne zemlje...
Da nema tih ljudi, Rusija bi završila kao i većina evropskih država, po upravom SAD. pametni ljudi to ne žele,. Jedno je saradnja sa zapadom, drugo je biti njihova kučkica.
Da Evropa ima snage, da je i dalje hrišćanska, kao što nije, ne bi ni pričali o ovakvom ratu u Evropi, ne bi pričali i tolikim kršenjima potpisanih ugovora i dogovora, a svi su prekršeni od strane zapada. Ne samo prema Rusiji, već i prema Srbiji.

Сви навијамо на теми, мало је објективних.

Pa eto, ja tvoje postove uvijek pročitam, bar pokušavaš biti objektivan koliko ti perspektiva dopušta :ok:

Da nema tih ljudi, Rusija bi završila kao i većina evropskih država, po upravom SAD. pametni ljudi to ne žele,. Jedno je saradnja sa zapadom, drugo je biti njihova kučkica.
Da Evropa ima snage, da je i dalje hrišćanska, kao što nije, ne bi ni pričali o ovakvom ratu u Evropi, ne bi pričali i tolikim kršenjima potpisanih ugovora i dogovora, a svi su prekršeni od strane zapada. Ne samo prema Rusiji, već i prema Srbiji.

Ti, nadam se, shvaćaš zašto je većina Europe pod utjecajem SAD-a a ne recimo pod utjecajem Rusije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back