Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pametnom dosta.😉

Nevjerovatno je šta je Putin "uspio" napraviti u manje od tri godine.
Od evropske (u segmentima i svjetske) ekonomsko-energetsko-vojno-sportsko-političke (vele/super) sile, uspio je napraviti običnog azijskog siledžiju sa nekakvim, ali značajno umanjenim utjecajem na globalna sigurnosno-ekonomska pitanja.
Od neutralnih Švedske i Finske i sigurnosno prilično izolirane Ukrajine je uspio napraviti bastione doktrine NATO-zajedničke sigurnosti.
Potpuno ovisnu Njemačku, ali i najveći ostatak najvažnijih potrošača u Evropi je uspio skinuti sa svoje energetske sise.
Vojno mu ZSU u 4 dana sa neznatnim gubicama i uz podršku saveznika okupira više teritorija, nego što Rusija uz ogromne gubitke zauzme u 8 sedmica.
Od Irana i milosti Kine mu ovisi kakav-takav nastavak rata i opstanak na vlasti.

Ne postoji u čitavoj istoriji Rusije veći luzer od Putina.
Kad si oboleo od trolovizma? Baš se nadaš da možeš nekog da iznerviraš?

Pametnom dosta.😉

Nevjerovatno je šta je Putin "uspio" napraviti u manje od tri godine.
Od evropske (u segmentima i svjetske) ekonomsko-energetsko-vojno-sportsko-političke (vele/super) sile, uspio je napraviti običnog azijskog siledžiju sa nekakvim, ali značajno umanjenim utjecajem na globalna sigurnosno-ekonomska pitanja.
Od neutralnih Švedske i Finske i sigurnosno prilično izolirane Ukrajine je uspio napraviti bastione doktrine NATO-zajedničke sigurnosti.
Potpuno ovisnu Njemačku, ali i najveći ostatak najvažnijih potrošača u Evropi je uspio skinuti sa svoje energetske sise.
Vojno mu ZSU u 4 dana sa neznatnim gubicama i uz podršku saveznika okupira više teritorija, nego što Rusija uz ogromne gubitke zauzme u 8 sedmica.
Od Irana i milosti Kine mu ovisi kakav-takav nastavak rata i opstanak na vlasti.

Ne postoji u čitavoj istoriji Rusije veći luzer od Putina.

A koji si ti od banovanih ustaša?

https://www.washingtonpost.com/world/2024/08/10/ukraine-belgorod-kursk-russia-occupied-war/

Svaka cast za Ukrajince! Putin misli da dve godine moze cerupati UKR teritorije, a onda "kuku majkeeee" kada im UKR vrati milo za drago. Ovo je razumljivo jer nemaju drugih izbora. Pravda uvek pobedi. Drago mi je sto ne vrse zlocine nad gradjanima Rusije u zauzetim teritorijama. Tako treba i da ostane. Sta god da UKR vojska zauzme u Rusiji, moraju se pokazati kao prijatelji naroda i oslobodioci. Sada bi bilo idealno da Ukrajinci pomognu formiranje nekakve ruske oslobodilacke armije, koja bi imala za cilj da oslobodi Rusiju od Putinove strahovlade. U svakom selu Kurske Oblasti organizovati slobodne izbore. Ako su Rusi u UKR mogli da sprovode referendume, mogu i Ukrajini izbore po Rusiji.

Inace, koliko god navijao za Ukrajinu jer je zrtva (iako vise volim Rusiju i Ruski narod) Putinove totalitarne politike, toliko me brine jer je kompletna srpska elita (podrzana od vecine naroda) isprojektovala da ce Rusi vratiti Kosovo. Oni nisu u stanju svoju drzavu da odbrane, a kamoli Srbiju sa kojom se i ne granice. Emocije po strani, stvar je za Srbe prilicno alarmantna i mora se menjati strategija. Treba se pogledati istini u oci i staviti sve na papir. Promeniti algoritam, strategiju, saveznike. Odrediti prioritete za pitanje Kosova. Fakat je da je Rusija sve slabija vojno, demografski i ekonomski u odnosu na Kinu, SAD i islamske zemlje.
Kazu da se menja odnos snaga u svetu. Menja se, ali u tom odnosu snaga Rusija ide backwards. Kina ce verovatno biti vojno najjaca u jednom momentu, ali oni nisu spremni niti ce biti da u jednu Srbiju posalju trupe. Opet, Zapad ce ostati dovoljno jak da Kini tako nesto onemoguci. Zbog geografije pre svega. Da li Indija moze da pomogne Srbiji? Indija kao i Kina nema ambicije za vojno intervenisanje. Prosto nisu takav narod. Isto vazi kao i za Kinu, nikada oni nece konfrontirati sa Zapadom zbog jednog Kosova. Islamske zemlje kao kolektiv ce uvek podrzati islamsku stranu u bilo kakvom sukobu. Glasanje Irana u GSSB je to potvrdilo.
Islamske zemlje su jedine koj imaju demografsku buducnost i islam ce vec u ovom veku biti najdominantnija svetska religija, sa visemilionskim dijasporama u zemljama Zapada. Da ne pominjem da u Rusiji jedino muslimansko stanovnistvo raste, dok pravoslavno opada i vise nego dalekoistocne manjine.
Zato mene sve ovo brine, jer se Srbija kladi na pogresnog konja, a ne osecam u narodu svest o hitnosti situacije.
Si toliko lud da veruješ da možeš ovako da uticeš na Srbiju da radi ono što vi ustaše sanjate?

Овде ће неко испарити.

Украјина ће обезбедити своју територију за тестирање америчког нуклеарног оружја.

Шеф Пентагона Лојд Остин најавио је споразуме са украјинском страном о спровођењу нуклеарних тестова на украјинској територији.

– Споразум о сарадњи предвиђа могућност извођења нуклеарних тестова на територији Украјине. Саме вежбе би могле да се одрже следеће године. Говоримо искључиво о америчком нуклеарном оружју.

Традиционални војни полигон Јаворовски или острво Змејни, које се налази далеко од стамбених насеља, могло би да послужи као локација, одговор је Остина на новинарско питање.
Odakle ti ovo? :roll:

Na to pitanje je odgovoreno jos 2008 nakon samita u Bukurestu a glasi da niko ne odbija prosirenje svoje interesne sfere ili novog saveznika nakon sto je iz Ukrajine dosla molba za prijem u savez, niko nije nove clanove molio ili prisiljavao na clanstvo a ti razmisli zasto su hteli i hoce u NATO i EU?
Koji tebe strahovi izjedaju od Kine, kaži. A i st što gadno će biti kad vam se budu iskrcali pa kažu “za 30 minuta svi u Outback”, šta misliš?

Si toliko lud da veruješ da možeš ovako da uticeš na Srbiju da radi ono što vi ustaše sanjate?
Ti si ustasa jer desrbizujes rusifikacijom, mrzis Srbe, projektujuci jednoumlje nad celim nasim narodom i svodis diskusije na licno. Prosto je fascinantno koliko moras biti nesvestan sebe da nepoznajuci nekoga dajes tako olako etikete. Srbi su, za razliku od porusica (ono sto si napisao pokazuje da jesi jer si privatio rusko jednoumlje od srpske otvorenosti), kako kolektivisticki, tako i individualisticki narod. Mi Srbi smo pluralisti misljenja i prilicno racionalni. Demokratija je sastavni deo naseg etnickog kulturnog modela, za razliku od Rusa (nikada nisu ziveli u slobodi) ili Hrvata (tek ih je srpska vojska u WW1 oslobodila feudalizma). Mi smo jos pod Turcima imali izborne sabore po principu vecine u svakom selu, gde su cak i zene ucestvovale. To je nasa snaga i to nas je spasilo da opstanemo pod Turskom, Mletackom i Austrijskom okupacijom.

Sa druge strane, primetio sam (anegdotalna cinjenica, ali ne treba generalizovati) da su srpske izdajnicke porusice* uglavnom poreklom iz onih krajeva CG iz kojih dolaze tkz. Montenegrini (Cetinje), srpsko-hrvatskih mesanih brakova (nista to nije ruzno, ja podrzavam ljubav bez granica) ili cisti Hrvati kao Seselj koji su za vreme crvenih dosli u Srbiju i onda zbog krize identiteta prihvatili najradikalniju opciju, upropastavajuci Srbiju, drzavu sa evropskim renomeom, koja je gradjena od cistih paorskih ruku srpskog slobodarskog seljaka i inteligencije koju je taj seljak iskolovao. Na zalost, Beograd je kao najliberalniji grad istocno od Beca pruzio sigurna utocista i takvima kao sto si ti. IB-ovcima i patorusofilima staljinisticke provinijencije iz najzabitijih krajeva CG i Hrvatske. Ne znam koliko dugo tvoji zive u Srbiji, da li ste dosli 1945. ili posle ratova za jugoslovensko nasledje, ali moraces shvatiti da je Srbija jedna slobodna i prijateljska sredina, da ljudi u Srbiji tolerisu, cene i pospesuju razlicito misljenje. Znas... Srbija nije ni Rusija, ni Hrvatska. Ja znam da je etnokulturni model Dinaraca malko drugaiji, da su Dinarci ekstemni u svojim novim identitetima, pa stomacno i organski tesko podnose drugo misljenje, ali prihvati mentalitet sredine koja ti je dala utociste, posao (bar se nadam), obukla i na'ranila.

Dosta sam ti vremena udelio. Vise ne dobijas citat osim ako ne napises nesto smisleno.

P.S. Pozdravljam sve crvene srpske porusice hrvatskog porekla, uz sliku vaseg udbaskog Boga zla, smrada, podmetacina, pakla, rusifikovanja i kanalizacije, Seselj dr Vojislava:

*porusica - onaj ko je postao Rus. Prezire Srbe jer su pluralisti, tolerantni, rushe diktatore i vole slobodu, pa napusti srpstvo koje mu nije dovoljno. Voli vise komunjarskog zlikovca Putina i citavu tu rusku centralnoazijsku skramu nego srpski centralnoevropsko-mediteranski kulturni obrazac

Prilozi

• vvv.png
    vvv.png
    770,3 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
BREAKING:
“Kako CCTV nezvanicno saznaje u toku su pregovori Generalštaba RF i Pentagona o obuzdavanju Ukrajinske vojske. Generalštab RF izražava spremnost za pregovore i prestanak borbenih dejstava na celoj liniji fronta.”

Opa opa desavaju se neki pozitivni pomaci u celoj ovoj situaciji 💪💪💪
Nema pregovora dok se przi nacizam.

Ti si ustasa jer desrbizujes rusifikacijom, mrzis Srbe, projektujuci jednoumlje nad celim nasim narodom i svodis diskusije na licno. Prosto je fascinantno koliko moras biti nesvestan sebe da nepoznajuci nekoga dajes tako olako etikete. Srbi su, za razliku od porusica (ono sto si napisao pokazuje da jesi jer si privatio rusko jednoumlje od srpske otvorenosti), kako kolektivisticki, tako i individualisticki narod. Mi Srbi smo pluralisti misljenja i prilicno racionalni. Demokratija je sastavni deo naseg etnickog kulturnog modela, za razliku od Rusa (nikada nisu ziveli u slobodi) ili Hrvata (tek ih je srpska vojska u WW1 oslobodila feudalizma). Mi smo jos pod Turcima imali izborne sabore po principu vecine u svakom selu, gde su cak i zene ucestvovale. To je nasa snaga i to nas je spasilo da opstanemo pod Turskom, Mletackom i Austrijskom okupacijom.

Sa druge strane, primetio sam (anegdotalna cinjenica, ali ne treba generalizovati) da su srpske izdajnicke porusice* uglavnom poreklom iz onih krajeva CG iz kojih dolaze tkz. Montenegrini (Cetinje), srpsko-hrvatskih mesanih brakova (nista to nije ruzno, ja podrzavam ljubav bez granica) ili cisti Hrvati kao Seselj koji su za vreme crvenih dosli u Srbiju i onda zbog krize identiteta prihvatili najradikalniju opciju, upropastavajuci Srbiju, drzavu sa evropskim renomeom, koja je gradjena od cistih paorskih ruku srpskog slobodarskog seljaka i inteligencije koju je taj seljak iskolovao. Na zalost, Beograd je kao najliberalniji grad istocno od Beca pruzio sigurna utocista i takvima kao sto si ti. IB-ovcima i patorusofilima staljinisticke provinijencije iz najzabitijih krajeva CG i Hrvatske. Ne znam koliko dugo tvoji zive u Srbiji, da li ste dosli 1945. ili posle ratova za jugoslovensko nasledje, ali moraces shvatiti da je Srbija jedna slobodna i prijateljska sredina, da ljudi u Srbiji tolerisu, cene i pospesuju razlicito misljenje. Znas... Srbija nije ni Rusija, ni Hrvatska. Ja znam da je etnokulturni model Dinaraca malko drugaiji, da su Dinarci ekstemni u svojim novim identitetima, pa stomacno i organski tesko podnose drugo misljenje, ali prihvati mentalitet sredine koja ti je dala utociste, posao (bar se nadam), obukla i na'ranila.

Dosta sam ti vremena udelio. Vise ne dobijas citat osim ako ne napises nesto smisleno.

P.S. Pozdravljam sve crvene srpske porusice hrvatskog porekla, uz sliku vaseg udbaskog Boga zla, smrada, podmetacina, pakla, rusifikovanja i kanalizacije, Seselj dr Vojislava:

*porusica - onaj ko je postao Rus. Prezire Srbe jer su pluralisti, tolerantni, rushe diktatore i vole slobodu, pa napusti srpstvo koje mu nije dovoljno. Voli vise komunjarskog zlikovca Putina i citavu tu rusku centralnoazijsku skramu nego srpski centralnoevropsko-mediteranski kulturni obrazac
Da li Bokiša zna da su klon nalozi zabranjeni?

Evo i zasto se ucutali,porazbijali rusi sve

According to information from specialized Ukrainian resources, the Ukrainian Armed Forces command has decided to stop advancing deep into the territory of the Kursk region due to serious counter-battles with the Russian military.

Instead, Ukrainian formations have been ordered to consolidate their positions until reserves arrive.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back