Rat u Ukrajini (31)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    77
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eno dao sam ti sliku pa pogledaj.Ne znam da li si primetio da su Rusi spustili prag tolerancije prema Ukrajincima i da ih danima već zatrpavaju onim fab bombama,što jasno govori da im je postalo svejedno koliko će Ukrajinaca dočekati slobodu.Pre nisu tako radili.Sve što se ošteti će oni naravno popraviti jer im treba da radi i proizvodi,samo će zbog toga postati još bezobzirniji prema Ukrajincima,a Rusi znaju da budu jako nezgodni,to možeš da pročitaš iz knjiga na temu ratova.
Sad tek vidim da ona slika koju si postavio ne pokazuje rafinerije.

Nije uopce bitno kolike su ruske rezerve sirove nafte i plina ukoliko ne mogu da ih prerade i distribuiraju u kolicinama koje su potrebne da bi drzava funkcionirala..

GDE STE POŠLI SA ČIVIJOM U GLAVI - GLUPLJE OD OVOGA NISU MOGLI

Uništavanje grupe diverzanata koji su pokušali da upadnu u selo Kozinka, Belgorodska oblast

Britanci stoje iza pokušaja ukrajinske DRG da upadne na teritoriju Ruske Federacije, ali nisu ostvarili svoje ciljeve, izjavio je Rodion Mirošnik, ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova za specijalne zadatke za zločine kijevskog režima.

Види......па то су "Професори Рајковићи......шта им је" !!

Nije uopce bitno kolike su ruske rezerve sirove nafte i plina ukoliko ne mogu da ih prerade i distribuiraju u kolicinama koje su potrebne da bi drzava funkcionirala..
Bitno je.Rafinerija se popravi ili napravi.Nalazište je bitno jer bez njega NEMA proizvodnje.A vidimo da je izvoze svuda po svetu što znači da je sve ok.Nego,ne reče mi koliki je domet dronovima?

Žestoki udari na rusku naftnu industriju

GIyB8Y7X0AEHMcm

Malo pre odgledah na You Tube analizu umereno pro-ukrainskig kanala Willy OAM gde kaze da ti napadi ne mogu bitnije da ugroze snabdevanje naftom jer je koliko sam razumeo vecina vitalne infrastrukture ili pod zemljom ili ubetonirana i da ovi izlozeni segmenti imaju sigurnosne ventile koji izoluju lokaciju koja je u pizaru i relativno se lako menjaju. Verujem da ima dobre izvore informacija.

UN su nakaradna udruga gde pojedine članice imaju pravo veta. Dakle održavaju status koji odgovata privilegovanim.
Osim toga UN mehanizam odlučivanja ne garantuje ni pravednost i suverenitet.

Praravednost se postiže isključivo ispravni odlukama.
A suverenitet se narušava preglasavanjem.

Odavno je UN to. treba radikalna promena odnosa država u svetu s pravom mešanja. Ne može suverenitet države koja je zločinačka prema svome narodu. Država nije starija od čoveka.

No ne odgovori ti kako bi rešio slučaj ukrajine bez rata?

UN su nakaradna udruga gde pojedine članice imaju pravo veta. Dakle održavaju status koji odgovata privilegovanim.
Osim toga UN mehanizam odlučivanja ne garantuje ni pravednost i suverenitet.

Praravednost se postiže isključivo ispravni odlukama.
A suverenitet se narušava preglasavanjem.

Odavno je UN to. treba radikalna promena odnosa država u svetu s pravom mešanja. Ne može suverenitet države koja je zločinačka prema svome narodu. Država nije starija od čoveka.

No ne odgovori ti kako bi rešio slučaj ukrajine bez rata?
Kako je nastao slučaj Ukrajine i ko je od prijateljske zemlje napravio neprijatelja?

Ok,ali nisi napisao mesta,da vidimo na karti gde se nalaze.I da pokušamo da demantujemo tvoju zadnju rečenicu.

ЧП САМАРА @chp_samara
BAZA: Дронови су напали два предузећа одједном у Самарској области.
Напад се догодио у 6 сати ујутро по локалном времену. Први дрон напао је територију рафинерије нафте у Сизрану. Ту је избио пожар. Тренутно је површина пожара 500 квадратних метара. Хитне службе су на лицу места
Истовремено, неколико других дронова напало је рафинерију нафте Новокујбишевск. Ту је избио и пожар, који је после пола сата угашен.
https://t.me/chp_samara/16467 - Mar 15 at 20:53
👉Прочитајте још више вести из Сызрана на ТГ каналу СЫЗРАНЬ
https://t.me/s/chp_samara

Самара,Самарска област - Када отвориш кликни на "скупите бочну таблу" да се уклони трака која приказује информације о граду...
https://www.google.com/maps/place/С....203772!4d50.1606382!16zL20vMGpsc3E?entry=ttu

RAT U UKRAJINI Dve osobe poginule u granatiranju Belgorodske oblasti u Rusiji

Rat u Ukrajini traje 752 dana. Juče je u ruskom raketnom napadu na Odesu ubijeno 20 osoba, dok je povređeno najmanje 75, izjavio je načelnik tog regiona. Povodom tog napada ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je poručio da će Rusija dobiti "pravičan odgovor". Na diplomatskom terenu vodi se borba za nastavak pomoći Kijevu, a nemački kancelar Olaf Šolc je izjavio da će zemlje koje podržavaju Ukrajinu napraviti koaliciju kojom će se obezbediti dalekometna artiljerija.

Ključni događaji

-U ruskom raketnom napadu na Odesu najmanje 20 mrtvih i 75 ranjenih, saopštio načelnik regiona
-Dve osobe poginule u ukrajinskom granatiranju Belgoroda
-Zelenski: Moskva će dobiti "pravičan odgovor" zbog napada na Odesu
-Blinken razgovarao sa Grosijem o nuklearnoj elektrani Zaporožje
-Šolc najavio koaliciju za obezbeđivanje dalokometne artiljerije Ukrajini

❗🇷🇺🇺🇦 Рамзан Кадиров је приказао бежање војника Оружаних снага Украјине у рејону Орловке након работе батаљона војника "Запад-АХМАТ" Министарства одбране Русије

„Непријатељска евакуациона техника је једноставно побегла после првог удара наше артиљерије, остављајући своје живе, рањене и погинуле на терену.

Непријатељ је претрпео ненадокнадиве губитке у људству и опреми“, навео је чеченски шеф на својој друштвеној мрежи.

Malo pre odgledah na You Tube analizu umereno pro-ukrainskig kanala Willy OAM gde kaze da ti napadi ne mogu bitnije da ugroze snabdevanje naftom jer je koliko sam razumeo vecina vitalne infrastrukture ili pod zemljom ili ubetonirana i da ovi izlozeni segmenti imaju sigurnosne ventile koji izoluju lokaciju koja je u pizaru i relativno se lako menjaju. Verujem da ima dobre izvore informacija.
Koliko je njegova analiza tocna, ne znam. Cisto sumnjam da se radi o ekspertu za naftnu industriju.

Znam samo da su napadi na rafinerije u sijecnju i veljaci dovele do djelimicne zabrane izvoza goriva iz Rusije. Koje ce posljedice prouzrokovati ovi zadnji masovni napadi i napadi koji tek slijede, to cemo vidjeti u sljedecim mjesecima.

Poslednja izmena:
Vecina rafinerija je u dometu ukrajinskih dronova.

Uostalom nije ni bitno. Dovoljno je samo da petinu kapaciteta za preradu nafte dugorocno izbace iz stroja da bi doslo do kolapsa snadbijevanjem gorivom u Rusiji.
Napadi se ali naravno nece samo koncentrirati na rafinerije. Biti ce tu jos dosta togo sto ce privremeno ili zauvijek biti izbaceno iz stroja.
Причаш напамет, ако се и погоди једно постројење у рафинерији оно се изолује од остатка рафиреније, слично као код великих бродова где имају коморе и преграде и када се неки део потопи онда се изолује од остатка брода како не би цео потонуо, тако и рафинерије.

Један дрон да уништи рафинерију,..... то ти је на нивоу ..... :snovi:

Причаш напамет, ако се и погоди једно постројење у рафинерији оно се изолује од остатка рафиреније, слично као код великих бродова где имају коморе и преграде и када се неки део потопи онда се изолује од остатка брода како не би цео потонуо, тако и рафинерије.

Један дрон да уништи рафинерију,..... то ти је на нивоу ..... :snovi:
Radi se o desetinama dronova i cilj ne mora biti nuzno kompletno unsitavanje rafinerija nego prekid proizvodnje sto je duze moguce.

Koliko je njegova analiza tocna, ne znam. Znam samo da da su napadi na rafinerije u sijecnju i veljaci dovele do djelimicne zabrane izvoza goriva iz Rusije. Koje ce posljedice prouzrokovati ovi zadnji masovni napadi i napadi koji tek slijede, to cemo vidjeti u sljedecim mjesecima.
Videcemo. Ali kao sto sam ranije pisao, kad god Ukri puse na terenu, vade nekog "senzacionalnog" keca iz rukava. Sada je to upad u belgorodsku oblast i napad na rafinerije. Verujem da im to sluzi vise kako bi kupili vreme i simpatije zapadnih partnera nego da ce time baciti Rusiju na kolena i ako svakako nije prijatno za Ruse.

❗🇷🇺 Око 17.00 дежурни системи ПВО над Белгородском области уништили су 15 ракета вишецевног ракетног система РМ-70 „Вампир“.

Извештава руско Министарство одбране.

❗🇷🇺 У Белгороду и Белгородској области поново се огласила сирена за опасност од пројектила. Ваздушна одбрана је раније работала

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back