Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidi, ti si Muad'Dib, a nisi Evgenije Onjegin. Razmisli zašto je to tako.

Čak i nesvesno priznaješ kolika je Amerika kulturna, vojna i finansijska supersila.
Ahahahaha, da, to je taj killer argument, pisac Dine je iz SAD :hahaha:

Možda bi mogao da pročitaš Dinu i naučiš nešto, možda još bolje da pogledaš neki njegov intervju.

Ali eto, ne mora, razmisli malo o čemu je pisao, hintovi:
- pustinjska planeta, imena i religija bliski islamu,
- najznačajniji događaj u istoriji je Batlerijanski Džihad
- vredni "začin" iz peska potreban za međuzvezdana putovanja
- represija imperijalnih sila nad lokalcima, pobuna i oslobođenje, pad imperije,
- tamna strana belog spasitelja (ko je rekao Lorens od Arabije?)

Kreni malo da zagrebeš površinu sveta Frenka Herberta, mnogo toga možeš da nađeš, jedan je od najvećih vizionara ikada.

brt ljudi gledaju filmove i misle tamo je sve super a ustvari je krac
pojedu neko gvno za doručak, odu na poso, rade po ceo dan, uveče dođu sje bani i napušavaju se sa ženom ( ako se već nisu razveli ), malo tv se pogleda ..u nedelju u šoping.,.super kvalitetan život brt.. to je za ove koji imaju posao..oni koji nemaju primaju neku socijalu, fiksaju se i alkoholišu

Nekad je živeo Ekrem Jevrić koji se proslavio pesmom "Kuća, poso", upravo onim što nam ti sada prenosiš.

A šta misliš, da ovi što su u Srbiji ne bi voleli da odu malo u USA?

Pa ja izdajem stan Rusu koji je ovde došao s porodicom samo zato što je mogao bez vize da dođe. Čovek kulturan, obrazovan, i dalje radi za svoju rusku firmu.

Zato se smejem, što vidim da pojma nemaš ko beži iz Rusije - oni koji ne podržavaju Putinov teror i ne žele da budu topovsko meso - a imaju sredstva i volju da pobegnu bilo gde.
И сви ће да изгубе држављанство Русије, па могу да иду на запад као апатриди или да остану у Србији док не остваре право на држављанство.
Као такви ће изгубити своје послове у руским фирмама.

Moj brat od tetke se posle 10+ godina vraća iz SAD, već je kupio kuću u okolini Skoplja, potpuno razočaran.

Oženio se Makedonkom koja je tamo rođena, dakle nisu krenuli od nule, imali su njene kao pomoć, on je ekstra radnik sa dobrom ekspertizom, već godinama mi se žali kako im je život jednostavno nekvalitetan tamo i sada je digao ruke.

Kolega programer (senior) je otišao u Kanadu i kupio kuću, vratio se pre 3 godine isto razočaran životom tamo, ali sa pričom da se možda vrate, naravno nisu ni oni, ovde im je super. Ja sam isto prošao školovanje sa idejom da ću otići na Zapad, predomislio sam se i konačno odustao od te ideje pre 5-6 godina.

Bila nekad obećana zemlja, to je prošlost.

Lično imam maksimu po kojoj je život u zemljama Kolektivog Zapada bolji (zbog visokog standarda) ali je život u Srbiji neuporedivo lepši.

Pa lako je nama odavde da pametujemo sa foruma uz kafu, i navijamo za Ruse ili Ukrajince kao što navijamo za Zvezdu i Partizan.

Drugu pesmu bi ti pevao da znaš da sutra mogu da te pošalju na front, da stradaš nizašta.

Zato ljudi beže odande.
Неко је раније рекао (парафразирам): не питај шта је држава дала мени већ шта ја могу да дам држави.
То се зове патриотизам а холивуд и нво су нам донели "грађанине света" оне који само долар признају као суштину бивствовања .

Baš se topite, a da niste ništa postigli :hahaha:

F-LH10WXAAE08FI

Pola baci u vodu.

Неко је раније рекао (парафразирам): не питај шта је држава дала мени већ шта ја могу да дам држави.
То се зове патриотизам а холивуд и нво су нам донели "грађанине света" оне који само долар признају као суштину бивствовања .
Pa suština ratovanja je dolar.

Ahahahaha, da, to je taj killer argument, pisac Dine je iz SAD :hahaha:

Možda bi mogao da pročitaš Dinu i naučiš nešto, možda još bolje da pogledaš neki njegov intervju.

Ali eto, ne mora, razmisli malo o čemu je pisao, hintovi:
- pustinjska planeta, imena i religija bliski islamu,
- najznačajniji događaj u istoriji je Batlerijanski Džihad
- vredni "začin" iz peska potreban za međuzvezdana putovanja
- represija imperijalnih sila nad lokalcima, pobuna i oslobođenje, pad imperije,
- tamna strana belog spasitelja (ko je rekao Lorens od Arabije?)

Kreni malo da zagrebeš površinu sveta Frenka Herberta, mnogo toga možeš da nađeš, jedan je od najvećih vizionara ikada.
Voliš Herberta, a?

Pa naravno da voliš. On je američki genije.

И сви ће да изгубе држављанство Русије, па могу да иду на запад као апатриди или да остану у Србији док не остваре право на држављанство.
Као такви ће изгубити своје послове у руским фирмама.
Teško je danas naći dobre IT-jevce koji traže posao.

moj drug se posle 15 god vraća januara..ima poso, kuću al se smorio tamo.. kaže da ne može dete da vaspitava kako on želi nego kako oni hoće..morao da nosi neku pe dersku kapicu u školu za neki gej dan..poludeo
smorio?
kakv hit.
samo na ovom forumu mogu se procitati ovakve gluposti evo decenijama.
naravno desetine hiljada srba svake godine konkretno demantuje ova shkrabanja...

nikad bolje nije bilo na zapadu, i svaki dan dokazuju da su oni zasluzeni gospodari planete.
u srbiji koja je zaostala za zapadom bila i 80tih a tek za ovih 30 godina ne da je stagnirala nego cesto i nazadovala , neko prica price da je super.
A dok je srbija prespavala i nazadovala nekoliko decenija, zapad je grabio napred , tehnologija ,patenti ,naucnici ,standardi.
i sad neko prica i dalje neku suplju pricu o zapadu.
stavise sve najgore sa zapada bas i dolazi prvo u srbiju banana koloniju, tako da je bolje biti na zapadu barem imas i neceg dobrog uz to lose.

Lično imam maksimu po kojoj je život u zemljama Kolektivog Zapada bolji (zbog visokog standarda) ali je život u Srbiji neuporedivo lepši.
Slažem se, generalno gledano, ako imaš dobar posao, u svakom pogledu ti je bolje ovde.

Fora je u tome što se svet izjednačava ekonomski, to je proces koji traje vekovima ali se baš ubrzao poslednjih 30 godina, a sada smo u trenutku kada je Zapad izgubio prednosti ali to još uvek nije u glavama ljudi koji razmišljaju po inerciji, još uvek imaju pojam da je Zapad mnogo bolji.

Kao kad te neko pita šta je bilo pre 30 godina a ti pomisliš na 70te a ne na 90te, potrebno je vreme da se ljudi prešaltaju. A putovanja i kontakt sa ljudima iz celog sveta je ono što je presudno da bi se razbile predrasude.

A uostalom, svet je danas mnogo lak za istraživanje iz svoje sobe, evo ti primer grada iz države za koji Zapad tvrdi da će propasti ako im uvedu neke tamo sankcije na čipove, možeš li da u to poveruješ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back