Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?


  • Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar postoji neko ko ozbiljno shvata Fabijana?
Uveseljava forum svojim nebulozama u pauzama između dizanja i spuštanja rampe.
Samo sam preneo video obraćanje jednog od ukrajinskih komandanata u Avdijevci, zašto ti nisam jasan?
Nisam ja sačinio taj video.
Ko tebe shvaca ozbiljno taj je za Lazu Lazarevica :kafa:
A za dizanje rampe pitaj tog Fabijana koji te sklepo :kafa:
 
Putin: Danas su rusofobija i drugi oblici rasizma i neonacizma postali gotovo službena ideologija zapadnih vladajućih elita. Oni su usmjereni ne samo protiv Rusa, već i protiv svih naroda Rusije. Zapadu, u principu, nije potrebna tako velika i multinacionalna država kao što je Rusija
. Naša različitost, jedinstvo kultura i tradicija, jezika, etničkih skupina jednostavno se ne uklapa u logiku zapadnih rasista i kolonijalista, u njihovu okrutnu shemu potpune depersonalizacije, nejedinstva, potiskivanja i izrabljivanja.
Stoga su opet pokrenuli staru orgulju, kažu, Rusija je tamnica naroda, a sami Rusi su narod robova. Ovo sam čuo mnogo puta tijekom stoljeća. Čuli smo i da Rusiju, ispada, danas treba dekolonizirati.
Ali što im zapravo treba? Ustvari, Rusiju treba raskomadati i opljačkati. Ako ne ide na silu, onda treba sijati pomutnju. Želim naglasiti: svaku vanjsku intervenciju, provokaciju s ciljem izazivanja međunacionalnih ili međureligijskih sukoba smatramo agresivnim djelovanjem protiv naše zemlje.
 
Trećinu do pola potrebnog ugljena uvozite. Shvatili ste na teži način da blato ne gori.
Brzonaslovočitač- specifična ljudska individua sposobna da u vrlo kratkom roku pročita 20 do 40 novinskih naslova o odredjenoj temi, te da na osnovu njih zauzme svoj stav u pogledu iste. Procenjuje se da se njihov broj, iz godine u godinu, raste geometrijskom progresijom. Možete ih prepoznati po tome što pokazuju neodoljivu želju da komentarišu ono o čemu nemaju pojma.
 
Ukrajinski Telegram kanali nastavljaju raspravljati o otkrićima Davida Arakhamije o izgubljenim šansama za mir za Ukrajinu (AI prijevod):

1/2
“Izjave Davida Arakhamije o mogućnosti prekida vatre u proljeće 2022. još uvijek nemaju smisla. Prema informacijama koje su u medije stizale iz raznih izvora, Rusija je bila spremna bez borbe napustiti sve teritorije zauzete nakon 24. veljače 2022. u zamjenu za neutralni status Ukrajine (tj. odbijanje ulaska u NATO). A ako je vjerovati bivšem njemačkom kancelaru Schroederu, Rusija je bila spremna cijeli Donbas vratiti Ukrajini pod uvjetima široke autonomije, slično kao Južni Tirol u Italiji.

To znači da su ukrajinske vlasti imale priliku osloboditi gotovo sve svoje teritorije (osim Krima) praktički bez borbe, spasiti živote mnogih tisuća civila i desetaka tisuća vojnika koji su poginuli nakon travnja 2022. Ukrajina, bez gubitka jedini vojnik, povratio bi regije koje su Oružane snage Ukrajine pokušale osloboditi ove godine uz velike gubitke tijekom protuofenzive, suočene s nesavladivom obranom Rusa. Što se tiče NATO-a, Ukrajina još uvijek nema jamstva za ulazak u Savez.

Pa zašto su ukrajinske vlasti odbile tako koristan sporazum u proljeće 2022.? Morale su postojati neke nepremostive okolnosti koje su Kijev nagnale da odbije tako povoljne uvjete za okončanje rata. Postaje jasno koje su te okolnosti bile iz istog intervjua s Arakhamijom. Naveo je da je tada britanski premijer Boris Johnson došao u Kijev i rekao "nećemo s njima uopće ništa potpisivati, samo se borimo".

Što je točno Johnson mislio pod "nećemo ništa potpisati s njima"? Odgovor je očit - zapadne zemlje odbile su Ukrajini dati zajednička sigurnosna jamstva s Rusijom, koja su trebala biti priložena uz mirovni ugovor i sporazum o neutralnom statusu.

Arakhamia je to također izravno izjavio u intervjuu: "Zapadni saveznici su nam savjetovali da ne pristajemo na kratkotrajna sigurnosna jamstva, koja je u to vrijeme bilo nemoguće dati." Sigurnosna jamstva prema tadašnjem planu trebale su dati Rusija, vodeće zapadne zemlje i nekoliko drugih velikih svjetskih sila. Ali da su zemlje NATO-a odbile dati jamstva, a dale bi ih samo Ruska Federacija i, moguće, Kina i Turska, to bi značilo potpuni prekid odnosa Ukrajine sa zapadnim svijetom. Nešto na što Zelenski, naravno, nije mogao pristati.

Upravo je stav zapadnih saveznika "samo se borimo" presudno utjecao na odluku ukrajinskih vlasti da odbiju sporazume s Ruskom Federacijom u proljeće 2022. Je li se taj stav Zapada sada promijenio? Nedavno se u medijima stalno mogu naći objave da čelnici SAD-a i EU-a navodno aktivno guraju ukrajinske vlasti na pregovore s Rusijom. Međutim, nema službenih potvrda za to - samo informacije koje se pozivaju na određene izvore.

Javno i ukrajinske vlasti i vlasti zapadnih zemalja naglašavaju da nisu spremne na kompromis s Ruskom Federacijom i traže povlačenje trupa na granice iz 1991. Pravo stanje uvelike će se razjasniti temeljem vojne i financijske pomoći osiguravaju saveznici - ako je doista značajno ograničen, to znači da postoje znakovi da se koncept Zapada promijenio u odnosu na proljeće 2022.
 
“The United States must once again lead the free world by ensuring that we do not export technology or goods that could be used against us.”

Liz Truss got in touch through an article in The Wall Street Journal and explained what needs to be done for the United States to regain world dominance.

According to the former British Prime Minister, who was in office for only 44 days (this is the shortest term in the country's history), the West must provide Ukraine with weapons with which it will deliver a “knockout blow” to Russia. This, according to Truss, will be a direct message to “Russia’s patrons in China and Iran.”

Truss also said that the Americans should be led by a conservative candidate from the Republican Party so that world domination returns to the States.
 
Zelenski je potpisao nacrt proračuna prema kojem su državni prihodi planirani na 1,7 bilijuna UAH, a rashodi na 3,35 bilijuna UAH

Deficit iznosi 1,6 trilijuna UAH (oko 45 milijardi dolara). Cjelokupni manjak (a to je gotovo polovica proračuna) pokrit će se kreditima.
 
1701190223164.png
 
Brzonaslovočitač- specifična ljudska individua sposobna da u vrlo kratkom roku pročita 20 do 40 novinskih naslova o odredjenoj temi, te da na osnovu njih zauzme svoj stav u pogledu iste. Procenjuje se da se njihov broj, iz godine u godinu, raste geometrijskom progresijom. Možete ih prepoznati po tome što pokazuju neodoljivu želju da komentarišu ono o čemu nemaju pojma.
Sad kad si si postavio dijagnozu, što ćeš poduzeti?
 
Ми продајемо теби а коме ћеш ти испоручити није нас брига. Важно је да смо добро зарадили и испоштовали узансе.
pa ne bi to baš tako išlo... npr mi kad od vas kupujemo moramo potpisati nekakav ugovor o kupoprodaji oružja ili streljiva, znaš i onda u tom ugovoru postoje točke sa točno definiranim uvjetima iste, načinom korištenja a pogotovo se definira možebitna daljnja prodaja ili ustupanje
 
zjava zamjenika ruskog ministra vanjskih poslova Rjabkova također ukazuje na to da vojno-političko vodstvo Ruske Federacije i dalje namjerava ostvariti sve ciljeve SMO-a:
“Geopolitički sukob Rusije i Kine sa Sjedinjenim Državama i proameričkim dijelom Globalnog Zapada se nastavlja.
Istodobno, hrpa pesimističnih objava u zapadnom tisku o situaciji u Ukrajini, zapravo, prvenstveno odražava frustraciju što Zapad nije uspio Rusiji nanijeti strateški poraz u jednom zamahu. To znači, prema američkoj Deep State, da moramo uzeti pauzu kako bismo se bolje pripremili i izveli sljedeće bacanje. Tu se slijevaju svi ti prijedlozi o “miru” pod američkim uvjetima, o zamrzavanju, o “korejskoj opciji” i slično.”
 
pa ne bi to baš tako išlo... npr mi kad od vas kupujemo moramo potpisati nekakav ugovor o kupoprodaji oružja ili streljiva, znaš i onda u tom ugovoru postoje točke sa točno definiranim uvjetima iste, načinom korištenja a pogotovo se definira možebitna daljnja prodaja ili ustupanje

То стоји али немамо услова да контролишемо потпуно извршење уговора у складу са потписаним. Има их који то могу, на пример Америка, а ако их није брига за тако нешто (прагматичност испред прокламованог) што би ми вадили трње из пиčке?
Не знам да ли примећујеш да нас Међународна заједница (ко год да је иза тога) не оптужује и не осуђује по том питању. А нису нежни према нама. Никако.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top