Rat u Ukrajini (16)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    142
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne treba nimalo sumnjati da ce Ukrajinci ici do kraja.
Nece stati dok i cijeli Donbas i Krim ne budu uzeli.
Jedino sto ih moze zaustaviti su Amerikanci.
Vidimo svi s kakvom lakocom vracaju izgubljeni teritorij.
Za osvajanje samog grada Hersona nisu ispalili ni jedan metak.
Lakocom !!??....da li si ti uopsta svjestan koliko ih je posao sa Hersonom kostao mrtvih i ranjenih...a to se zaustaviti nece zauzecem Hersona, jer ce sad artiljerija da radi, kao i avijacija...razumijem navijacke strasti, ali razuman covjek postavlja granice, kako drugima, tako i sam sebi...

Lakocom !!??....da li si ti uopsta svjestan koliko ih je posao sa Hersonom kostao mrtvih i ranjenih...a to se zaustaviti nece zauzecem Hersona, jer ce sad artiljerija da radi, kao i avijacija...razumijem navijacke strasti, ali razuman covjek postavlja granice, kako drugima, tako i sam sebi...
Tako je !
Rusi i civilno stanovništvo su na sigunom
Herson im je u dometu i praćkom ako treba tako da ga mogu tući do iznemoglosti i ako treba pretvoriti u močvaru !

Ukrajina gradi zid duž granice s Bjelorusijom, rekao je za Kyiv Independent Kiril Timošenko, zamjenik šefa Ureda predsjednika Ukrajine. Bit će to zid od betona, pojačan bodljikavom žicom, a imat će i rov te nasip. Zid je već dugačak tri kilometra, a radovi su u tijeku u Žitomirskoj i Rivanjskoj oblasti.

Rusi tvrde da je medju Ukrajincima bilo puno mrtvih i ranjenih, ali svojim postupcima demantiraju vlastite izjave.
Bjeze od vojske koju tako dobro unistavaju? Mos mislit.
Pustimo navijacke strasti, ja ne navijam ni za kog vec pricam o tome sto se dogadja.
Sto ti znaci to "sad ce artiljerija da radi i avijacija", kao do sada nisu radili?
Zasto im je sad lakse koristiti artiljeriju i avijaciju nego prije?

Tako je !
Rusi i civilno stanovništvo su na sigunom
Herson im je u dometu i praćkom ako treba tako da ga mogu tući do iznemoglosti i ako treba pretvoriti u močvaru !

Туку и ове у домбасу милионима граната и каква су померања на терену?
Изротирали су до сада вероватно ХХ посто класичне артиљерије(троше се цеви арт.оруђа.мора да се мења ако хоће нешто да се погоди)

Не ратује се само артиљеријом нити иста може да оствари превагу на терену без садјества са другим родовима,службама и видовима војске.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back