Casual Observer
Stara legenda
- Poruka
- 89.650
koliko si to puko čoveče.Putin rekao Trumpu da je spreman da ustupi okupirane delove Zaporozja i Kersona ako zadrzi punu kontrolu Donbasa!?
Pocelo je pocelo!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
koliko si to puko čoveče.Putin rekao Trumpu da je spreman da ustupi okupirane delove Zaporozja i Kersona ako zadrzi punu kontrolu Donbasa!?
Pocelo je pocelo!
Šta ti kažu tvoji kad kreneš ovako?Ne, tri meleona koja pominješ je broj ukupno izbačenih Rusa kod Pokrovska, ne poginulih...
Preteruješ...
Trolovanje iz nemoći.Procena broja poginulih Rusa kod Pokrovska približava se meleonu...
Užas...
Taj nebanesc je za mene ovde definitivno najopicenije stvorenje I kao takvog treba samo ignorisati.Zato ste svršavali svaki put kad bi NATO najavio novo oružje, zato što je škart?
Dećko, ti si notorna budala, jedini koji ovde ugrožava Jazza u lupetanju.
U ovoj izjavi Putin je izvalio megabaljezgariju na koju su se inTELEgentni kao ti zalepili, razumem ja i tebe jer nisi ti kriv, eh ta majka priroda.Vredja me sto baljezga nevezano za Putina,prosto odise bistrocom
Sto pitas,ti ga razumes??
Krim i najvaznije delove Donbasa su Rusi drzali jos 2014. cak se i svet cutke slozio sa tim prestalo je talasanje i osude sa zapada, mislio sam to je to slicno Abhaziji i Osetiji. Kakav su cilj imali Rusi bilo je jasno po rasporedu glavnine snaga i pravaca dejstava na KIjev a Putinisti izmisljaju kojekakve gluposti ne zeleci da priznaju da ih jedan vojni pajkan iz Drezdena prvi budalama.To je vise pitanje za vojne stratege i onoga ko vodi ratne operacije, ali ajde da pokusam iz svog ugla, za Ruse pobeda moze da znaci od zadrzavanja Krima i Donbasa do potpunog sloma Ukrajine, sta su tacni ciljevi Kremlja- ne znamo ni ja ni ti, doduse ja ni ne nagadjam, za Kijev bi pobeda bila vracanje na granice iz 1991.(imas izjave Zelenskog) Pobedu svako definise na svoj nacin, a ona ce gotovo sigurno zavisiti od ishoda na frontu.
Ko gubi ima pravo da se ljuti.Krim i najvaznije delove Donbasa su Rusi drzali jos 2014. cak se i svet cutke slozio sa tim prestalo je talasanje i osude sa zapada, mislio sam to je to slicno Abhaziji i Osetiji. Kakav su cilj imali Rusi bilo je jasno po rasporedu glavnine snaga i pravaca dejstava na KIjev a Putinisti izmisljaju kojekakve gluposti ne zeleci da priznaju da ih jedan vojni pajkan iz Drezdena prvi budalama.
Imam gomilu sličnih na ignore jos na starom nalogu.aktivirali se najvise oko rata u siriji bili.tada su podržavali daes ili isil a posle one u idlibu i na kraju ovaj kolaps drzave u siriji i promenu režima.svi oni sada zdušno podrzavaju ukre.Taj nebanesc je za mene ovde definitivno najopicenije stvorenje I kao takvog treba samo ignorisati.
А ако древноукрајински фронт одједном колабира, због недостатка резерви да покрију све нападне РФ тачке, а има их много?Kakav coping.
Rat traje, Rusija se iscrpljuje masovno u svakom pogledu svakim novim danom rata dok na papiru svaki popravljeni tenk koji biva unisten Javeilinom uvecava ruski BDP.
Kakvo ce to biti otreznjenje kad rusko gospodarstvo odjednom kolabira.
"Stealth" пешадија.Talibani su se sunjali bosi, nisu ih culi
Добар си, прави наследник @ssmpmd по "објективности"! Колико су то смешни проценти у односу на рат за очување спољне безбедности који се води? Колико је Трамп натерао Еуропску унију да троши својих пара за његово оружје које се само делимично користи на фронту због ендемске корупције?Iako Rusija ima oko 1,1 milion aktivnih vojnika, ozbiljan problem predstavlja visoka stopa gubitaka i dezertacija. Prema podacima, više od 25.000 vojnika je napustilo svoje jedinice između novembra 2024. i jula 2025. godine.
Da bi nadoknadila ove gubitke, Rusija je pribegla različitim metodama regrutacije, uključujući privlačenje stranih radnika, zatvorenika i osoba sa mentalnim poremećajima.
Mobilizacija i nova regulativa
U pokušaju da poveća broj vojnika, Rusija planira promene u zakonodavstvu koje bi omogućile mobilizaciju do 2 miliona rezervista, čak i u mirnodopskim uslovima. Ove promene se očekuju da budu podržane u parlamentu, što bi značajno povećalo broj dostupnih vojnika.
Finansijski izazovi
Održavanje velikog broja vojnika zahteva ogromna finansijska sredstva. Procene pokazuju da je Rusija u prvoj polovini 2025. godine potrošila više od 2 triliona rubalja na ljudske resurse za rat u Ukrajini. Ovaj iznos čini oko 2% BDP-a Rusije i 9,5% federalnog budžeta.
Zaključak
Rusija se suočava sa ozbiljnim deficitom u pogledu vojnog kadra, što utiče na njenu sposobnost da održava efikasnu vojnu prisutnost u Ukrajini. Iako preduzima mere za povećanje broja vojnika, izazovi u pogledu mobilizacije, finansiranja i održavanja morala trupa ostaju značajni.
За сада су обустављене, чак и да носе камење. Видећемо. Што рече песник "Шта год дође, ја сам му наредан"!Ti misliš da su Sjekirice obustavljene zato jer mogu nositi nuklearno?
Инвазија Венецуеле је једноставно нереална, тако да је сваки споразум о томе рачун без крчмара. Обашка што не верујем да би РФ трговала судбином таквог савезника због неких ситних добитака. Само би себи зауставила сваки приступ Венецуели, као што се добрим делом већ десило на Куби. Има сарадње, али веома опрезне са кубанске стране, јер су препуштени сами себи у најтежем тренутку. Није тада било пријатно бити Рус на Куби.Neki dil je postignut, mozda oko Venecuele posto se sprema invazija, ne znam ne mogu da nagadjam ali nesto je dogovoreno.
На Западном фронту у Великом рату је погинуло неколико милиона људи, а померања су била минимална, док све није одједном пукло. Добро, дошли су и Американци Ја бих писао да је у питању српски пробој Солунског фронта и последична капитулација Бугарске, али грдиће ме Ђура, па не смем.Nastavak rata je odavno suluda rabota. Ukrajinci ne mogu da vrate 1 metar kvadratni od Rusa već dve godine a Rusi nikako da slome ukrajinski front. Još ni ceo Donjeck nije oslobođen a kamoli Herson, Zaporožje, Nikolajev, Harkov itd. Dzabe ginu i jedni i drugi.
tako vec 3-4 godine... nikako da se srushiPokrovsk se urusava...
tako što gore fabrike i rafinerije duboko u ruskoj teritoriji?Оно што је јуче била „руска пропаганда“ сада је призната стварност. Више се не може сакрити: Русија побеђује
Zašto cvilite za primirjem, zamrzavanjem sukoba, kad vam tako dobro ide?Kakav coping.
Rat traje, Rusija se iscrpljuje masovno u svakom pogledu svakim novim danom rata dok na papiru svaki popravljeni tenk koji biva unisten Javeilinom uvecava ruski BDP.
Kakvo ce to biti otreznjenje kad rusko gospodarstvo odjednom kolabira.