Rat u Ukrajini (10)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
172 dan, agresor po planu ne moze nista. Slava Ukrajini! :heart: 🇺🇦

HhyY9MY.jpg

Pa misliš o da jedan Bošnjo može da sastavi smislenu rečenicu, ajde....?

Битно да се труди, помоћи ћемо му да изрази то што га тишти изнутра.
Шта да радим, признајем да сам непоправљиви романтик, и да их све сматрам за заблуделу браћу, и да ми је жао због њих, и хоћу да помогнем колико могу...

ha inače u ruskom postoje izgleda izrazi za
svastiku, zaovu, devera i šuraka :zcepanje:

iste su ili slične reči ko kod nas
prema google translate-u poljski nema to, a nema ni ukrajinski... doduše to je samo GT tako da možda i postoji
eot ko voli da viče da smo braća/sestre ima novi razlog :heart:

Порука из инбокса

Поштовани,
Надам се да ћете имати прилику да прочитате моју поруку у нади да ћете моћи да пренесете вест Србима са српским пасошима.
Наиме, пробао сам да пређем границу Украјини 10.08. и враћен сам под изговором да „моја држава подржава Русију”. Иако је званично Србија неутрална, граничну службу то није занимало. Руси, Белоруси и Срби су непожељни у Украјини. Испитивали су ме више пута о разлозима, сликан сам као последњи затвореник и узети су ми отисци (иако сам у државу улазио преко 60 пута). Објашњење што треба да посетим девојку није довољно, будући да нисмо венчани.
Срби ИМАЈУ МОГУЋНОСТ да уђу уз одговарајући документ у виду пружања хуманитарне помоћи или брака са држављанином/ком Украјине.
Био сам натеран да потпишем папир где пише да стоји да нисам навео разлог уласка, иако сам их навео више.
Претходно сам контактирао амбасаду у Београду да проверим неопходна документа и ништа од наведеног изнад нису споменули.

Молим Вас да пренесете ово на Телеграм каналима, да људи који имају некога не иду тамо и не доведу се у непријатну ситуацију као ја и буду третирани као ратни злочинци.
Нажалост, ми смо тамо непожељни, будући да су им медији испрали мозгове.

Руска армија би могла да крене у офанзиву да преузме контролу над целом Херсонском области пре него што је референдум заказан за септембар

Према речима саветника шефа Министарства унутрашњих послова Украјине Ростислава Смирнова, у блиској будућности југ ће бити најтоплија тачка фронта.

Смирнов је рекао да су Оружане снаге Русије овде распоредиле 90 одсто својих ваздушно-јуришних трупа. „Овде може доћи до такве двостране ситуације: или ће непријатељ прећи у дефанзиву, или ће покушати да предузме одређене контраофанзивне акције у неким правцима, јер многе трупе намењене не за одбрану, већ за офанзиву имају пребачен на југ земље..."

Руска армија би могла да крене у офанзиву да преузме контролу над целом Херсонском области пре него што је референдум заказан за септембар

Према речима саветника шефа Министарства унутрашњих послова Украјине Ростислава Смирнова, у блиској будућности југ ће бити најтоплија тачка фронта.

Смирнов је рекао да су Оружане снаге Русије овде распоредиле 90 одсто својих ваздушно-јуришних трупа. „Овде може доћи до такве двостране ситуације: или ће непријатељ прећи у дефанзиву, или ће покушати да предузме одређене контраофанзивне акције у неким правцима, јер многе трупе намењене не за одбрану, већ за офанзиву имају пребачен на југ земље..."
znaci uskoro ukropska ofanziva u suprotnom smeru ? kao i rvatijanci u posavini :cepanje:

još jedan putinista sa zahrđalim šklopocijama...

Lt. Col. Ilya Sizov awarded the title Hero of Russia. He destroyed 2 MiG-29s in an air battle and 1 Mi-8 in the same sortie. In total during the SMO he eliminated 11 enemy aircraft as well as 2 Buk-M1 systems. Officials don't say which jet he was flying but easy guess, Su-35S

172 dan, agresor po planu ne moze nista. Slava Ukrajini! :heart: 🇺🇦

HhyY9MY.jpg

Melju ti Rusi drugare naciste na dnevnoj bazi 200 mrtvih samo na Herson Nikolajev pravcu

Pitanje je samo koliko cete jos mrtvih imati pre nego kapitulirate

⚡⚡⚡️ over the past day , the Armed Forces of Ukraine in the Kherson direction have lost:
- more than 200 people were killed and wounded;
- two UAVs;
- three BMP-1;
- five T-64 tanks;
- during the operation of the SAM, four HIMARS MLRS shells were destroyed;
As a result of the strike, two underground warehouses with ammunition for MLRS of the "Grad" and "Hurricane" types were destroyed in the Constitutional Court of the Russian Federation ❗

....

1) Ili je pukao američki MK Ultra Monarh programing...

2) Ili mu je neko mešao kreč u kokain...

Zelenski: Svaki vojnik koji puca na elektranu Zaporožje za nas postaje "posebna meta"

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/...porozje-za-nas-postaje-posebna-meta/220814004

Da podsetimo neupućene - elektranu kontrolišu Rusi, a po njoj puca Zelenski...

Čak su ga i Bošnje u komentarima iznapušavale...

Frik je MK Ultra programirani satanista...i pri tome neuracunjljivi narkoman...opasan po okolinu...

...

Poslednja izmena:

Ukrajina tvrdi da je onesposobila ključni most u Hersonskoj oblasti​

Antonivski most na Dnjepru, koji je onesposobljen u ranijim napadima ukrajinskih snaga, Herson, 20. juli 2022.

Antonivski most na Dnjepru, koji je onesposobljen u ranijim napadima ukrajinskih snaga, Herson, 20. juli 2022.

Ukrajinske snage su onesposobile još jedan most koji je ključan za rusku vojsku u Hersonskoj oblasti na jugu zemlje, naveli su ukrajinski vojni zvaničnici.
Tvrde da je most na brani u Novoj Kahovki na rijeci Dnjepar – koji je i ranije napadan – sada neprolazan, prenosi BBC. Ova tvrdnja još nije nezavisno potvrđena.
Ova vijest stiže nekoliko nedjelja nakon što su ukrajinske snage onesposobile drugi ključni most u regionu, Antonivski.

Ukrajina vodi kontraofanzivu ka gradu Hersonu, koji je Rusija zauzela na početku rata.
"Uništen je cestovni most na brani u Novoj Kahovki, i rezultat je da on više nije operativan", navela je Operativna južna komanda ukrajinske armije na Facebooku.

Prema informacijama britanskih obavještajnih službi, precizni napadi ukrajinskih snaga su vjerovatno učinili cestovni prelaz preko mosta na Dnjepru "neupotrebljivim za teška vojna vozila".

Nova Kahovka se nalazi oko 55 kilometara sjeveroistočno od Hersona.

Ruske snage su uspjele da izvrše samo osnovne popravke na mostu Antonivski, tvrde zvaničnici, nakon što su zapadni vojni izvori naveli da je most "u potpunosti neupotrebljiv" nakon raketnog napada prošlog mjeseca.

Glavni željeznički most u blizini Hersona je takođe dodatno oštećen prošle sedmice, navode britanski izvori.

"Čak i ako Rusija uspije da u velikoj mjeri popravi mostove, oni će ostati ključna ranjiva tačka", ističu iz britanskog Ministarstva odbrane.
Dodaju da će hiljade ruskih trupa zapadno od rijeke sada "skoro sigurno zavisiti od dva pontonska trajektna prelaza" za snabdijevanje.

Vojni analitičari ocjenjuju da je sve veći rizik da trupe budu u potpunosti odsječene od glavnog dijela ruskih snaga.
Napad je dio ukrajinskih napora da izoluju Ruse, a konačni cilj je ponovno osvajanje cijele regije.
Herson, grad koji je prije rata imao oko 290.000 stanovnika, je trenutno pod vlašću zvaničnika koji imaju podršku Moskve.

Izvor: BBC

Порука из инбокса

Поштовани,
Надам се да ћете имати прилику да прочитате моју поруку у нади да ћете моћи да пренесете вест Србима са српским пасошима.
Наиме, пробао сам да пређем границу Украјини 10.08. и враћен сам под изговором да „моја држава подржава Русију”. Иако је званично Србија неутрална, граничну службу то није занимало. Руси, Белоруси и Срби су непожељни у Украјини. Испитивали су ме више пута о разлозима, сликан сам као последњи затвореник и узети су ми отисци (иако сам у државу улазио преко 60 пута). Објашњење што треба да посетим девојку није довољно, будући да нисмо венчани.
Срби ИМАЈУ МОГУЋНОСТ да уђу уз одговарајући документ у виду пружања хуманитарне помоћи или брака са држављанином/ком Украјине.
Био сам натеран да потпишем папир где пише да стоји да нисам навео разлог уласка, иако сам их навео више.
Претходно сам контактирао амбасаду у Београду да проверим неопходна документа и ништа од наведеног изнад нису споменули.

Молим Вас да пренесете ово на Телеграм каналима, да људи који имају некога не иду тамо и не доведу се у непријатну ситуацију као ја и буду третирани као ратни злочинци.
Нажалост, ми смо тамо непожељни, будући да су им медији испрали мозгове.

Ukropina je trenutno najveci logor na svetu...gde ljudima ispiraju mozak i ubijaju neposlušne...

...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back