Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (3)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
momak ti si veoma glup ako ne mozes da shvatis ono sto ja pisem ja nisam za isis ili izrael ili ameriku nego upravo suprotno da sam na ruskom mestu cim su turci oborili njihov avion ja bi im sravnio glavni vojni aerodrom u turskoj i uveo zonu zabrane letenja sve do kraja rata a ne da udovoljavam zeljama turske,amerike ili izraela da su tako postupili ne bi ih svaka susa zapisavala kako god stigne i da im ubija vojnike kako ko zeli

To je eskalacija u neposrednoj blizni Ruske teritorije , aktivacija "Odbrane clanice OTAN - ovaca" i gotovo automatska zabrana prolaska Ruskih brodova za snabdevanje u Siriji , prelet preko njene teritorije ...; a uzdrzanost Rusije u toj situaciji je Rusima donelo "poen u gostima" - razdor izmedju vaznog igraca NATO pakta u tom regionu vs. jednog poginulog pilota i ambasadora + "nepoznat broj vojnika i oficira u ratnoj zoni u Siriji" ...

Pa ti vidi ...

Poslednja izmena:
veliki broj smajlova u postu je najpre pokazatelj nepismenosti.

neki su protiv te novine. ukinuti ne bi bilo dobro. kad bi se ukinulii drugi bi morali čitati postove nepismenih.

neki su i protiv kmecarskih postova na ovom forumu koji su vecinom napisani od strane rusofila ali kada bih ih ukinuli onda ne bi imali prilike da se posteno nasmejemo

- - - - - - - - - -

To je eskalacija u neposrednoj blizni Ruske teritorije , aktivacija "Odbrane clanice OTAN - ovaca" i gotovo automatska zabrana proalska Ruskih brodova za snabdevanje u Siriji ; a uzdrzanost Rusije u toj situaciji je Rusima donelo "poen u gostima" - razdor izmedju vaznog igraca NATO pakta u tom regionu vs. jednog poginulog pilota i ambasadora + "nepoznat broj vojnika i oficira u ratnoj zoni u Siriji" ...

Pa ti vidi ...

koja god isprika ti treba da lepse zaspis niti ce turska izaci iz natoa niti ce rusija da oslobodi citavu siriju ja ne govorim o idlibu nego o ostatku sirije koja je pod kurdima i pod americkom bazom

Zna li neko kakvu poruku Rusija salje svetu organizacijom najvecih manevara u istoriji Vostok 2018, dok im se na drugoj strani u praksi na Sirijskom frontu svako-malo desavaju ovakvi gafovi kao ovo obaranje aviona i pogibija 15 clanova posade?

Mozda "porucuju ostacima" da ne zele da im se to desava iznad sopstvene teritorije i na kucnom pragu u znatno vecem broju ...?

- - - - - - - - - -

a sto se to turci kaju da li su im rusi sravnili sa zemljom nesto pa da se kaju ? koliko vidim turci su ih sprecili da rese pitanje idliba eto koliko se kaju sto su srusili taj ruski avion ako nesto mrzim to je laz i kada neko pokusava od poraza i izdaje da prikaze to kao pobedu siguran sam da rusofili i ovo smatraju kao pobedu moralni cin sto nisu uzvratili ili sta ti je znam sta vec ne toliko gluposti je napisano da je to neverovatno evo poljaci predlozili trampu stalnu americku bazu u poljskoj i to mora da je pobeda rusa sto se tice rusofila sa takvom politikom rusi nisu nista naucili iz drugog svetskog rata i dogovora koji su imali sa hitlerom i tamo su isto tako cekali sve dok im nacisti nisu dosli do moskve sa tim da je sad citava zapadna evropa protiv njih tako da ne znam na koga da racunaju kao saveznike kada su i sami svakog svog saveznika izdali

Zanemarujes onaj "pokusaj puca" i sve sto je nakon toga usledilo izmedju ex saveznika u zlocinackoj organizaciji OTAN - ovaca ... ?

Управо ми пало напамет једно питање. Зар тај авион није био обједињен у систем ПВО? Да ли ова грешка значи да нема директне комуникације између ПВО САА и ПВО Руских снага?

Ja jos uvek ne verujem u glupavu pricu da su ga Sirijci skinuli ...

Evo moje razmišljanje o obaranju ruskog aviona.
Problem je što datu oblast brane SAA I Rusi.
Rusi bi trebali javiti maršutu leta svojih aviona Sirijskoj PVO. Ako je IL radi Izraelskih aviona promjenio rutu, to može biti jedan od razloga,
stcaja nesretnih okolnosti. Nekad davno sam obučavan kao operater na osmatračkog radara PVO sistema u JNA. Princip je sljedeći:
Osmatrački radar prati ciljeve. Preko uređaja za legitimisanje (RUL) , vidi koji su avioni njegovi, a bez oznake su neprijateljski. RUL uređaj ima kodne
ključeve za rad. Dakle osmatrački radar (nekad ručno, sad vjer. automatski) preda podatke o neprijat. avionu nišanskom radaru. Nišanski
radar prati cilj i na taj način omogućava dejstvo PVO raketa.
Sad pitanja: Da li je imao uključen RUL, tj. je li imao ažurne ključeve? Da li su rusi dali ključeve Siricima, ili su se oslanjali na najave leta.
Znači što god od ovog fali, IL postaje meta.
Druga stvar, taj S-200 je tu dugo u funkciji. Izraelci su, ako ne došli do ključeva, u šta sumnjam, imali priliku prepoznati frekvenciju emi-
tovanja RUL-a. Moja pretpostavka je, ako nije uzrok već rečeno, da su Izraelski avioni ,pošto su bili na pravcu Iljušina ometali frekvenciju
RUL-a, isti je izgubio oznaku pripadnosti i postao meta.
Činjenica da 90% se nebi ništa desilo, da tu nije bilo F-16ki. Rusi treba da se uče na ovim greškama. Prava istina se neće objelodaniti uskoro.

neki su i protiv kmecarskih postova na ovom forumu koji su vecinom napisani od strane rusofila ali kada bih ih ukinuli onda ne bi imali prilike da se posteno nasmejemo

- - - - - - - - - -

koja god isprika ti treba da lepse zaspis niti ce turska izaci iz natoa niti ce rusija da oslobodi citavu siriju ja ne govorim o idlibu nego o ostatku sirije koja je pod kurdima i pod americkom bazom

:)

Kakva li je tek potrebita "isprika za nastavak vlaznjikavih snova" da bi se toliko radovao nekom ko "je sosjedima doturao oruzje u velikom domovinskome lazju"...?

Formalno - pravno , Turska nije izasla iz zlocinackog OTAN - a ; ali ni njen ostanak nije dobitak za same otan - ovce u situaciji nakon "pokusaja puca" ; a sto se tice "cele Sirije" , u prethodnih par godina se cesto culo "Asada kaput " , "Putin kaput" - pa , eto njih , al` vam manjkaju neki od glasnogovornika ...

A i kasne radovi sa "onim naftovodom i gasovodom " koji su trebali da zamene "Severni i Juzni patok" ...:)

"Malo li je " ...?

:think:

" Заседание Коллегии Минобороны России под руководством Сергея Шойгу (18.09.2018)" :

https://vk.com/syriantube?z=video-133441491_456240447/b5fec25b7a1efb68b7/pl_post_-133441491_183257

- - - - - - - - - -

" Подняты обломки самолета ВКС РФ

Из воды подняты обломки сбитого в Сирии самолета Ил-20 и фрагменты тел, находившихся на борту военных. Об этом во вторник, 18 сентября, сообщает Министерство обороны России "

2RSumrH1pH0.jpg

Rusi bi trebali javiti maršutu leta svojih aviona Sirijskoj PVO. Ako je IL radi Izraelskih aviona promjenio rutu, to može biti jedan od razloga,
stcaja nesretnih okolnosti. Nekad davno sam obučavan kao operater na osmatračkog radara PVO sistema u JNA. Princip je sljedeći:
Osmatrački radar prati ciljeve. Preko uređaja za legitimisanje (RUL) , vidi koji su avioni njegovi, a bez oznake su neprijateljski. RUL uređaj ima kodne
ključeve za rad. Dakle osmatrački radar (nekad ručno, sad vjer. automatski) preda podatke o neprijat. avionu nišanskom radaru. Nišanski
Sad pitanja: Da li je imao uključen RUL, tj. je li imao ažurne ključeve? Da li su rusi dali ključeve Siricima, ili su se oslanjali na najave leta.
Druga stvar, taj S-200 je tu dugo u funkciji. Izraelci su, ako ne došli do ključeva, u šta sumnjam, imali priliku prepoznati frekvenciju emi-
tovanja RUL-a. Moja pretpostavka je, ako nije uzrok već rečeno, da su Izraelski avioni ,pošto su bili na pravcu Iljušina ometali frekvenciju
Činjenica da 90% se nebi ništa desilo, da tu nije bilo F-16ki. Rusi treba da se uče na ovim greškama. Prava istina se neće objelodaniti uskoro.

Ако су Израелци ометали РУЛ онда је то исто као да су га они сами оборили. То би било баш дрско понашање.

" “Селигер” проекта 11982 движется к месту крушения Ил-20 РЭР ВКС РФ в Средиземном Море

Опытовое судно предназначено для проведения испытаний специальных технических средств, вооружения и военной техники, участия в поисково-спасательных работах,на корабле имеются глубоководные аппараты."

Y6dU5yE8Rc0.jpg

Verovatno je potrebno sto pre pronaci ostatke posade i aviona . ali i izvesnih osetljivih delova aviona ...

Руси су једноставно свесни своје слабости, зато ако нешто хоће да постигну морају бити лукави, стрпљиви и морају контролисати емоције. Највећа глупост би била подузети нешто у овом тренутку само да би доказао да ниси кукавица. Стрпљиво треба чекати да Израел спусти гард па га онда лупити тако јако да им следећи пут не падне на крај памети да користе руски авион за маскирање.

Ma jok. Sto bi ga lupio snazno da ga mnogo boli i da ga teras na krupne korake. Odvalis mu sljagu.....onu pandursku i sutnes ga u dupe. Dovoljno.

U jednoj od emisija sa prof. Milinovicem , on je izneo podatak da Merikenjci , Izrael i Francusi imaju raketu cija je karakteristika da moze dugo da lebdi i da menja putanju i kurs , sve dok se ne ukaze prilika za napad na avion i zasto iskljucitio i tu opciju ...

Ali ukoliko je ona tacna , treba imati u vidu i znacenje toga cina u medjunarodnim odnosima drzava koje imaju nuklearke - tako da je opcija sa "sirijskim PVO gafom" neka vrsta blaze opcije od one potencijalne i hipoteticki moguce ...

Ponavljam - "ako je tacna" ...!

Prva vest je bila da je u pitanju francuska fregata,pa da su Izraelci, a sada prijateljska vatra.Izrael nekaznjeno bombarduje po Siriji,to je sustina, sve ostalo su izgovori

Kakva li je tek potrebita "isprika za nastavak vlaznjikavih snova" da bi se toliko radovao nekom ko "je sosjedima doturao oruzje u velikom domovinskome lazju".

ti izgleda ne mozes da shvatis neke stvari pa da pojasnim pre svih ovih pisanja po rusima ja sam bio pro ruski nastrojen cak sam bio banovan zato sto sam se svadjao sa jednim djihadistom na ovom forumu tako da se ne radujem nicemu nego kad je neko glup onda jednostavno se sprdas sa takvim nekim sto su u ovom slucaju rusi jer su pokazali da su nesposobni bilo kome biti saveznici i kad im vlastiti vojnici ginu i da oni nista ne poduzimaju povodom toga lepo sam napisao sta bi ameri uradili da su uloge zamenjene i neko je lepo odgovorio da bi ameri izbrisali tu zemlju sa lica zemaljske kugle u tome je razlika izmedju natoa i rusije jedino sto ostaje rusofilima je da kmece kako to nije hrabrost te ovo ono te ono sto oni zigeda ili ne shvataju ili se prave jeste to da samo sila pise pravila zato amere niko i ne napada i ne ruse im avione jer znaju da bi ih ameri sravnili sa zemljom dok rusima ruse avione ubijaju ambasadore i ubijaju njihove vojnike bez da rusi prstom mrdnu ja znam da je vama rusofilima to sve super i da rusija ne iskljucuje mogucnost odgovora ali od toga nista nema tako da ne vidim zasto bi mi sa rusima ista imali sto se tice vojne saradnje jer ako nisu zastitili sirijce koji su im kud i kamo vazniji od srbije sta mislim kako bi nas zastili da se ne daj boze ovde zarati izdali bi nas kao i 99 i to se najbolje vidi na primeru sirije nista putin nije bolji od jeljcina a sada rusofili ce uvek naci ispriku za ruski poraz cinejnicu su da rusi nikad nece osloboditi citavu siriju bez saglasnosti amerike i ako tako mislis mislim da si veoma naivan da ne kazem tupav

:)

Da li je potrebno nekom "pre - pametnom" pominjati Somaliju , Srbiju `99 - te , "Kule bliznakinje..." , Afganistan ...ecc. da bi se "setio da ni Merikenjci nisu neranjivi i svemoguci" i da , hvala Bogu , Rusi nisu k`o Merikenjci u rusilastvu i ubijanju manje opremljenih i naoruzanih naroda i drzava ...?

Na tzv. "poljima smrti" se , zimedju ostalog i gine , a ne samo pljacka , ubija civilni svet i unistava njihova imovina ...

Poslednja izmena:
" НЕОПИСИВА СРЕЋА!
ВРАЋАЈУ СЕ У СВОЈУ ЗЕМЉУ!
Стотине Сиријаца из Либана после толико година иду кућама! (ВИДЕО)

18.09.2018 Ратни извештаји Сирија / Ирак Свет Планета Видео
Стотине цивила почело је да се враћа у Сирију из Либана преко прелаза Џдеидат Јабоус.

sirijske_izbeglice_jt.png

(Повратак сиријских избеглица из Либана (Фото: Јутјуб)

Препуни аутобуси људи иду у конвоју назад ка својим домовима у провинцијама Хомс, Дамаск и Хама. Један путник из аутобуса је рекао да је већ пет година далеко од дома и да једва чека да поново види своју кућу. Да подсетимо, на стотине хиљада Сиријаца је напустило своју земљу због крвавог седмогодишњег рата који још увек није завршен, али чији се крај полако ближи.

VIDEO :

ti izgleda ne mozes da shvatis neke stvari pa da pojasnim pre svih ovih pisanja po rusima ja sam bio pro ruski nastrojen cak sam bio banovan zato sto sam se svadjao sa jednim djihadistom na ovom forumu tako da se ne radujem nicemu nego kad je neko glup onda jednostavno se sprdas sa takvim nekim sto su u ovom slucaju rusi jer su pokazali da su nesposobni bilo kome biti saveznici i kad im vlastiti vojnici ginu i da oni nista ne poduzimaju povodom toga lepo sam napisao sta bi ameri uradili da su uloge zamenjene i neko je lepo odgovorio da bi ameri izbrisali tu zemlju sa lica zemaljske kugle u tome je razlika izmedju natoa i rusije jedino sto ostaje rusofilima je da kmece kako to nije hrabrost te ovo ono te ono sto oni zigeda ili ne shvataju ili se prave jeste to da samo sila pise pravila zato amere niko i ne napada i ne ruse im avione jer znaju da bi ih ameri sravnili sa zemljom dok rusima ruse avione ubijaju ambasadore i ubijaju njihove vojnike bez da rusi prstom mrdnu ja znam da je vama rusofilima to sve super i da rusija ne iskljucuje mogucnost odgovora ali od toga nista nema tako da ne vidim zasto bi mi sa rusima ista imali sto se tice vojne saradnje jer ako nisu zastitili sirijce koji su im kud i kamo vazniji od srbije sta mislim kako bi nas zastili da se ne daj boze ovde zarati izdali bi nas kao i 99 i to se najbolje vidi na primeru sirije nista putin nije bolji od jeljcina a sada rusofili ce uvek naci ispriku za ruski poraz cinejnicu su da rusi nikad nece osloboditi citavu siriju bez saglasnosti amerike i ako tako mislis mislim da si veoma naivan da ne kazem tupav

Ти сада потцењујеш Русе. Јесте Амери би да им неко обори авион са 15 људи одмах одговорили јер то могу да ураде. Истина је да Руси то не могу али су још увек у игри и задају колосалне муке Американцима. Што се тиче ослобађања целе Сирије па ни Американци нису бољи они процентуално контролишу мању територију Авганистана. Стим да треба узети у обзир да Талибани који Америма отимају територију немају озбиљну подршку ни једне веће државе док они са којима се Руси муче у Сирији имају неограничен бланко чек за оружје и опрему од стране Американаца.
П.С Сад се сетих, шта су оно Амери предузели кад су им рокнули Црног Јастреба а посаду вукли по улицама Могадиша. Јел оно беше да су одговорили тако што су побегли из Сомалије?

Da li je potrebno nekom "pre - pametnom" pominjati Somaliju , Srbiju `99 - te , "Kule bliznakinje..." , Afganistan ...ecc. da bi se "setio da ni Merikenjci nisu neranjivi i svemoguci" i da , hvala Bogu , Rusi nisu k`o Merikenjci u rusilastvu i ubijanju manje opremljenih i naoruzanih naroda i drzava ...?

kao sto sam i mislio jos jedan rusofilski kmecavski post sve to sto si nabrojao ameri su 1000 puta vise steti naneli tim narodima nego oni njima dok je kod rusa to drugacije rusi nisu naneli nikakvu stetu ni turskoj ni americi ni izraelu u siriji a ovi im skidali avione ubijali ambasadore i ubijali njihove vojnike ti mora da si zesze tupav ako mislis da uporedjujes te 2 totalno razlicite stvari :hahaha:

kao sto sam i mislio jos jedan rusofilski kmecavski post sve to sto si nabrojao ameri su 1000 puta vise steti naneli tim narodima nego oni njima dok je kod rusa to drugacije rusi nisu naneli nikakvu stetu ni turskoj ni americi ni izraelu u siriji a ovi im skidali avione ubijali ambasadore i ubijali njihove vojnike ti mora da si zesze tupav ako mislis da uporedjujes te 2 totalno razlicite stvari :hahaha:
Ti si idiot.

Што се тиче ослобађања целе Сирије па ни Американци нису бољи они процентуално контролишу мању територију Авганистана. Стим да треба узети у обзир да Талибани који Америма отимају територију немају озбиљну подршку ни једне веће државе док они са којима се Руси муче у Сирији имају неограничен бланко чек за оружје и опрему од стране Американаца
ovo niko i ne spori ja te pitam sta bi desilo na primer da sirijska vojska ili rusi napadnu kurde pored americke baze u siriji i da tom prilikom sruse americki vojni avion sa 15 americkih vojnika mislim da i ja i ti znamo odgovor na to pitanje

П.С Сад се сетих, шта су оно Амери предузели кад су им рокнули Црног Јастреба а посаду вукли по улицама Могадиша. Јел оно беше да су одговорили тако што су побегли из Сомалије?
znas sto su napravili rokali su te ekstremiste narednih 5 godina sve dok somalijske snage koje su saradjivali sa amerima nisu dosle na vlast na stotine hiljada somalijaca je pocrkalo od gladi eto sta su napravili ja mislio ti znas sta se desilo kad ono nemas pojma ameri su ponizeni u vijetnamu i koreji ali to nisu rusi doprineli tome nego sssr ruse ameri ponizavaju sve od 90 pa do dana danasnjeg

" АМЕРИКА ОДЛУЧИЛА:

Застрашујући ратник Ф-35Б долази у Сирију и почиње обрачун са руским СУ-57 и С-400

18.09.2018 Ратни извештаји Сирија / Ирак Фокус 6 Свет Планета
Америчка војска намерава да искористи борбени авион Ф-35Б Lightining II у Сирији. Према речима стручњака, овај тип авиона има потенцијал да застраши непријатељске снаге.

csm_f_35_sinhua_3_6d904d5d66.jpg

Очекује се да ће Ф-35Б моћи да обави било коју мисију у Сирији. Ово је једини авион базиран на палуби на Блиском истоку, и америчка војска их може користити за војне операције на територији Сирије, Ирака или Авганистана.

Америчко ваздухопловство (УСАФ) никада раније није користило ову врсту авиона у борбеним акцијама. “Распоређивање Ф-35Б у Централну команду представља велику прекретницу за програм и потврђује да је авион тренутно у борби, спроводећи операције у стварном свету; он активно подржава борбене мисије.

Радујемо се томе што ћемо демонстрирати способност наших најновијих, напредних стелт авиона током овог ангажовања,“ рекао је 12. септембра капетан Кристофер Харисон, портпарол у седишту маринског корпуса у Пентагону.

Авион Ф35Б је опремљен Блок 3Ф софтвером, који омогућава максималну употребу линија преноса података и повећава потенцијал за коришћење оружја.

Према речима Харисона, способност Ф-35 да ради у зонама А2/АД са ограниченим или одбијеним приступом даје Америци предност у спровођењу војних операција.

Званичник је такође рекао да САД, за разлику од онога у Ираку и Авганистану, немају ваздушну супериорност у Сирији, где Русија такође распоређује своје моћне авионе и ваздушне одбране.

Међутим руски војни експерти тврде да ће за Ф-35 бити тешко да се такмичи са руским авионима у случају војног сукоба између руских и америчких снага у Сирији. Поред тога, амерички борбени авион неће моћи да превазиђе руске противавионске ракетне системе С-300 и С-400.

Trump: Vrlo ozbiljno razmišljamo o stalnoj američkoj vojnoj bazi u Poljskoj jos jedna pobeda rusa i rusofila toliko im dobro ide prosto im je neugodno koliko im dobro ide :hahaha: kada nato dodje do moskve ovde ce rusofili pricati bajke o nekakvim ruskim uspesima

- - - - - - - - - -

eto kao sto sam i rekao pre kada se nema argumenata onda krece rusofilsko kmecanje epskih razmera time ne cinite uslugu ni rusima ni samim sebima ni svome srbskom narodu kmece uvek oni koji nista ne mogu preduzeti povodom date situacije kao u ovom slucaju rusija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back