Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (3)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim da su se sjatili ovi anti Ruski botovi, ljubitelji Koka kole i šetači pored Starbaksa, ne bi li osetili smrad američke kafe.
Tipovi koji svraćaju na temu samo sa ciljem da opljunu po Rusima..
Možda sam i sam doprineo kritičkim postom u vezi ruskog ponašanja u zadnjem incidentu, pa su pomisloli da je sad momenat za istresanje svojih frustacija.
Džaba, svet se nepovratno menja, polako slabi svetska dominacija kauboja i svet postaje višepolaran, šta je dobro za sve.

Činjenica koja se ne može oporgnuti je da Rusija konstantno ispoljava ogromnu slabost prema "izabranima", toliko da to ugrožava ne samo Siriju i rusku vojsku tamo nego i bezbednost same Rusije.

Naročito zabrinjava servilan odnos Putina. Ako su izjave zvaničnika Ministarstva odbrane i bile koliko-toliko oštre , ono što je rekao Putin je dno-dna . Putin zvuči kao kuče koje su gazde istukle pa sad skiči i moli za milost . Sve one priče o njegovom dolasku na vlast 1999. (kao čovek "izabranih") dobijaju na kredibilitetu . O tome se sad mnogo priča na ruskom internetu , i niko nije iznenađen time što Rusija opet neće ništa uraditi .

Iz poslednjih ruskih poteza se vidi da su oni zadovoljni time da Sirija bude podeljena, Idlib će postati teritorija pod turskom kontrolom, Asad će držati ovo što trenutno drži, Izrael će bombardovati kad nešto poželi . S-300 neće biti isporučen, a to je pored tradicionalne nesposobnosti SAA(usled niske inteligencije Arapa) glavni razlog jučerašnje pogibije jer je S-200 sistem iz nekih prošlih vremena .

Ono što je i dalje veliki problem Rusa (a i Srba) je nesposobnost za suočavanje sa prošlošću, pre svega sa 2.sv.ratom . Tek kad i Rusi i Srbi shvate da su u tom ratu bili na pogrešnoj strani i da je pobeda "izabranih" ta koja ugrožava opstanak oba naroda , tek onda može da se nađe rešenje za taj problem.

Prva vest je bila da je u pitanju francuska fregata,pa da su Izraelci, a sada prijateljska vatra.Izrael nekaznjeno bombarduje po Siriji,to je sustina, sve ostalo su izgovori

da to je suština. rusi su tu kao političari pojeli g.
brane kao siriju a svi mogu da je šamaraju gde hoće. ne isključe li izrael bolje da se povuku.

de facto su tako sami odgovorni za pad aviona i pogibiju posade.

Само "no fly" варијанта ако мисле озбиљно да заврше посао до краја без грешака у ваздуху.
Што се тиче Израела и његових стратешких циљева везано за Хезболах и Иран, све се то да одрадити и без израелских авиона.

" АМЕРИКА ОДЛУЧИЛА:

Застрашујући ратник Ф-35Б долази у Сирију и почиње обрачун са руским СУ-57 и С-400

Из тог разлога су и пристигли они МО "путнички" авиони.
Паметном доста.

---------------------------------------

Инцидент са обарањем Ил-20 код обале Сирије неће утицати на сагласност руског председника Владимира Путина и турског предсједника Таиипа Ердогана о демилитаризацији

Poslednja izmena:
Prva vest je bila da je u pitanju francuska fregata,pa da su Izraelci, a sada prijateljska vatra.Izrael nekaznjeno bombarduje po Siriji,to je sustina, sve ostalo su izgovori

o tome ja govorim rusofili ce uvek naci neki izgovor a kada se desi da ga nema onda krece kmecanje epskih razmera i kacenja nekakvih slika gde je nato ubija decu i civile i ne znam ti ja sta to citav svet zna da je nato fasisticka organizacija sto ne umanjuje kukavicluk rusa kao svetske sile ne da ne mogu svoje saveznike da zastite nego ne mogu ni svoje vojnike da zastite i onda zasto bi neko uopste imao sa njima bilo kakvo saveznistvo kada je potpuno isto da li si sam ili si u savezu sa rusima,ja koji sam bio pro ruski nastrojen ovo u siriji mi je otvorilo oci oni koji su govorili ne daj boze da te rus brani se ipak pokazala tacna na nasu zalost mozemo sa njima ekonomski saradjivati a sto se tice vojne saradnje sto dalje od njih posto bi nas prodali kao i 99

Само "no fly" варијанта ако мисле озбиљно да заврше посао до краја без грешака у ваздуху.
Што се тиче Израела и његових стратешких циљева везано за Хезболах и Иран, све се то да одрадити и без израелских авиона.

"Strateški cilj" Izraela je uništenje i Sirije i Irana i na kraju Rusije . Tu pomoći nema .

Što se tiče no fly zone Rusi nju ne mogu da uspostave jer nemaju dovoljno sredstava a ni mud4 . Za no fly zonu ti treba jača avijacija (brojčano i tehnički) od protivnika , što Rusi nemaju, a treba ti i volja da povremeno napadneš aerodrome onih koji je krše. Ovo drugo bi Rusi mogli, ali nemaju mud4 ni protiv Turske onomad, a kamoli protiv Izraela .

"Strateški cilj" Izraela je uništenje i Sirije i Irana i na kraju Rusije . Tu pomoći nema .

Što se tiče no fly zone Rusi nju ne mogu da uspostave jer nemaju dovoljno sredstava a ni mud4 . Za no fly zonu ti treba jača avijacija (brojčano i tehnički) od protivnika , što Rusi nemaju, a treba ti i volja da povremeno napadneš aerodrome onih koji je krše. Ovo drugo bi Rusi mogli, ali nemaju mud4 ni protiv Turske onomad, a kamoli protiv Izraela .

С 400 и пар ловаца решава све.Руси то већ имају доле...

Inače Rusija u Siriji drži obično oko 30, max 40-50 aviona , od kojih su polovina stariji bombarderi i jurišnici tipa Su-24 i Su-25 . S time se ne može praviti no fly zona protiv Amera i Izraela koji raspolažu stotinama aviona .

S-400 brani neku zonu od max 150-200 km u radijusu (još nisu razvili one rakete od oko 390 km, tj upravo se testiraju u Rusiji) i oni služe za odbranu ruskih baza, a ne za presretanje aviona koji uleću u sirijski vazdušni prostor .

Inače Rusija u Siriji drži obično oko 30, max 40-50 aviona , od kojih su polovina stariji bombarderi i jurišnici tipa Su-24 i Su-25 . S time se ne može praviti no fly zona protiv Amera i Izraela koji raspolažu stotinama aviona .

S-400 brani neku zonu od max 150-200 km u radijusu (još nisu razvili one rakete od oko 390 km, tj upravo se testiraju u Rusiji) i oni služe za odbranu ruskih baza, a ne za presretanje aviona koji uleću u sirijski vazdušni prostor .

Па један израелски Ф16 је срушен са С200, практично се С400 није још ни употребио.Русија има довољно авиона доле и ПВО да покрије критично подручје и да буквално каже од данас је no fly зона.Само је ствар политике и да ли жели то баш сада.Амерички авиони уопште нису ни употребљени до сада јер немају оперативну базу толико близу да могу бити опасни,могу гађати са крстарећим ракетама и то је то мање више.
Оно што се одвија иза завјесе ми не видимо.Будите сигурни да ће Руси у политичком смислу наплатити ову трагедију од Израела,ја уопште не сумњам у то.

Rusija ima čime da uradi sve šta hoće,osim muda da odbrani svoje vojnike,svoj narod a o saveznicima da ne pričamo..To vide i rusofili samo neće da veruju da je to istina iako se to svakim danom potvrdjuje...I ne ni mi ne volimo čemeriku,nismo njihovi botovi,puj,puj,puj(vučem se za uvo i pomeram sa mesta),najviše bi voleli da je Rusija velesila i da može da nas zaštiti..Ali ona ne može da štiti ni svoje..:sad2: Dao bih svoje desno mudo da mogu da gledam čemeriku kako gori..Putin je kesa,objektivno gledano..

Kad se uzme broj napada koje je Izrael izveo, i koliku je štetu napravio, jedan srušen F-16 je smejurija pogotovu što ih polako otpisuju i menjaju sa F-35 .

Činjenica je da Izrael gađa šta god hoće, a Rusi izgledaju nemoćni, smešni i poniženi . Ne smeju da povuku čak ni taj korak da Siriji isporuče S-300, a o ostalom i da ne govorimo .

Kao što sam već pisao milion puta, izgleda da se Rusi nadaju nekom dogovoru gde bi postojala Asadova Sirija, turska Sirija (Idlib) i kurdski deo . Ja mislim da im "izabrani" na duge staze neće čak ni to dozvoliti, a da su se priče o poštovanju Rusije samo bacanje prašine u oči .

image.jpg

Avioni mogu da se obaraju i drugim sistemima odbrane,kod Rusa nije problem tehnike koje imaju i vise nego dovoljno.
Ovde se radi o tome da Putin izgleda nema petlju na takav potez ili je iz kulisa neka druga igra mocnika.
Meni Sirija lici na poligon za testiranje naoruzanja,svi pucaju,obavestavaju se medjusobno kada ce da lete i sta ce da gadjaju.

Rusija ima čime da uradi sve šta hoće,osim muda da odbrani svoje vojnike,svoj narod a o saveznicima da ne pričamo..To vide i rusofili samo neće da veruju da je to istina iako se to svakim danom potvrdjuje...I ne ni mi ne volimo čemeriku,nismo njihovi botovi,puj,puj,puj(vučem se za uvo i pomeram sa mesta),najviše bi voleli da je Rusija velesila i da može da nas zaštiti..Ali ona ne može da štiti ni svoje.. Dao bih svoje desno mudo da mogu da gledam čemeriku kako gori..Putin je kesa,objektivno gledano.

ovde si najbolje sumirao moje misli sirija mi je bila jedno neugodno budjenje rusija govori kako amerika iskoristava svoje saveznike ali cinjenica je da bi ti isti ameri sravnili sa zemljom svaku drzavu koje napadne njihove saveznike dok kod rusa kao sto vidimo to nije slucaj i onda se rusi cude zasto niko nece biti saveznik sa njima pa bas zato sto su prevrtljive kukavicke jajare ili si saveznik sa nekim i sa njim delis i dobro i lose ili nisi ne moze da budes saveznik sa nekim i onda da kazes nase baze ne napadajte a sto ce te raditi nasim saveznicima nas ne zanima ako nastave politiku kakvu sada vode ima da im razbiju drzavu na paramparcad steta onog modernog oruzja sto imaju sta ti vredi svo to oruzje kad nemas muda da ga upotrebis

Укратко

* The #Idlib de-escalation area will be preserved and Turkish observation posts will be fortified and continue to function
* #Russia will take all necessary measures to ensure that military operations and attacks on #Idlib will be avoided and the existing status quo will be maintained
* A demilitarized zone (15-20km) deep in the de-escalation area will be established in #Idlib
* The delineation of exact lines of the demilitarized zone will be determined through further consultations
* All radical terrorist groups will be forced to withdraw from demilitarized zone until October 15
* All tanks, MLRS, artillery and mortars belonging to the conflict parties will be withdrawn from the demilitarized zone until October 10
* Turkish armed forces and Russian military police will conduct coordinated patrols and monitoring with UAV's along the boundaries of the demilitarised zone with a view to ensure the free movement of local residents, goods, restoring trade and economic relations
* Transit traffic on the route M4 (Aleppo-Latakia) and M5 (Aleppo-Hama) will be restored by the end of 2018

Avioni mogu da se obaraju i drugim sistemima odbrane,kod Rusa nije problem tehnike koje imaju i vise nego dovoljno.
Ovde se radi o tome da Putin izgleda nema petlju na takav potez ili je iz kulisa neka druga igra mocnika.
Meni Sirija lici na poligon za testiranje naoruzanja,svi pucaju,obavestavaju se medjusobno kada ce da lete i sta ce da gadjaju.

Svi oni plus Indija, na Kinu, Tursku, muslidze, Pakistan, Perziju,,,,trening u komuniciranju i zajednickom komandiranju. Zidov ****** je njina vjerna kuckica i odani psic.

Poslednja izmena:
Evo moje razmišljanje o obaranju ruskog aviona.
Problem je što datu oblast brane SAA I Rusi.
Rusi bi trebali javiti maršutu leta svojih aviona Sirijskoj PVO. Ako je IL radi Izraelskih aviona promjenio rutu, to može biti jedan od razloga,
stcaja nesretnih okolnosti. Nekad davno sam obučavan kao operater na osmatračkog radara PVO sistema u JNA. Princip je sljedeći:
Osmatrački radar prati ciljeve. Preko uređaja za legitimisanje (RUL) , vidi koji su avioni njegovi, a bez oznake su neprijateljski. RUL uređaj ima kodne
ključeve za rad. Dakle osmatrački radar (nekad ručno, sad vjer. automatski) preda podatke o neprijat. avionu nišanskom radaru. Nišanski
radar prati cilj i na taj način omogućava dejstvo PVO raketa.
Sad pitanja: Da li je imao uključen RUL, tj. je li imao ažurne ključeve? Da li su rusi dali ključeve Siricima, ili su se oslanjali na najave leta.
Znači što god od ovog fali, IL postaje meta.
Druga stvar, taj S-200 je tu dugo u funkciji. Izraelci su, ako ne došli do ključeva, u šta sumnjam, imali priliku prepoznati frekvenciju emi-
tovanja RUL-a. Moja pretpostavka je, ako nije uzrok već rečeno, da su Izraelski avioni ,pošto su bili na pravcu Iljušina ometali frekvenciju
RUL-a, isti je izgubio oznaku pripadnosti i postao meta.

Činjenica da 90% se nebi ništa desilo, da tu nije bilo F-16ki. Rusi treba da se uče na ovim greškama. Prava istina se neće objelodaniti uskoro.

boldovano , ovo mi se čini kao najrealniji scenario odigranog događaja .

Kao što sam već pisao milion puta, izgleda da se Rusi nadaju nekom dogovoru gde bi postojala Asadova Sirija, turska Sirija (Idlib) i kurdski deo . Ja mislim da im "izabrani" na duge staze neće čak ni to dozvoliti, a da su se priče o poštovanju Rusije samo bacanje prašine u oči .

Lepo si primetio da Rusija na terenu ima ograničena sredstva i nije u mogućnosti da uspostavi zabranu letova a s druge strane očekuješ da direktno zarati i sa Turcima, i sa Izraelom i sa Amerima. A zašto bi se Rusi zaglibljivali u sirijsku ratojebinu kad im najviše odgovara stanje dugoročne vojne ravnoteže u kojoj ni jedna strana nema apsolutnu prevagu. Zapravo Rusima bi idealno bilo da se posle potpisivnja dugoročnog sporazuma potpuno povuku, naravno teško da li će se to ikad ostvariti. Čak ni potpuna pobeda Asada Rusima ne odgovara jer bi vremenom uticaj Irana bio toliki da bi potpuni preuzeo kontrolu (a to znači i kontrola nad skoro celim bliskim istokom izuzimajući arapsko poluostrvo).
Ono što je za Ruse najbitnije to je da su sačuvali Asada i ojačali Iran , sveli Amere od glavnog gospodara u Siriji na sporednog igrača i ono što je najvažnije dugoročno je otklonjena opasnost prolaska gasovoda kroz Siriju .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back