- Poruka
- 49.962
Кажу да човек може на све да се навикне... Али могу да имам примедбу да није добро што је тако.Ja ovoliku apatiju i generalno oguglavanje od slika smrti, ubijanja i razaranja nisam video skorije.
Što je najgore, treba dodati i "hrišćansku" komponentu svemu tome. Većina onih koji se loze na ubijanje i razaranje su najveći hriscani. Isto tako, nivo dehumanizacije i demonizacije je dostigao novi nivo.
Odjednom Ukrajinci nisu Pravoslavci nego su svi Nacisti. Ista logika je bila korišćena nad nama, pogotovo u Hrvatskoj.
Danas da otvore Koncentracioni logor u Pokrivsku, ljudi bi kachili slike po forumu, i slavili tu "silu".
Ако влада опште лудило, не морамо да доприносимо томе.
Турбо-верници (моја ознака за такве) које помињеш... Код њих је видљиво да су верници, крсте се у аутобусу или трамвају, и шта све још чине - што црква није прописала.
Не треба вређати обичан народ, али треба и поменути да тај народ гласа, па се после не буни када политичари спроводе супротно.
Један сасвим јасан пример тога је да је глумац који се кандидовао за председника Украјине свој програм представио као програм мира, помирења - и после повео земљу у рат (иако је једно четири месеца пре почетка СМО знао шта следи ако не промени политику).
Мишљења сам да је политички слеп и/или наиван. Бори се за туђ интерес, за интерес неких тамо удаљених земаља, а против велике силе са којом има дугачку границу. То је погрешан начин. Слепо верује у рекламе, нажалост.