Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (3)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Другари, нове вести.

Како нас извештава Харец, Путин је данас молио Нетањахуа да Израел не напада Сирију. Нетањаху је Путину, пак, објаснио да ће напада бити, јер Иран мора бити потиснут.

Hard limes, другари. Тешка ноћ у Техерану.

"Russian President Vladimir Putin and Prime Minister Benjamin Netanyahu spoke on Wednesday, and the Russian leader urged Israel not to take action in Syria and to threaten its security. Israeli officials confirmed the call took place and said that Netanyahu told Putin that Israel will not permit Iran to set up a military presence in Syria."

https://www.haaretz.com/israel-news...-israel-not-to-take-action-in-syria-1.5992415
.

Od maja 1948 Iran na celo sa Arapima radi na fizickom nestajanju drzave Israel.
Politickim i drugim djelovanjem vremenom je "urazumljen" izvjesan broj arapskih drzava: SaudArab,..
da to nije zdravo. Danas na teritoriji Syrije sa kojom je ISR zvanicno u ratu, Iran stvara vojne baze, Zasto?
Irana kao neprijatelja Israela smatrati samo za protivnika je opasno po zivot. Svaka ozbiljna drzava mora takvu situaciju svim sredstvima sprijeciti.
Ocekujem jos uvijek da RUS po ovom pitanju utice na Teheran. Ako se to desi nestade problem.

Globalno kretanje ipak kreiraju USA i RUS. Nadam se da se prasak nece dogoditi ne zato sto sam: "Russen lastig" nego sto je vrijeme da USA hegemon spozna da je vrijeme drzavnog nasilja a la´ Cile, Ex-YU,,.. proslo. Ako je Moskva kao regionalna sila nepobjediva a Bliski Istok je, to se ocitava po odlucnosti njena regija, USA hegemonu bi falila pilana u glavu kad bi zaista tu odlucnost do kraja iskusao.

Poslednja izmena:

Ljudi pitaju isto sto sam ja 'teo da prokomentarisem - hoce li ona licno u napad, kao mornarica ili ce kopneno? A neko dodade hoce li da leti na metli.

Inace to su ovi Pobedonoscevi, Briti, zazezavaju svoju PM, mislim PrimeMinistarku.

.Od maja 1948 Iran na celo sa Arapima radi na fizickom nestajanju drzave Israel.
Нема оправдања за понашање Израела, или било кога друог, које излази ван оквира онога што је допустиво у складу с међународним правом. То што наводиш је само изговор којим се настоји оправдати неоправдиво.

Da, u pravu si, zaboravio sam Jermene, a i oni se mogu svrstati u tu grupu žrtava. A za mene holokaust nikako nije otrcan, dokle god u Jad Vašemu stoji sećanje na Jasenovac i ustaške zločine, ja sam Izraelu zahvalan do neba.
A za ovo na snimku bi, kakvo je vreme danas, hapsili ljude u pola evropskih "hrišćanskih" država...

Apsolutno se slažem. Uz to Izrael nije priznao Kosovo, Izrael je savetnik i saveznik RS..

Da malo ublazim i pojednostavim post, posto je stari post izbrisan.

Rusko ministarstvo odbrane nakon njihove istrage ovde jasno tvrdi :

- Nikakvog desjtva hemikalija nije bilo, ni sa jedne strane.
- Nije bilo ni jedne zrtve hemijskog napada, ni ubijenih, ni povredjenih.

Dag8hT1UMAAio2t.jpg

Dok su na licu mesta zabelezene sledece scene, 18+

18+

Dakle, zbog zega iznose ocigledno lazne tvrdnje ako nemaju sta da kriju?

.

Od maja 1948 Iran na celo sa Arapima radi na fizickom nestajanju drzave Israel.
Politickim i drugim djelovanjem vremenom je "urazumljen" izvjesan broj arapskih drzava: SaudArab,..
da to nije zdravo. Danas na teritoriji Syrije sa kojom je ISR zvanicno u ratu, Iran stvara vojne baze, Zasto?
Irana kao neprijatelja Israela smatrati samo za protivnika je opasno po zivot. Svaka ozbiljna drzava mora takvu situaciju svim sredstvima sprijeciti.
Ocekujem jos uvijek da RUS po ovom pitanju utice na Teheran. Ako se to desi nestade problem.

Globalno kretanje ipak kreiraju USA i RUS. Nadam se da se prasak nece dogoditi ne zato sto sam: "Russen lastig" nego sto je vrijeme da USA hegemon spozna da je vrijeme drzavnog nasilja a la´ Cile, Ex-YU,,.. proslo. Ako je Moskva kao regionalna sila nepobjediva a Bliski Istok je, to se ocitava po odlucnosti njena regija, USA hegemonu bi falila pilana u glavu kad bi zaista tu odlucnost do kraja iskusao.
vidi ben. uvek postoji resenje koje je dobro za sve. a jeste li ga ponudili?

Da malo ublazim i pojednostavim post, posto je stari post izbrisan.

Rusko ministarstvo odbrane nakon njihove istrage ovde jasno tvrdi :

- Nikakvog desjtva hemikalija nije bilo, ni sa jedne strane.
- Nije bilo ni jedne zrtve hemijskog napada, ni ubijenih, ni povredjenih.

Dag8hT1UMAAio2t.jpg

Dok su na licu mesta zabelezene sledece scene, 18+

18+

Dakle, zbog zega iznose ocigledno lazne tvrdnje ako nemaju sta da kriju?

Zato sto rusi nisu ustase pa da ubijaju malu djecu....

Apsolutno se slažem. Uz to Izrael nije priznao Kosovo, Izrael je savetnik i saveznik RS..

Ja sam uvek bio tip osobe koja svoj odnos prema drugima meri prema onome kako se drugi ponašaju prema meni, kako kao pojedincu, tako i kao delu kolektiva. Ako se tako posmatraju stvari, Izraelu nemam šta da zamerim i posledično me apsolutno ne zanima kako se on obračunava sa svojim neprijateljima, baš kao što znam da ni Izrael meni ne bi zamerao način obračuna sa našim neprijateljima...

Ovi će ipak da učestvuju

Тереза Меј преломила: Британци спремни за војну интервенцију у Сирији

https://rs.sputniknews.com/evropa/201804111115232183-tereza-mej-intervencija-sirija/

Izgleda da će biti Engleskih brodova na dnu Sredozemnog moora.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

:)

Samo da Rusi ne gadjaju ovo i neposrednu okolinu , jer ostasmo bez "pokretnog dopisnistva" :

https://www.cranfield.ac.uk/som

Meni nesto nije jasno.
Na ovom forumu se prica o ekstremnim islamistima i to sa strahovitom omrazom i po meni spravom,zato sto ti ljudi ne bi imali nikakve milosti prema svima koji nisu njihovi.
Na ovom forumu se prica o ekstremnim anglosaksoncima i to sa strahovitom omrazom isto je i sa amerikckim persiskim ruskim turskim hrvatskim .....ekstremistima osim za jevrejskim.Zbog cega je to tako?
Ovo je srpski forum i mogu da razumem da se stiti sve sto je srpsko pa i ekstremizam ali zbog cega se stiti tudji ekstremizam.

Ben Tara kaze da Iran i Arapi od 48 rade na unistavanju Izraela,a evo proslo je 70 godina a drzava Izrael je vise nego duplo veca od te 48-me.
Ja se slazem da u arapskom sveti je opsteprihvaceno da zele da uniste Izrael (verovatno je tako i u Persiji) ali sam isto tako siguran da i u Izraelu svaki Jevreji bi zeleo Velik Izrael.
Dakle to su vekovne ideje i ka tome teze svi narodi koji imaju nacionalni interes.Ko je jaci taj ce u datom istoriskom trenutku nametnuti svoju ideju i volju i nikako ni u jednoj sekundi nece pomisliti na pravdu i pravicnost.
Ja razumem da je Izrael u ovom trenutku jaci i da ce namtnuti svoju volju,i da nikako Persija ili okupirani arapski svet nisu mu ni do koljena.
Mene ne zanima bas mnogu njihov sudir i gledam ga samo preko slavjansko-ruske prizme preko koje se vidi da u ovom trenutku je Persija najsigurniji ruski saveznik a Izrael je ruski partner koji je americki saveznik i isto ko i Amerika indirektno ugrozava vitalne ruske interese na Bliskom Istoku.
Jedino sto je dobro je sto Izrael nije americki vazal pa ima i svoju samostalnu politiku koja stiti iskljucivo jevrejske interese a koji u jednom trenutku mogu da se konfrontiraju sa americkim.U tom dijapazonu se nalazu rusko-izraelsko partnerstvo koje bi bilo dobro da se ostvari ali zasad je taj dijapazon sveden samo na medjusobno nenapadanje.

Danas na teritoriji Syrije sa kojom je ISR zvanicno u ratu, Iran stvara vojne baze, Zasto?

Па не крију они уопште зашто, и увек понављају да ће уништити 'ционистички ентитет'.

Али пре ће бити да уништење чека неког другог ако до сутра не побегну као шугави пацови преко границе за Ирак.

Јер, сетимо се речи пуних наде краља Агага када је после сурових ратова са Израиљем допао руку судији Самуилу - "заиста, горчина смрти је сада сигурно прошлост". Самуило му је, пак, рекао "твој мач је мајке остављао без деце - гле, сада ће твоја мајка бити без сина." [књига Самуилова, XV:32]

csm_erdogan-afrin-tccb.gov.tr-pravda_91cc6666e9.jpg

"ТУРЦИ СЕ ОБЕЗОБРАЗИЛИ: Уништавају суверенитет и територијални интегритет Сирије
04/11/2018 23:35 Ратни извештаји Сирија / Ирак Издвојено Свет Планета

Анкара је изнела услове под којима ће вратити Африн под контролу сиријских власти.

....Турски шеф дипломатије Мевлут Чавушоглу је изјавио да Анкара неће предати Африн понтролу сиријске владе све док је Башар ел Асад на власти.

Сергеј Лавров је у понедељак рекао да се нада да ће Турска вратити сиријској влади контролу над Африном, а турски председник Реџеп Тајип Ердоган је у уторак казао да Лавров ''нема правилан приступ''. Према његовим речима Турска најбоље зна коме треба предати Африн, и када дође време, предаће га његовим становницима.

''Асадов режим треба да оде. Ми не претендујемо на сиријске земље, али предаја тих земаља режиму је искључена. Режим данас ратује са YPG (Курдима- прим. ред.), а сутра је међу њима све у реду'', рекао је Чавушоглу.

Подсећамо да је сиријски председник Башар ел Асад у више наврата поручио да Сирија неће бити ослобођена док Сиријска арапска армија не преузме контролу над свим њеним територијама."

http://www.pravda.rs/2018/04/11/tur...uverenitet-i-teritorijalni-integritet-sirije/

Ovo lici sve vise na smejuriju,pet dana najavljuju,do sada sve sto vredi je premesteno u ruske baze a ostalo sakriveno,ostalo samo da prazne zgrade gadjaju....

- - - - - - - - - -

csm_erdogan-afrin-tccb.gov.tr-pravda_91cc6666e9.jpg

"ТУРЦИ СЕ ОБЕЗОБРАЗИЛИ: Уништавају суверенитет и територијални интегритет Сирије
04/11/2018 23:35 Ратни извештаји Сирија / Ирак Издвојено Свет Планета

Анкара је изнела услове под којима ће вратити Африн под контролу сиријских власти.

....Турски шеф дипломатије Мевлут Чавушоглу је изјавио да Анкара неће предати Африн понтролу сиријске владе све док је Башар ел Асад на власти.

Сергеј Лавров је у понедељак рекао да се нада да ће Турска вратити сиријској влади контролу над Африном, а турски председник Реџеп Тајип Ердоган је у уторак казао да Лавров ''нема правилан приступ''. Према његовим речима Турска најбоље зна коме треба предати Африн, и када дође време, предаће га његовим становницима.

''Асадов режим треба да оде. Ми не претендујемо на сиријске земље, али предаја тих земаља режиму је искључена. Режим данас ратује са YPG (Курдима- прим. ред.), а сутра је међу њима све у реду'', рекао је Чавушоглу.

Подсећамо да је сиријски председник Башар ел Асад у више наврата поручио да Сирија неће бити ослобођена док Сиријска арапска армија не преузме контролу над свим њеним територијама."

http://www.pravda.rs/2018/04/11/tur...uverenitet-i-teritorijalni-integritet-sirije/

Pusti turke,oni sada pricaju jedno a za sat vremena drugo,obicni kreteni....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back