Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
attachment.php

Prilozi

• Screenshot (1037).jpg
    Screenshot (1037).jpg
    149,4 KB · Pregleda: 398
IS makes huge advances near Palmyra, by the looks of it they are moving to encircle the city
CzKfzBDWEAQ6HIc.jpg

Bez namere da budem zlurad, ali koliko sam tvrdio da ovaj dzep severno treba da se ocisti (vidi sliku, oiviceno plavim). Dok se to ne uradi Palmira je jako ranjiva, a ISIS opasno prisutan. Osim toga su i vojne linije jako razudjene. I naravno, bilo je samo pitanje trenutka kada ce ISIL opet udariti po starom obicaju. I napali su ih, doduse delom, bas iz tog pravca (Huwaysis) - vidi sliku, bordo strelica.

Syria.png

Sreca je sto im je izgleda udarna moc jako opala.

Elem, ja sad da sam tamo neko skrenuo bih pola ovih pojacanja na sever da udare na ovaj dzep, a pola ka samoj Palmiri.

Znam da je lako pametovati, ali ove stvari polako dolaze na tapet. Da se sprecilo nesto ranije, mozda sad ne bi moralo da se leci.

ISIS tvrdi da su zarobljena 4 Asadovca ukljucujuci Majora danas blizu Palmire

Nesrecnici, zivot im vise ne valja 2 banke

Evo ga i Major

Vidis, kad SAA pritisne teroriste oni se predaju ko najvece kukavice i odu na ekskurziju zelenim busevima

Kad teroristi uhvate nekog iz SAA (ovo su neki muceni teritorijalci) oni ih pobiju ili pokolju

Zato SAA dobija ovaj rat a teroristi ga gube.

Vidis, kad SAA pritisne teroriste oni se predaju ko najvece kukavice i odu na ekskurziju zelenim busevima

Kad teroristi uhvate nekog iz SAA (ovo su neki muceni teritorijalci) oni ih pobiju ili pokolju

Zato SAA dobija ovaj rat a teroristi ga gube.

2 dobro opremljene divizije uz dobru PVO, ne treba avijacija, bi sagurali svu Asadovu vojsku do luke u Tartusu i pobacali ih u more.

Poslušaj ti mene.

Ako je to istina, neki dogovor o razmeni teritorija je možda u pitanju?

Ne znam.... Ali pad Palmire, uz prethodno opkoljavanje, a potom i predaju i pokolj vojne posade u gradu bio bi tragicni poraz...
Ok, to na dugi rok nece nesto bitno promeniti. ISIS je osudjen na propast.
Mozda ce ovim doci do nekih zalika oruzja i PR za unutrasnje potrebe, neophodan da nadomesti poraze na vise frontova u poslednje vreme.
Ali, svejedno.
Steta je da SAA gubi vojnike....

NDF ‏@NatDefFor 41m41 minutes ago
#SyAF and #RuAF jets/choppers are pounding the ISIS positions around #Palmyra

NDF ‏@NatDefFor 17m17 minutes ago
REPORTS: #SAA backed by #RuAF launched counter-offensive near #Palmyra

Poslednja izmena:
Istocna Guta

SAA opet nastupa prema Majdaani, selu koju su nedavno zauzeli, pa se povukli

CzK_gevXgAEs9HX.jpg:large

- - - - - - - - - -

Ilustrovana poredjenja su uvek zanimljiva.
Alepo, pre zauzimanja Malah farmi (1) i Alepo SADA (2)

CzK9wqcXAAAdfst.jpg:large

- - - - - - - - - -

Alepo update

Izgleda da SAA ipak ne kontrolise veliku dzamiju Omejada

Qalaat Al Mudiq ‏@QalaatAlMudiq 50m50 minutes ago
@QalaatAlMudiq Contrarily to some reports, Rebels still control the Ummayad Mosque in Old #Aleppo (vid dated today)

Poslednja izmena:
Ne znam.... Ali pad Palmire, uz prethodno opkoljavanje, a potom i predaju i pokolj vojne posade u gradu bio bi tragicni poraz...
Ok, to na dugi rok nece nesto bitno promeniti. ISIS je osudjen na propast.
Mozda ce ovim doci do nekih zalika oruzja i PR za unutrasnje potrebe, neophodan da nadomesti poraze na vise frontova u poslednje vreme.
Ali, svejedno.
Steta je da SAA gubi vojnike....

Pad Palmire bio bi pre svega šamar Rusima jer su njeno oslobađanje naveliko koristili u propagandne svrhe.

Opet se pokazuje da je ISIS sinhronizovan sa Amerima i Turcima !!!
ISIS bez borbe Turcima predajeu "sveti" Dabiq (kao sto ce uskoro i Al Bab), a ovamo kao napadaju ofanzivno Palmiru...

Dakle ISIS nema ama bas nikakav interes da osvaja Palmiru, u situaciji kad im pada Mosul i napada se Raka.
Dakle ISIS nema svog interesa za Palmirom, jer ce ISIS svakako na kraju ispusiti, ali ima kao interes Turaka i Amera da sjebavaju Ruse.

Znaci jos jednom se pokazuje da je ISIS pesadija Pentagona !!!
Tj topovsko meso Pentagona...

Zato Rusi uopste ne treba da taktiziraju vec da upotrebe mini nuklearno oruzje na grupacije ISIS-ovaca...
Lepo pretvore sve te CIA dzihadiste u prasinu pa onda da vidimo koliko ce se kurciti za americki interes.

...

2 dobro opremljene divizije uz dobru PVO, ne treba avijacija, bi sagurali svu Asadovu vojsku do luke u Tartusu i pobacali ih u more.

Poslušaj ti mene.

Imaju teroristi(umereni i radikalni) i vise nego dovoljno zaliha opreme i oruzja. Oni su se sami vodili, manje-vise, ideologijom ratovanja(auto-bombe, odsecanje glava, ubijanje zarobljenika, terorisanja lokalnog civilnog stanovnistva, itd...) koju ti podrzavas, pa evo imamo priliku da gledamo kako prolaze u Alepu :per:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back