Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U medjuvremenu, moram Mosul opet da pomenem

CzKqAVgXUAAd1rR.jpg

CzLZNEvWgAIOfm4.jpg

CzKsYq0WIAAvUZY.jpg

CzKsUg6XgAALr74.jpg

Od pada Palmire nema nista jer tamo ima puno rusa. Moze se ocekivati premestanje nekih trupa da bi osigurali grad i to je to. Mozda cak i bude akcije SAA na tom delu fronta, da se osigura aerodrom i to je to, nista vise od toga, to mislim i za DEZ. Nisam siguran kuda ce ici napad SAA posle Alepa.
Ako krenu na Iblib onda gde ce slati zelene autobuse iz dzepova, nekako mi logicnije sa te strane da se prvo ociste dzepovi pa onda bude finale za Iblib. Medjutim mislim da je jednostavnije i lakse da trupe koje se nalaze u Alepu, odmah krenu u napad na Iblib, prostor izmedju Alepa i Ibliba, izizev zapadna predgradja, je slabo naseljiv i ravnicarski, tezak za odbranu. Takodje i sam grad Iblib je tezak za odbranu, cak mislim da odbrane grada ne bi ni bilo, vec bi bio napusten pre dolaska SAA.

Послато са HUAWEI Y625-U21 уз помоћ Тапатока

2 dobro opremljene divizije uz dobru PVO, ne treba avijacija, bi sagurali svu Asadovu vojsku do luke u Tartusu i pobacali ih u more.

Poslušaj ti mene.

Slusam ja tebe i ti potvrdjujes ono sto ja pricam

Tvoji teroristi su imali regrutovanih vojnika i opreme koju su dobili, za jedno 10 divizija, pa su eto prosli ko bosi po trnju jer su apsolutno nikakvi borci. Nije ni SAA puno bolja osim Tigra i njegovih elitnih jedinica, ali prisustvo ruske komande i koordinacije menja stvar iz korena.

Da te utesim, sve jedinice koje se bore u Siriji su cak i dobre u poredjenju sa apsolutnim rekorderima u nesposobnosti, etalonom ocajne vojske, armijom SA koja nastavlja da se bruka u Jemenu.

Od pada Palmire nema nista jer tamo ima puno rusa. Moze se ocekivati premestanje nekih trupa da bi osigurali grad i to je to. Mozda cak i bude akcije SAA na tom delu fronta, da se osigura aerodrom i to je to, nista vise od toga, to mislim i za DEZ. Nisam siguran kuda ce ici napad SAA posle Alepa.
Ako krenu na Iblib onda gde ce slati zelene autobuse iz dzepova, nekako mi logicnije sa te strane da se prvo ociste dzepovi pa onda bude finale za Iblib. Medjutim mislim da je jednostavnije i lakse da trupe koje se nalaze u Alepu, odmah krenu u napad na Iblib, prostor izmedju Alepa i Ibliba, izizev zapadna predgradja, je slabo naseljiv i ravnicarski, tezak za odbranu. Takodje i sam grad Iblib je tezak za odbranu, cak mislim da odbrane grada ne bi ni bilo, vec bi bio napusten pre dolaska SAA.

Sasvim logičan korak bio bi forsiranje zapadnog oboda grada kako bi se teroristi onemogućili u artiljerijskom bombardovanju Alepa. Znači osigurati pojas minimum 5 kilometara zapadnije od sadašnjih linija.

Ima i opcija koju Iranci već dugo priželjkuju, a to je ona enklava kod Idliba. Dostizanje te tačke može imati isti efekat kao i ranije deblokada Nubol i Zahre

Slusam ja tebe i ti potvrdjujes ono sto ja pricam

Tvoji teroristi su imali regrutovanih vojnika i opreme koju su dobili, za jedno 10 divizija, pa su eto prosli ko bosi po trnju jer su apsolutno nikakvi borci. Nije ni SAA puno bolja osim Tigra i njegovih elitnih jedinica, ali prisustvo ruske komande i koordinacije menja stvar iz korena.

Da te utesim, sve jedinice koje se bore u Siriji su cak i dobre u poredjenju sa apsolutnim rekorderima u nesposobnosti, etalonom ocajne vojske, armijom SA koja nastavlja da se bruka u Jemenu.

Uporedjivati lokalne Rebel grupe i neprijateljske strane sadrzane od Svetskih i Regionalnih sila je u prvu ruku neozbiljno, i rusofilski.

Sada necu reci nista ovde.

Poslednja izmena:
Ови Хамери су најгоре возило у историји ратних возила. Не може ни да присмрди једном Пинцгауеру или Лади Ниви.

Пре једно месец дана гледам у мом селу како неки лик качи три приколице пуне кукуруза за Ладу Ниву и тако вози кроз село. Кад би тако нешто могло с Хамером? Никад!

Kada ociste zapadbe obode grada izmedju Alepa i Ibliba nema prepreka. Kada stignu do ovih siitskih enklava Ibliba rat je gotov. Pogledaj samo ti sliku Ibliba, grad je nemoguce braniti. Kraj rata je mozda blizi nego sto se cini. Takodje, ova situacija u Alepu, odnosno izostanak pomoci Alepu tako sto bi se se napao zapadni Alepo sa spoljne strane govori o tome da pobunjenici u Iblibu nisu sposobni za ofanzivne akcije, pa i sam cin bombardovanja ovih enklava grad raketama pokazuje njihovu nemoc.

Kada ociste zapadbe obode grada izmedju Alepa i Ibliba nema prepreka. Kada stignu do ovih siitskih enklava Ibliba rat je gotov. Pogledaj samo ti sliku Ibliba, grad je nemoguce braniti. Kraj rata je mozda blizi nego sto se cini. Takodje, ova situacija u Alepu, odnosno izostanak pomoci Alepu tako sto bi se se napao zapadni Alepo sa spoljne strane govori o tome da pobunjenici u Iblibu nisu sposobni za ofanzivne akcije, pa i sam cin bombardovanja ovih enklava grad raketama pokazuje njihovu nemoc.

Why the August operation to lift the siege off east Aleppo was possibly the most fatal strategic mistake rebels committed in this war:

OVO je početak jedne sjajne serije tvitova. Nastavak na linku

https://twitter.com/IzatCharkatli/status/806942263838445568

- - - - - - - - - -

Trač?

#Turkey / #Anadol Agency
300 #Turkish Special Forces entered #Syria to boost #EuphratesShield Operation https://t.co/08s15HN7Ls

Ови Хамери су најгоре возило у историји ратних возила. Не може ни да присмрди једном Пинцгауеру или Лади Ниви.

Ne greši dušu, dobar je auto . Samo nije oklopno vozilo . Glupi Arapi ne shvataju da to nije tenk i da mu je najjači adut upravo brzina i pokretljivost . Kad ga voziš sporo i u koloni po putu, onda je laka meta .

Poslednja izmena od moderatora:
Crkva u istocnom Alepu, stari deo grada

CzLorckXcAEljGU.jpg:large

- - - - - - - - - -

Ne, ipak ona serija tvitova mora da se objavi u celini. Da objasni neke stvari

Why the August operation to lift the siege off east Aleppo was possibly the most fatal strategic mistake rebels committed in this war:

(1) After cutting the Castillo road through the Mallah Farms + Bani Zaid/ Layramoun, SAA was mostly intent on just maintaining the siege.
(2) At the time, I reported the surge in presence of Iraqi forces in Palmyra. 5,000 Iraqi fighters + ~2,000 Republican Guard.
(3) The operation to lift the siege off Deir Ezzor and set up for an attack on Raqqa was about to begin.
(4) On the other hand, the Tiger Forces, after securing their feat at Mallah, were to be deployed in Kuweirus for a Deir Hafer operation.
(5) Plan was that ISIS's presence in Raqqa was to be uprooted from two axes: from Deir Ezzor and from the Maskanah plains.
(6) It was clear that the Syrian Command had prioritized the fight against ISIS over battling the Idlib rebels, who are relatively contained
(7) ISIS weaker than ever, controls most of Syria's oil wells, and their hold over the tribal eastern Syria would vanquish when balance
(8) of power is upset in favor of the Ba'athist Syrian gov that had historically been successful in dealing w the Arab tribes of Raqqa+Deir.
(9) Unlike Idlib, Raqqa and eastern Syria generally have been pro-government bastions. Seizing them would free Syria's resources + pop boost
(10) Now, when the jihadists decided it was a good idea to launch a massive offensive to open some fantasy supply route through Ramousah
(11) and threaten the government's main supply route into the city, the Syrian Army was forced to recalibrate its priorities:
(12) Rebels would no longer be able to lift the siege off east Aleppo if there no longer is an east Aleppo.
(13) Iraqis were fully redeployed to south Aleppo countryside where they would contain jihadist advance south of Wadihi.
(14) The Tigers + Desert Hawks were ordered to begin their preparations for the capture of the city once the siege is reinstated.
(15) Aleppo city had become the priority, and the intense media propaganda campaign for east Aleppo only accelerated that.
(16) Prior to that, plan was to simply nibble on the edges of east Aleppo until attrition forces rebels to evacuate.
(17) Essentially, this rebel offensive got the Syrian command to decide that the strategic battle for northwest Syria should be neutralized.
(18) Thanks to rebel stupidity Syria's economic capital and 2nd most important city and population center is now virtually under gov control
(19) Instead of losing so much equipment, elite fighters, and capable commanders on such a losing battle, they could've attacked Hader
(20) to build a buffer zone around Idlib's northern CS and set up for a future Aleppo battle or even attacked Hama w that striking force.
(21) Now, after Aleppo, the strategic weight of the battle for northwestern Syria is gone for the most part. Priority will be ISIS.
(22) Most battles in northwest Syria revolved around the conquest of Aleppo for either side. Now that's gone,jihadis have no path to victory
(23) Now the Idlib rebels are contained for the most part, which is why they're attacking Kafraya and Foua'a as I expected they would.
(End) So this was how the foolish, fatefully stillborn jihadist Aleppo offensive accelerated their expulsion from Aleppo + subsequent demise

Poslednja izmena:
Ivan Sidorenko ‏@IvanSidorenko1 12m12 minutes ago
#Syria #Aleppo #SAA #SyrianArmy #SyrianArabArmy Soldier in front of his fathers shop. He hasn't seen it in 4 years

CzL--cNVEAEJgz8.jpg:large

U vezi sa Seik Saidom

Ivan Sidorenko ‏@IvanSidorenko1 20m20 minutes ago
#Syria #Aleppo So the latest Report about #Sheikh_Saeed was 3 hours ago saying #SAA took electricity company & a number of building blocks

Ivan Sidorenko ‏@IvanSidorenko1 18m18 minutes ago
#Syria #Aleppo There have been No Reports from the two main Aleppo Activist groups about full capture AT ALL today. #Sheikh_Saeed

+++++

Ongoing talks with #USA and #Russia about a militant evacuation of #Aleppo

Poslednja izmena:
Moze li objasnjenje za ovu drugu mapu , koja je postavljena i njeno znacenje
To je prostor izmedju Alepa i Ibliba. To sto je obelezeno je prostor cijim bi zauzimanjem rat bio gotov. A na prvoj slici je grad Iblib, gde se vidi da je ceo taj prostor kao i sam grad tesko branljiv. Takodje ceo taj prostor je slabo naseljen. Koliko sam ja upucen u ovaj rat to bi bio najbolji pravac napada. SAA svakko "MORA" da cisti sve oko Alepa sa te zapadne strane. Jedini razlog ako se odmah ne krene u tom pravcu su "zeleni autobusi", jer onda evakuacija u Iblib otpada. Inace gledajuci google maps primecuje se da u celoj Iblib provinciji pod kontrolom pobunjenika nema "zivota". . . Ulice su prazne, nema nikakvog saobracaja, nema auta. . . Dok u gradovima pod kontrolom vlade, guzva haos.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back