RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Чини ми се да ће се ова операција Запада против Либије претворити у дуго епско путовање попут њеног назива "Одисејева зора", да ли ће гранути Сунце, питање је?

Al Kaida i Amerika na istom zadatku,sto me to cudi!:mrgreen:

Ono,na kraju uvek se nadju i poklope tvorac i njegovo cedo!:whistling:

Чини ми се да је ономад Неџо био у праву ...:think:

Курир

Па сад наградно питање: Ко је обрушио авионе на трговински центар???:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Занимљиво је подсетити се како су чувени доајени ''независног новинарства'' , додуше нама познатији под именом другосрбијанске подгузне муве испратили овај догађај и окарактерисали понашање српске делегације на седници Генералне Скупштине УН:hahaha::hahaha::hahaha:

е-новине

Е, Боро, је л' ти мислиш о томе да ја треба ноћас и да спавам - или треба да се целу ноћ трзам и да сањам ове страхоте, ***.........:rtfm:

Hbg. veruj postavio sam one koje su najmanje morbidne ... I to iz dva razloga - da drugosrbijasi vide koga podrzavaju , i da oni ,, dobri bosnjani ,, koji vise na svim temama osim ove porazmisle kako to da je bosanski ambasador glasao za rezoluciju ..i kako to da ,, najveci ,, medju muslimanima Zukorlic ni mukaet o ovakvim scenama i o masakrima muslimana koje po citavom svetu sprovodi amerika ... pi*ke podmukle ...

Potrebno je staviti na papir kome intervencije kao sto je u ova u Libiji odgovara, kome ne.

Nafta je nezaobilazna. Delu krupnog biznisa i spekulatorima visokog ranga svakako da izuzetno odgovara. Posto gore idu cene nafte ostvaraju se visoki profiti, jos ako se postigne kontrola nad nalazistima uspeh je potpun. Svakako da odgovara i zemljama izvoznicama nafte, Saudijskoj Arabiji, Rusiji i drugima, sto je nafta skuplja njihove kase su punije.

Intervencije ovakvog tipa ne odgovaraju proizvodnim privredama poput Nemacke i Kine. Skuplji energenti znace vece troskove, sto smanjuje profit, ukoliko su drasticno skuplji ne postoji cena kojim mogu biti nadomesceni a postoje granice do kojih kupci mogu prihvatiti vise cene proizvoda. Naravno, skuplji energenti dovode do siromasenja srednjih klasa i sirokih slojeva stanovnistva kako americke republike tako i zemalja clanica EU, a o siromasnijim evropskim i drugim zemljama ne treba ni spominjati u kakvu situaciju dospevaju.

Danasnji svet na zalost zatire ljubav i emocije a priznaje samo interese, tako na primer zemljama izvoznicama nafte neke stvari mozda i nisu po volji, ali objektivno one su dobitnici.

Gledano iz te perspektive i one zemlje koje same nemaju energente ali uspevaju da ih obezbede tako sto imaju sigurnog i pouzdanog snabdevaca, gde jos postoje mogucnosti za drugacije odredjivanje cene, su u povoljnijoj situaciji i mogu da imaju koristi, u odnosu na druge zemlje koje energente iskljucivo moraju da nabave na trzistu, gde su cene previsoke i jos je pitanje da li ce uopste moci redovno da se snabdevaju cak i po tim cenama.

Једни радио са истинитим вестима из Либије:

http://libyainfo.listen2myradio.com/

:ok:
.....

Боро, изгледа да и Бојко лагано улази у бразду :per: По чувеном бугарашком моделу дискретно се ограђује од варварства својих савезника :hahaha::hahaha::hahaha:

Бојко Борисов ''забио нож у леђа'' савезницима:

Танјуг / ФоНет | 21. март 2011.

Војна интервенција у Либији је "авантура" руковођена нафтним интересима, изјавио је данас бугарски премијер Бојко Борисов објашњавајући опрез Софије да је подржи.

"Ми не учествујемо из једноставног разлога што (кампања савезника) нема формулисане циљеве и путеве како да их постигне. Не бих пустио наше пилоте у такву авантуру", рекао је Борисов у интервјуу приватној телевизији ТВ7.

"Нафта и ко ће експлоатисати либијска нафтна поља су највећим делом интереси који стоје иза ове операције", казао је Борисов.

Какав коментар имаш на ово, мислим да си ти ипак најупућенији кад су у питању геополитички маневри на просторима широм Балкана :)

Боро, изгледа да и Бојко лагано улази у бразду :per: По чувеном бугарашком моделу дискретно се ограђује од варварства својих савезника :hahaha::hahaha::hahaha:

Бојко Борисов ''забио нож у леђа'' савезницима:

Танјуг / ФоНет | 21. март 2011.

Војна интервенција у Либији је "авантура" руковођена нафтним интересима, изјавио је данас бугарски премијер Бојко Борисов објашњавајући опрез Софије да је подржи.

"Ми не учествујемо из једноставног разлога што (кампања савезника) нема формулисане циљеве и путеве како да их постигне. Не бих пустио наше пилоте у такву авантуру", рекао је Борисов у интервјуу приватној телевизији ТВ7.

"Нафта и ко ће експлоатисати либијска нафтна поља су највећим делом интереси који стоје иза ове операције", казао је Борисов.

Какав коментар имаш на ово, мислим да си ти ипак најупућенији кад су у питању геополитички маневри на просторима широм Балкана :)

Brate ti znas kad Bojko da svoju celicnu rec .. da to posle ne vazi ...

Mislim da ce do sutra joj par puta promeniti stav - jedino je miran kad pregovara sa Putinom ... :lol: .. zato ga treba drzati na kratkom lancu ...

Jednom je vec promenio stav od jutros ... :lol:

На болгарском: http://bnr.bg/sites/horizont/News/World/Pages/0321borisov_kadafi.aspx
Бойко Борисов: Кадафи трябва да сдаде властта незабавно

Перевод: http://www.gazeta.bg/news/view/9456 Бойко Борисов: Каддафи незамедлительно должен отказаться от власти

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Па ти глупи Шиити увек нешто о теоријама завере, баш попут вас.

А у ствари -- у Ираку су у кревету с Америма (Нури ал-Малики).
Неко са Америма, а твој сви заобилазе... То је так' тужно..:sad2:

Чини ми се да ће се ова операција Запада против Либије претворити у дуго епско путовање попут њеног назива "Одисејева зора", да ли ће гранути Сунце, питање је?

Sigurno ne tako dugo kada je Gadafi svojevremeno narusio suverenitet susedne drzave, i godinama bio tamo.

Naravno, to vam tada nije smetalo.

Prljavi diktator i tiranin.

На Фејсбуку се активирало све што је српско, и дјевојке и момци са статусима, клиповима, сликама, као и групама подршке Либији и Гадафију.
Скоро сваки дан сам на ФБ, па испратим :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back