RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мистер еремита, ду ју фил дистурбанс ин мистер србас форс :lol:

Он сабџект... Наравно да ће бити копнене интервенције.

Јес, мистер сељачино:lol: ... него кхм.....знаш шта сам чуо - ДА СЕ НЕКЕ СИЛНЕ ХОРДЕ НЕКИХ ПАРАВОЈНИХ ФОРМАЦИЈА ВЕЋ СМУЦАЈУ ПО ПУСТИЊИ И НЕНАСЕЉЕНИМ ДЕЛОВИМА ЛИБИЈЕ... тако да може бити да си ти у праву...

Управо тако! Сам С300 је рањив ако није "у систему" са другим ПВО системима који му пружају непосредну заштиту од крстарећих ракета, авиона у ниском лету и сличних претњи. Није ми јасно да Гадафи није набавио покретне и стацинарне верзије артиљеријско-ракетних система типа "тугуска" који су намењени за непосредну заштиту објеката од напада из ваздуха а мобилне верзије за обезбеђивање моторизованих колона од напада хеликоптера и авиона!? Да ли Руси уопште продају те системе или их чувају за себе!? Зна ли неко? СТРАШНО!

Gadafi nije nabavio nista .Njegove OMJ su trecerazredne.,kompletna RV i PVO losija nego kod nas za vreme agresije.Brojno stanje njegovih OS je mizerno.Tokom vazdusnih udara na Libiju osamdestih nije izvukao lekciju.Bukvalno nista nije nabavio jer je ziveo u iluziji da je sa "Zapadom" u dobrim odnosima.Vise je voleo da ima slabu vojsku i da bude okruzen odanim plemenima da se nebi pojavio neki pucista iz redova jake i opremljene armije

Ajde malo dajte analizu francuskog Crotale sistema.

Искрено не знам, али вероватно ништа посебно. Википедија каже да је у питању систем за уништавање нисколетећих објеката. Шта то вреди кад ови туку са преко 6000м?

Таленти се обично налазе ван ускуг круга стручњака, али не треба ни сметнути са ума да је Путин од 1996. у администрацији руског председника Јељцина и то на разним дужностима.

Хтео сам да кажем претходним постом да је извучен човек из сенке и постављен као кључна фигура Русије и да то извлачење није урађено споља, већ изнутра од стране руских кругова који и креирају политичку сцену Русије.

Тако да се неки раскол који прижељкује Запад не може озбиљно узети у обзир ма колико аналитичари на Западу се трудили да оправдају своју процену уједно и своју зараду, та процена је у старту погрешна.

Потпуно тачно.

Поента и јест у томе да унутрашње снаге оформе систем који обезбеђује јединствено дјеловање државничке политике - предсједници и премијери не би требали бити ништа друго него само гласноговорници те политике.

За тако нешто потребна је јака нација са различитим ресурсима.

У руском случају деведесетих година радило се о великом посртању - међутим са обзиром на чињеницу да су велики - успјели су да задрже моћ и да се организују на такав начин да сами одлучују о својој државничкој политици.

Западњачка пропаганда се била далеко увукла у душу Русије - што је признао и сам Солжњецин. Напад на Југославију их је страшно пробудио.

Имао сам прилике да радим са неким Русима (седморо) - они су бомбардовање Срба доживјели као напад на Русију. Кћерка првог конструктова руског рачунара је плакала. - Сви су рекли да су били у великој заблуди у односу на демократију и политику запада.

UPSSSSSSSSSSS.... OPET SEDNICA ... :lol: .. OTKUD SAM ZNAO ?? :think:

По неофициальным данным, Совбез ООН проведет 24 марта экстренное заседание по требованию Ливии.

21.03.2011, Нью-Йорк 23:49:23 Совет безопасности ООН проведет 24 марта 2011г. экстренное заседание по требованию Ливии. Об этом сообщает радиостанция Europe1 со ссылкой на источник в организации.

Напомним, 20 марта ливийский министр иностранных Мусса Кусса направил Совбезу ООН требование провести экстренное заседание. Это требование сегодня было рассмотрено за закрытыми дверями.

http://www.rbc.ru/rbcfreenews/20110321234923.shtml

21:28 - Osude zapadne intervencije od strane Irana

Iran osuđuje vojnu intervenciju u Libiji, a podržava pobune u regiji koje imaju geslo islam i slobodu, ne praveći razliku između šiita i sunita, rekao je u ponedjeljak iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei u govoru na televiziji u povodu iranske Nove godine.

- Iran osuđuje vojnu intervenciju u Libiji zapadnih zemalja koje žele prigrabiti libijsku naftu, rekao je Hamnei.

Dodao je da Iran "podržava" libijski narod koji se pobunio protiv svog čelnika Moamera Gadafija.

Hamnei je usto predvidio da će se "neuspjesi Sjedinjenih Država u regiji nastaviti, Bogu hvala", optuživši Washington da želi narodne pokrete u zemljama regije okrenuti u svoju korist.

Obama "laže" kad kaže da podržava iranski narod, kazao je. “Oni kažu da su protiv diktatora i da su za narod. Lažu”, rekao je, ne štedeći kritiku, prenosi Hina.

Podsjetio je da je Washington do kraja podržavao egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka i tuniskog Bena Alija, koji su pod pritiskom uličnih protesta morali otići s vlasti.

Русија је спремна да буде посредник у регулисању ситауције око Либије, изјавио је у понедељак новинарима председник Дмитриј Медведев. Једино питање: са ким да се преговара. Моамер Гадафи је изјавио да не заузима никакву дужност, али Запад са њим неће разговарати.

Руски председник сматра резолуцију СБ УН 1973 о увођењу зоне забрањене за летове изнад Либије исправном. Упоредо са тим он позива да се не допусти ширење конфликта по територији Африке. Као што се зна, мере које је применила западна коалиција против Џамахирије биле су непропорционално жестоке и изазвале су незадовољство читавог арапског света. СБ УН намерава поново да се окрене ситуацији у Либији у најскорије време. Повод за консултације било је обраћање владе Либије. Захтев о томе да војна акција против Либије одговара статуту УН у Њујорк је упутила Русија.

Москва је прво хтела да се регулисање унутрашњег проблема Либије дешава мирним путем, истакао је Дмитриј Медведев.

При томе максимално брижљиво смо пратили ситуацију и беспоговорно осудили дејства руководства Либије и руководилаца либијске револуције против сопственог народа. Руководећи се управо тим разлозима, Русија је подржала резолуцију СБ 1970 и пропустила резолуцију 1973. Управо у циљу заштите цивила и недопуштања ескалације конфликта. Али несумњиво полазили смо од тога да прихватање било каквих резолуција у СБ, УН, треба да буде усмерено на јачање мира, на прекид грађанског рата, на спречавање ескалације конфликта и недопуштање погибије цивила. То како се сада развијају догађаји сведочи о томе да су нажалост започела реална борбена дејства. То се, наравно, не може допустити.

Председник је изразио наду да све државе које учествују у операцији затварања ваздушног простора и примењују своје оружане снаге полазе од схватања да се све то чини у име либијског народа. Ради тога да се не допусти даља погибија људи и дезинтеграција Либије као државе. При томе сви треба да схватају да је повод за усвајање резолуције било жестоко деловање либијских власти на гушењу масовних народних протеста против владајућег режима. Управо зато се Русија заложила за једну резолуцију СБ и није блокирала усвајање друге.

Између осталог, каснији догађаји су показали да решења овакве врсте треба да се прате одмереним консултацијама и неопходношћу свхатања да коришћење силе треба да буде пропорционално ономе што се дешава у реалности, подвукао је Медведев. Између осталог, по неким подацима, у Либији у дејствима међународне коалиције већ је погинуло на десетине цивила. Тешко да су то очекивали чланови СБ УН када су гласали за резолуцију 1973.

Ne samo da ih voli, nego je potpuno zavisan. Navukao se na laži i nažalost nije jedini.

Грешиш, силно грешиш - ја сам за разлику од тебе имао прилике да научим, схватим и упознам шта је то руска уметност, сликарство, иконопис-фрескопис, књижевност, поезија - ЈА ЗА РАЗЛИКУ ОД ТЕБЕ ЗНАМ КО СУ И ШТА СУ РУСИ...а ко су и шта су пропалитети западњачки... лепота Божија, лепота људског живљења на Планети још је једино остала у Русији У ТРЕЋЕМ РИМУ - ЈЕР ЧЕТВРТОГ НЕЋЕ БИТИ... али знам да ти то као оличење малограђанштине нећеш моћи да разумеш...

Грешиш, силно грешиш - ја сам за разлику од тебе имао прилике да научим, схватим и упознам шта је то руска уметност, сликарство, иконопис-фрескопис, књижевност, поезија - ЈА ЗА РАЗЛИКУ ОД ТЕБЕ ЗНАМ КО СУ И ШТА СУ РУСИ...а ко су и шта су пропалитети западњачки... лепота Божија, лепота људског живљења на Планети још је једино остала у Русији У ТРЕЋЕМ РИМУ - ЈЕР ЧЕТВРТОГ НЕЋЕ БИТИ... али знам да ти то као оличење малограђанштине нећеш моћи да разумеш...

Ovde se radi o ruskoj politici a ne o kulturi, ali me uopšte ne iznenađuje ovako glup
odgovor.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back