RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.vaseljenska.com/svet/ruske-naftne-kompanije-definitivno-gube-libiju/

Руске компаније, као што су „Гаспром“, „Гасрпомњефт“ и „Татњефт“ су уложиле на стотине милиона долара у освајање налазишта нафте и гаса у Либији, али су почетком војних акција против режима Гадафија биле принуђене да обуставе све радове. Москва је критиковала операције НАТО у Либији и није подржала резолуцију УН, којом је одобрена војна акција против Гадафијевог режима. Русија је касније, после лидера западних земаља, позвала Гадафија да преда власт.

Испушили Руси своје...

Нису Либијци убијали амерички народ већ је било обрнуто.
kao što ni mi nismo ubijali Amerikance pa su nas bombardovali...
nije to ništa novo i ne mislim da je svet idealno mesto
Koreja
Vjetnam
Panama
Irak
Avganistan
spisak je podugačak i neće se završiti sa Libijom
pitanje je zašto baš te zemlje a ne neke druge
evo na primer i Norveška ima velike rezerve nafte pa je niko ne napada

gledam bbc i cnn, ali im ne verujem im nista.

gledao sam ih i za vreme bombardovanja 1999, ali nisam postao izdajica

slom zapadne civilizacije se nastavlja pred nasim ocima na njihovim tv stanicama. laz, nasilje i pljacka malih naroda. to je zapad danas, a takav je oduvek

vd:
Koreja
Vjetnam
Panama
Irak
Avganistan

Možda zato što je Norveška jedna od prvih država iz sastva NATO, zato što je bogata i ima organizovanu armiju i nije zemlja "trećeg sveta"?

http://www.vaseljenska.com/svet/ruske-naftne-kompanije-definitivno-gube-libiju/

Руске компаније, као што су „Гаспром“, „Гасрпомњефт“ и „Татњефт“ су уложиле на стотине милиона долара у освајање налазишта нафте и гаса у Либији, али су почетком војних акција против режима Гадафија биле принуђене да обуставе све радове. Москва је критиковала операције НАТО у Либији и није подржала резолуцију УН, којом је одобрена војна акција против Гадафијевог режима. Русија је касније, после лидера западних земаља, позвала Гадафија да преда власт.

Испушили Руси своје...
A što su tek libijci ispušili ako padne gadafi , bože bože.
Nema više , besplatnog školovanja , stipendija po stranim državama , džabe kuće , i automobili , jeftinog goriva i sl.
Ima za sve pošteno da plate iz svojih džepova koji će im biti prazni jer neće im niko ništa dati i pokloniti na lepe oči.
Pa kada budu živeli u pesku i jeli svoja govna tada će praviti gadafija od blata.
Neka , teli su demokradiju e pa dobiće je ,tačno onako kako smo je mi dobili.

vd:
Koreja
Vjetnam
Panama
Irak
Avganistan

Dal je moguce da si tolko glup?

Nema više , besplatnog školovanja , stipendija po stranim državama , džabe kuće , i automobili , jeftinog goriva i sl.
Ima za sve pošteno da plate iz svojih džepova koji će im biti prazni jer neće im niko ništa dati i pokloniti na lepe oči.
Pa kada budu živeli u pesku i jeli svoja govna tada će praviti gadafija od blata.

Ништа, сад ће живети од свог рада. ;)

Шалим се, наравно да ће обичан народ највише да пострада због ових “промена на боље“. Какав год да је био Гадафи, биће бољи од сваког ко га наследи, и то на дужи период.

Ne bih rekao da ih je razvalio.Ipak Tripoli je u rukama Ustanika i nema vise nista od Gadhafijevog rezima.

Tripoli je u rukama ustanika jer ih je Gadafi pustio da udju. A sad ce sve da ih pobije na jednom mestu. Mozda najbolji potez nekog vojnog zapovednika jos od genijalnosti Vojvode Zivojina Misica i Kolubarske bitke. Ne bih se ni zacudio i da je odatle povukao inspiraciju, ipak je to nasa skola :worth:

Pre pet minuta sam razgovarao sa drugom u Tripoliju, Gadafijevi sinovi nisu uhapseni, Saif dao interviju pre par sati na televiziji (valjda mu dali "pobunjenici" kao zauzeli televiziju), grupe bandita pljackaju farme i stanove, vojska se obracunava sa njima.

Sudi Arabija... Kuvajt... UAE...nit imaju demokratiju, niti im stanovnici loše žive
a nije im Gadafi preCednik i u dobrim su odnosima sa ovim đavolima sa zapada

A tek australijanci što su ispušili .
Nema više džabnog popravljanja zuba u Libiji .

Australia has had a 15 years mining boom but has no money for pensions nor for dental treatment of its citizens, who have to travel all the way to Libya to obtain free dental treatment as that country in Africa gives free medical and dental treatment even to foreigners.
http://www.mathaba.net/news/?x=628136?related

• Podržavam
Reactions: 27E

upravo tako

plus ce nova vlast ako se ispuse , da uzme kredite od zapadnih NACISTA za "OBNOVU ZEMLJE" ko sto je nasa uzimala

Naravno pare nece videti ostace im samo dugovi i porezi i haraci koje ce morati da placaju da bi se dugovi vracali

benzin im je bio 5 dinara litar cenim da ce ako dodje novi proamericki rezim uskoro da bude kao kod nas 135 dinara litar z:D

Dal je moguce da si tolko glup?

neverovatno, zar ne?

ali kao sto je rekao ajnstajn neke stvari su u svemiru neogranicene
ne radi se ovde o meni
pitanje je da li je ovo pametno i dobro za Libiju i ljude koji tamo žive?
da li je pametan bio Milošević ili Sadam ili Gadafi.... ili su pametni državnici koji su svoje narode i države učinili boljim bez ratova?

A tek australijanci što su ispušili .
Nema više džabnog popravljanja zuba u Libiji .

Australia has had a 15 years mining boom but has no money for pensions nor for dental treatment of its citizens, who have to travel all the way to Libya to obtain free dental treatment as that country in Africa gives free medical and dental treatment even to foreigners.
http://www.mathaba.net/news/?x=628136?related
nisu morali da idu tako daleko
i kod nas je do skoro sve bilo besplatno
verujem da i Severna Koreja ili Kuba imaju sličan sistem.

vd:
Koreja
Vjetnam
Panama
Irak
Avganistan

Tacno tako...mahom napadnute drzave pokazu neku vrstu slabosti, inata i ranjivosti te na taj nacin postanu laka meta, odnosno, same poseju klicu opravdanja nesumnjivo agresivnim Amerikancima i NATO paktu.
U Avganistanu je to bila unistena drzava ruskom invazijom a kasnije gradjanskim ratom tokom koga su se ubijali krvolocnije nego sto smo se ubijali mi na Balkanu. Medjutim, narod to slabo zna, daleko je Avganistan te sudimo poprilicno subjektivno. Zasto subjektivno? Pa zato sto ne vidimo odgovornost politicara svih tih drzava (pa i nase) za olaksavanje posla neprijatelju. Kada se kancelarija BBC-a preselila iz Srbije "negde na sever Afrike" bilo je jasno gde ce izazvati sledeci rat. Probali su Tunis, Egipat, Bliski istok i nisu uspeli. Posla im je za rukom Libija. Postavlja se pitanje zasto Libijci nisu istrgovali poput ostalih? Politicari ne smeju da se dovedu u situaciju u kojoj nemaju nikakav izbor. Takvo ponasanje se ocekuje od prosecnog sveta iznad kojeg oni moraju da budu. Nevolja je u tome sto nisu te im je najlakse reci kako nema izlaza do rata.

vd:
ne radi se ovde o meni
pitanje je da li je ovo pametno i dobro za Libiju i ljude koji tamo žive?
da li je pametan bio Milošević ili Sadam ili Gadafi.... ili su pametni državnici koji su svoje narode i države učinili boljim bez ratova?
daj bre, koji drzavnici, jel od ovih zemalja sto se ubise bombardujuci Libiju, da im je lepo ne bi otimali tudje, Libijska nafta je resenje njihove finansijske krize do koje je doslo zahvaljujuci super demokratiji.

vd:
očekivano od Gadafija
a i ne bi mu bilo prvi put
za ove druge samo motiv više da imaju opravdanje za svoje postupke

Холивуд због финансијских тешкоћа пребацује се у предграђе Дохе/Катар да настави снимање филмова а ла : "Славље побуњеника на Зеленом скверу у Триполију".....и још којешта,а Осама,
Киллари и Пентагон екипа гледају и тапшу (скоро и да верују !?!?). ЈАД И БЕДА УСА+ПОЛТРОНИ (Камерон и Саркози) !!!!

Libija je imala ogroman privredni rast zadnjih 20 i više godina kao nijedna druga sličbna zemlja , jedino što se nisu potpuno uvlačili amerima e to je bila njihova jedina greška , zato sada i plaćaju to svojim životima.
Mislim ne može me niko uveriti da zemlja od 7 miliona stanovnika od toga 1 milion stranih dooobro plaćenih radnika da su njeni stanovnici loše živeli.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back