RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tacno, al oni dobrovoljno daju tatama sa zapada ogroman deo naftnog kolaca nemaju ni polovinu gradjanskih prava koje su imale, recimo, zene u Libiji.
opšte je poznato da se velike sile upravljaju svojim interesima, što uopšte nije čudno i odnosi se na sve velike sile, uključujući i one sa istoka.
pitanje je ko je na kraju ispao bolji za svoj narod? Gadafi ili neki šeik iz Dubaija?
pitanje ženskih prava sa ovim nema nikakve veze.

Tacno tako...mahom napadnute drzave pokazu neku vrstu slabosti, inata i ranjivosti te na taj nacin postanu laka meta, odnosno, same poseju klicu opravdanja nesumnjivo agresivnim Amerikancima i NATO paktu.
U Avganistanu je to bila unistena drzava ruskom invazijom a kasnije gradjanskim ratom tokom koga su se ubijali krvolocnije nego sto smo se ubijali mi na Balkanu. Medjutim, narod to slabo zna, daleko je Avganistan te sudimo poprilicno subjektivno. Zasto subjektivno? Pa zato sto ne vidimo odgovornost politicara svih tih drzava (pa i nase) za olaksavanje posla neprijatelju. Kada se kancelarija BBC-a preselila iz Srbije "negde na sever Afrike" bilo je jasno gde ce izazvati sledeci rat. Probali su Tunis, Egipat, Bliski istok i nisu uspeli. Posla im je za rukom Libija. Postavlja se pitanje zasto Libijci nisu istrgovali poput ostalih? Politicari ne smeju da se dovedu u situaciju u kojoj nemaju nikakav izbor. Takvo ponasanje se ocekuje od prosecnog sveta iznad kojeg oni moraju da budu. Nevolja je u tome sto nisu te im je najlakse reci kako nema izlaza do rata.

Tunis i Egipat su bili samo izgovori, da ispadne da je i u Libiji doslo spontano du pobune, sve je to isplanirano odavno, pocelo je kada je Gadafi predlozio zlatni dinar kao zajednicku valutu svih proizvodjaca nafte, onda Ameri ne bi mogli stampanim dolarima da je kupuju, to bi malo napravilo frku kod onih koji parama drmaju americkom, francuskom, svetskom politikom.

Tunis i Egipat su bili samo izgovori, da ispadne da je i u Libiji doslo spontano du pobune, sve je to isplanirano odavno, pocelo je kada je Gadafi predlozio zlatni dinar kao zajednicku valutu svih proizvodjaca nafte, onda Ameri ne bi mogli stampanim dolarima da je kupuju, to bi malo napravilo frku kod onih koji parama drmaju americkom, francuskom, svetskom politikom.

Схватити ово захтева имати праве информације плус синапсе у мозгу. ;)

Холивуд због финансијских тешкоћа пребацује се у предграђе Дохе/Катар да настави снимање филмова а ла : "Славље побуњеника на Зеленом скверу у Триполију".....и још којешта,а Осама,
Киллари и Пентагон екипа гледају и тапшу (скоро и да верују !?!?). ЈАД И БЕДА УСА+ПОЛТРОНИ (Камерон и Саркози) !!!!

haha...baš se vidi kako je to snimano u nekom filmskom studiju.,.:hahaha: cega sve se te demonske sile nece posluziti

Надам се да ће горети у пламену

Ма јок,него ће пријатељи "побуњеници" да дођу да летују и уложе паре у туризам............само ако их западни ментори ИСПЛАТЕ!!!..............али.....ОДАКЛЕ........ПАРА НЕМА,ни за њих !?

vd:
nisu morali da idu tako daleko
i kod nas je do skoro sve bilo besplatno
verujem da i Severna Koreja ili Kuba imaju sličan sistem.

Svejedno gdje, ako moraš da ideš .
Kod "diktatora" Gadafija je bilo besplatno i za njih .
Al` nema više .
Sad, ako "demokrate" talibani zavladaju,
besplatan tretman zuba koji australijanci mogu dobiti, biće kundak,
a od ostalih medicinskih tretmana, operacija grla lovačkim nožem .
(ritualno, pred kamerama, u slučaju da se ne plati otkupnina)

vd:
dakle loše je biti u NATO?
Norvežani su glupi a mi... Avganistanci... Iračani...Libijci smo pametni?

Da li misliš da se stvari mogu gledati bez istorijske pozadine? Da li je dobro biti u NATO-u... za mene nije. Nije moralno i tu sve prestaje. Da idemo i ubijamo i rušimo za druge, neka hvala.
Nisu Norvažani glupi, ali su oni deo sistema (napisao sam ti da su jedna od prvih NATO država) i sistem radi i za njih. Istorija, tradicija i religija rade za njih, bore se za istu stvar, dominaciju nad "novim kolonijama". Mi tu možemo samo da budemo jedna od kolonija, kao što i jesmo danas.

svako je za sebe glup ili pametan
da li je ovo što se dešava dobro za Libijski narod? za one obične smrtnike?
da li će Gadafi pobediti NATO? (ali ne negde na nebu, nego ovde na planeti zemlji)
jednostavna su pitanja, a još jednostavniji odgovori...

VD,to što si rekao bi bilo i tačno i uredu,ali pod uslovom da je Libija pod Gadafijevim režimom,napala i bombardovala sve ovo vreme "NATO saveznike.Ovako su ti pitanja deplasirana.
ja nigde nisam spominjao da li je nešto pravedno.
NATO je jači od same Libije. to je činjenica.
Gadafi je trebao i ranije da bude toga svestan.
neko gore spomenuo da je trebao da kupuje naoružanje i nemam ništa protiv te logike, ali on ni to nije učinio.
saveznike nema, sam nije dovoljno vojno jak
okreni obrni, ovakav ishod je loš po Libiju a bio je predvidljiv i bilo ga je moguće izbeći.
od ovoga može da bude gori samo dugotrajni građanski ili teroristički napadi kao u Iraku ili Avganistanu što naravno još postoji kao opcija

da da do skoro. Dokle ti i tebi slicni niste doveli Tadica Djindjica i ostale demokrate na vlast.
ove trenutne na vlast je dovelo nezadovoljstvo naroda onim prethodnima i to tako i treba da bude.
da je Milošević bio uspešan u svojoj politici, još uvek bi se baškario na Dedinju, a mi bi gledali njegove slike na Autobusima.
ako je neko zaboravio Milošević je nasledio taj tako dobar sistem i celu državu.
obećavao je Švedski standard i sve Srbe u istoj državi.
da budem iskren ovo drugo je skoro pa ostvario.

vd:
svako je za sebe glup ili pametan
da li je ovo što se dešava dobro za Libijski narod? za one obične smrtnike?
da li će Gadafi pobediti NATO? (ali ne negde na nebu, nego ovde na planeti zemlji)
jednostavna su pitanja, a još jednostavniji odgovori...

ti nisi samo glup za sebe vec i za srbiju jer su takvi kao ti glasali Tadica Djindjica i Demokrate pa nam se zato drzava raspada.

na zalost.

vd:
ja nigde nisam spominjao da li je nešto pravedno.
NATO je jači od same Libije. to je činjenica.
Gadafi je trebao i ranije da bude toga svestan.
neko gore spomenuo da je trebao da kupuje naoružanje i nemam ništa protiv te logike, ali on ni to nije učinio.
saveznike nema, sam nije dovoljno vojno jak
okreni obrni, ovakav ishod je loš po Libiju a bio je predvidljiv i bilo ga je moguće izbeći.
od ovoga može da bude gori samo dugotrajni građanski ili teroristički napadi kao u Iraku ili Avganistanu što naravno još postoji kao opcija

da bilo ga je moguce izbeci tako sto ce gadafi da se obesi u kupatilu i ostavi testament u kojem pise da sve sto ima i nema ostavlja Obami i Americi

sikter more sluge NATO-nacisticke

vd:
ove trenutne na vlast je dovelo nezadovoljstvo naroda onim prethodnima i to tako i treba da bude.
da je Milošević bio uspešan u svojoj politici, još uvek bi se baškario na Dedinju, a mi bi gledali njegove slike na Autobusima.
ako je neko zaboravio Milošević je nasledio taj tako dobar sistem i celu državu.
obećavao je Švedski standard i sve Srbe u istoj državi.
da budem iskren ovo drugo je skoro pa ostvario.

milosevic nije mogao da bude uspesan jer nam je NATO uveo sankcije ekonomske + je nahuskao Hrvate i Bosnjake nda napadnu srpski narod u Hrvatskoj i BIH

da mi je tvoj mozak jedno 10 dana da se odmorim ko covek

Tacno tako...mahom napadnute drzave pokazu neku vrstu slabosti, inata i ranjivosti te na taj nacin postanu laka meta, odnosno, same poseju klicu opravdanja nesumnjivo agresivnim Amerikancima i NATO paktu.
U Avganistanu je to bila unistena drzava ruskom invazijom a kasnije gradjanskim ratom tokom koga su se ubijali krvolocnije nego sto smo se ubijali mi na Balkanu. Medjutim, narod to slabo zna, daleko je Avganistan te sudimo poprilicno subjektivno. Zasto subjektivno? Pa zato sto ne vidimo odgovornost politicara svih tih drzava (pa i nase) za olaksavanje posla neprijatelju. Kada se kancelarija BBC-a preselila iz Srbije "negde na sever Afrike" bilo je jasno gde ce izazvati sledeci rat. Probali su Tunis, Egipat, Bliski istok i nisu uspeli.
Не халуцинирај макар шта. Управо су у Египту и Тунису успели.
Египатска привреда је у расулу, а једини извор прихода, туризам, завршио је каријеру у исламистичком блату. Исто важи и за Тунис, за који си кукала како звижде за тобом док шеташ градом, а сада те ни пустили не би у државу без бурке.
И кад Израел буде пржио Египћане атомкама иди па им реци како је то резултат доброг и паметног избора!
Posla im je za rukom Libija. Postavlja se pitanje zasto Libijci nisu istrgovali poput ostalih? Politicari ne smeju da se dovedu u situaciju u kojoj nemaju nikakav izbor. Takvo ponasanje se ocekuje od prosecnog sveta iznad kojeg oni moraju da budu. Nevolja je u tome sto nisu te im je najlakse reci kako nema izlaza do rata.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back