raj

Duša sama određuje kada će se ponovo roditi. Stvar je u tome da je taj život između života mnogo lepši i čistiji i lagodniji od života na Zemlji gde treba pretrpeti razna iskušenja. Niko ne sili dušu da se ponovo rodi, ona to sama radi da bi napredovala u školi života. Ovaj život na Zemlji ti je kao praksa i polaganje ispita u školi života. Ako duša nije spremna da se ponovo rodi ili ako je završila školu ne rađa se ponovo dok to ne poželi.
Твоја теорија је пуна рупа.
Неко може да каже да душа не одређује сама. Или зашто би нека душа одређивала сама а нека не.
Зар ниси рекао да може и да се деси да кад умреш да схватиш да нема реинкарнације ?

Неко може да каже да душа не одређује сама. Или зашто би нека душа одређивала сама а нека не.
Зар ниси рекао да може и да се деси да кад умреш да схватиш да нема реинкарнације ?
Ima tibetanska knjiga mrtvih, mislim da je vredno proučiti...

Duša sama određuje kada će se ponovo roditi. Stvar je u tome da je taj život između života mnogo lepši i čistiji i lagodniji od života na Zemlji gde treba pretrpeti razna iskušenja. Niko ne sili dušu da se ponovo rodi, ona to sama radi da bi napredovala u školi života. Ovaj život na Zemlji ti je kao praksa i polaganje ispita u školi života. Ako duša nije spremna da se ponovo rodi ili ako je završila školu ne rađa se ponovo dok to ne poželi.
Hmmm...nisam siguran da je ovo tačno, bar iz klasičnog budističkog učenja. Naravno, moguće je da i učenje greši. Treba ga proveriti. Elem, s obzirom nivo svesti, većini ljudi smrt deluje poput sna. Tj. svest panično traži novu identifikaciju. Ta žudnja i nakupljena karmička energija vode svest automatski u novu inkarnaciju. Ta identifikacija ne važi samo nakon smrt već se mi konstantno reinkarniramo tokom života. Ego konstantno traži nešto za čega će da se veže, da se identifikuje sa nečim. Smrt je samo malo drastičnija promena. Naravno, više budne ili skroz probuđene svesti mogu svesno da kontrolišu taj proces.

Vidi nisam ja izmislio tu teoriju, nego sam pročitao knjige američkog psihoijatra Majkla Njutona koji je hipnotisao pacijente i zapisivao njihova sećanja na život između života. Duše niko nije silio da se ponovo rode u tim sećanjima. Svaka duša je prirodno pre ili kasnije (nekad posle jako dugo vremena) poželela da se ponovo okuša u životu na Zemlji. To je kao kad se odlučiš da studiraš i onda prirodno pre ili kasnije odlučiš da izađeš na ispit. Duše su imale učitelje koji su radili sa njima proučavajući njihove prethodne živote i klastere bliskih duša sa kojima su provodili slobodno vreme. Sve je osmišljeno kao škola za duše.Postojale su posebne institucije i entiteti zaduženi za planiranje narednog života na osnovu najvažnijih lekcija koje nisu naučene u prošlosti.. I tu je duša mogla da bira mnoge stvari i da ne prihvati ponuđeni život ili ponuđene roditelje.

Vidi nisam ja izmislio tu teoriju, nego sam pročitao knjige američkog psihoijatra Majkla Njutona koji je hipnotisao pacijente i zapisivao njihova sećanja na život između života. Duše niko nije silio da se ponovo rode u tim sećanjima. Svaka duša je prirodno pre ili kasnije (nekad posle jako dugo vremena) poželela da se ponovo okuša u životu na Zemlji. To je kao kad se odlučiš da studiraš i onda prirodno pre ili kasnije odlučiš da izađeš na ispit. Duše su imale učitelje koji su radili sa njima proučavajući njihove prethodne živote i klastere bliskih duša sa kojima su provodili slobodno vreme. Sve je osmišljeno kao škola za duše.Postojale su posebne institucije i entiteti zaduženi za planiranje narednog života na osnovu najvažnijih lekcija koje nisu naučene u prošlosti.. I tu je duša mogla da bira mnoge stvari i da ne prihvati ponuđeni život ili ponuđene roditelje.
Oво о чему пишеш се зове "cherry picking".

Josh ljudi zive u raju, a neki su izashi i njega.
Duhovne tekstove su vanvremenske, to znachi da dejstvo u prichi deshava se u proshlosti, sada i u buduchnost.

Raj je period zivota chovjeka kada otkriva svjet u sebi dok je djete, a voche u rajsku gradinu su sve unutrashnje osechaje.
Sejetite se kad ste prvi put "ukusili" srechu, strah, prvu simpatiju, gordost, tuga, mrznja, ljubav, ....
Neko voche je slatko, gorko, kiselo, tvrdo, meko..sve su to emocije.
Djeca zive u raju.
Sve je pred vashih ochiju.

Da i ja kao musliman nesto kazem o tom Raju, ja ne znam da u jedna vjera ima detaljnije opise Raja od islama....

Raj je dusevno i tjelesno uzivanje , gdje nema nikakvih nedostataka, vjecno mlad, zdrav i nikad vise star ni bolestan niti smrt osjetiti, u Raju ima stvari sto oko nije vidjelo, uho culo niti je razum mogao pomisliti to.

Da i ja kao musliman nesto kazem o tom Raju, ja ne znam da u jedna vjera ima detaljnije opise Raja od islama....

Raj je dusevno i tjelesno uzivanje , gdje nema nikakvih nedostataka, vjecno mlad, zdrav i nikad vise star ni bolestan niti smrt osjetiti, u Raju ima stvari sto oko nije vidjelo, uho culo niti je razum mogao pomisliti to.
Тај исти опис даје и Библија, вековима и вековима пре Курана, тако да је није баш тачно да ниједна вера нема детаљнији опис.

Тај исти опис даје и Библија, вековима и вековима пре Курана, тако да је није баш тачно да ниједна вера нема детаљнији опис.

ja sam siguran 10000% da bolje poznajem Bibliju od tebe i sta kaze

znaci ono sto pise o Raju u Bibliji nije ni stoti dio od onoga sto pise u Kuranu i Hadisu.

kada sporedimo kolicinu informacija.

Posto se sve vrti oko Raja, Bog salje svoju religiju covjecanstvu koju ce slijditi kako bi dosli u konacnici do Raja, sve sto se radi ili ne radi je da bi na kraju zavrsuili u raju, i vjecnom zivotu...da bi bili blize bogu i njegovom zadovoljstvu.

Mi u islamu imamo toliko detalja kao da ga gledamo svojim ocima...od opisa maramice za brisanje ruka poslije jela, cesljeva za kosu do cak i koje ce prvo jelo jesti stanovnici Raja kad dodju u Raj prvi put, kakav ce docek imati do toga kako ce se mijenjati dan i noc, kako ce se znati kad je dan a kad noc ako nema sunca i mjeseca......

ne samo da imamo takve opise Raja, nego Bog je licno Muhammeda svog zadnjeg poslanika , kada je bio u extremno tesko situaciji, na zemlji, kada su mu pomrli clanovi famiije koji su mu pomagaci bili, velike ekonomske sankcije trpili, mucenja, tlacenja, ponizavanja i mnogo toga jos...Bog je uzdigao Muhammeda i prebacio ga u Raj jos dok je ziv bio, da mu pokaze sta to ima u dzennetu, vodic mu je bio andjeo Gabriel, kojeg je ispitivao na tom svom nebeskom putovanju.

Bog je htio da mu pokaze svojim ocima da vidi taj Raj da zna za sta se bori zbog cega je poslat covjecanstvu da ih uputu na put koji vodi prema Raju, i to je Bog odlucio da to bude u tom periodu kada je tesko bilo poslanika, pa kako bi ga ojacao dusevno odlucio mu je pokazati Raj da ga vidi svojim ocima i da nama poslije isprica sta je vidio.

na tom putovanju Bog je Muhammeda upoznao sa dusama prijasnjih poslanika pa je sreo ,i Adama, Abrahama, Mojsija, Isusa i ostale poslanike, gdje su se licno upoznali

ja sam siguran 10000% da bolje poznajem Bibliju od tebe i sta kaze
Е баш ме заболе у шта си ти сигуран, нисам дошо овде да га мерим.

znaci ono sto pise o Raju u Bibliji nije ni stoti dio od onoga sto pise u Kuranu i Hadisu.

kada sporedimo kolicinu informacija.

Posto se sve vrti oko Raja, Bog salje svoju religiju covjecanstvu koju ce slijditi kako bi dosli u konacnici do Raja, sve sto se radi ili ne radi je da bi na kraju zavrsuili u raju, i vjecnom zivotu...da bi bili blize bogu i njegovom zadovoljstvu.

Mi u islamu imamo toliko detalja kao da ga gledamo svojim ocima...od opisa maramice za brisanje ruka poslije jela, cesljeva za kosu do cak i koje ce prvo jelo jesti stanovnici Raja kad dodju u Raj prvi put, kakav ce docek imati.....

ne samo da imamo takve opise Raja, nego Bog je licno Muhammeda svog zadnjeg poslanika , kada je bio u extremno tesko situaciji, na zemlji, kada su mu pomrli clanovi famiije koji su mu pomagaci bili, velike ekonomske sankcije trpili, mucenja, tlacenja, ponizavanja i mnogo toga jos...Bog je uzdigao Muhammeda i prebacio ga u Raj jos dok je ziv bio, da mu pokaze sta to ima u dzennetu, vodic mu je bio andjeo Gabriel, kojeg je ispitivao na tom svom nebeskom putovanju.

Bog je htio da mu pokaze svojim ocima da vidi taj Raj da zna za sta se bori zbog cega je poslat covjecanstvu da ih uputu na put koji vodi prema Raju, i to je Bog odlucio da to bude u tom periodu kada je tesko bilo poslanika, pa kako bi ga ojacao dusevno odlucio mu je pokazati Raj da ga vidi svojim ocima i da nama poslije isprica sta je vidio.

na tom putovanju Bog je Muhammeda upoznao sa dusama prijasnjih poslanika pa je sreo ,i Adama, Abrahama, Mojsija, Isusa i ostale poslanike, gdje su se licno upoznali
Чињеница је да је оно што пише у Курану засновано на ономе што пише у Библији, само допуњено и измењено. Та своја биографска писања о Мухамеду и о томе где је био, кога је срео и шта је радио, остави за неког другог, нпр. неког довољно залуђеног да се самообмањује.

pa da, muslimanska vizija je materijalisticka...

nisi pravu istinu rekao,

Islamski opis raja je dusevni i materijalsticki...a ne samo materijalisticki

Islamski opis raja daje dusevna uzivanja i tjelesna uzivanja, jer smo u Raju sastavljeni od tijela i duse, a ne samo dusa kako neko misle od krscana.

Pa kad bi bili samo duse u raju, onda ovozemaljski svijet bi bio vece uzivanje od Raja jer ovdje barem i tijelo i dusa mogu uzivati dok tamo po tim krscanskim idejama samo dusa...logicki onda bi bilo da je Raj na manjem stupnju uzivanja od zemlje....jer bi ovdje bio raznovrsnije uzivanje zbog ukljucenja tijela.

Poslednja izmena:
Чињеница је да је оно што пише у Курану засновано на ономе што пише у Библији, само допуњено и измењено. Та своја биографска писања о Мухамеду и о томе где је био, кога је срео и шта је радио, остави за неког другог, нпр. неког довољно залуђеног да се самообмањује.

nije tacno...jer nemozes zasnivati na bibliji kad nema ni stoti dio biblija od onoga sto ima u Islamskim opisima.

Умеш ли да читаш с разумевањем и знаш ли шта значи ,,допуњено" и ,,измењено"?
ti ovdje hoces da kazes da je pisac Kurana se oslanjao na bibliju kad ga je pisao

a to nikako ne moze biti tako jer Biblija na arapskom nije ni postojala u vrijeme pisanja Kurana, tek nekad 100 godina poslije Kurana prevedena je Biblija na arapski...pa kako ce onda nepismeni Muhammed da se oslanja na bibliju koja nema skoro infomracija o Raju

znaci nema logike nikakve sto pricas.

ti ovdje hoces da kazes da je pisac Kurana se oslanjao na bibliju kad ga je pisao

a to nikako ne moze biti tako jer Biblija na arapskom nije ni postojala u vrijeme pisanja Kurana, tek nekad 100 godina poslije Kurana prevedena je Biblija na arapski...pa kako ce onda nepismeni Muhammed da se oslanja na bibliju koja nema skoro infomracija o Raju

znaci nema logike nikakve sto pricas.
Зашто би морала да постоји преведена? Приче су се преносиле дуго пре појаве првих система писања.

Зашто би морала да постоји преведена? Приче су се преносиле дуго пре појаве првих система писања.
pazi jednu stvar, ti ovdje napamet pricas bez da imas imalo uvida jeli on uopste kopirao ili nije

druga stvar, Muhammed je bio nepismen , niti je citao niiti pisao

treca stvar u gradu mekki nije bilo krscana nesto, vecina je bila idolopoklonici

cetvrta stvar je , Muhammed je zabranio da se ista kopira od krscana i zidova

peta stvar, da je kopirao kopirao bi i biblijske greske, ali toga nema u Kuranu

sesta stvar, biblija skoro da nema opisa Raja, pa sta ce se oslanjati na knjigu koja nema opise Raja

sedma stvar, nije bilo biblije na arapski u vrijeme Kurana

pa tvrditi da Muhammed koji ne zna citati ni pisati svoj maternji jezik a i da je znao opet nije imao arapsku bibliju u ruci...znaci absolutno nista ne ide u prilog ikakvom kopiranju.

A evo i da je kopirao, ono sto je istina nema veze odakle dolzila, ono se prihvata, pa makar i u bibliji bio to, tako da mi licno nemamo muslimani nikakvih problema sa istinama koje se nalaze u bibliji, mi to cak i podrzavamo, i promoviramo.

Back