Rafael Nadal

Nadal: Mnogo mi je bliži Rodžer nego Novak, AO neizvestan​

1639844901-RTS3ULQF-750x513.jpg

Izvor: Vladimir Todorović/sportklub.rs
https://sportklub.rs/tenis/atp/nadal-mnogo-mi-je-blizi-rodzer-nego-novak-ao-neizvestan/

Nadal pozitivan na korona virus​

w_56378519-e1601321606742.jpg

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je danas da je pozitivan na korona virus.

Nadal je testiran po povratku u Španiju iz Abu Dabija, gde je igrao prvi meč posle više od četiri meseca.

„Bio sam pozitivan na PCR testu koji je urađen po dolasku u Španiju“, naveo je igrač na Tviteru i dodao da je u karantinu kod kuće.

Šestom teniseru sveta meč na egzibicionom turniru u Abu Dabiju bio je prvi posle 6. avgusta i povrede stopala.

Manje od mesec dana pre Australijan opena, Nadal je naveo da će njegov „raspored“ zavisiti od razvoja situacije.

https://www.danas.rs/sport/nadal-pozitivan-na-korona-virus/

Rafa PONIZIO Šapovalova i pokazao koliko je LICEMERAN!​

NADAL JE JAKO LOŠ ČOVEK: Isplivao SKANDALOZAN snimak​

Rafael Nadal je posle pet setova velike borbe u četvrtfinalu Australijan opena eliminisao Denisa Šapovalova.

Denis Šapovalov se tokom meča u Melburnu često žalio na Nadalovo odugovlačenje, a koliko je Špancu to zasmetalo pokazuje trenutak sa kraja njihovog duela.
Španski teniser je još jednom pokazao svoje pravo licemerno lice.

Kada je Šapovalov napuštao teren, Nadal nije hteo da ga isprati aplauzom.

On se u tim trenucima presvlačio, a dok je Denis izlazio sa igrališta, Rafa ga je samo pogledao preko ramena.

Šapovalov se aplauzom oprostio od publike, a u tim situacijama pobednik uvek aplaudira poraženom, kao što to naprimer Đoković radi.

Bruka i sramota za višestrukog osvajača nagrade za "najfer tenisera".

Republika

A da je kojim slučajem Šopalov odugovlačio??

Čudan je taj "tretman" koji je dobio prije petiog seta? Posle nekoliko minuta Nadal kao da je na početku meča??

Tako je.. nije mi jasno zašto se ljudi ljute ako nije pokazao minimum poštovanja prema protivniku??
evo svaki dan od pocetka AO izlazi po neki skandal
kao i to da su svi igraci za djokovica, a protiv nadala,
jer svi znaju ko je nadal i zasto ovaj cirkus oko djokovica,
oglasili su se i marej, rublev, kirgios, zverev, medvedev, sapovalov,...

Ovo jučer je svetlosnim godinama daleko od njegove forme u prajmu mada ok nije bio loš i takav dovoljan za Međeda koji je naprosto nestao nakon prvog seta iako je i drugi dobio više na sreću
Ovog Rafu od jučer bi Nole odrao 3-0, jbg al Rafi se piše 21 i GOAT titula... do nekih narednih igrarija

Ako neko zna gde imaju ti vitamini koje pije ............... Rafa bio bih zahvalan da mi javi.

Ako juce nije bio dokaz prekomerne upotrebe "vitamina" da "fizicka sprema" se povecava nakon duzeg igranja onda ne znam sta je...
Svi znamo za primere da je fizicki napor u opadanju nakon prelezanog cov19. Da ne moze da se vrati top forma za tri meseca.
Ali ko zna zna i ko mi kriv sto nisam studirao hemiju :D

Poslednja izmena od moderatora:

Đoković poslao poruku Nadalu, odgovor Španca će se dugo prepričavati​

Novak Đoković je putem društvenih mreža čestitao Rafaelu Nadalu na osvajanju Australijan opena. I Rodžer Federer se oglasio pošto je Španac prvi iz “velike trojke” svetskog tenisa stigao do 21. gren slem trofeja.

Dan posle velike pobede nad Danilom Medvedevim Nadal je javno odgovorio najvećim rivalima sa kojima vodi borbu blizu dve decenije.

- Uvek smo poštovali jedni druge. Razumemo rivalstvo na pozitivan način. Dobio sam mnogo poruka, žao mi je što nisam mogao svima da odgovorim. Osećam se ponosnim zbog toga kako smo se ponašali tokom čitave naše karijere. Naposletku, to je samo igra. Uspeli smo da ostvarimo više nego što smo sanjali kada smo bili deca. Na kraju neće biti bitno da li imate jedan slem više u odnosu na druge ili ako neko završi sa 23, a neko sa 21. Verujem da smo uradili mnogo važnih stvari za naš sport, ostvarili smo san i uživamo. Srećan sam da sam deo ove ere koja je posebna za tenis – istakao je Nadal.

SD

Nadal: Mislim da 21 titula neće biti dovoljna za rekord…​

1643821141-GettyImages-1367768584-750x587.jpg

Španski teniser Rafael Nadal priznao je da bi želeo da završi karijeru sa rekordnim brojem grend slem titula, ali ističe da nije opsednut time.

Nadal je na Australijan openu osvojio 21. grend slem titulu, te sada ima jednu više od najvećih rivala Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

U sredu se vratio u Španiju, a na konferenciji za medije upitali su ga da li se nada da će karijeru okončati kao rekorder.

„Moj odgovor se ne menja. Da li želim da imam najviše slemova od nas trojice? Da, voleo bih. Ali nisam opsednut tom idejom. Mislim da 21 titula neće biti dovoljna za to… Videćemo. Osećam se srećnim, jer smo sva trojica ostvarili više nego što smo sanjali“, rekao je Rafa.

„Nadam se da ću moći da igram i osvajam titule. Ali mislim da broj osvojenih grend slem titula neće mnogo uticati na moj život. Neću svakodnevno razmišljati o tome da osvojim više od ostalih“.

Španac se u Australiji vratio takmičenja posle višemesečne pauze zbog povrede stopala. Na pripremnom turniru u Melburnu je osvojio titulu, a onda je trijumfovao i na prvom grend slemu u sezoni.

„Osvojio sam prvi turnir i to je bio korak napred. Potom sam trenirao sa najboljima, to mi je pomoglo. Rekao bih da je značajan bio i duel protiv Hačanova, bio je to prvo veliki izazov. Dobro sam se osećao posle toga“.

Nadal je u finalu savladao Danila Medvedeva posle preokreta. Imao je Rus prednost od 6:2, 7:6 i tri vezane brejk lopte sredinom trećeg seta, ali nije uspeo da slomi otpor Španca.

„Naravno da sam i ja tada pomislio da sam u problemu. Ali hej, moraš da nastaviš da igraš i boriš se, fokusiraš se na sledeći poen. U tenisu uvek imaš više opcija“.

Kada je reč o narednim turnirima koje će igrati, plan postoji.

„Videću u kakvom će stanju biti moje telo. Sledeći turniri su Akapulko i Indijan Vels. Želim da igram u Indijan Velsu, za Akapulko ćemo videti. Doneću odluku u odnosu na to u kakvom mi stanju bude telo“, zaključio je Rafa.

Izvor: Ivana Salapura/sportklub.rs
https://sportklub.rs/tenis/atp/nadal-mislim-da-21-titula-nece-biti-dovoljna-za-rekord/

Savršeni Nadal osvojio novi trofej​

Nadal_680x420.png

Rafael Nadal je nastavio da dominira u 2022. godini, pošto je u Akapulku osvojio treći trofej u sezoni.

Nakon Melburna i Australijan opena, Nadal je pobedom nad Kameronom Norijem sa 6:4, 6:4 osvojio i Akapulko.

Španac je dominantno osvojio i ovaj turnir, bez izgubljenog seta, čime je potvrdio da se nalazi u neverovatnoj formi i da će napasti mesto broj jedan na ATP listi.

Nadal je prestigao Stefanosa Cicipasa i sada je četvrti na listi, i dalje zaostaje oko 2.000 bodova za Novakom Đokovićem i Danilom Medvedevom, ali sezona je tek počela.

Treba dodati i to da je ovo 91. titula u karijeri za Španca, ispred su Ivan Lendl (94), Rodžer Federer (103) i Džimi Konors (109).

Gotovo da ne postoji šansa da do kraja godine Nadal ne prestigne Lendla i izvesno je da će Španac biti među glavnim favoritima na svim najvažnijim turnirima u 2022. godini.

Povreda je prošlost, četvrti trofej na turniru u Akapulku i bez izgubljenog seta, najbolji je dokaz za to.

Sportske net.
Rafael Nadal igra kao preporođen posle duge pauze! Nakon što je osvojio rekordni 21. grend slem trofej u Australiji (koji je Novak Đoković bio spriječen da brani), sada je osvojio titulu u Akapulku!
Briljantni Španac je tako došao do svoje 15. pobjede u 2022. godini, bez ijednog poraza i čak treće titule.

Samo jos da se njegovi spin doktori dogovore da li je mejurebarni misic, istegnut ili pukao.
Pa su presli na rebro, koje je prvo napuklo a onda vidimo i puklo.
Lazu kao dzukele...nista mu nije.
Tako je 19. decembra dobio koronu a 26. bio u Australiji i trenirao...
turnire je igrao samo dva meseca posle navodne operacije stopala.
Ljudi bre operisu urastao nokat pa ne hodaju normalno mesec dana...
a ova romska lazovcina igra kao mashina...

Nadalov doktor otvoreno pričao o povredi​

Sledi mu duža pauza.
Lekar španskog tenisera Rafaela Nadala, Anhel Ruis Kotoro, prokomentarisao je povredu trećeg igrača planete.

Španac je na turniru u Indijan Velsu doživeo povredu rebra, koja će ga neko vreme odvojiti od terena.

- Za prelome kostiju potrebno vreme da zaraste, to svi znaju. Ono što možemo da uradimo je da se prilagodimo u zavisnosti od bola. Najvažnije je trenutno da se otkloni bol. Kada otklonimo bol, počeće da radi koliko je to moguće. Onda ćemo na osnovu toga videti da li i na koji način možemo da doprinesemo. Mogu da kažem da smo trenutno u logičnim rokovima - rekao je Kotoro.

Pauza bi trebalo da potraje četiri do šest nedelja, propustiće sigurno Monte Karlo i Barselonu, dok bi za Masters u Madridu možda i mogao da bude spreman, ali budući da je Rolan Garos glavni cilj moguće je da propusti i turnir u glavnog gradu svoje otadžbine.

SD

Novak je pre 10 godina imao istu povredu plus pucanje medjurebarnog misica...
Tada nije trenirao mesec dana a nije igrao dva meseca.
Povredio se protiv Argentine u Dejvis kupu, u stvari i pre, ali nije hteo da preda bez borbe.
Da sam Nadalov doktor, ne bih ga savetovao da sakriva bol tabletama.

Back