Rado ide Srbin u vojnike?

Vojska je propala kada je politika usla na velika vrata, sto se desilo sa Sutanovcem kao ministrom odbrane, koji je sve generale smenio i postavio one koji su ga slusali.
A generali, dalje, po dubini odradili posao.
SNS je samo sve to digao na mnogo veci nivo.

Vojska je propala kada je politika usla na velika vrata, sto se desilo sa Sutanovcem kao ministrom odbrane, koji je sve generale smenio i postavio one koji su ga slusali.
A generali, dalje, po dubini odradili posao.
SNS je samo sve to digao na mnogo veci nivo.
Lada Šutanovac imao zadatak da uništi vojsku. On je ukinuo resovno služenje vojnog roka.

Lada Šutanovac imao zadatak da uništi vojsku. On je ukinuo resovno služenje vojnog roka.

Vojska je unistena uvodjenjem politckog kadra na strucna mesta.
Uostalom, zato je i svako drugo preduzece unisteno.

Redovno sluzenje vojnog roka nema veze sa tim. Bezbroj je primera jakih vojski koje su profesionalne, bez redovnih vojnika.

Sutanovac je na jedno 20-30% kljucnih mesta postavio politicki podobne.

SNS je to uradio na 100% kljucnih mesta.
I tu se prica zavrsava.

Vojska je unistena uvodjenjem politckog kadra na strucna mesta.
Uostalom, zato je i svako drugo preduzece unisteno.

Redovno sluzenje vojnog roka nema veze sa tim. Bezbroj je primera jakih vojski koje su profesionalne, bez redovnih vojnika.

Sutanovac je na jedno 20-30% kljucnih mesta postavio politicki podobne.

SNS je to uradio na 100% kljucnih mesta.
I tu se prica zavrsava.
Većina oficira je tamo godinama i nije mogao SNS da preko noći stvori oficire da budu kadrovi u vojsci. Jedino što je bio onaj Stefanović, ali u vojci ministar ne igra neku ulogu, jer ovi iz vojske sexne obaziru na te birokrate.

Što se tiče redovnog služenja vojnog roka si u pravu, ali ranije se uopšte nije znalo kad avojska raspisuje konkurse za redovno služenej vojnogcroka, čisto da ljude podseti da imaju tu mogućnost, ali zato je Šutke svake druge nedelje gostovao kod Olje Bećković i mlatio praznu slamu.

Većina oficira je tamo godinama i nije mogao SNS da preko noći stvori oficire da budu kadrovi u vojsci. Jedino što je bio onaj Stefanović, ali u vojci ministar ne igra neku ulogu, jer ovi iz vojske sexne obaziru na te birokrate.

Što se tiče redovnog služenja vojnog roka si u pravu, ali ranije se uopšte nije znalo kad avojska raspisuje konkurse za redovno služenej vojnogcroka, čisto da ljude podseti da imaju tu mogućnost, ali zato je Šutke svake druge nedelje gostovao kod Olje Bećković i mlatio praznu slamu.

Ti medju oficirima imas politicki podobne i potkupljive, kao i medju svim ljudima.
Nisu oficiri nista bolji ili losiji, iz istog su naroda.
Samo su ih politicari pazljivo pikirali i postavili na mesta na koja nikad ne bi redovnim zaslugama bili postavljeni.

koj ćeš krac u vojsku brt da ti neki sns sendvičar bude nadređeni i da te napušava.. ne znam ni ko je ministar..znam da bio onaj polupali komu njara Vulin... vrhovni komandant Vučić leb ti jbm... prošla su vremena kad je bila čast biti u Vojsci Srbije,.. sad je to ono debilizam čist... kao i u USA i u NATO naci zemljama u vojsku idu samo propalice, narkomani i beda sa sela koji ne mogu da nađu normalan posao..jedino u Rusiju i Severnu Koreju bi išao u vojsku.. možda i Kinu ne znam baš kakva je tamo situacija
Eno videli smo rusku vojsku u Ukrajini..nemaju ni čarape ni leba da jedu. JNA(raspad vojska) iz 1991 je za njih spejs satl.

Evo prilike za sve patriJote da pokazu svoj patriJotizam, a usput dobiju posao svojih snova, beneficije, sigurica platicu.... :)

Hocete li da se javite na konkurs?
Ili necete?

Ako necete, a smatrate sebe velikim Srbima i patrijotama, zasto onda necete? 🤔

Da li ide rado Srbin u vojnike, i zasto ne?
Što ti postavljaš ovo pitanje Srbima a iz udobnosti u Nemačkoj?

ŠTO TE OVO INTERESUJE?
Jsi otvorio Temu da pomogneš il da soliš ranu.
Sramno.
Nek se prijavi tvoj sin, čim poraste.

Što ti postavljaš ovo pitanje Srbima a iz udobnosti u Nemačkoj?

ŠTO TE OVO INTERESUJE?
Jsi otvorio Temu da pomogneš il da soliš ranu.
Sramno.
Nek se prijavi tvoj sin, čim poraste.

Tema je namenjena da se opipa puls tim silnim patriJotama koji se busaju u grudi i pozivaju na prolivanje krvi, a kada vojska pozove - svi su odjednom zdravstveno nesposobni :)

Ono, svi bi da proliju krv, ali ako moze samo tuđu 😁

A od tebe nisam ocekivao da ubacujes decu u raspravu.
To se tako ne radi. :ljutko:

Inace sam odradio "dug" drzavi za bar 5 buducih pokolenja - u ratu bio sa 19 godina, a posle odsluzio svoje i kao oficir - ukupno sam 14 godina bio u uniformi.

Od mene i moje porodice i previse.

Ti se obraćaš generaciji 18-30 g.
TO SU ISTO NEČIJI SINOVI.
Verovao ti ili ne.
Gde si ti u ovome?
možeš li kako pomoći il ti samo dosadno kući.
možda te nostalgija hvata..

Šta je POENTA??

Prvo, ne vici, smiri se.

Drugo, 18+ su ljudi, samostalni da odlucuju o svojoj sudbini.

Trece, poenta je da vidim reakciju ovih sto po forumu pozivaju na prolivanje krvi, a ima ih svih uzrasta. A to sam ti vec odgovorio.

A gde sam tu ja je irelevantno, a i objasnio sam ti vec, ali evo, jos detaljnije:

Ako mislis da to sto ne zivim u Srbiji da nemam pravo da otvorim ovu temu i pitam ovo pitanje - opasno gresis!
I dalje sam vojni obaveznik R. Srbije, i dalje sam na vrhu liste u slucaju mobilizacije i duzan sam da se odazovem.
A odazvao bih se iz jednog prostog razloga: nisam pitchka!

Dakle tice me se i imam potpuno pravo da pisem o ovome i svemu slicnom.

Jel ima jos nesto nejasno?!

Prvo, ne vici, smiri se.

Drugo, 18+ su ljudi, samostalni da odlucuju o svojoj sudbini.

Trece, poenta je da vidim reakciju ovih sto po forumu pozivaju na prolivanje krvi, a ima ih svih uzrasta. A to sam ti vec odgovorio.

A gde sam tu ja je irelevantno, a i objasnio sam ti vec, ali evo, jos detaljnije:

Ako mislis da to sto ne zivim u Srbiji da nemam pravo da otvorim ovu temu i pitam ovo pitanje - opasno gresis!
I dalje sam vojni obaveznik R. Srbije, i dalje sam na vrhu liste u slucaju mobilizacije i duzan sam da se odazovem.
A odazvao bih se iz jednog prostog razloga: nisam pitchka!

Dakle tice me se i imam potpuno pravo da pisem o ovome i svemu slicnom.

Jel ima jos nesto nejasno?!
Sramota!!

Back