Zbog čega Srbin treba da oseća bratstvo i jedinstvo sa svim Srbima?

U globalu jeste.
Dobro ti je covek rekao, pitas zasto ti je blizi neko ko prica istim maternjim jezikom od nekog s’kim se ne razumes, ne licis ni priblizno bojom koze, ni kultirnim obicajima i uverenjima.

Bolje je pitanje sto ti nisi odselio iz Srbije i Balkana i resio sebi veliki problem?

Uprošćenije za te takve:

Ćerka kućnih prijatelja je otselila u Kanadu početkom rata na ovim prostorima gde je njena ćerkica tada bila beba te je tamo odrasla, školovala se i sada se već udala.

Kada su je pitali zbog čega se udala za našeg momka tamo, a ne za Kanadjanina sa kojim se pre toga duže zabavljala, jednostavno je odgovorila:
- Kanadjanin je dobar momak, jesmo se i mi voleli ali sa mužem ipak delim istu istoriju, govorimo istim jezikom, smejemo se istim šalama, naprosto se bolje razumemo.

Ima nas svakakvih ali i tom svakakvom ću priskočiti napolju ako treba i biću na njegovoj strani pri sukobu sa strancem, a lako ćemo opet zaratiti čim se nađemo kod nas na našoj teritoriji.

Ne mogu to sve da razumeju ovi bugarski i ini mešanci ali na njih se i ne osvrćeš.

А мали буца, кад је порастао, постао је велики буца, и режирао тај филм, па је сасвим логично да се слажеш са малим буцом.
Иста сте ви фела, фолксдојчерска...

Narocito sam saglasna kada se zali baki jer mu se ojela gu - gu - guza:lol:.

Badava uvrede, nisam covek nepoznate grupe jos od kada sam pobegla sa ulaza vrtica i iskukala da me tamo ne vracaju dok je taj mali buca ipak hodao do Zagreba tako da je danasnji veliki buca zapravo blizi brat vama sklonim bratimljenju buduci da ima emociju koju deli sa svim Srbima dok ja koliko god da bunarim tesko mi je da izbunarim ljubav prema ljudima koje ne poznajem i tu je stavljena svaka tacka jer voleti dodje teska rec.
Nije tesko izgovoriti je vec ima tezinu kada sklizne ka nekome i ne, ne osecam listom Srbe bliskim sto ne znaci da mi Srbija nije draga. Jednako bih volela i da sam crnkinja poreklom iz neke savane ako bih imala priliku da se ususkam po svojoj volji.

Tako da...veliki buca je daleko kvalitetniji covek, po tvom arsinu mereno, i zao mi je sto svako malo dopusti da bude povredjen od daleko manje iskrenih i nemerljivo manje darovitih pripadnika istog naroda.

Uprošćenije za te takve:

Ćerka kućnih prijatelja je otselila u Kanadu početkom rata na ovim prostorima gde je njena ćerkica tada bila beba te je tamo odrasla, školovala se i sada se već udala.

Kada su je pitali zbog čega se udala za našeg momka tamo, a ne za Kanadjanina sa kojim se pre toga duže zabavljala, jednostavno je odgovorila:
- Kanadjanin je dobar momak, jesmo se i mi voleli ali sa mužem ipak delim istu istoriju, govorimo istim jezikom, smejemo se istim šalama, naprosto se bolje razumemo.

Ima nas svakakvih ali i tom svakakvom ću priskočiti napolju ako treba i biću na njegovoj strani pri sukobu sa strancem, a lako ćemo opet zaratiti čim se nađemo kod nas na našoj teritoriji.

Ne mogu to sve da razumeju ovi bugarski i ini mešanci ali na njih se i ne osvrćeš.
Kanadjani ako su evropskog porekla, nema tu velike razlike, ista hriscanska kultura, slicni obicaji; ako je dosla kao beba, engleski joj je kao maternji i moguce je da i sa sadasnjim suprugom koji je “nas” isto prica engleski.
Naravno da je u slucaju gde su oboje iz iste zemlje cak i bliskije; ali ja to gledam globalno pa komentarisem da su belci 10% i manje, od tog broja max pola tj. 5% su hriscani.

Kultura (ciji je koren religija) ima isto veliki uticaj.
Pre bi imao suprugu koja je zelene ili plave boje koze istih vrednosti, nego belu bezboznicku Karen ili “nasu” liberalnu kuju.

Danasnji liberalizam je kancer svakog drustva koji moze da se zavrsi samo gradjanskim ratom. To je bagra koja slavi smrt, abortuse, MAID, itd.

Kakvu to moralnu obavezu treba da imam i kako sam to tačno nemoralan? 🤔
Не треба ти национално осећање, да видиш очигледно.
У сваком сукобу, нападнути су- Срби.
Ето, тако си неморалан.
Са вама, "мешанцима", увек је однос бар 10:1 у корист било кога другог, само не Срба...

Ето, тако си неморалан.
Са вама, "мешанцима", увек је однос бар 10:1 у корист било кога другог, само не Срба...
Jbt, davno ne čuh baš ovoliko proseravanje. 🙄
Svaka čast!

Ето, тако си неморалан.
Udario kolektivni zapad, na srpski zivalj cestiti i posteni. :rida::rida:

Kada "rasno čist" pokušava da uvredi "mešane". 🤣
Не лупетај.
Није то расизам, него национална свест о одговорности према својој држави, нацији и суграђанима.
Те ваше трикове са етикетирањем "расизма, нацизма, комунизма, фашизма" и осталих "изама" сте одавно потрошили, у својој безидејности тумарате вођени немоћним бесом јер вам се изјаловила неолиберална подвала, и сав смисао тих ваших "грађанистичких" провоцирања спао је на подгревање илузије да сте "још у игри"... :lol:
А да јесте- не би губили на свим изборима од суверениста, макар и млаких, по целом свету; летимичним погледом је јасно- тај концепт је у незаустављивом паду.

Kanadjani ako su evropskog porekla, nema tu velike razlike, ista hriscanska kultura, slicni obicaji; ako je dosla kao beba, engleski joj je kao maternji i moguce je da i sa sadasnjim suprugom koji je “nas” isto prica engleski.
Naravno da je u slucaju gde su oboje iz iste zemlje cak i bliskije; ali ja to gledam globalno pa komentarisem da su belci 10% i manje, od tog broja max pola tj. 5% su hriscani.

Kultura (ciji je koren religija) ima isto veliki uticaj.
Pre bi imao suprugu koja je zelene ili plave boje koze istih vrednosti, nego belu bezboznicku Karen ili “nasu” liberalnu kuju.

Danasnji liberalizam je kancer svakog drustva koji moze da se zavrsi samo gradjanskim ratom. To je bagra koja slavi smrt, abortuse, MAID, itd.

Ok, ti to posmatraš iz drugog ugla jer si i sam tamo otišao kao klinac.

Nisam mislila na jezičku barijeru jer je njima oboma engleski barabar maternjem ali joj je naš momak Sarajlija svakako bliži po svemu uprkos tome što su oboje Kanadjani, tamo pozavršavali fakultete, osnovali porodicu, kuću I život.

Ali su isto tako i Srbi i svog etičkog nasleđa i porekla se ne odriču, a to treba da se ceni.

To poštujem.

Jel znaju tvoji da ti baš ovoliko ken*aš? 🤔
Ja sam odgovoran prema svojoj državi iz praktičnih razloga, a ne zato što treba da imam neku emociju prema nekom Miletu iz Čačka kog u životu nisam video jer, jel'te, pripada mom plemenu.
A ti jesi rasista.
Према коме сам ја то расиста?
Против које сам се то расе изјаснио?
Да те чујем... :fdlan:

...одличан редитељ, и врло лош човек.
Ништа чудно, за мешанца.

Da pitam ovako neinformisana, od kojih sorti je on to pomesan?
Zaista nemam pojma...

Na stranu cela prica, Goran je divna osoba od divnih roditelja. Kamo srece da je nama vise takvih pa makar bili manje plemenitog porekla od srpske aristokratije.
Teska srca im mozemo oprostiti nedostatak plave krvi:(.

Uprošćenije za te takve:

Ja da zivim negde u inostranstvu, samo bih gledao da sto vise izbegavam Srbe.

'E, hajde dodji, imamo okupljanje svih Srba iz Albukerkija, dolaze i vise njih iz celog New Meksika!'.

- Neka, hvala.

'E, hajde dodji, imamo okupljanje svih Srba iz Albukerkija, dolaze i vise njih iz celog New Meksika!'.

- Neka, hvala.

Vecina tako i radi, idu ljudi na posao, studiraju, sta vec, krecu se u nekom krugu ili izlaze sa drustvom i prilaze po ukusu.
Iz licnog iskustva govorim.

Ko ima problem sa adaptacijom, jezikom ili je vaspitavan u odredjenom duhu (idi po Zone u rod, sine) taj nikada nije ni bio celim srcem deo drzave u kojoj zivi. On je negde izmedju i puno naseg sveta u Nemackoj izlazi po kulturno - umetnickim drustvima, igra folklor i druzi se sa "Jugoslovenima".
U Engleskoj mahom nije tako.
Iz Nemacke se neretko planira povrat, iz Engleske retko.
U Nemacku se dovodi Zone, u Englesku retko. Moje iskustvo je takvo.

Znaci da postoji neka zvrcka zasto se ljudi slabije adaptiraju na Kanadu ili na Nemacku, a bolje na Ameriku i Englesku.
Ja se nisam druzila sa nasima i meni jezik nije smetao. Zivela na startu sa cimerkom koja je Karibljanka, a momak mi je bio Irac. Ponekad mozda zapne neka rec, ali birati momka i devojku po nacionalnosti je ravno emotivnom samoubistvu.

Da razumem negde za muslimane, iako je moje iskustvo sa njima odlicno, ali mogu da razumem strah.
Medjutim, sta mi to dusi neophodno nudi Balkanac, da imam kome da motam sarmu?

- Neka, hvala.

То је најпаметнија и чак једино паметна одлука.

Нико не оде у Сингапур зато што не може без Срба. И друго, зашто би ико желео да слуша српске приче и бесконачне српске проблеме и јадиковке на неком другом континенту?

Back