Rado ide Srbin u vojnike?

Pa ne znam. Evo, gomila bivsih oficira (i to kapetana i majora) vozi kamione po Evropi, a imali su i preko 100K sa dodacima.

Vidim da je na konkursu gomila mesta u B. Topoli, a otuda se (info iz prve ruke) skinulo poslednjih 5 godina preko 50% oficira.

Pa ne znam. Evo, gomila bivsih oficira (i to kapetana i majora) vozi kamione po Evropi, a imali su i preko 100K sa dodacima.
Sto hiljada bi trebalo za obicnog vojnika ugovorca kao osnovna plata, oficiri više i rešavanje stambenog pitanja u roku od 5 godina. Kad se imaju novci za gej parade,finansiranje roma, izložbe Marine Abramović , onda ima i za stanove oficira.
Ta bivši oficir što vozi kamion u Nemačkoj to je robovski rad za platu koja je realno malo bolja od naših sto hiljada, taj je budala. Još ako je imao rešeno stambeno pitanje kod kuće, onda je idiot

Sto hiljada bi trebalo za obicnog vojnika ugovorca kao osnovna plata, oficiri više i rešavanje stambenog pitanja u roku od 5 godina. Kad se imaju novci za gej parade,finansiranje roma, izložbe Marine Abramović , onda ima i za stanove oficira.
Ta bivši oficir što vozi kamion u Nemačkoj to je robovski rad za platu koja je realno malo bolja od naših sto hiljada, taj je budala. Još ako je imao rešeno stambeno pitanje kod kuće, onda je idiot

Ah, kada bi moglo bez homofobije i rasizma, kako bi bilo lepo :)

koj ćeš krac u vojsku brt da ti neki sns sendvičar bude nadređeni i da te napušava.. ne znam ni ko je ministar..znam da bio onaj polupali komu njara Vulin... vrhovni komandant Vučić leb ti jbm... prošla su vremena kad je bila čast biti u Vojsci Srbije,.. sad je to ono debilizam čist... kao i u USA i u NATO naci zemljama u vojsku idu samo propalice, narkomani i beda sa sela koji ne mogu da nađu normalan posao..jedino u Rusiju i Severnu Koreju bi išao u vojsku.. možda i Kinu ne znam baš kakva je tamo situacija

Poslednja izmena:
https://biznis.kurir.rs/info-biz/4232656/ako-imas-od-18-do-30-godina-drzava-nudi-posao-iz-snova-odmah-za-stalno-plus-beneficirani-staz-mesta-ima-sirom-srbije?utm_source=Midas&utm_medium=Widget&utm_campaign=Mini+Pool+(Kurir+Biznis+%2f+Euractiv+Mondo)

Evo prilike za sve patriJote da pokazu svoj patriJotizam, a usput dobiju posao svojih snova, beneficije, sigurica platicu.... :)

Hocete li da se javite na konkurs?
Ili necete?

Ako necete, a smatrate sebe velikim Srbima i patrijotama, zasto onda necete? 🤔

Da li ide rado Srbin u vojnike, i zasto ne?
Ti, bivši oficir, iskoristio sve državne benefite dok se osamostalio, sada sa Zapada, guzicom uza zid, rovariš.
Zašto?!

Poslednja izmena:
Ti, bivši oficir, iskoristio sve državne benefite dok se osamostalio, sada sa Zapada, guzicom uza zid, rovariš.
Zašto?!

Koje benefite?

Do poslednjeg dinara odplatio svoje skolovanje, a napravio za sluzbu softver koji vredi najmanje 10 miliona evra na trzistu :)

I dans, posle vise od decenije, koriste ga u punom kapacitetu, i povremeno zovu da im dam predloge za unapredjenje.

Ne da ne dugujem nista, nego sam ucinio vise od 99% ljudi koji su bili u tom sistemu.

Nije to, spisak nisam nastavio.
Kad sns kriminalci od najnižeg nivoa, od opštine pa do skupštine kradu državni novac... onda može da ima i za vojne stanove.

Tu sam vec saglasan.
Para se ima, to znam odlicno, video zam svojim ocima na koliko nebuloza se trosi.

I bio sam oficir iz cistih ideala (mogao sam odmah posle akademije da nadjem 2-3 puta bolje placen posao, sto je 80% mojih kolega sa mog smera uradilo). Otisao sam tek kad su poceli politicari da se mesaju u struku i kad su napravili od sluzbe privatnu firmu.

U srpsku vojsku može da se ide samo zbog para (ako i zbog toga). Patriotizma nema, jer se ne ratuje za Srbiju nego za namerno konfliktnu naprednu politiku.

To znači da političari namerno prave tenzije i konflikte jer je to jedna od osobina u autoritarnim režimima kako se održavati na vlasti, i onda treba neko da gine za njih? Teško može da se zove patriotizmom. Zato ga i nema u Srbiji, već ko može, gleda da pali.

https://biznis.kurir.rs/info-biz/4232656/ako-imas-od-18-do-30-godina-drzava-nudi-posao-iz-snova-odmah-za-stalno-plus-beneficirani-staz-mesta-ima-sirom-srbije?utm_source=Midas&utm_medium=Widget&utm_campaign=Mini+Pool+(Kurir+Biznis+%2f+Euractiv+Mondo)

Evo prilike za sve patriJote da pokazu svoj patriJotizam, a usput dobiju posao svojih snova, beneficije, sigurica platicu.... :)

Hocete li da se javite na konkurs?
Ili necete?

.....troje ga vuku a dvoje tuku!

Ovo nije loše za muškarce do 30 godina koji se još nisu snašli u životu, u smislu da nemaju posao, ili rade nešto krš što mrze...
Ljudi do 30 godina koji nisu imali veze sa vojskom mogu da prođu osnovnu obuku i sutra da se zaposle u vojsci kao neki pozadinci... Smeštaj, plata, ide staž, malo li je za nekoga ko je recimo promašio sve do sada.

Ne radi se tu o pozivu ili patriotizmu, za nekoga ovo može biti sasvim korektna prilika za posao.
Bolje i u vojsci nego da lome leđa kod nekog privatnika na crno.

Nemoj da mi stavljas zelenka, nisam ironicna. Stvarno mislim da je carski da neko napravi takav skok, napusti vojsku (ili drzavnu sluzbu kao ja hehe) i ode u inostranstvo. To je poprilicna hrabrost.

Pa u ovom slucaju je to easy, posto sam zavrsio IT smer na akademiji, a poznat je odnos plata i mogucnosti IT-jevaca u drzavnom i privatnom sektoru :)

Ja sam ostao 8 godina radeci kao oficir zbog kolega i zbog toga sto sam radio na mnogo dobrim stvarima....dok politicari nisu rekli "nema vise, sad radite za stranku" 🤷‍♂️

Pa u ovom slucaju je to easy, posto sam zavrsio IT smer na akademiji, a poznat je odnos plata i mogucnosti IT-jevaca u drzavnom i privatnom sektoru :)

Ja sam ostao 8 godina radeci kao oficir zbog kolega i zbog toga sto sam radio na mnogo dobrim stvarima....dok politicari nisu rekli "nema vise, sad radite za stranku" 🤷‍♂️
potpuno razumljivo ali i dalje je potrebna hrabrost jer vecina ipak nije spremna za to. mislim pretpostavljam da je tako, tako je makar u drzavnoj upravi.

Back