Pune ruke posla

Sledeći put kad ti sarma "uhvati", skini zagoreli deo, umuti kiselu pavlaku sa malo origana ili majčine dušice pa preli preko. Na vrh stavi seckani peršun i eto ti kamuflaže. Ako te neko pita šta je, reci "sarma na francuski način".:)

Sledecu sarmu jede kod mame :lol:
Bitno da mi "fil" uspelo i da je stvarno bilo ukusno, bice lepse na oko neki tamo sledeci put.
LM, da te ne citiram 2x, apropo palacinki i tog posla, danas sam posle sarme prala sudove jos pola h i ribila sporet, rernu, zatim sam morala da iako sam jutros prala kosu da istu perem opet jer taj kome sam spremala sarmu je jos tu i ne dolazi u obzir da lezem u krevet sa "mirisom domacice" Ipak je 21.vek.
Naravno da se ne gadim na hranu, posebno ako sam je ja spremala, ali u mom sistemu vrednosti nema sanse da se ikad pretvorim u kucnu pomocnicu i "kucanicu" ;)
Naravno da cu kuvati muzu, kuvam i sebi u 23.god i momku sto apsolutno ne moram niti se od mene ocekuje (:heart: :worth: ), ali nikada necu biti zena rob kuhinje..
Ono sto je isto kod kuce i kupljeno u "Kulini" recimo :lol: , ili u Keopsu ce se kupovati jer postoji milion stvari koje cu radije da radim nego da kuvam.
Da spremam palacinke kuci pored sporeta i da stojim 3h? Cemu?
Ukus je isti, a hiljadu puta jednostavnije. Ono sto treba da bude domace, bice domace..Ali da budem tip zene koja sa komsinicom razmenjuje recepte, prica o kuvanju, nikad.
Kod moje majke se rucak sprema ujutru za taj dan sat vremena uz kafu ujutru bez price o tome sta ce da se kuva i neke fame "danas su vanilice" , bez komplikovanih torti i bespotrebnih sati u kuhinji..
Tako ce i kod mene biti, pa kome se bude svidjalo, svidja mu se kome ne, shiroko mu polje.

I sad mi tema moze pod lock :malav:

Poslednja izmena:
Beba jede kasice covece :lol: koje se spremaju za sekund..
A detetu cu sa zadovoljstvom kuvati i jelo o 16 h. Ali nikada se hvala bogu sa bebom nisam zabavljala ili ne daj boze sa nekim invalidom u ruke.
Sta mu se jede moze sam da spremi. Joj, citajuci ovu temu sve vise volim svog decka koji nije Balkanac :lol: :heart:

a jel ti imas predstavu sta se nalaazi u tim kasicama?
:)
a jel ti decko latinoamerikanac
??

A šta kada se venčaju i dobiju bebu? Je l je samo žena predodređena da kuva? Vama sakate ruke? Ne umete da nahranite dete?

ja mogu da govorim u svoje licno ime
kad su bili male bebe apsolutno sam sve radio sa uzivanjem i spremao im hranu i hranio
i kupao i povijao, presvlacio po pt sest puta na dan
naravno ne uvek kad je bilo potrebe
ucio ih da hodaju da sutnu prve lopte
da potrce
da prave luk i strelu
da se igraju sa lutkama
da voze svoje biciklice
ucio ih prva slova ,prve brojeve
ucio ih pesmice i tako mogu nabrajati do sutra
nikad nisu jeli vestacku hranu
uvek sveze mleko i sveza jaja
kasnije sve sto sam jeo ja, jeli su i oni, samo propasirano,nikada nisu pili tecnost iz flasica sa cuculama i te zajebancije
cim su prestali da sisaju odma sam im poceo davati tecnost
u kapima iz malih kasicica
i tako

zeeenama treba dati orden,pogotovo onima koje rade i istovremeno odgajaju decu
bez pomoci sa strane

pozdrav piletu

jasta pile,jos i pitas :) ima i da radis, i da cistis, i da kuvas za dva para gladnih usta. ti ne moras da jedes, sta i onako ces samo da se gojis a moras da se doteras nakon porodjaja, nece valjda muz da gleda to salo i celulit!!! zna se sta je uloga zene!

Sledecu sarmu jede kod mame :lol:
Bitno da mi "fil" uspelo i da je stvarno bilo ukusno, bice lepse na oko neki tamo sledeci put.
LM, da te ne citiram 2x, apropo palacinki i tog posla, danas sam posle sarme prala sudove jos pola h i ribila sporet, rernu, zatim sam morala da iako sam jutros prala kosu da istu perem opet jer taj kome sam spremala sarmu je jos tu i ne dolazi u obzir da lezem u krevet sa "mirisom domacice" Ipak je 21.vek.
Naravno da se ne gadim na hranu, posebno ako sam je ja spremala, ali u mom sistemu vrednosti nema sanse da se ikad pretvorim u kucnu pomocnicu i "kucanicu" ;)
Naravno da cu kuvati muzu, kuvam i sebi u 23.god i momku sto apsolutno ne moram niti se od mene ocekuje (:heart: :worth: ), ali nikada necu biti zena rob kuhinje..
Ono sto je isto kod kuce i kupljeno u "Kulini" recimo :lol: , ili u Keopsu ce se kupovati jer postoji milion stvari koje cu radije da radim nego da kuvam.
Da spremam palacinke kuci pored sporeta i da stojim 3h? Cemu?
Ukus je isti, a hiljadu puta jednostavnije. Ono sto treba da bude domace, bice domace..Ali da budem tip zene koja sa komsinicom razmenjuje recepte, prica o kuvanju, nikad.
Kod moje majke se rucak sprema ujutru za taj dan sat vremena uz kafu ujutru bez price o tome sta ce da se kuva i neke fame "danas su vanilice" , bez komplikovanih torti i bespotrebnih sati u kuhinji..
Tako ce i kod mene biti, pa kome se bude svidjalo, svidja mu se kome ne, shiroko mu polje.

I sad mi tema moze pod lock :malav:

Isti?eee jadno dete vidi se da ti mama uvek kupovala brzu ranu..serem se na 21 vek ako treba nostalgicno mislimo sta su nam mame spremale a buduce samo palamude:aha:

pff ja u opste nisam feministkinja, bavim se sportom u skladu sa rasporedom ostalih obaveza a volim i da kuvam i da zdravo i lepo jedem, na sopstveno iznenadjenje i nikad mi domaca hrana nije ista kao kupovna. doduse palacinke ne volim da jedem, ni domace ni kupovne. sto ne znaci da sve obaveze oko porodice i kuce treba da padnu na zenu, ako je ona zaposlena isto radno vreme kao i muskarac. ako radi jedno,radi i drugo, treba oboje da se brinu o kuci,kuvanju,deci, da bi u skladu sa tim i jedno i drugo mogli malo da se posvete ponekad i ocuvanju izgleda :mrgreen: nego izgleda da je kod nas kolicina mucenistva proporcionalna zenstvenosti majke i supruge, bar ako je sudeci po muskim stavovima.
al eto, ni moj gospodin nije balkanac, te ne pravi problem ni sa kuvanjem ni sa pranjem sudja kad je njegov red, a posebno ne vodimo diskusije ovog tipa :)

Juce cuh da se momak zalio kako mu devojka nikad nije skuvala pasulj. Svadjali se, on joj pobrojao sve zive minuse izmedju ostalog da mu ne pegla vesh i nikad nije skuvala pasulj :lol: a zna da mu je to omiljeno jelo i nikad mu nista nije oprala iako su recimo po 15, 20 dana zajedno.. Na moru, budu kod nje, njega..
Meni je ovo hit izjava. Ja kuvam, doduse ne pasulj, perem, i peglam , ali sebi ;)
Jel ste sve vi forumashice skuvale svakom momku pasulj, da li mu perete vesh iako ne zivite zajedno? Koliko su nasim alfa muzjacima ovde :mrgreen::heart::lol: potrebne domacice koliko devojke ili vam se to podrazumeva da devojka = domacica uvek , ali u fullu, znaci pasulj and co?

ako je prebranac u pitanju,to su ozbiljne stvari

Back