Pune ruke posla

PASULJ_midi.JPG

Dobar pasulj daleko se chuje.

И то не зато што јој ти тражиш него зато што зна шта је квалитетна клопа, односно из истог разлога због којих се и ја мантам по кујни иако имам кеша за кафану :)
Иначе, може свако да скува, опере, опегла, али је само будали то испод части, без обзира на пол.

:ok:i jos da me neko procenjuje dal cu se mesam i pomazem..pa ja ne dozvoljavam da mi se neko buta i da zna sta radi..a kamo neka vezara koja bi cisto da smeta a nema nameru da nauci

a o cijoj sujeti se radi u temi?
njegovoj. njegovom egoizmu ili primitivizmu. ako su zajedno na letovanju po kojoj logici stvari ona treba da pere njegov ves? po kojoj inteligentnoj logici? tip iz teme je primitivac. sta ce on to na tom letovanju da radi ukoliko mu ona kuva i pere? da cepa drva, donosi vodu sa izvora udaljenog 6 kilometara??
ajte ljudi srednji vek prosao odavno. nekad je takva podela poslova bila neophodna jer su muskarci radili teske posleve kako bi svi oni preziveli, a zene (na neki nacin zasticene) ostajale kuci pored sporeta i dece. danas je muskarac rasterecen takvih obaveza pa ce naravno ucestvovati u kucnim. inace imamo pred sobom lenstinu koja lezi na trosedu i podriguje dok je zena i dalje negde u nekom srednjem veku. kako vas bre nije sramota? pred sobom, od tolike sopstvene zatucanosti. sa takvim stavom idite na neku nepristopacnu planinu gde se i dalje zivi kao u srednjem veku pa cete imati zenu pored sporeta ali cete vi dobro da se znojite i teglite radeci teske fizicke poslove. ovako ste postali paraziti, invalidi u mozak, ruke i kicmu. ni za sta na kraju niste.

ps. nije ovo tebi nego ja u globalu:)
Znas sta je najcace..sto se zene vade na taj srednji vek koji im je opravdanje za danasnji nerad..dakle samo razmisli sta je + ZNANJA i akcija koje danas pravite u odnosu na neke osnovne vrednosti tog doba:ok:

Naravno da sve to radim!
Iako ne živimo zajedno - kad provodimo vreme zajedno ne dam mu da ide izgužvan i neispeglan, kragne na košulji mu štirkam, gaće i čarape ručno iskuvavam, a spremam ne samo pasulj, nego i paprikaš, gulaš i podvarak (za sarmu se tek priučavam).
Nema veće sramote nego da mi čovek bude izgužvan, prljav i gladan.
Pa kakvu to sliku o meni onda šalje u svet i među ljude?!
Kakvu, pitam ja vas?
Kakvu?!

Naravno da sve to radim!
Iako ne živimo zajedno - kad provodimo vreme zajedno ne dam mu da ide izgužvan i neispeglan, kragne na košulji mu štirkam, gaće i čarape ručno iskuvavam, a spremam ne samo pasulj, nego i paprikaš, gulaš i podvarak (za sarmu se tek priučavam).
Nema veće sramote nego da mi čovek bude izgužvan, prljav i gladan.
Pa kakvu to sliku o meni onda šalje u svet i među ljude?!
Kakvu, pitam ja vas?
Kakvu
?!

:worth:molim ovaj post da se zalepi pod posebnom temom kao oche nash:heart:

jednom sam cula komentar jedne zenske osobe koju je dragi ostavio zbog druge: vratice se on mom ajvaru ( u bukvalnom smislu). kao ova ne zna nista da sprema, a ja sam mu spremala ovo i ono. i zaista se vratio. proslo je poprilicno godina i kad je trebalo da neko brine o njemu, dosao joj na vrata.

Juce cuh da se momak zalio kako mu devojka nikad nije skuvala pasulj. Svadjali se, on joj pobrojao sve zive minuse izmedju ostalog da mu ne pegla vesh i nikad nije skuvala pasulj :lol: a zna da mu je to omiljeno jelo i nikad mu nista nije oprala iako su recimo po 15, 20 dana zajedno.. Na moru, budu kod nje, njega..
Meni je ovo hit izjava. Ja kuvam, doduse ne pasulj, perem, i peglam , ali sebi ;)
Jel ste sve vi forumashice skuvale svakom momku pasulj, da li mu perete vesh iako ne zivite zajedno? Koliko su nasim alfa muzjacima ovde :mrgreen::heart::lol: potrebne domacice koliko devojke ili vam se to podrazumeva da devojka = domacica uvek , ali u fullu, znaci pasulj and co?

U startu dam do znanja (čitaj slažem) da ni kajganu ne umem da napravim i da se u kućne poslove razumem ko u astro-fiziku. Pa me niko i ne gnjavi.

Problem je što mnogi parovi puno vremena provode u kući. Ona patološka potreba da se 24h dahće jedno drugom za vrat podrazumeva (često) zajedničko spremanje obroka, pa nakon izvesnog vremena cica preuzme na sebe i kuHanje i pranje sudova i od fatalne žene se pretvori u kućnu pomoćnicu. Stavlja se akcenat na količini zajednički provedenog vremena a ne na kvalitetu. Umesto da se tokom tih par sati radi nešto konstruktivno i zabavno, tipa odlazak na izlet, šetnja po gradu, odlazak u bioskop, bilo šta što podrazumeva boravak van stana, parovi se zacementiraju, pogoje ko prasići od silne hrane i izgube sve prijatelje. Pa se onda venčaju i nakon par godina kad naštancuju par komada sitne dece skontaju da su stvorili univerzum od dve osobe, da nemaju prijatelje, hobije, i da su negde usput izgubili i sami sebe. I onda šta? Razvod. Ili neko počne da se ponaša po onoj "oženjen sam, kao momak živim".
A neke žene smatraju da je besplatno pružanje usluga tipa pranje-kuvanje-čišćenje jedini način da zadrže muškarca. Kao ako mu košulja bude opeglana a supa topla voleće me zauvek.:roll:

Poslednja izmena:
Juce cuh da se momak zalio kako mu devojka nikad nije skuvala pasulj. Svadjali se, on joj pobrojao sve zive minuse izmedju ostalog da mu ne pegla vesh i nikad nije skuvala pasulj :lol: a zna da mu je to omiljeno jelo i nikad mu nista nije oprala iako su recimo po 15, 20 dana zajedno.. Na moru, budu kod nje, njega..
Meni je ovo hit izjava. Ja kuvam, doduse ne pasulj, perem, i peglam , ali sebi ;)
Jel ste sve vi forumashice skuvale svakom momku pasulj, da li mu perete vesh iako ne zivite zajedno? Koliko su nasim alfa muzjacima ovde :mrgreen::heart::lol: potrebne domacice koliko devojke ili vam se to podrazumeva da devojka = domacica uvek , ali u fullu, znaci pasulj and co?

dobila sam pohvalu za pasulj koji sam mu skuvala :)
olizao je sherpicu :)

prala sam mu vesh, kuvala sam mu, ribala stan njegov s njim, masirala stopala i sve ostalo shto svaka dobra zena treba da radi :)

znači, ako se ne vidimo nedelju dana, veš treba da stoji neopran, ne razumem? :lol:

inače, da, domaćica sam u fulu
pored svega ostalog :)

on je, kukavac sinji, hteo samo malo paznje
pasulj - pasulj, sta tu ima...
kad mogu ja da ga skuham, moze i ona sto ne skida stikle

i ako treba da se bira ili-ili, uvek biram PASULJ

Back