PUDLE

evo Leo posle prvog sisanja... :klap:

Prilozi

• 11632_1265588837232_1155107784_813744_5692760_n.jpg
    11632_1265588837232_1155107784_813744_5692760_n.jpg
    41,1 KB · Pregleda: 37
Drugari da li mozda znate nekog u NS i okolini ko ima stence koker spanijela na prodaju? hocu bratu za rodjendan da poklonim a po oglasima nalazim samo sa pedigreom od sampionskih roditelja i prilicno su skupi a meni to bas neogdovara :(

Drugari da li mozda znate nekog u NS i okolini ko ima stence koker spanijela na prodaju? hocu bratu za rodjendan da poklonim a po oglasima nalazim samo sa pedigreom od sampionskih roditelja i prilicno su skupi a meni to bas neogdovara :(

E imaš sreće! Moja rođena sestra i zet imaju na prodaju preeeeeelepu ženkicu kokera i u Novom Sadu su. Vakcinisana je i spremna za preuzimanje. Sa rodovnikom. Ako ti je još aktuelno daću ti telefon pa ih pozovi.

Njihov sajt: www.kokeri-of-duchy.in.rs

Prilozi

• Koker-z1.jpg
    Koker-z1.jpg
    15,1 KB · Pregleda: 11
  • Koker-z2.jpg
    Koker-z2.jpg
    28,7 KB · Pregleda: 13
  • Koker-z3.jpg
    Koker-z3.jpg
    26,6 KB · Pregleda: 12
Da u Beogradu smo osvojile CAC i BOB :D
A što se prodaje tiče nisam ništa i jedno sam shvatila: ne mogu se prodavati štenci i izlagati pas u isto vreme...

Što se tiče legla, bilo je 4devojčice, sve prelepe. Jedna je otišla u Ljubljanu a jedna je ostala u Novom Sadu. Ove dve još traže nove porodice i domove.

Imam puno slika na sajtu: www.harlekin-pudle.in.rs

Prilozi

• 001-140210Jupi1.jpg
    001-140210Jupi1.jpg
    64,2 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Pozdrav svima!! Duze vreme pratim ovaj forum i odusevljavaju me slike Vasih pudli.. Napokon sam odlucila da i sama sebe nagradim jednom malom, slatkom toj pudlom.. Posto sam manje-vise sve naucila sa ovog foruma o njihovoj brizi i nezi, ostaje mi jos samo da je uselim u svoj topli dom. E, tu se javlja problem.. Naime, sve oglase koje sam kontaktirala trazili su vise novca nego sto sam ja bila u stanju da izdvojim.. Ja zelim toy pudlu samo kao ljubimca, nemam ambicije da je vodim na izlozbe i da pravim odgajivacnicu.. Tako da bih Vas zamolila za pomoc oko nalazenja stenaca za prodaju.. Unapred zahvalna :***

Evo nas sa lepim vestima.Veca je 03.03. postala mama prelepih beba.Možda sam pristrasna, ali ako uspem da postavim slike videćete.:rumenko:

Prilozi

• gomila šećera.jpg
    gomila šećera.jpg
    36,1 KB · Pregleda: 25
  • spavamo 2.jpg
    spavamo 2.jpg
    31,3 KB · Pregleda: 27
  • spavamo1.jpg
    spavamo1.jpg
    39,4 KB · Pregleda: 24
  • bebe011.jpg
    bebe011.jpg
    26 KB · Pregleda: 20
Evo malo da se vratimo na temu:
šaljem video ko hoće da pogleda kako se igraju mama, tata i ćere...

Joa Jasna mnogo su slatki..:)
Kako se samo igrajuu :heart:
Evo nas sa lepim vestima.Veca je 03.03. postala mama prelepih beba.Možda sam pristrasna, ali ako uspem da postavim slike videćete.:rumenko:

Jao vidi ih..kaki su maWiiiiiii :heart: :heart:
Cestitke..:vatromet:
I obavezno im zimazi lepu mamu..:mazipsa:

Čestitke i od nas!!! :klap::klap::klap::heart::heart: Mnogo su slatke bebe i tako nagurane jedna na drugu :D:zag: Medeno!

Mi smo sada u dilemama da li da parimo Širli jednom, u toku sledećeg teranja, ili da je odmah sterilišemo.. Koliki je uopšte posao odgajiti tako slatke mališane? Pretpostavljam da dok su tako mali i nije problem jer su stalno u nekom ograđenom prostoru, samo treba čistiti (koliko puno?) A kada malo odrastu, pređu pet šest nedelja - šta onda? Onda se već kreću lepo, ali i piškaju i kakaju svuda.. Ili ne?
Koji su najveći problemi? Kakva su vaša iskustva?
Ja bih je parila, moji ukućani mi kažu da sam pošašavila :lol:

Ja sam nova u ovome takodje.
Ja sam ranije imala legla (ne pudle) i to u dvorištu u boksu tako da mi je ovo sada skroz novo iskustvo u stanu.

Evo ovako. Ja sam im odredila jednu prostoriju sa pločicama koju lako mogu da dezinfikumem. Stavila sam kućicu rađenu specijalno za tu namenu po dimenzijama... dodala im uljni radijator i obavezno onu sijalicu kvočku iznad njih dok su skroz mali (ali pazi, i to nosi svoje rizike).

Vidim tebe najviše brine higijena... Ako je majka dobra i prođe sve prirodno bez problema onda stvarno nemaš velikog posla dok su mali, ja bih čak rekla sve do 8-9 nedelja. Naravno kada počnu da izlaze sami iz te kućice-kotilice onda vrše nuždu gde stignu ali već tada im treba stvarati navike tako što ćeš im staviti podlugu odma na izlazu iz kućice. Kasnije ćeš tu podlogu raširiti i samo kanalisati prema mestu gde želiš da dauče da idu da vrše nuždu. Naravno biće tu još puno grešaka dok se ne ustale.

Ono što je takođe izuzetno važno jeste da budu maksimalno u izolaciji dok su tako mali. Ja sam osim redovne dezinfekcije asepsolom podove, zidove koliko mogu da dohvate i kućice, naravo prala sve podloge na kojima su ležale (ćebad) takođe sam imala i posebnu odeću samo za njih, kao i papuče i naravno obavezno sam prala ruke pre nego što sam ih dirala. Naravo posude iz kojih su jele sam prala posle svakog obroka.

Ovo je (smatram) mnogo opširnija tema i o detaljima bih mogla još mnogo da pričam, ali da ne davim... skratiću samo na ovo: UZ DOBRU ORGANIZACIJU IZVODLJIVO JE I U STANU NA MALOM PROSTORU.

A da, još jedan detalj. Ono što je meni predstavljalo najveći problem je jedna mala lajavica koja mi je pravila galamu. Ali kako sam nju prodala više nemam tih briga :zper: Bila je mnogo slatka i razigrana i ne bi mi to smetalo ali samo zbog komšiluka sam se plašila da ne zaratimo...

evo dva videa kada su bile 5 nedelja :heart:

Ako je Širli napunila dve godine, pari je makar jednom.Obaveze jesu velike, ali je iskustvo fantastično.Prve tri nedelje sav posao oko njih obavlja mama.Moje je samo da menjam njihove posteljinice i perem.Sa tri nedelje,posle prvog čišćenja, počinjem polako da ih prehranjujem.Kao i sve male bebe, tako i oni, posle spavanja i posle obroka obavezno, ali i u međuvremenu piške i kake.Ja im postavljam pelenice, na koje ih stavljam, a kasnije same idu.Naravno desi se da promaše, ali za to smo mi tu pa čistimo za njima.U svakom slučaju sve je to NIŠTA u odnosu na trenutak kad počinju da odlaze u nove domove. Hvala svima na čestitkama,

Back