PUDLE

Posto racunar nije radio sa zakasnjenjem Vam prenosim radosne vijesti, 17.02. posle 59 dana i sest sat gestacije moja Ina je ostenila pet stenica i to tri muzjaka i dvije zenke. Porodjaj je protekao bez vecih problema i Ina je sve odradila sama kao da je iskusna a ne da joj je prvi put.
Prvo se stene rodilo u 22.30 (decko), drugo u 22.45 (decko) u 22.53 svijet je ugledala malena curica, u 23.30 jos jedan decko i 20 minuta posle ponoci dobili smo drugu djevojcicu, nesto krupniju od prve. Dvanaest sati po rodjenju bebe su bile teske od 180 gr. (curica) do 250 gr. najkrupniji muzjak, vaga koju sam imala kuci nije ih mogla izvagati pa su mjereni sa zakasnjenjem na digitalnoj vagi koju sam kupila sjutradan.
Ina je divna majka i ja nemam nikakvog posla oko stenica osim sto mijenjam prostirke u kotilici, bebe samo sisaju i spavaju i veoma su mirni (osim dok traze dudu, tad su glasni ali se smire cim je pronadju).
Slikice Ininih beba stizu uskoro, nema ih puno, ali ima vremena, bice.....

C2DAB55-1.jpg

9BE708D8-1.jpg

Ina i bebe odmah nakon porodjaja

Hvala Look :D, u stvari ona se ponasala kao da to i nije nista strasno i ako je prvi muzjak bio jako krupan, kad se sve zavrsilo ja sam pala mrtva kao da sam se ja poradjala :rumenko: :zcepanje: a ona je bila totalno cool

:klap::super::p
ČESTITAMO na bebama, drago mi je da su svi dobro i da je mama to lepo odradila.

Imam pitanje za sve: kako se borite sa dlakom tokom štenjenja i nakon (prvih dana i nedelja..)
Ja sam totalno nova u tome sa pudlama i loše smo prošli sa dlakom ovaj put pa bih hela za sledeći da znam više o tome. Kada je prvi put perete i češljate i uopšte kako negujete dugu dlaku u tom periodu?
Pogotovo sam imala problem što mama nije htela ni na sekundu da napusti leglo ni da vrši nuždu, ni da pije vode, jako ih je čuvala.

Poslednja izmena:
Hvala Jasna :heart: ja sam problem sa dlakom rijesila tako sto sam neposredno pred stenjenje Ini zamotala noge, rep i usi rastegljivim zavojem tako da je dlaka sacuvana u toku stenjenja, cim je zavrsila stenjenje zavoje sam skinula, krv na repu i zadnjim nogama (zbog ciscenja materice) ,koje posle okota nije bilo puno, pustila sam da se osusi i onda iscetkala prvo sa pin a onda sa mekom cetkom. Slikacu je sjutra pa ces vidjeti da nigdje nema tragove krvi. Isto je bilo i sa plodovom vodom i ona se lako skine cetkanjem kad se osusi. Po mom saznanju kuju ne treba kupati dok se ne zavrsi ciscenje materice a to traje dvije nedelje.
Ja sa Inom nisam imala problem u smislu da nije htjela da se pomjeri od stenica, Ina je vec jednom prosla kroz roditeljstvo jer je prije nekoliko mjeseci dojila mace koje su moja djeca nasla na ulici, valjda je tada stekla povjerenje u nas da joj necemo dirati "bebe" pa je sad potpuno opustena.

Poslednja izmena:
I mi čestitamo Đini prinove. Ujedno, evo novih sličica pošto smo danas kupili nove plave mašnice!:manikir:

Prilozi

• Fotografija-0018.jpg
    Fotografija-0018.jpg
    59,3 KB · Pregleda: 30
  • Fotografija-0019.jpg
    Fotografija-0019.jpg
    60,7 KB · Pregleda: 28
Djina sve čestitke i Ini i tebi! Bebironi su mnogo slatki. Nisam ni znala da se pudle tako dugo porađaju.. mada kada razmisliš i n može u bržem roku da izađe 5 malenih :heart:
Mnogo su lepe bebe. A i Ina!
Stavi još slika kada god budeš mogla

-Jedan od načina:
Klikneš na "ODGOVORI" dugme sa leve strane, skroluješ dole gde postoji opcija "Sredi priloge", klikneš, otvara se novi okvir u kome postoji opcija "Browse", klikneš na to, izabereš putanju do slike i samu sliku i zatim na komandu "Slanje", klik na "Zatvori prozor" i slika će biti učitana i zatim kliknite na "pošaljite odgovor".-

Ja postavljam slike preko ovog sajta www.imageshack.us . Upload-uješ sliku, i onda kopiraš link koji ti izađe u liniji forumthumbnails (ili tako nekako). Na taj način slika može i da se uveća kada se klikne na nju.

Ne znam kome više da čestitam: Djini Pg, ili Ini :klap: jer da sam na mestu i jedne i druge ja bi se otkačila totalno :whistling: Verujem da je Djini bilo teže ( bar bi meni sigurno bilo da imam ženku ):per: super su mališani, i sve najbolje :super: Prelepi su :heart::heart::heart::heart::heart:

Krofnice, Mila hvala vam :D , kad se sve zavrsilo ja sam definitivno izgledala gore od nje, bila sam sve vrijeme u strasnom grcu i strahu da nesto ne krene naopako ( iako sam ( kao) ja nju hrabrila sve vrijeme), spavala sam 13 sati posle toga dok su moji pazili Inu :rumenko:

Da ne zaboravim, Sirli stvarno ima divne manire :heart:, mi se bas ne bi mogli time pohvaliti

:heart:
mnogo je slatka

a kako si uspea da staviš slike koje se mogu povećati i listati jedna za drugom?:dontunderstand:

Evo L.krofnica je objasnila upravo način koji ja koristim:
Klikneš na "ODGOVORI" dugme sa leve strane, skroluješ dole gde postoji opcija "Sredi priloge", klikneš, otvara se novi okvir u kome postoji opcija "Browse", klikneš na to, izabereš putanju do slike i samu sliku i zatim na komandu "Slanje", klik na "Zatvori prozor" i slika će biti učitana i zatim kliknite na "pošaljite odgovor".-
Ja jedino pre toga podesim veličinu slike uglavnom na 640x480 (u nekom od programa za obradu fotografija opcija:resize).:super: Nadam se da smo malo pomogli!

Ndam se da sam na pravom mestu jer mi je odgovor potreban baš od pudlaša.Radi se o tome da u stanu čuvam dve toy pudlice.Do decembra ih je bilo tri, ali sam zbog pritiska od strane ostalih stanara, a na moju veliku žalost, morala da se odreknem najmlađe po redu.Pozivaju se na nekakav zakon po kpme mogu imati samo jednu i to uz njihovu saglasnost.Da li neko zna šta zakonom propisano?I kako da se rešim napasti za koje svki pas pretstavlja strašnu opasnost i bolest?:rtfm::dontunderstand:

Back