Laza pravi iste piruete da preskoci minuli rad, napolju ne laje, u kuci laje samo kada cuje nesto neobicno, inace je takodje znatizeljan, a posebno je neobuzdan kada pojuri neku macku, tada "dodji" jednostavno ne cuje, ukoliko mu napolju bacim neku grancicu, savrseno ce da aportira, da je donese, spusti pored mene, ali onda ocekuje da mu bacim bar jos 50 puta, i tada je u spidu, trci 100 na sat, inace to aportiranje nismo uopste vezbali, jednostavno je znao odmah, zato cesto razmisljam dal ga Savic nije vodio u skolicu pre nego sam ga ja uzeo, xaxaxaxaxa, stvarno rasa za primer, nekad imam utisak da mi cita misli. Opet pricam sve i svasta, da se vratimo napolju...kada nema nikoga, savrseno je poslusan, jedino u ponasanju ima falinku da mnogo brate voli da strvinari, ali jos uvek reaguje na "fuj", mada to strvinarenje je svojstveno svim psima (rasama). Ponekad se ponasa kao da ga izgladnjujemo kuci, manijakalno juri levo desno nebi li naso sta bilo da pojede sa zemlje, kad pada kisa pije vodu iz oluka, itd. Ponekad se vraca sutradan na mesto sa koga sam ga oterao dan pre, da bi pojeo nesto sa zemlje. Sa drugim psima je veoma oprezan, pre neki dan se iz komsijskog dvorista otkinuo terijer, 10cm vislji od laze, i odmah je jurnuo na lazu kako smo se pojavili na vratima zgrade, a ovaj moj poceo da kuka kao da ga deres, i u agoniji od straha trci levo desno, terijer ga stize, laza udari u drvo, pa oko mene da ga zastitim.... katastrofa, tako da sam morao da reagujem da mi pas ne ubode srcku, xaxaxa. Kada su psi na povodniku, oprezno prilazi, ali vrlo brzo se sprijatelji i igra krece odmah. U selu imamo zenku pekinezera kod staraca, koja ima 2 god, koja ga je vrlo tesko prihvatila, ali su sada super, treba snimiti i pustiti slow-motion da bi se videlo sta rade kada se igraju... Inace sam razmisljao, posto pekinezer nije nikad uparivan, dali da pustimo lazu kad bude bio stariji cisto jer sam cuo da kuje treba da imaju bar jedno leglo, zbog zdravlja, mada je pitanje sta bi ispalo od njih...videcu da i ja snimim neki klip pa da pustim na youtube, cisto poredjenja radi....
Pozdrav!