rajkox
Početnik
- Poruka
- 46
Jasna, ja ne znam kako je bilo kada si ti kupovala stence u Nemackoj, ali s obzirom da sam letos imala priliku da se bavim time, mogu reci da sam pri preuzimanju steneta dobila ugovor po kome se uzgaivaci obavezuju da dobijam psa bez mana, izlozbenog kvaliteta. Ako se pokaze bilo koja mana dobijam ili drugo stene ili novac nazad.
Koliko znam i moja drugarica koja je uzela psa u odgaivacnici koju sam pomenula ima identican Ugovor.
Inace, naravno i pored toga niko ne moze garantovati da ce pas na svakoj izlozbi pokupiti sve moguce, jer uostalom i sudije su ljudi, a ukusi su razliciti, nekome ce svideti ovaj, a nekom neki drugi pas)
Inace, se slazem s tobom da se kod starijeg steneta to vec sve lepo vidi, mada poznavaoci mogu videti izlozbeni kvalitet i kod mladjih stenaca.
Sve je stvar odluke![]()
Pozdrav svima,
prosto ne mogu da verujem da ljudi prilikom kupovine steneta, tj. zivog bica, obracaju paznju dal je ili nije za izlozbu. Valjda kupujes ljubimca da bi bio bas to, ljubimac, prijatelj, itd... ukratko JEDAN CLAN PORODICE. Potpisivanje bilo kakvog ugovora po meni nema nikakvog smisla, iz prostog razloga sto dok uocim mane, pas postane integralni deo porodice, i nakon toga treba da uzmem drugog stenca? ili da mi vrati pare?.... E pa znate sta! Recimo nas Laza posle samo dva ipo meseca provedena sa nama, ne da je sebi obezbedio dozivotan apartman, nego je jednostavno sada centar porodice. Nema sanse da ga sada vratim bilo kome i za bilo koje pare, jer je Laza, Laza, prosto i jednostavno. A sto se tice cifara.... stene treba da kosta onoliko koliko je kostalo odgajivaca u "materijalu" i naknadu za njegovo izdrzavanje ta dva meseca (svaciji rad treba da se plati). Sve preko toga je cista otimacina. Treba pogledati malo Animal Planet i videti da ljudi u normalnim drustvima, usvajaju i mesanca, a i oni sto imaju rasne kerove daleko od toga da pate da im pas dobije PRM na medjunarodnoj izlozbi. Nisam mogao da se cudu nacudim da kad smo doneli Lazu, apsolutno svi su prvo pitali "koliko ste ga platili?", niko nije nasao za shodno da kaze "jao sto je lep" i tome slicno, cifra je bitna, jer to ljudima valjda nesto znaci da ti pricaju iza ledja "majke m* g*, kolke pare dao za dzegru...". Ali ljudi ovo je Srbija, i treba razumeti, odbijes na glupost i teras dalje.
Sto se bolesnih ambicija tice, pogledajte vlasnike i odgajivace pit-bull-ova, koji svoje kerove guraju u borbe te moraju da imaju osobine "krvolocan", "kad zagrize ne pusta", "davi" i tome slicno, ovo nase sa kupovinom pudli svih zuba na broju i tacnog koloriteta je decija igra, jos uvek u granicama "normalnog".
Napomena. vezao sam se za citiat jer sam morao da krenem od necega..... apsolutno ne kritikujem nikoga ponaosob, ovo je samo moje generalno misljenje, i ne planiram da se upustam u bilo kakve rasprave oko ovoga ili onoga.
Pozdrav
)

Sada sam ja na istim mukama! Pomažite, molim vas! Odlučila sam se za belu patuljastu pudlu, ali čula sam za svakakve prevarante i preprodavce pa me je strah da ne dobijem nešto sasvim drugo. Treba da se odlučim za štene iz Loznice( Boris), Jagodine ili neko iz legla sa mužjakom iz Holly hoby-a. Ako neko ima iskustva, molim vas za pomoć.
)
pa naravno