PUDLE

O hvala na brzom odgovoru imam jos verovatno milion pitanja ma polako, znaci koliko redovno se ciste psi od parazita, a mozda nas lepotan ima buve obzirom da je puno napolju, mada mi je vlasnik rekao da potrebe ne obavlja u garazi ceka da pude pusten napolju. Onda po pitanju vakcinacije , to se radi svake godine? A moracu i pasos da mu izvadim . Hoce li biti zlato malo mnogo tuzak u pocetku? Koliko puta dnevno da ga hranim?
Procitala sam da moze i voce i povrce? Uh boze sta bih sve pitala.
Neznam zasto se slika nevidi? Kada ja kliknem na link radi? Na koji nacin vi postavljate slike? A da na mom profilu u albumu ima slicica. Veliko HVALA i pozdravcic.:bye::bye::bye::bye:

Kao prvo, dobro dosla na forum :)
Kao drugo, odmah pitanje..Sta je to nano pudla?
A sad ostalo: pas u to doba se moze hraniti jedanput dnevno, navece ili 2 puta, zavisi od psa... O ishrani je ovde dosta pisano, pa bih te zamolila da iscitas temu kada budes imala vremena leepo od pocetka. Tu ces dobiti i mnoge odgovore na jos nepostavljena pitanja. Sve sto ti posle toga ne bude jasno, pitaj :)

Jasnaok, na tvojim filmićima je uvek super muzika!! Moram da primetim :)
Mnogo su slatki svo troje!

Tek sada shvatam da baš dugo nisam postavljala Širlicine slike. Moraćemo to da popravimo za vikend!
Inače Šica u zadnje vreme voli da laje na druge pse kada idemo u šetnju kada padne mrak. Onako iz daljine laje i približava se. Kada se približi onda prestane :D Ili ako je baš veliki pas, koga ne poznaje, onda se opet malko udalji, pa približi i tako redom, dok ga ne zainteresuje da on nju juri :D:D Prava zavodnica! Naravno ako je pas baš veliki ona lepo legne na leđa ispred njega.. ili pobegne ako je suviše navalentan :lol:
Inače, zaista nije alava napolju, vrlo retko uzme nešto da jede napolju sa zemlje. Ali je zato raspoložena za jurcanje iz sve snage! To je vrlo zabavno i žudi da naiđemo na neku prepreku koju treba da preskoči kada joj kažem. Uopšte obožava zajednićku igru, kakva god da ona bila.

Zaključak je, koliko mi se čini, da koliko pasa toliko i ćudi, kao kod ljudi.
Inače, što mi je baš drago, stalno nam se širi društvo na forumu!

Lakrima, kako su čudni ti ljudi od kojih ćete uzeti pudlu! Nano pudlu (pretpostavljam da je još manja od toy) drže u dvorištu i garaži?? Kao nekog rotvajlera u najmanju ruku..

Ma ne toy je najmanja vrsta ova bi bila patuljasta. Stvarno neznam kakvi su to ljudi da ovakvo luce cuvaju u garazi, veceras su mi poslali jos slika pa cu staviti u album, ako vas interesuje pogledajte. U subotu idemo po nju (300 km.).
Veliki pozdrav. A da, da, interesuje me kako se pudle slazu sa drugim zivotinjama imamo jednog nano zecica kakav je to secer uh:heart: moje(sada mu je povredjena nogica).

Hvala na dobrodoslici. Pa nano barboncino kako ih zovu Italijani ja mislim da je ona mala ne toy iza nje. Hvala probacu da iscitam koliko mogu.
Pozdrav:bye::bye:

:D sta cu sve, da ne kazem koje sve nazive za pudle cu nauciti na svim jezicima:)))
To je znaci patuljasta pudla :)
Inace, na Slovenackom se pudla zove Koder, a patuljasta-plitikava :)
Kada mi je drugarica iz Slovenije dolazila u posetu carinik nash je pitao koja je to rasa -koder, pa je morala da mu pokazuje svoju pudlu:))

Sad tek videh slicice! Jadno malo .... Prvo jedno doobro cesljanje, pa kupanje, pa ponovo cesljanje (mada bi je ja odvela kod frizera i na jedno doobro shishanje ;)

Poslednja izmena:
Pozdrav Lakrima,

dobrodosla, sa slika se vidi da je pas neodrzavan i zapostavljen. I stvarno mi nije jasno kako su uspeli pudlicu da drze u dvoristu, a da spava u garazi. Sto se tice patnje za prethodnim vlasnikom, mislim da mu/joj nece nedostajati, pa ukoliko mu/joj pruzite dovoljno ljubavi, bice to pravi kucni ljubimac. Sto se tice zecica, jedini problem moze da bude da pojede po neko zekino gonce, a da ga povredi ili slicno, mislim da nema sanse.

PS sedni pa polako iscitaj forum komplet, veruj mi naucices apsolutno sve sto treba da znas.

O hvala na brzom odgovoru imam jos verovatno milion pitanja ma polako, znaci koliko redovno se ciste psi od parazita, a mozda nas lepotan ima buve obzirom da je puno napolju, mada mi je vlasnik rekao da potrebe ne obavlja u garazi ceka da pude pusten napolju. Onda po pitanju vakcinacije , to se radi svake godine? A moracu i pasos da mu izvadim . Hoce li biti zlato malo mnogo tuzak u pocetku? Koliko puta dnevno da ga hranim?
Procitala sam da moze i voce i povrce? Uh boze sta bih sve pitala.
Neznam zasto se slika nevidi? Kada ja kliknem na link radi? Na koji nacin vi postavljate slike? A da na mom profilu u albumu ima slicica. Veliko HVALA i pozdravcic.:bye::bye::bye::bye:

Svakako je korisno pročitati ceo forum ali evo na brzinu nekih smernica:

- ČIŠĆENJE OD PARAZITA: ja moje pse čistim 4 puta godišnje, pisala sam ti gore o tome pa sad neću da ponavljam;

- BUVE: mislim da je najefikasnije da ukoliko je pas ućeban (a po slikama bih rekla da jeste) da ga ošišaš jer u tom klupku se nikad nećeš rešiti buva... Dakle prvo šišanje, zatim jedno dobro kupanje i to sa dosta natapanja jer buve ne mogu da izdrže u vodi baš dugo, posle završnog ispiranja treba psa natopiti (onako u kadi još) rastvorom jedne ampule NEOSTOMOSANA (mislim da ide 1 ampula na 1 litru, ali to proveri u vet.apoteci kada budeš kupovala), to se fino sunđerčićem (u rukavicama) natopi po celom telu naravno pazeći na usta, oči... Ukoliko je pas boravio u stanu (što kod tebe nije), treba tretirati i podloge kao što su tepisi, pseći krevet, njegovo ćebe, nameštaj posebno kod fotelja obratiti pažnju na predele između dela za sedenje i dela za ruke, naslone. I to se sve može preći NEOSTOMOSANOM ali pošto to sredstvo prilično smrdi, može se primeniti i veoma efikasna zamena a to je SVAKI DRUGI DAN PREĆI USISIVAČEM A ZATIM PAROČISTAČEM.
Znači, kada se pas natopi (u kadi) sredstvom, pustiti ga malo da se ocedi a zatim ga isfenirati (ne tuširati).
Dva dana posle toga treba staviti FRONT-LINE kao dalju preventivu. To je zaštita koja traje 1 mesec protiv krpelja i 3 meseca protiv buva. Meni je moj veterinar (uprkos preporukama na ambalaži) savetovao da FRONT-LINE ne stavljam češće od 3 meseca jer bi u tom slučaju mogao da šteti jetri. (stavlja se na kožu psa u predelu grebena gde pas ne može da se oliže i 3 dana posle tretmana ne sme da se kvasi)

- VAKCINACIJA: da, upravu si, jednom godišnje. Protiv besnila ti je zakonska obaveza da psa vakcinišeš jednom godišnje, a protiv onih bebećih (štenećih) bolesti tipa parvoviroza, leptospiroza... nije obavezno ali je preporučljivo da se i ta vakcina daje jednom godišnje. Svako prema svom izboru i savesti, ja sve svoje pse vaksinišem. U svakom slučaju, konsultuj se sa odabranim veterinarom za detalje.

- HRANA: e to je široka tema, mišljenja su podeljena i iskustva takođe...
Ja konkretno svoje pse hranim granuliranom hranom i to sam probala sve moguće vrste koje su mi na raspolaganju i otkrila koja im najviše prija. Hranu im dajem u suvom obliku uz uvek dostupnu svežu vodu. Ja im hranu nikad ne sklanjam i jedu koliko hoće, kad hoće jer nisu halavi. Dok sam ranije npr. imala dalmatinca koji je bio JAKO halav, on bi jeo dok ne povrati. Njaga sam hranila dva puta dnevno, u obrocima.
E sad, tu je izuzetak kada mi je kuja skotna ili doji (kao sad :) ) onda nju posebno hranim.

Nadam se da će ti ove informacije biti od koristi.

Pozzz

Poslednja izmena:
Pozdrav Lakrima,

dobrodosla, sa slika se vidi da je pas neodrzavan i zapostavljen. I stvarno mi nije jasno kako su uspeli pudlicu da drze u dvoristu, a da spava u garazi. Sto se tice patnje za prethodnim vlasnikom, mislim da mu/joj nece nedostajati, pa ukoliko mu/joj pruzite dovoljno ljubavi, bice to pravi kucni ljubimac. Sto se tice zecica, jedini problem moze da bude da pojede po neko zekino gonce, a da ga povredi ili slicno, mislim da nema sanse.

PS sedni pa polako iscitaj forum komplet, veruj mi naucices apsolutno sve sto treba da znas.

Hvala na dobrodoslici!!!!:D

Svakako je korisno pročitati ceo forum ali evo na brzinu nekih smernica:

- ČIŠĆENJE OD PARAZITA: ja moje pse čistim 4 puta godišnje, pisala sam ti gore o tome pa sad neću da ponavljam;

- BUVE: mislim da je najefikasnije da ukoliko je pas ućeban (a po slikama bih rekla da jeste) da ga ošišaš jer u tom klupku se nikad nećeš rešiti buva... Dakle prvo šišanje, zatim jedno dobro kupanje i to sa dosta natapanja jer buve ne mogu da izdrže u vodi baš dugo, posle završnog ispiranja treba psa natopiti (onako u kadi još) rastvorom jedne ampule NEOSTOMOSANA (mislim da ide 1 ampula na 1 litru, ali to proveri u vet.apoteci kada budeš kupovala), to se fino sunđerčićem (u rukavicama) natopi po celom telu naravno pazeći na usta, oči... Ukoliko je pas boravio u stanu (što kod tebe nije), treba tretirati i podloge kao što su tepisi, pseći krevet, njegovo ćebe, nameštaj posebno kod fotelja obratiti pažnju na predele između dela za sedenje i dela za ruke, naslone. I to se sve može preći NEOSTOMOSANOM ali pošto to sredstvo prilično smrdi, može se primeniti i veoma efikasna zamena a to je SVAKI DRUGI DAN PREĆI USISIVAČEM A ZATIM PAROČISTAČEM.
Znači, kada se pas natopi (u kadi) sredstvom, pustiti ga malo da se ocedi a zatim ga isfenirati (ne tuširati).
Dva dana posle toga treba staviti FRONT-LINE kao dalju preventivu. To je zaštita koja traje 1 mesec protiv krpelja i 3 meseca protiv buva. Meni je moj veterinar (uprkos preporukama na ambalaži) savetovao da FRONT-LINE ne stavljam češće od 3 meseca jer bi u tom slučaju mogao da šteti jetri. (stavlja se na kožu psa u predelu grebena gde pas ne može da se oliže i 3 dana posle tretmana ne sme da se kvasi)

- VAKCINACIJA: da, upravu si, jednom godišnje. Protiv besnila ti je zakonska obaveza da psa vakcinišeš jednom godišnje, a protiv onih bebećih (štenećih) bolesti tipa parvoviroza, leptospiroza... nije obavezno ali je preporučljivo da se i ta vakcina daje jednom godišnje. Svako prema svom izboru i savesti, ja sve svoje pse vaksinišem. U svakom slučaju, konsultuj se sa odabranim veterinarom za detalje.

- HRANA: e to je široka tema, mišljenja su podeljena i iskustva takođe...
Ja konkretno svoje pse hranim granuliranom hranom i to sam probala sve moguće vrste koje su mi na raspolaganju i otkrila koja im najviše prija. Hranu im dajem u suvom obliku uz uvek dostupnu svežu vodu. Ja im hranu nikad ne sklanjam i jedu koliko hoće, kad hoće jer nisu halavi. Dok sam ranije npr. imala dalmatinca koji je bio JAKO halav, on bi jeo dok ne povrati. Njaga sam hranila dva puta dnevno, u obrocima.
E sad, tu je izuzetak kada mi je kuja skotna ili doji (kao sad :) ) onda nju posebno hranim.

Nadam se da će ti ove informacije biti od koristi.

Pozzz
I tekako draga!!!1 Hvala ti mnogo sto si se potrudila (citam forum ali ogroman je;) )
I hvala svima sto ste obratili paznju. Nego sta mislite koliko ce mu trebati da nauci srpski;););)
Veliki:bye::bye::bye: svima

Nema na čemu, uvek si dobrodošla i pitaj sve što te interesuje.

Za srpski, hmmm, pa recimo dve do tri nedelje (sve zavisi kolike su ti ambicije) :per: . Kada kažem ambicije mislim na sledeće: (pogledaj video...)

Imam jedno pitanjce za iskusnije pudlase... Proslog meseca kada smo primili trecu vakcinu, receno nam je da Lazu odvedemo ovog meseca na vakcinaciju protiv besnila i mikrocipovanje. E sad, ja sam ranije imao dobermane, koji se "po pravilu" ne vakcinisu protiv besnila pre napunjenog devetog meseca da im navodno nebi prestao rast.... pa me interesuje kako to izgleda za pudlice? kada bih mogao/smeo da Lazu vakcinisem protiv besnila?

Inace klip je dobar mada me nije iznenadio jer se i Laza "slicno" ponasa, ovih dana s nestrpljenjem ocekujemo da progovori, buduci da kad ti se obraca za nesto on lepo sedne ispred tebe i ispusta zvuk nesto kao auauuuuaaauuuauauaua, te se nadamo prvim slogovima ovih dana ;):per:

PUDLE mozes vakcinisati protiv besnila sa 3 maseca i jedan dan. Nekada je vazilo to pravilo oko rasta i vakcina ali je to davna proslost. Sadasnje vakcine su mnogo savremenije i sigurno ne uticu na rast steneta. Uostalom, vlasnici pudli uglavnom zele da im pudle ostanu sto manje (ne svi ali vecina) ali je to stvar genetike a ne zbog vakcina ili hrane.
Slobodno vakcinisai Lazu protiv besnila, jer ces mozda pozeleti da ga vodis negde preko granice a za to ce ti trebati blood test. On moze biti pozitivan ako prodje najmanje mesec dana od davanja vakvine (cesto i vise). Zato bolje prebrini to na vreme.

Poslednja izmena:

Back