jasnaok
Zainteresovan član
- Poruka
- 355
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

moje(sada mu je povredjena nogica).Hvala na dobrodoslici. Pa nano barboncino kako ih zovu Italijani ja mislim da je ona mala ne toy iza nje. Hvala probacu da iscitam koliko mogu.
Pozdrav![]()
))

)Jasnaok, na tvojim filmićima je uvek super muzika!! Moram da primetim
Mnogo su slatki svo troje!
Tek sada shvatam da baš dugo nisam postavljala Širlicine slike. Moraćemo to da popravimo za vikend!
..........
i takođe očekujemo i tvoje slike.O hvala na brzom odgovoru imam jos verovatno milion pitanja ma polako, znaci koliko redovno se ciste psi od parazita, a mozda nas lepotan ima buve obzirom da je puno napolju, mada mi je vlasnik rekao da potrebe ne obavlja u garazi ceka da pude pusten napolju. Onda po pitanju vakcinacije , to se radi svake godine? A moracu i pasos da mu izvadim . Hoce li biti zlato malo mnogo tuzak u pocetku? Koliko puta dnevno da ga hranim?
Procitala sam da moze i voce i povrce? Uh boze sta bih sve pitala.
Neznam zasto se slika nevidi? Kada ja kliknem na link radi? Na koji nacin vi postavljate slike? A da na mom profilu u albumu ima slicica. Veliko HVALA i pozdravcic.![]()
) onda nju posebno hranim.Pozdrav Lakrima,
dobrodosla, sa slika se vidi da je pas neodrzavan i zapostavljen. I stvarno mi nije jasno kako su uspeli pudlicu da drze u dvoristu, a da spava u garazi. Sto se tice patnje za prethodnim vlasnikom, mislim da mu/joj nece nedostajati, pa ukoliko mu/joj pruzite dovoljno ljubavi, bice to pravi kucni ljubimac. Sto se tice zecica, jedini problem moze da bude da pojede po neko zekino gonce, a da ga povredi ili slicno, mislim da nema sanse.
PS sedni pa polako iscitaj forum komplet, veruj mi naucices apsolutno sve sto treba da znas.
Lakrima, koliko sam shvatila ta pudla je mužjak? Kako će se zvati?
Ne mogu da razumem ljude koji kupuju pudlu a onda je drže u dvorištu i garaži...![]()
))))) )
I tekako draga!!!1 Hvala ti mnogo sto si se potrudila (citam forum ali ogroman jeSvakako je korisno pročitati ceo forum ali evo na brzinu nekih smernica:
- ČIŠĆENJE OD PARAZITA: ja moje pse čistim 4 puta godišnje, pisala sam ti gore o tome pa sad neću da ponavljam;
- BUVE: mislim da je najefikasnije da ukoliko je pas ućeban (a po slikama bih rekla da jeste) da ga ošišaš jer u tom klupku se nikad nećeš rešiti buva... Dakle prvo šišanje, zatim jedno dobro kupanje i to sa dosta natapanja jer buve ne mogu da izdrže u vodi baš dugo, posle završnog ispiranja treba psa natopiti (onako u kadi još) rastvorom jedne ampule NEOSTOMOSANA (mislim da ide 1 ampula na 1 litru, ali to proveri u vet.apoteci kada budeš kupovala), to se fino sunđerčićem (u rukavicama) natopi po celom telu naravno pazeći na usta, oči... Ukoliko je pas boravio u stanu (što kod tebe nije), treba tretirati i podloge kao što su tepisi, pseći krevet, njegovo ćebe, nameštaj posebno kod fotelja obratiti pažnju na predele između dela za sedenje i dela za ruke, naslone. I to se sve može preći NEOSTOMOSANOM ali pošto to sredstvo prilično smrdi, može se primeniti i veoma efikasna zamena a to je SVAKI DRUGI DAN PREĆI USISIVAČEM A ZATIM PAROČISTAČEM.
Znači, kada se pas natopi (u kadi) sredstvom, pustiti ga malo da se ocedi a zatim ga isfenirati (ne tuširati).
Dva dana posle toga treba staviti FRONT-LINE kao dalju preventivu. To je zaštita koja traje 1 mesec protiv krpelja i 3 meseca protiv buva. Meni je moj veterinar (uprkos preporukama na ambalaži) savetovao da FRONT-LINE ne stavljam češće od 3 meseca jer bi u tom slučaju mogao da šteti jetri. (stavlja se na kožu psa u predelu grebena gde pas ne može da se oliže i 3 dana posle tretmana ne sme da se kvasi)
- VAKCINACIJA: da, upravu si, jednom godišnje. Protiv besnila ti je zakonska obaveza da psa vakcinišeš jednom godišnje, a protiv onih bebećih (štenećih) bolesti tipa parvoviroza, leptospiroza... nije obavezno ali je preporučljivo da se i ta vakcina daje jednom godišnje. Svako prema svom izboru i savesti, ja sve svoje pse vaksinišem. U svakom slučaju, konsultuj se sa odabranim veterinarom za detalje.
- HRANA: e to je široka tema, mišljenja su podeljena i iskustva takođe...
Ja konkretno svoje pse hranim granuliranom hranom i to sam probala sve moguće vrste koje su mi na raspolaganju i otkrila koja im najviše prija. Hranu im dajem u suvom obliku uz uvek dostupnu svežu vodu. Ja im hranu nikad ne sklanjam i jedu koliko hoće, kad hoće jer nisu halavi. Dok sam ranije npr. imala dalmatinca koji je bio JAKO halav, on bi jeo dok ne povrati. Njaga sam hranila dva puta dnevno, u obrocima.
E sad, tu je izuzetak kada mi je kuja skotna ili doji (kao sad) onda nju posebno hranim.
Nadam se da će ti ove informacije biti od koristi.
Pozzz

svima