Čitala sam neku knjigu o zdravoj ishrani kod ljudi ovih dana. I to me je podstaklo da razmišljam o tome kako i šta jede moja Šici.
Ona ima granule Royal Canin stalno na raspolaganju, ujutru za doručak obično dobije kačamak ili malo suvog hleba sa dosta sira/jogurta i povrća ili jabuke. I onda za ručak malo od onoga što mi jedemo, što ona može da jede. Ali to je više kao grickanje.
Elem, glavna hrana su granule.
A baš su u mojoj knjizi kritikovali današnji nezdrav način života - konzervanse, zagađenja u vazduhu, na tlu, na voću i povrću koje jedemo, od računara i sve struje i talasa različitih frekvencija koji nas okružuju..
A ja mog psa hranim granulama. One svakako nisu prirodne, ma kako kvalitetne bile..
Pa opet iznutrice koje bi mogla da kupim u mesari svakako nisu od životinja koje su hranjene prirodnom hranom isključivo. Plus iznutrice upijaju sve otrove.. Plus ako se kuva za psa, treba dobro izbalansirati hranu..
A opet mi to sve zvuči dosta prirodnije i zdravije od granula. I ni mi ne jedemo do grama izbalansirano.
Poznati su slučajevi pasa na selu koji nekada žive i po 18, 20 godina.
Takođe, ne treba zaboraviti da pudle veoma često imaju osetljiv sistem za varenje. Širli uopšte ne vari živo meso. Kada jede više nego inače domaću hranu, ume da dobije zadah. Ume i da prducka

I govanca nisu uvek "čvrsta"

, kao kada jede granule. Jedanput je posle živog mesa tri dana boleo stomak.
A opet kada je domaća hrana u pitanju uopšte ne zna kada je dosta.
Moj neki zaključak je bio da treba da dobija ujutru domaću hranu, a ostatak dana kada hoće da jede granule..
Sada sam u dilemi - da li nastaviti tako, ili izbaciti granule skroz.
O ovome smo već pisali, i za neke znam kakav imaju stav. Ali svejedno, volela bih da čujem vaša iskustva (neka i ponovo

).
Inače, baš sam razmišljala da nam je tema super! Nismo uvek svi aktivni, ali opet smo tu i družimo se. A i lepo je otići malo unazad i pogledati. Kao neki dnevnik je - sa slikama..
Veliki pozdrav od Širli i mene!