PUDLE

lepa izlozba. Prelepo vreme ali nesto manje pasa nego prosle godine. Neznam sto ali ove godine, za razliku od proslih, nije bilo Rusa.
Od pudli samo 4-5 kom i to iz Slovenije i Hrvatske ali stvarno kvalitetne.
Evo slike jedne koja je ostavuila najbolji najbolji utisak (a mislim da je i pobedila u rasi)Pogledajte prilog 179526Pogledajte prilog 179527Pogledajte prilog 179528

Boga mi, prosle godine je bilo samo nasih, nikoga od stranaca nije bilo. Inace, ovo je pudla moje poznanice iz Slovenije G-dje Klaudije, a koliko sam obavestena bila je i druga u grupi. Nisam samo sigurna da li je izlagala Beti bup, ili je dovela neku drugu iz svog uzgoja. Klaudija je bila dosta uspesna i na Evropskoj izlozbi u Celju sa svojim pudlama :)

Ne rece, da li ste se izlagali ili ste bili u shetnji samo? Jeste li se shishali....kako je proslo?

Evo mene opet, sa pitanjima:maramica:. E ovako Laki od kada je dosao kod nas cesto ceska desno uvo i trese ponekad glavom kao da mu nesto tu smeta, ja sam mu gledala uvo ne osjeca se nista relativno je cisto, dlacice iz uha pokusavam da cistim svaki drugi dan tako da ne znam sta bi moga biti problem. E sad pokusavam da citam ovaj forum od pocetka, jer ima dosta toga da se nauci, ali stvarno nemam puno vremena pa nisam odmakla puno, ali neko je pominjao kapi za usi Epi-otic da li bih mogla da pokusam da mu stavim te kapi ako ima te nakupljene masti iznutra a ja je ne vidim da to izbaci, i ako bih kako ste vi to radili, to je jedno, drugo za koliko vremena su vasi ljubimci naucili gdje im je mjesto da kake i piske, Lakija izvodimo redovno u dvoriste posle jela i obavi on svoje sve tamo, ali i kad udjemo u kucu posle nekih pola sata eto njega opet:besna: i svako malo gospodin piski. E jos trece da li imaju neki keksici ili nesto sto bih mu mogla davati kao nagradu ako nesto uradi kako treb (inace nista ne radi kako treba) mogu da umrem od dozivanja nece ni da me udostoji pogleda cak sam pomislila u jednom momentu da je gluv, ali nije gad mali je samo svojeglav ali ga ipak volim punoooo. Drustvo hvala unaprijed na odgovorima veliki pozdrav iz Podgorice od mene i Lakija.:bye:

Evo mene opet, sa pitanjima:maramica:. E ovako Laki od kada je dosao kod nas cesto ceska desno uvo i trese ponekad glavom kao da mu nesto tu smeta, ja sam mu gledala uvo ne osjeca se nista relativno je cisto, dlacice iz uha pokusavam da cistim svaki drugi dan tako da ne znam sta bi moga biti problem. E sad pokusavam da citam ovaj forum od pocetka, jer ima dosta toga da se nauci, ali stvarno nemam puno vremena pa nisam odmakla puno, ali neko je pominjao kapi za usi Epi-otic da li bih mogla da pokusam da mu stavim te kapi ako ima te nakupljene masti iznutra a ja je ne vidim da to izbaci, i ako bih kako ste vi to radili, to je jedno, drugo za koliko vremena su vasi ljubimci naucili gdje im je mjesto da kake i piske, Lakija izvodimo redovno u dvoriste posle jela i obavi on svoje sve tamo, ali i kad udjemo u kucu posle nekih pola sata eto njega opet:besna: i svako malo gospodin piski. E jos trece da li imaju neki keksici ili nesto sto bih mu mogla davati kao nagradu ako nesto uradi kako treb (inace nista ne radi kako treba) mogu da umrem od dozivanja nece ni da me udostoji pogleda cak sam pomislila u jednom momentu da je gluv, ali nije gad mali je samo svojeglav ali ga ipak volim punoooo. Drustvo hvala unaprijed na odgovorima veliki pozdrav iz Podgorice od mene i Lakija.:bye:
sto se tice usiju, u 90% skucajeva radi se o upali usnih kanala i to se obicno leci kapima deksametazona (nekolko puta dbevno po 2-3 kapi). Ipak, za lecenje kucnih ljubimaca je merodavniji veterinar a ne forum. Veterinar ce mu pregledati uvo, mozda uzeti bris i ustanoviti o kojim bakterijama se radi, (moguce da je i neka upala koze u predelu usne skoljke...)Moj vam je savet da se u svakom slucaju urusenog zdravlja ljubimca obratite veterinaru a ne forumu.
Nagradjivanje pasa za svaku poslusnost je osnova dresure. Nadjite u pet sopovima neke "slatkise" koje vas ljubimac obozava i uvek kad uradi ono sto ste od njega ocekivali vi ga nagradite. To je osnov dresure.

Boga mi, prosle godine je bilo samo nasih, nikoga od stranaca nije bilo. Inace, ovo je pudla moje poznanice iz Slovenije G-dje Klaudije, a koliko sam obavestena bila je i druga u grupi. Nisam samo sigurna da li je izlagala Beti bup, ili je dovela neku drugu iz svog uzgoja. Klaudija je bila dosta uspesna i na Evropskoj izlozbi u Celju sa svojim pudlama :)

Ne rece, da li ste se izlagali ili ste bili u shetnji samo? Jeste li se shishali....kako je proslo?

Ova gospodja je imala kednu belu zenku i jednog belog muzijaka. Cuo sam kad ih je sudija bas proposno nahvalila. Ne znam kako se gospodja zove, samo sam zapazio da je iz Slovenije, prijatna i malo veceg gabarita. Bila su jos dve crne pudle iz Slovenije (jedna patuljasta i jedna velika). Nisam ostao do kraja pored tog ringa pa neznam epilog.
Ja moju nisam izveo jer sam je osisao i nije izmala izlozbenu frizuru pa ma je bilo sramota da se pojavljujuem ba CACIBu sa takvom frizurom. Samo smo setali i gledali.

Poslednja izmena:

Usne infekcije za uzrok u skoro 100% slucajeva imaju alergiju na nesto iz okruzenja. Slazem se sa Savom oko svega ostalog, narocito da se za zdravstvene probleme treba obratiti veterinaru.

sto se tice usiju, u 90% skucajeva radi se o upali usnih kanala i to se obicno leci kapima deksametazona (nekolko puta dbevno po 2-3 kapi). Ipak, za lecenje kucnih ljubimaca je merodavniji veterinar a ne forum. Veterinar ce mu pregledati uvo, mozda uzeti bris i ustanoviti o kojim bakterijama se radi, (moguce da je i neka upala koze u predelu usne skoljke...)Moj vam je savet da se u svakom slucaju urusenog zdravlja ljubimca obratite veterinaru a ne forumu.
Nagradjivanje pasa za svaku poslusnost je osnova dresure. Nadjite u pet sopovima neke "slatkise" koje vas ljubimac obozava i uvek kad uradi ono sto ste od njega ocekivali vi ga nagradite. To je osnov dresure.

Jedino oko cega se ne slazem je olako preporucivanje kapi koje osim antibiotika sadrze i kortizonsku komponentu i NAROCITO se ne slazem oko doziranja, to je apsolutno prevelika i nedovoljno precizna doza. Za male pse se doziraju ne cesce od 3x dnevno po jedna kap, ali samo ako veterinar oceni da su potrebne.

ja joj nisam preporucio da uzima deksametazon vec sam konstatovao (iz licnog iskustva) da se te infekcije obicno lece sa tim antibiotikom. Tu terapiju nisan ja izmislio vec mi je prepisao veterinar koji mi vec 10 godina uspesno leci pse. Sto se tice doziranja, mogli ste izneti samo licno misljenje jer jedna kap ne moze u potpunosti ni sici u sve usne kanale i pokriti ih a visak kapi iscuri tako da nije moguce dati neku preveliku dozu. One se ne daju muskulaturno ni venski pa predoziranje i nije moguce. Ionako ce kapi izaci iz uva kad stene prvi put protrese glavu.

Mislim da nema potrebe da mu čupate dlačice svaki drugi dan. To obično može da se radi jednom u dve nedelje i nakon toga se nakapa epi-otic u svako uvo i malo protrlja ispod uva. A svakako bi trebalo i da odete do veterinara ako trese glavu i češka to uvo.
Što se tiče piškanja - to sve zavisi :) Neki put treba i 2 3 meseca da se lepo utvrdi gradivo :) A neki to vrlo vrlo brzo nauče..
A to što neće da sluša - isto još je mali. Ali trebalo bi da počnete sa vaspitanjem. Kroz igru i sa nagradama, tako da on voli te časove kada nešto vežbate - sedi, dođi, stani, daj šapu, lezi ili mesto, pored, donesi.. ima raznih stvari.. Nagrada treba da bude nešto što će vrlo brzo pojesti, u zalogaju, da odmah možete da nastavite gde ste stali. Pudle su odlične i u agilitiju (ne znam da li kod vas ima agiliti klubova?). Dakle, ima malih keksića, trixi ima u malim plavim kesicama i male koskice, ili male čokoladice ili neke kao komadiće sa jogurtom, vitaminima, a nagrada može da bude i mali komadić viršle, mesa, sira, šta god vam je zgodno. I naravno čim uradi nešto što ste tražili, ili se pokaki ili popiški napolju - istog momenta se daje nagrada.

ja joj nisam preporucio da uzima deksametazon vec sam konstatovao (iz licnog iskustva) da se te infekcije obicno lece sa tim antibiotikom. Tu terapiju nisan ja izmislio vec mi je prepisao veterinar koji mi vec 10 godina uspesno leci pse. Sto se tice doziranja, mogli ste izneti samo licno misljenje jer jedna kap ne moze u potpunosti ni sici u sve usne kanale i pokriti ih a visak kapi iscuri tako da nije moguce dati neku preveliku dozu. One se ne daju muskulaturno ni venski pa predoziranje i nije moguce. Ionako ce kapi izaci iz uva kad stene prvi put protrese glavu.

Kako bilo, sustina je da je u pitanju pre svega kortizonski preparat cija upotreba nije preporucljiva bez saveta veterinara. A zasto kazem da je pre svega kortizonski? Zato sto se zovu Dexamethazone-neomycin a ne obrnuto, dakle, prvo su naveli kortizon a tek onda antibiotik.

Kako bilo, sustina je da je u pitanju pre svega kortizonski preparat cija upotreba nije preporucljiva bez saveta veterinara. A zasto kazem da je pre svega kortizonski? Zato sto se zovu Dexamethazone-neomycin a ne obrnuto, dakle, prvo su naveli kortizon a tek onda antibiotik.

izvini, ali ti kao moderator bi trebala malo pazljivije da cites postove. Ni jednom recju nisam preporucio koriscenjeg ovog preparata nego sam konstatovao (iz licnog iskustva) da se ovi simtomi obicno lece ovim sredstvom a bas sam preporucio (kao i sto ti tvrdis) da savet potrazi kod veterinara a ne na forumu.

izvini, ali ti kao moderator bi trebala malo pazljivije da cites postove. Ni jednom recju nisam preporucio koriscenjeg ovog preparata nego sam konstatovao (iz licnog iskustva) da se ovi simtomi obicno lece ovim sredstvom a bas sam preporucio (kao i sto ti tvrdis) da savet potrazi kod veterinara a ne na forumu.

Dobro, zasto sve shvatas tako licno i za svaki post koji se na bilo koji nacin odnosi na tebe zauzimas odbrambeni stav?! Ja znam da nisi PREPORUCIO da neko na svoju ruku psu ukapava ove kapi ali neko drugi mozda nije to tako shvatio, zato pre svega insistiram na konsultacijama sa veterinarom i ukazujem da kortizoni nisu za igranje.

Laza, shishanje No.2

Pozdrav!!!

`Ajd` pudlasi, dajte termin neke izlozbe u okolini Krusevca, pa da se sretnemo negde :)

Laza izrasta u lepog pudlana, lepe duge njuskice :) Steta sto nema ni jedne slicice iz profila :) `aj Rajko, daj jednu profilnu:)
Ove godine posecujemo samo izlozbe u okolini BG-a, jer mala ne dobija ocene prave, vec samo opisne, ali vec iduce godine, ili od jeseni, moze da se desi da krenemo i ka unutrasnjosti.

Dobro, zasto sve shvatas tako licno i za svaki post koji se na bilo koji nacin odnosi na tebe zauzimas odbrambeni stav?! Ja znam da nisi PREPORUCIO da neko na svoju ruku psu ukapava ove kapi ali neko drugi mozda nije to tako shvatio, zato pre svega insistiram na konsultacijama sa veterinarom i ukazujem da kortizoni nisu za igranje.

da, shvatam licno jer sam licno citiran i netecno interpretiran. U prvom postu sam rekao da se obrati veterinaru a ti se ne slazes samnom, predlazuci da se ipak treba konsultovati veterinar. Stvarno te ne razumem.
Ja forum ne koristim za licnu promociju nego da pomognem ako mogu savetima i iskustvom ali se uvek nadje neko pametan da kaze nesto sto je vec receno. Ovim postom zavrzavam sa ovom temom.
Ako nekom pudlasu bude potreban neki savet neka me kontaktira na PP.
Pozdrav svima.

Savo, hajde još jednom pročitaj moj prvi post iz ove prepiske, sa akcentom na boldovanom:

Usne infekcije za uzrok u skoro 100% slucajeva imaju alergiju na nesto iz okruzenja. Slazem se sa Savom oko svega ostalog, narocito da se za zdravstvene probleme treba obratiti veterinaru.

Jedino oko cega se ne slazem je olako preporucivanje kapi koje osim antibiotika sadrze i kortizonsku komponentu i NAROCITO se ne slazem oko doziranja, to je apsolutno prevelika i nedovoljno precizna doza. Za male pse se doziraju ne cesce od 3x dnevno po jedna kap, ali samo ako veterinar oceni da su potrebne.

Evo i mene....nocas smo dobili tri bebe,dve devojcice crne boje i jednog malog aprikot
decaka.Porodjaj ovog puta nije isao kako treba.Porodili smo se na carski rez,mama i bebe su sad ok.Srecom pa u Kraljevu postoji ozbiljan i odlican veterinar Sale koji nas je primio nocas u cetiri i spasio nas.Nazalost u nasem gradu nemamo ozbiljnu veterinarsku ambulantu pa moramo pomoc da potrazimo u kv koje je udaljeno 80 km.
pozzzzzzzzzz svim pudlasima:p

Cestitke za prinove i sa moje strane:super: E sad izgleda da cu ja da budem najdosadniji clan ovoga foruma:lol: Tek veceras su mi stigli papiri za Lakija, kada smo ga preuzimali rodovnik nije jos bio gotov ili vec sta dogovor je bio naknadno da dobijemo papire kao sto jesmo veceras. U rodovniku pise da je Laki ostenjen 29.01.2011. a u knjizici da je prvu vakcinu primio 09.03.2011. znaci nije napunio ni sest nedelja. Citala sam da prije 8 nedelje ne valja davati stenetu vakcinu pa me zanima zasto i dali moze Laki imati ne daj Boze neke posledice povodom toga i da li revakcinacija treba biti posle mjesec dana je li tako:think: Konacno idemo u ponedeljak kod veterinara, pa cu njega ugnjaviti sa ostalim pitanjima, ali za ovo sam bila nestrpljiva. :cao:

Preporucljivo je da se vakcina daje oko 8. nedelje. Nije strasno i nesto ranije ali ne pre 45. dana.Licno verujem da u rodovniku nije napisan tacan datum stenjenja (jer nekad "odgajivaci" rodovnik za sve stence izvade na jedno leglo.). Ne verujem da bi neko a pogotovo veterinar vakcinisao stene sa 39dana.

Znam da nije mesto ali...
moja prijateljica je izgubila patuljastu crnu pudlu na Calijama, Karaburma, Zvezdara. Pas se odaziva na ime Venja, u izlozbenoj je frizuri i s gumicama na dlaci
198104_204555416235021_100000416928257_7-1.jpg

Molim sve ljubitelje pudli, pasa uopste, da ovo razglase sto vise mogu, jer pas moze biti bilo gde, nikada ne mozemo iskljuciti mogucnost da ga je neko ubacio u kola i odvezao ko zna gde
Hvala

Ja sam javila svom vetu na Karaburmi da mi javi ako se kod njega u ordinaciji pojavi nesto sto odgovara Venji, a i malo sam zujala po kraju... Nazalost, zvezdarska suma je jako velika...:sad2:

Back