Pasice, tako nešto ne sme da se dešava. On tu pokazuje svoju dominaciju. 
Ima nekih koji kažu da je hrana njegova i da ima instiktivno pravo da je brani, ali meni se čini malo drugačije. Ako on reži kada hoćeš da mu uzmeš nešto, onda kasnije može da reži i kada mu se ne svidi šta mu rade kod veterinara, ili šta god da mu padne na pamet. 
Jednostavno, on ni u jednoj situaciji ne sme da reži na ukućane. Bukvalno ni u jednoj. (mislim na ozbiljno režanje)
A nije ni dobro za njega. Zamislite da uzme nešto na ulici što ne bi smeo da pojede.
Međutim postoji i režanje koje je pozivanje na igru npr. To onda nije za sankcionisanje.
Ili onako blago, samo kao gunđanje, ali da ipak npr daje kosku. I to je isto ok.
Možda neko ima drugačije mišljenje, ali eto to je moje.
To nije ništa strašno, samo treba na vreme prekinuti takvo ponašanje. Jednostavno treba da bude kažnjen. 
Inače, nama se dešavalo da Širli reži, koprca se i slično, kada je bila mala kada sam je češljala. Jednom ili dva puta smo čak došli do situacije da me je izujedala tokom češljanja (bila je baš baš mala). To je ta situacija - kada reži sa predznakom da će da ujede - pa sam ja nastavila da je češljam, a ona počela da me ujeda 

. Ali to je bilo tada i više nikad. Naravno bila je dobro kažnjena zbog toga.
U drugim situacijama mislim da nikada nije ni režala.