PUDLE

Mene interesuje nesto o ponasanju pudli u odredjenim situacijama.Ovaj moj je jako dobar,uvijek raspolozen,dobricina pravi,obozava sve oko sebe.Postoji samo jedna stvar koju nikako da uklonim a pocelo je sa njegovih godinu dana a sad ima 18 mjeseci.Povremeno,kada mu dam kost pa hocu da je uzmem -rezi tako strasno da odustanem jer imam osjecaj da bi me ujeo ako nastavim.Ponekad se ovo desi i napolju,kada prilikom setnje uzme neko smece pa hocu da ga pusti.Kada jede redovne obroke miran je kao bubica,mogu da mu radim sta god hocu.Desava li se to i kod vasih pudli?
Al si ga razmazila!!!!
Da se ne ponavljam, vec su ti dosta o tome pisali ali moras biti ostra u takvim reakcijama. Cim bude zarezao na tebe (to znaci, skloni se ja sam glavni) odmah ostro vikni na njega i stavi mu do znanja ko je kome gazda i ko je"vodja copora"

Sve u svemu Širli jako voli da sedi na stolicama ili kauču ili kod nekoga u krilu.
Jednom prilikom je baš ispala smešna situacija. Bili smo u pet shopu, kod nas u kraju, Gric gric, i Širli je njuškala dok sam ja pričala sa vlasnikom koji je stajao. Napolju je naravno bilo vlažno vreme. Šica se u nekom trenutku smorila, malo sela na njegovu stolicu da odmori i nakon toga nastavila da njuška. Mi to ne bi ni primetili da Igor nije krenuo da sedne i video gomilu sitnih tragova šapa na stolici.. To što on posle nije imao gde da sedne Šici nije mnogo zanimalo.. :)

Kakav je slatkis Sica cupavica.Svaka cast krofnice za odrzavanje dlake. Dugu dlaku je bas tesko odrzavati i zato ja ove moje kuce cesce sisam. :whistling:
Inace, bas sam srecna sto nam je tema ponovo ozivela. :klap:

Slatka je Sirlica,najsladji su kad nisu sredjeni "pod konac";)!A sto se hrane tice ja mislim da sam postigla najbolje rjesenje-cesto mu kuvam neslano i nezacinjeno ali isto tako jede i granule,nije se oducio.

Al si ga razmazila!!!!
Da se ne ponavljam, vec su ti dosta o tome pisali ali moras biti ostra u takvim reakcijama. Cim bude zarezao na tebe (to znaci, skloni se ja sam glavni) odmah ostro vikni na njega i stavi mu do znanja ko je kome gazda i ko je"vodja copora"
Cekam ga samo da opet postane zvijer,;)!Hvala Dragane!

Evo mojih pudli malo na snegu, neobucenih (jer ne mogu da se jurcaju kad ih natruntam, a kad stanu, idu kuci) s drugaricom koja je inace nas okolozgradni chuvar. Oboje obozavaju sneg i ne mogu da ih pohvatam da ih uvedem u kucu. Inace je tesko uhvatiti i trenutak kada su mirni i kada su spremni da poziraju :)

DSC03426-1-1.jpg

DSC03430-1-1.jpg

Leteca Ena :)
DSC03425-1-1.jpg

evo da se i ja malo ukljucim,moja kiki je veoma mirna i poslusna pudla,dok jede mogu da joj vadim hranu iz usta...........ali me strasno izludi kad iskoristi nase odsustvo
i pojede sve sto moze da dohvati,pojela je jednom prilikom kivi sa sve korom,decju cokoladu sa radnog stola,tri puta je otvorila ranac i pojela ostatak decije uzine.......vec nas je izdresirala da kad odlazimo i ostavljamo je samu ,klopu stavimo tamo gde je ona nece naci,iskreno cekam da jednog dana otvori frizider.........primetili smo da izrazito malu decu nevoli,odnosno nekad zna da zarezi ,cisto da opomene..........tako da kad imamo posetu malih napasti ona lezi u korpi i uvek svoje igracke skloni...:)

Evo mojih pudli malo na snegu, neobucenih (jer ne mogu da se jurcaju kad ih natruntam, a kad stanu, idu kuci) s drugaricom koja je inace nas okolozgradni chuvar. Oboje obozavaju sneg i ne mogu da ih pohvatam da ih uvedem u kucu. Inace je tesko uhvatiti i trenutak kada su mirni i kada su spremni da poziraju :)

Ena i Leo kao da su sisli sa modne piste. Prelepi su! :klap:

rajkox, Laza ima nestvarno sjajnu, divnu dlaku. Sa druge slicice je ocigledno koliko je Vas sin srecan sto ima Lazicu. To je divno. Svi mi sa ovog foruma znamo koliko ta medjusobna ljubav moze da oplemeni. Poljubac za dva drugara.

evo da se i ja malo ukljucim,moja kiki je veoma mirna i poslusna pudla,dok jede mogu da joj vadim hranu iz usta...........ali me strasno izludi kad iskoristi nase odsustvo
i pojede sve sto moze da dohvati,pojela je jednom prilikom kivi sa sve korom,decju cokoladu sa radnog stola,tri puta je otvorila ranac i pojela ostatak decije uzine.......vec nas je izdresirala da kad odlazimo i ostavljamo je samu ,klopu stavimo tamo gde je ona nece naci,iskreno cekam da jednog dana otvori frizider.........primetili smo da izrazito malu decu nevoli,odnosno nekad zna da zarezi ,cisto da opomene..........tako da kad imamo posetu malih napasti ona lezi u korpi i uvek svoje igracke skloni...:)

Eeee, potpuno Vas razumem. Imam i ja takvog nestaska. Ima 18 meseci ali nisam sigurna da cu uspeti da ga prevaspitam ili da ce sam prestati kad jos malo odraste.Do sada je izgrizao plasticni okvir naocara, futrolu za naocare, par jastucica, papir svih oblika, papuce, tepih na par mesta, rese na tepihu.......svasta nesto.:dash: Kad vidim da tako nesto radi kazem NE i on prestane. Problem je kad nisam prisutna. Naknadno, posle par sati, kazu da ga ne vredi kaznjavati jer nije svestan sta je zabrljao.
Mici nikada tako nesto nije radila.

Mene ustvari najvise interesuje fen za pse i masinica za sisanje. Isto kao i vama, i meni fali jedna ruka i zato mi nedostaje taj fen. Masinica, opet, bi jako pomogla da izmedju redovnih sisanja mogu sama da sredim njuskicu i ostalo sto se tice higijene.

Ja se izvinjavam sto se opet vracam na ovu temu, ali.... Nije mi dao djavo mira, a i imam def, problem sa nedostatkom interesovanja za pridrzavanje fena dok sushim ovo moje dvoje, tako da sam malo prelistala neke kataloge koje navukoh s Evropske izlozbe i nadjoh ovako nesto:

third arm.jpg
[

Posto toga naravno kod nas nema, setih se i i ko bi to mogao da napravi. E sad mene zanima koliko Vas je eventualno zainteresovano za tako nesto, da bih proizvodjaca mozda mogla da zaintresujem za omasovljavanje proizvodnje.

Poslednja izmena od moderatora:
Gago, mozes da otvoris temu na ovom forumu, mozda ce neko imati neku ideju.

A shto mimis...?? Nashla sam KO ce da pravi, a on vec zna kako!!
Mene samo zanima interesovanje ovde medju pudlashima i ostalim koji imaju pse kojima je potreban grooming, da bih eventualno spojila "lepo i lorisno", tj. proizvodjaca s krajnjim korisnikom....tacnije, ako ima interesovanja da proizvodjac napravi toga vise.:)

Ja se izvinjavam sto se opet vracam na ovu temu, ali.... Nije mi dao djavo mira, a i imam def, problem sa nedostatkom interesovanja za pridrzavanje fena dok sushim ovo moje dvoje, tako da sam malo prelistala neke kataloge koje navukoh s Evropske izlozbe i nadjoh ovako nesto:

Pogledajte prilog 170908[

Posto toga naravno kod nas nema, setih se i i ko bi to mogao da napravi. E sad mene zanima koliko Vas je eventualno zainteresovano za tako nesto, da bih proizvodjaca mozda mogla da zaintresujem za omasovljavanje proizvodnje.

E, bas taj nosac fena mi treba. :klap: Zainteresovana sam svakako ali me zanima i cena. Ustvar taj proizvodjac treba da napravi taj nosac koji gore, gde se stavi fen, mora da ima zglob za usmeravanje vazduha gde je potrebno. Takodje bi bilo dobro da mesto za fiksiranje fena na stalku (nosacu) bude tako napravljeno da se moze podesavati za razlicite fenove. Eto, ako moze tako nesto, ja sam kupac.:)

Takodje bi bilo dobro da mesto za fiksiranje fena na stalku (nosacu) bude tako napravljeno da se moze podesavati za razlicite fenove.

Ovo gore sam trazila da bih mogla da kupim kakav hocu (kakav nadjem) fen a ne da komplikujem coveku zivot bez veze. Jesam li sad objasnjenje zakomplikovala? :think:

Naravno, drzac fena bi morao biti takav da je prilagodljiv svim vrstama fenova, jer fala bogu, njih ima ihaaa... Inace, na slici se to i vidi. A samo "crevo" je savitljivo" Mada, ovo je samo primer kako to treba da izgleda, inace svrha se tacno zna..mora da moze da pridje svuda i da se jednostavno namesti da dohvati svaki deo, da bi nam ruke bile slobodne za cetku i psa.
Sto se cene tice, cekam kalkulaciju, da jednostavno vide sta se od delova po kojoj ceni moze nabaviti .

A shto mimis...?? Nashla sam KO ce da pravi, a on vec zna kako!!
Mene samo zanima interesovanje ovde medju pudlashima i ostalim koji imaju pse kojima je potreban grooming, da bih eventualno spojila "lepo i lorisno", tj. proizvodjaca s krajnjim korisnikom....tacnije, ako ima interesovanja da proizvodjac napravi toga vise.:)

E, pa to je odlično! Nisam razumela, izvinjavam se.

Ena i Leo su divni:heart:

Hvala svima! :)

vidim da nas ima dosta sa " juga" koji cuvamo pudl pa me zanima gde u Nisu ili okolini ima proveren frizer i odeca za njijh?

Cini mi se da sam skoro cula da je neko od ucenika Sahe otvorio salon u Nishu, samo da "uhvatim" zenu od koje sam to cula, poslacu ti info. Inace Mazin Butik http://www.freewebs.com/mazinbutik/ shalje pouzecem (mada su za moje misljenje cene malo vishe). Ja mojima uzimam ovde : http://www.lillydogdesign.com/ , imas kontakt tel. pa pokusaj nesto sa zenom da se dogovorish. Ako ikako mogu da pomognem, zemljakinji cu uvek ;)

Poslednja izmena:
Broj telefona zene koja je otvorila salon u NIshu imam...kome treba moze mi se javiti pp.-om. Stvarno ne znam da li je dozvoljeno reklamiranje, pa ga ne mogu objaviti ovako javno. Za zenu sam dobila preporuku od prijateljice koja je radila s njom. Rekla mi je da jako dobra, pazljiva, i da je kuce prosto obozavaju jer ima beskrajno strpljenje.

Hajde Mimis, sad reci sta da radim, dal da pisem kontakt javno i ubrzam proces, il da se drzim onoga sto napisah u predhodnoj recenici ;))

Back